Kiehl’s maskers met koriander en cranberries

Het testen van gezichtsmaskers vind ik één van de leukste dingen die er zijn. Nu zijn er de laatste tijd veel sheet masks op de markt gekomen, maar als ik mag kiezen gaat mijn voorkeur uit naar de ‘ouderwetse’ vorm: lekker smeerbaar uit een potje. Ik was dus heel enthousiast toen ik zag dat Kiehl’s twee nieuwe maskers had gelanceerd, Cilantro & Orange exract en Turmeric & Cranberry seed. Vandaag review ik beide maskers voor jullie!

kiehl's maskersBeide maskers zitten in een potje van 75 ml en hebben een felle, opvallende kleur. Het staat superleuk op je badkamerplankje, maar door de kleur kun je de maskers ook heel gemakkelijk uit elkaar houden. Handig!

Cilantro & Orange extract is ontwikkeld als een gezichtsmasker dat de huid herstelt en tegelijk beschermt tegen het schadelijke effect van vervuiling. Turmeric & Cranberry seed is bedoeld als verhelderend masker en maakt de huid meteen glad, stralend en gezond.

Cilantro & Orange extract

kiehl's masker review - 11 Een gezichtsmasker tegen luchtvervuiling? Ik vroeg me af of zo’n masker hier in Nederland (hier is de lucht best schoon, toch? TOCH?!) eigenlijk wel zin had. En hoe erg is luchtvervuiling nu écht? Ik ben er even in gedoken en kwam erachter dat luchtvervuiling wel degelijk een wereldwijd probleem is.

Zo stierven er in 2012 ongeveer 7 miljoen mensen als gevolg van blootstelling aan luchtvervuiling. En meer dan 90% van de bewoners van Europese steden (let op, dit gaat dus om ons!) leeft in gevaarlijke lucht en ademt die dus ook in. Hier schrok ik van! Onze huid is ons grootste orgaan en het beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het is de eerste barrière die eventuele vervuiling zou moeten tegenhouden. Maar de luchtvervuiling beschadigt de natuurlijke bescherming van onze huid, waardoor we er niet alleen meer aan worden blootgesteld, maar onze huid lijkt hierdoor ook ouder, doffer en minder stralend.

kiehl's masker review - 10Het masker van Kiehl’s werkt op twee manieren: het beschermt en versterkt.

Beschermen
De formule bevat een sinaasappelextract (Citrus aurantium/bittere sinaasappel) die gekweekt wordt in het gebied rond de Middellandse Zee. Dit extract is sterk antioxiderend en beschermt onze huid tegen de gevolgen van luchtvervuiling; vrije radicalen en oxidatieve stress. Uit onderzoek blijkt dat het Cilantro & Orange extract masker maar liefst 76% van de gevolgen van luchtvervuiling remt.

Versterken
De formule bevat ook vitamine E en olie van korianderzaden. Vitamine E is een bekende antioxidant en ontstekingsremmer. Omdat luchtvervuiling de voorraad vitamine E van de huid aantast bevat het masker deze belangrijke antioxidant om de huidbarrière te versterken, zodat de aanmaak van lipiden in de keratinocyten toeneemt. Om de huid nog verder te versterken en te voeden wordt korianderzaadolie gebruikt. Deze olie is rijk aan petroselinezuur (60-75% van de olie) dat na schade door luchtvervuiling het herstel van de huidbarrière versnelt.

Ingrediëntenlijst;
kiehl's masker ingredientenHet masker bestaat uit veel verzorgende en hydraterende ingrediënten zoals shea butter en glycerine, maar ook abrikozenpitolie, olijfolie en squaleen. Verder bevat het veel plantenextracten en -oliën, waaronder dus sinaasappel extract en korianderzaadolie.

kiehl's masker review - 15Het masker zelf is zachtgroen van kleur, ziet er romig uit, maar heeft ook iets weg van een geltextuur.

kiehl's masker review - 12Het masker ruikt heel fris en minty en verdeelt gemakkelijk over de huid. Het voelt eigenlijk gewoon aan als een wat dikkere, vollere crème.

kiehl's masker review - 1Dit is een masker dat wordt aangeraden om voor het slapen te gebruiken. Het masker moet je als ‘zichtbare laag’ aanbrengen over een schone, gereinigde huid.

kiehl's masker review - 2 Het masker droogt niet hard op, maar blijft crèmig.

kiehl's masker review - 3 Na slechts 5 minuten al kun je het masker van je gezicht vegen met tissues. Er blijft een dun laagje achter en dit kun je vervolgens verder verdelen over je gezicht, bij wijze van nachtcrème. Het wordt aangeraden om dit masker 3 keer per week op deze manier te gebruiken.

kiehl's masker review - 4De volgende ochtend word ik wakker met een schoon en fris gezicht, én een huid die is voorbehandeld waardoor vervuilende deeltjes zich niet (of minder) zullen vasthechten aan mijn huid. Op de langere termijn zou je hierdoor echt verschil moeten gaan zien in je huid, die op den duur veel stralender en frisser en minder dof zal worden.

Ik denk dat dit masker extra veel effect heeft voor mensen die wonen op plekken die bekend staan om hun luchtvervuiling. Indiase steden zijn heel erg vervuild, maar Beijing komt natuurlijk ook op een hoge plek. Amsterdam kan er echter ook wat van! Dat had ik niet gedacht. Onze hoofdstad is meer vervuild dan de veel grotere wereldsteden Parijs, Londen of New York. Verder denk ik dat dit masker ook een groot effect kan hebben op de huid van mensen die roken.

Het Cilantro & Orange extract masker is €34 voor een pot van 75 ml. Het masker is vrij zuinig in gebruik dus ik verwacht dat je hier een half jaar mee vooruit kunt (op basis van 3 keer per week gebruik).

Turmeric & Cranberry seed

kiehl's masker review - 19Het tweede masker waarmee ik jullie vandaag kennis wil laten maken heet Turmeric & Cranberry seed. Dit masker bestaat dan ook voor een groot deel uit turmeric, ook wel kurkuma of geelwortel genaamd. Ik heb al wel eens vaker over kurkuma geschreven want dit kruid is echt een Aziatisch beautygeheim.

kiehl's masker review - 23Kurkuma is een opvallend gekleurd oranjegeel kruid uit Zuidoost-Azië met een mild bittere smaak. Kurkuma komt van de wortel van de plant Curcuma longa, een plant die tot de gemberfamilie wordt gerekend. Kurkuma wordt in andere talen ook wel koenjit, geelwortel of tumeric genoemd. De meeste mensen gebruiken Kurkuma in hun Aziatische gerechten, maar dit kruid heeft ook geweldige eigenschappen voor de huid.

Kurkuma wordt al eeuwenlang gebruikt om huidprobleempjes te behandelen en de huid een stralende teint te geven. In Indonesië bijvoorbeeld is kurkuma een belangrijk ingrediënt voor Mandi Lulur, een traditionele Indonesische scrub die je huid laat stralen. Ook in Thailand en in India wordt kurkuma veel gebruikt in spa behandelingen.

Kurkuma kent vele goede eigenschappen voor de huid. Het heeft sterke antioxiderende, antiseptische en talgregulerende eigenschappen. Het maakt de huid lekker zacht en helder, en verminderd zwellingen (puffyness) en op den duur zelfs fijne rimpeltjes, zo zijn de Aziaten van mening.

Door de antibacteriële werking is kurkama geschikt voor een huid met onzuiverheden, maar ook een huid die er wat frisser en stralender uit wil zien heeft baat bij kurkuma.

kiehl's masker review - 22De veenbes, of cranberry, wordt gebruikt in de vorm van olie of zaden. De gemalen veenbeszaden scrubben de huid op een milde wijze, maar de bes is tevens een natuurlijke en rijke bron van antioxidanten en resveratrol. Resveratrol heeft een antibacteriële, fungicide en ontstekingsremmende functie, maar uit onderzoek is ook gebleken dat deze stof zorgt voor een langere levensduur van cellen (dit is echter nog niet aangetoond in menselijke cellen). De olie van de zaden bevat een hoge concentratie vetzuren en antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid.

kiehl's masker review - 24Het masker is zachtgeel van kleur en bevat een korrelige textuur vanwege de gemalen veenbessenzaadjes. De geur is niet bijzonder, eerder een beetje medicinaal (niet héél lekker, maar ook zeker niet vies).

kiehl's masker review - 18Dit masker bevat – in tegenstelling tot het Cilantro & Orange extract masker – wel klei (een mix van kaolin en bentoniet), waardoor de textuur ook wat dikker is. Het verdeelt echter gemakkelijk over de huid en je hebt slechts een klein beetje nodig, want dit masker is heel zuinig in gebruik. 

kiehl's masker review - 5 Het masker moet aangebracht worden met een ‘zichtbare laag’ op een schoon en gereinigd gezicht.

kiehl's masker review - 6 Laat het vervolgens 5-10 minuten zitten. In deze tijd zal het masker strakker gaan aanvoelen op de huid en ook hard worden.

kiehl's masker review - 7 Na deze tijd (en laat het masker echt niet langer zitten, want dat droog je huid alleen maar uit) kun je het gemakkelijk verwijderen met een washandje met warm water. Ik doe dit met ronddraaiende bewegingen zodat de gemalen veenbeszaadjes mijn huid meteen een milde scrub geven.

Het wordt aangeraden om dit masker maximaal 3 x per week te gebruiken. Vaker gebruik is denk ik ook te uitdrogend voor je huid. Zelf zou ik dit masker 1 keer per week gebruiken, en misschien een keertje extra als je bijvoorbeeld je huid een boost wilt geven vlak voor een feestje.

kiehl's masker review - 8Mijn huid is meteen na gebruik een stuk frisser, maar ook oogt het egaler en ziet het er matter uit. Het geeft je huid echt een oppeppertje en ik vind het fijn dat je direct resultaat ziet! Maskers met klei zijn vooral erg fijn voor mensen met een gemengd tot vette huid, en dit masker is verder ook prettig voor mensen die op zoek zijn naar producten die hun huid helderder en stralender maken.

Het Turmeric & Cranberry seed masker kost €34 voor een pot van 75 ml. Het masker is vrij zuinig in gebruik dus ik verwacht dat je hier een half jaar mee vooruit kunt (op basis van 1-2 keer per week gebruik).

kiehl's maskersBeide maskers zorgen voor een stralende huid, alleen is het Cilantro & Orange extract masker een masker dat je ‘s avonds gebruikt en dat op de langere termijn resultaten boekt, en geeft het Turmeric & Cranberry seed masker direct resultaat. Deze maskers zijn dan ook goed met elkaar te combineren. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het Turmeric & Cranberry seed masker vanwege de aanwezigheid van klei, dat vind mijn vettere T-zone gewoon erg prettig. Plus het is fijn dat je direct resultaat ziet! Maar omdat ik ook een beetje ben geschrokken van hoe vervuild Amsterdam wel niet is (ik dacht echt dat we hier in Nederland een veel schonere lucht zouden hebben) blijf ik ook zeker het Cilantro & Orange extract masker door gebruiken. Ik vind beide maskers namelijk erg lekker!

Verkooppunten Kiehl’s;
Kiehl’s Shops Amsterdam : Kalverstraat 94  en Heiligeweg 53
Kiehl’s stand in de Bijenkorf Amsterdam : Dam 1
Kiehl’s stand de Bijenkorf Den Haag : Wagenstraat 32
Kiehl’s stand de Bijenkorf Eindhoven : Piazza 1
Online : www.kiehls.nl

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze maskers vinden. Past de groene of de oranje beter bij jou?

Until next time,
Serena Verbon

bronnen; 1. World Health Organization, november 2014 2. American Lung Association, avril 2013 3. Europees Milieuagentschap, oktober 2013, 4

Volg:

44 Reacties

 1. Daphne
  13 februari 2016 / zaterdag, 13 februari 2016

  En nu graag je objectieve mening over het bovenste maskertje, krijg je toch wel ernstig de bijsmaak dat dit weer typisch zo iets is wat je aangepraat wordt door de media. Is het zelfde beschermende effect niet gewoon ook te krijgen door vitamine E olie op je gezicht te smeren? Als ik feedback mag geven, ik vind advertenties op je blog niet erg maar ik mis hier echt de kritische noot van je beste stukken. Als je niet kritisch en open mag zijn zet dan bovenaan dat het reclame is dan kan ik het skippen. Dit maakt me eerder geïrriteerd.

  • Marielle
   14 februari 2016 / zondag, 14 februari 2016

   Je moet afgaan op de ingrediëntenlijst als je iets gaat kopen. Ik zie dat er geurstoffen inzitten (linalool, limonene, citral, geraniol en deze irriteren de huid en kunnen op lange termijn zorgen voor vroegtijdige huidveroudering, de huidbarriere beschadigen waardoor huidziekten kunnen optreden,… Ook zitten er irriterende planten in zoals munt, lavendel, citroen,… en chromium oxide.

  • angie32
   14 februari 2016 / zondag, 14 februari 2016

   Serena zet onderaan het artikel altijd of het gesponsord is. Hier staat dat niet bij dus is het beton haar eigen mening over dit product.

   • angie32
    14 februari 2016 / zondag, 14 februari 2016

    Beton is gewoon

 2. 13 februari 2016 / zaterdag, 13 februari 2016

  Hele mooie foto’s en vooral het laatste maskertje trekt me heel erg aan.

  -x-

 3. MichelleH
  13 februari 2016 / zaterdag, 13 februari 2016

  Mooie foto’s! Goed uitgekozen props en kleuren! 🙂

 4. 13 februari 2016 / zaterdag, 13 februari 2016

  Ik denk dat persoonlijk het Het Turmeric & Cranberry seed masker meer wat voor mij is. Ik woon in een dorp en ik heb het idee dat de lucht hier minder vuil is dan in een drukke stad.Hele leuke foto’s ook, passen er goed bij! Als je er zo lang mee doet is de prijs ook best prima!

 5. 13 februari 2016 / zaterdag, 13 februari 2016

  Wat een ongelooflijk mooie foto’s heb je alweer gemaakt! =D x

 6. 13 februari 2016 / zaterdag, 13 februari 2016

  Wat een fijne review weer zoals altijd! Het masker met koriander lijkt mij heerlijk!!

 7. Nele Van den Bogaert
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Dat van die lichtvervuiling wist ik nog niet. Ik ben er dan ook erg van geschrokken miss moet ik dan maar dat masker proberen dat tegen luchtvervuiling beschermd? Maar langs de andere kant lijkt dat oranje me veel geschikter voor mijn vettige huid dus… Is er misschien niet 1 die de twee combineert? Dat zou anders wel ideaal zijn?

  Nele xoxo

 8. S.
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Wow serena je achtergrond is super maar dan ook supermooi. Over elk detail is nagedacht.

 9. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Leuke review! Het masker met kurkuma lijkt me erg fijn, omdat kurkuma bij mijn huid erg goed werkt. Wat heb je trouwens een prachtige huid!

 10. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Dat mis ik vaak bij maskers, dat je niet meteen resultaat ziet. Deze zien er dus echt ontzettend fijn uit! Vooral dat tweede masker lijkt me heel goed!

 11. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Ah wat een heerlijke foto’s! Ik ben veel te druk voor maskers, maar deze zien er fantastisch uit. Ik had niet gedacht dat Amsterdam (en sowieso in Euoropa) zo vervuild zou zijn! Als ik zelf in een drukke hoofdstad zou wonen, zou ik zeker denken aan een masker om luchtvervuiling tegen te gaan.

 12. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Ah ik ben echt enthousiast! Beide maskers lijken mij erg fijn en voedend. Ik had echt niet verwacht dat onze lucht hier ook zo erg vervuild is, daar sta ik nooit bij stil.

 13. Elien
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Wauw na dat 2e maskertje straalt je huid echt! Now im curious as well..

 14. Carina
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Jammer dat de ingredienten van het 2e masker (cranberry/curcuma) er niet bij staan. Zo vind ik het lastig om ze te vergelijken.
  Daarnaast denk ik niet dat een gezichtsmasker veel kan doen tegen luchtvervuiling. Als je goed reinigt zou dat genoeg moeten zijn en anders zou je huidbarriere ook nog eens moeten beschermen. Ik zou me eerder zorgen maken over mijn longen dan over mijn huid.
  Desalniettemin zijn het wel aardige maskers, alleen geloof ik gewoon de marketing niet.

 15. I
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Haha, ik schrok eigenlijk eerst ervan toen je typte dat je je afvroeg hoe vervuild de lucht hier was. Ben blij dat je je een beetje erover hebt ingelezen, want het is bekend dat Nederland één van de meest vervuilde landen (qua luchtvervuiling) is in heel Europa. Ik wist echter niet dat Amsterdam zelfs New York inhaalt, dat is wel echt een voorbeeld waarbij je je voor kan stellen hoe erg het precies is.

 16. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Ze lijken me beiden erg fijn! En inderdaad, ik verwachte ook dat de lucht hier best oke was.

 17. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Oh zien er allebei zo lekker uit! Ik denk dat ik die van Cranberry het fijnst ga vinden!

 18. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Beide maskers lijken me heel erg fijn! 🙂 Ik heb nog niet zo veel van Kiehl’s uitgeprobeerd, maar misschien moet ik dat toch eens gaan doen. Het is namelijk zo’n goed merk!

 19. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Oeh wow, mooie verpakking en je foto’s zijn ook prachtig! Ik denk dat ik het groene masker wel heel prettig zou vinden,

 20. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  De maskers zien er echt heel erg fijn uit! Ik ga zeker een kijkje nemen! En wow, 7 miljoen mensen, dat is echt heel erg!

 21. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Ik gebruik het veel te weinig gezichtsmaskers, ik zou voor het kleimasker gaan.

 22. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Een masker tegen luchtvervuiling daar had ik nog nooit van gehoord! Maar met de huidige vervuiling begrijp ik dan zulke producten op de markt komen. Ik denk dat het in België even slecht gesteld is met de vervuiling als in Nederland. Mijn voorkeur gaat uit naar het Cilantro & Orange extract masker. Ik vind het een voordeel dat het een masker en een soort nachtcrème in één is. Het andere masker zou ik willen proberen omdat het matterend werkt 🙂

 23. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  wauw ziet er goed uit en wauw 7 miljoen mensen.. te eng voor woorden!

 24. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Klinkt prima! Ik zou denk ik zelf voor de groene variant gaan.

 25. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Mooie foto’s weer Serena! Dat klei masker lijkt me erg fijn 🙂

 26. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Deze percentage is erg groot en een grote shock eerlijk gezegt, ik weet niet of ik deze masker zou kopen ik houd meer van maskers die hard worden of de je op je gezicht kan leggen. Liefs soraya

 27. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Dat er 7 miljoen mensen gestorven zijn door luchtvervuiling, dat is best heftig! Ik wist niet dat het zo erg was.
  Liefs,
  Elles

 28. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Dat is zeker niet duur! Behalve dat de maskers zeker goed hun werk zullen doen, zien de potjes er ook nog eens luxe uit (het oog wil ook wat haha). En wat een mooie gedecoreerde foto’s! Heb je die zelf gemaakt Serena? Top! Fijn weekend!

 29. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Ik ben gek op de maskers van kiehl’s ze zijn zo fijn en natuurlijk, ik denk dat ik de volgende keer zeker een van deze twee maskers meeneem !
  bedankt voor de fijne review Serena
  xx Ish

 30. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Aii vervuilde lucht.. Het lijkt wel alsof alles steeds vervuilde wordt :'(.
  Deze maskers lijken goeie ingrediënten te hebben! Turmeric schijnt erg goed te zijn voor je huid ook, maar heb t zelf nog niet geprobeerd dus pin me er niet op vast.
  Er zit geloof ik geen verkooppunt in t noorden van NL helaas!
  Mooie foto’s heb je trouwens weer gemaakt <3

 31. Ratna
  12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Wat een goede review! De tumeric masker lijkt mij wel wat.

 32. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Ze lijken me beide echt heel erg fijn! Ik zie goed verschil, en dat na 1 keer gebruiken 😀 Ik ben zeker nieuwsgierig geworden naar deze maskers 🙂

 33. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Deze maskers lijken mij allebei erg fijn! Je kunt ook goed zien dat je huid er wat frisser en stralender uitziet na gebruik van beide maskers. Ik moet nog maar even heel goed nadenken welk masker ik nu uiteindelijk het liefst zou willen proberen, want dit klinkt heel interessant.

 34. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Ik vind de foto’s echt prachtig! Wow, alles kleurt zo mooi bij elkaar. Mij lijken deze masker echt heel fijn en ik ben ook heel gelukkig dat ze niet in zo’n vervelend klein zakje zitten. Misschien dat ik dat klein masker ga kopen!

 35. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Wat een bijzondere gezichtsmaskers zijn dit. Ik heb nog nooit eerder een masker gezien met kurkuma als ingrediënt! Na beide maskers ziet je huid er lekker fris uit!

 36. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Klinkt heel goed! Hier ben ik wel benieuwd naar. En wauw Serena, wat een prachtige productfoto’s.

 37. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Dit klinkt allebei heel erg lekker! En ik schrok ook even van het getal, 90% in Europa?! Ik sta er te weinig bij stil hoe erg de lucht vervuild is eigenlijk… maar fijne review! Het eerste masker, daar ben ik dus het nieuwsgierigst naar haha 🙂

 38. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Leuke foto’s met de ingredienten er naast! Tof! Ik de ‘Cilantro & Orange’ variant het beste bij me past. Liefs

 39. 12 februari 2016 / vrijdag, 12 februari 2016

  Fijn en uitgebreid omschreven weer! Een masker tegen luchtvervuiling, da’s ook weer nieuw. Ik denk dat ik de groene variant toch fijner zou vinden met mijn huid 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *