Kattentrimsalon experience

Vorige week donderdag ben ik samen met mama naar Kattentrimsalon Whiskers geweest in Nieuwegein. Ik was eigenlijk niet van plan om hier een artikel over te schrijven, maar in de comments van mijn laatste artikel over mijn katjes (klik hier) las ik dat jullie toch eigenlijk wel heel veel belangstelling hadden voor deze behandeling, dus heb ik toch maar even mijn camera meegenomen en foto’s gemaakt terwijl Claudia, de eigenaresse van de trimsalon, aan het werk was. Mochten jullie het je afvragen, dit is geen gesponsorde review, ik heb gewoon afgerekend voor de behandelingen. Van te voren is er niet afgesproken dat ik hierover een review zou schrijven, het kwam spontaan in me op toen ik zag hoe enthousiast en nieuwsgierig jullie waren naar de trimbeurt.

Dat honden worden getrimd wist ik, maar katten? Die wassen zichzelf toch gewoon? Ik had echt geen idee dat er zoiets bestond als een kattentrimsalon. Had ik het maar eerder geweten, want Coco loopt elk jaar rond deze tijd rond in een ontzettend gek en scruffy vachtje. Ik heb altijd gedacht dat ik ze de verkeerde voeding gaf en ben zelfs een tijdje bang geweest dat ze misschien ziek waren, maar eigenlijk is er niets aan de hand. Ze hebben alleen te veel en een te dikke ondervacht. Je kan de plukken er zo uittrekken.

kattentrimsalon whiskers_17Natuurlijk borstel ik haar. Elke dag zelfs! Maar de haren blijven maar komen en er was gewoon geen houden meer aan. Elke dag trok ik complete hamsters uit dat kleine beestje en haar humeur werd er niet vrolijker op. Coco houdt namelijk totaal niet van geborsteld worden. Tijdens het borstelen begon te naar Clarence te blazen en hun band was al niet zo goed, dus hield ik er ook maar snel mee op.

Coco, en Clarence ook, verharen in deze periode van het jaar ontzettend veel. Elke keer als ik ze optil zit mijn kleding onder een dikke berg met haar. Als ik ze eventjes over hun rug aai zit mijn complete hand onder de haren. Als ik ze knuffel of kusjes geef kleven er daarna haren in mijn wimpers en in mijn lipstick. Erg vervelend en ik overdrijf niet! Soms zeggen mensen ‘ja mijn katten verharen ook’, maar de plukken die er van mijn katten af kwamen waren echt extreem. Zelfs de dierenarts vond het overmatig. Maar ja, je houdt nu eenmaal van die beestjes en zij kunnen er niets aan doen, dus dat neem je dan gewoon voor lief. Gaat vanzelf wel weer over. Maar je zit wel mooi maandenlang in een huis vol met haar.

kattentrimsalon whiskers_18Op een dag kwam mama met het nieuws dat ze Shabby, de kat van mijn ouders, naar een kattentrim salon ging brengen. Shabby is een bejaarde Heilige Birmaan met een langharige vacht. Volgens mij wordt hij volgend jaar alweer 18 jaar, dus hij is niet zo soepel meer als vroeger. Door zijn stijfheid kan hij niet meer overal goed bij tijdens het wassen, en zijn haren worden ouder en dus ook stugger met als gevolg klitjes in zijn vacht, met name bij zijn buik. Deze klitjes trekken en doen pijn tijdens het lopen, dus het is belangrijk om de vacht van je kat in de gaten te houden, zeker als ze al wat ouder worden. Bij de trimsalon knippen ze de klitjes eruit en wordt hij goed geborsteld, zodat Shabby weer even een tijdje vooruit kan. Die ouwe rakker.

Mama had goede reviews gelezen over Kattentrimsalon Whiskers in Nieuwegein, ook nog eens om de hoek bij ons, want we wonen in Houten. En inderdaad, Claudia nam extra lang de tijd voor Shabby, omdat het zo’n oudje is. Ze is ruim 2 uur geduldig bezig geweest met ontklitten en na de trimbeurt was hij weer helemaal gelukkig, want geen pijn meer tijdens het lopen en een mooie, glanzende vacht. Hij zag er ineens niet meer zo krakkemikkig uit!

kattentrimsalon whiskers_02Helemaal tevreden met de trimbeurt vertelde mama me over Claudia en over haar trimsalon. Claudia doet alleen katten en dat vond ze ergens wel een fijn idee. Er zijn namelijk ook hondentrimmers die katten doen, maar dat iemand alleen is gespecialiseerd in katten vond ze toch wat prettiger. Ze raadde me aan om er ook langs te gaan met Coco en Clarence, omdat ze dan goed kunnen worden geborsteld zodat ze weer een mooie, glanzende vacht zullen krijgen. Bovendien zorgt de ontwolling – zoals dat heet – ervoor dat ze versneld door de rui gaan, waardoor ze na de behandeling niet meer zo ernstig verharen.

Goed, afspraak gemaakt, met Coco en Clarence in de auto, mama erbij, hop naar Nieuwegein. We werden hartelijk ontvangen door Claudia, die ons meenam naar haar praktijk aan huis. De ruimte bestaat uit een werktafel en een gezellige zithoek. We kregen koffie en thee aangeboden en ondertussen ging Claudia meteen aan de slag.

kattentrimsalon whiskers_01 Clarence werd eventjes in de bench gezet, voorzien van wat snoepjes, een bakje water en een kattenbak, zodat hij iets meer bewegingsruimte had dan in het kattenmandje. Coco was als eerste aan de beurt.

kattentrimsalon whiskers_03 Allereerst worden de nageltjes geknipt. Erg fijn, want dan hoef ik dat niet te doen, ik vind dat namelijk erg eng om te doen sinds er een keer een nageltje bij Clarence tot bloedens toe is ingescheurd. Natuurlijk handelt Claudia ook een beetje uit eigenbelang, want uit ervaring weet ze dat sommige katten nogal fel kunnen reageren tijdens de behandeling en flink kunnen uithalen. Met geknipte nageltjes blijft de schade dan redelijk beperkt.

kattentrimsalon whiskers_04 Claudia heeft misschien wel 8 soorten kammen en borstels, elk voor een ander doel of ander plekje op het lichaam. Als eerste gebruikt ze deze grote ‘hark’ om de meeste wol te verwijderen. Ze draagt trouwens een stevige leren onderjas, die bescherming biedt tegen bijten en krabben. Ze vind het echter niet prettig om met handschoenen te werken, en in haar handen zitten dan ook behoorlijk wat krassen en diepe littekens. ‘Het hoort er nu eenmaal bij’ zegt ze schouderophalend.

coco wordt ontwolt Hoewel Coco begint te draaien en te wurmen, begint te blazen en te stressen en te mauwen en te grommen, blijft Claudia erg kalm en rustig en werkt geduldig door. Inmiddels is kleine lieve Coco verandert in een regelrechte “cat from hell”. Ze kronkelt de hele tijd uit haar armen, drukt zich in een hoekje en begint fel te blazen en uit te halen. Wow, zo had ik Coco nog nooit gezien. Ik wist wel dat ze niet van borstelen hield, maar nadat ze begint te blazen houd ik er al snel mee op, maar Claudia zet juist door. Op een gegeven moment bijt en krabt Coco tegelijkertijd waardoor ze Claudia toch te pakken krijgt. Ze heeft een flinke wond opgelopen aan de muis van haar hand. Het bloedt en ze moet zelfs een pleister aanbrengen. ‘Oh, dit is nog niets hoor’ roept ze, en gaat vrolijk verder.

kattentrimsalon whiskers_07 Na zo’n anderhalf uur zit het erop. Coco ligt nog na te hijgen van alle stress en naast haar ligt een soort miniatuur schaapje. Wow! Dat er zo veel wol uit zo’n klein katje kan komen zeg, ongelofelijk!

kattentrimsalon whiskers_09 En dan is Clarence aan de beurt. Die arme jongen heeft alles meegekregen vanuit de bench, dus hij weet donders goed wat hem te wachten staat.

kattentrimsalon whiskers_08 Hier kunnen jullie de krassen en beten op Claudia’s hand beter zien, en dit is nog geen eens zo erg als wat er onder de pleister zit. Als kattentrimmer moet je wel even tegen een stootje kunnen en vooral niet bang zijn!

kattentrimsalon whiskers_10 Ook Clarence probeert er tussenuit te knijpen, maar hij blijft een stuk rustiger dan Coco. Hij blaast niet en miauwt niet, hij is gewoon stil en laat alles een beetje over zich heenkomen.

kattentrimsalon whiskers_11 Hij bijt niet en hij krabt niet, dus deze behandeling was een stuk relaxter dan die van Coco. Gelukkig maar, want één Cat from Hell op een dag lijkt me meer dan genoeg!

kattentrimsalon whiskers_12 Na een tijdje geeft hij zelfs het gekronkel op en geeft zich een beetje over aan de borstel. Hij laat zich gewillig beetpakken zodat Claudia goed bij alle plekjes van zijn lichaam terecht kan.

kattentrimsalon whiskers_13 “I do not like this at all”

kattentrimsalon whiskers_14Als het er ook voor Clarence op zit lijkt hij toch wel erg tevreden.

kattentrimsalon whiskers_15 “Dit komt allemaal uit MIJ?”

kattentrimsalon whiskers_16 Geert Wilders called. He wants his hair back.

kattentrimsalon whiskers_19De prijs voor ontwolling is €40 voor een kortharige kat, maar omdat ik er 2 tegelijk bracht hoefde ik slechts €75 af te rekenen. Handig om te weten dat je dus groepskorting krijgt! Eenmaal thuis heb ik mijn stressvolle katjes in aparte ruimtes losgelaten. Clarence in de huiskamer en Coco op de gang. Ik was bang dat ze zo opgefokt waren door de behandeling dat ze elkaar meteen in de haren zouden vliegen. Ik heb ze toen voorzichtig bij elkaar gelaten en na wat gesnuffel was alles eigenlijk gewoon OK. Ik deed de deur naar het balkon open en hoppa, ze schoten naar hun favoriete drinkbakje en dronken er dit keer zelfs voor het eerst tegelijkertijd uit! Lief!

kattentrimsalon whiskers_20 Coco’s vacht is ZO ontzettend opgeknapt van de trimbeurt. Het ziet er veel gezonder en glanzender uit, ze voelt ook veel gladder en lekkerder. Al die gekke wolletjes en pluisjes zijn weg en haar vacht staat meteen niet meer zo wijd uit. Haar huid kan weer een beetje ademen waardoor de huidschilfers op haar stuitje binnenkort zullen verdwijnen. Ze kan zich weer normaal wassen. En ik kan haar optillen zonder een shitload aan haren op mijn kleding. Ik kan haar weer normaal aaien en OH MY GOD er kleven erna slechts 3 haren aan mijn hand. Ja ik heb ze geteld.

kattentrimsalon whiskers_21 Hetzelfde geldt natuurlijk voor Clarence. Zijn vacht was minder scruffy dan die van Coco, maar nu ook hij is ontwolt zie ik wat voor een positief verschil dat heeft gemaakt. Hun vacht is prachtig en oogt een stuk donkerder, omdat al dat lichte pluishaar nu is verwijderd. Mijn katten zijn gewoon weer helemaal als nieuw! Ze shinen! Ze lopen er ook echt een stuk gelukkiger bij. Sinds de trimbeurt zijn er geen attacks geweest en is er nog niet naar elkaar geblazen. Ik heb echt het idee dat ze blij zijn met hun nieuwe vachtje en dat ze een stuk lekkerder in hun velletje zitten nu.

Hieronder nog even een voor- en nafoto van Coco. Het lijkt echt een compleet andere kat na de trimbeurt. Wat een verschil hè? Ze is nu echt zo veel mooier en ik ben ontzettend blij dat ze praktisch niet meer verhaard.

coco voor en na ontwollenIk kan een kattentrimsalon echt aanraden! Of je nu katten hebt met (half)lang haar of kort haar, jong of oud. Het trimmen gebeurt met de juiste tools en je moet maar zo denken, ook wij gaan naar de kapper om ons haar te onderhouden, dus waarom je kat niet? Het klonk me eerst een beetje gek in de oren, maar nu ik eenmaal ben geweest kan ik niet anders zeggen dat het mijn katten heel veel goeds heeft gedaan. Ze zijn weer helemaal als nieuw, ze zijn blij, ze kunnen zichzelf weer normaal wassen en hun huid kan weer wat ademen. En ook ik ben blij, want ik kan ze weer normaal aaien en knuffelen zonder een overdosis aan kattenharen op mijn kleding en in mijn gezicht, en ook in huis kan ik gewoon weer overal zitten zonder bang te zijn dat ik daarna meteen weer van broek kan wisselen.

Mocht je in de buurt van Nieuwegein wonen dan kan ik je kattentrimsalon Whiskers van harte aanbevelen. Claudia is een leuk en spontaan mens, ze gaat professioneel te werk, is geduldig en lief voor de katten en niet snel bang. Een echte doorzetter. Ze is bovendien erg vrolijk en opgewekt, dus terwijl jij met je kopje thee of koffie aan het wachten bent, houdt ze je gezellig aan de praat. Heb je nog wat boodschapjes te doen? Dan kan je natuurlijk ook gewoon je kat afleveren en even later weer ophalen.

Meer informatie vind je op haar website whiskertrimsalon.nl en op haar Facebookpagina plaatst ze foto’s van al haar klantjes, begeleidt met een leuk berichtje. Ook Shabby staat er tussen!

Wisten jullie dat er kattentrimsalons bestonden? Zou het iets zijn voor jouw poezebeesten?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

92 Reacties

 1. Linda
  8 april 2016 / vrijdag, 8 april 2016

  Het ziet er op het moment erg mooi uit, maar is het ook goed voor de vacht?

  Google maar eens op ” wees wijs met wol ”

  Groetjes,
  Linda

 2. 6 januari 2016 / woensdag, 6 januari 2016

  Hallo Serena,
  Sinds kort ben ik ook begonnen met katten trimmen. Het is echt zo een dankbaar werk. Ik ben blij dat ik dit doe 🙂

 3. 8 december 2014 / maandag, 8 december 2014

  Wat een verbetring zeg, Leuk de kat ook

 4. 12 september 2014 / vrijdag, 12 september 2014

  Wow wat een verschil! Ik vond je katten al echte beauty’s maar nu zijn ze helemaal prachtig! Ik had dit moeten weten toen ik nog in houten woonde en ook een britse korthaar had. En nee, je overdrijft zeker niet met haren in je lippenstift 😉

  Mijn twee bengalen mogen helaas niet gekamd worden (ze hebben een pels, geen normale vacht) anders was ik er zeker heen gegaan =)

 5. 6 september 2014 / zaterdag, 6 september 2014

  Wow, ze zijn er echt van opgeknapt !
  Mijn katten (beide Noorse boskatten) zijn ook altijd zo harig, eentje heeft geregeld klitten op haar buik. Daarom worden zij ook vaak “onthaard”, maar ze zijn zo evil dat ze in narcose gebracht moeten worden…

 6. lies
  4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Mocht je zelf zoiets hebben van ik wil niet iedere maand, dan kun je ook de furminator kopen, die heb ik ook en het werkt, je moet alleen niet te vaak, want deze borstel snijd de haren ook af.

 7. Estrieke
  4 september 2014 / donderdag, 4 september 2014

  Knap resultaat! Aan de foto’s te zien, hebben ze er zelf ook van genoten.

 8. Cindy
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Deze post komt als geroepen. Mijn kat Misty is half Maine Coon, dus veel haar, en haat kammen! Ziet er ook zo rommelig uit, met veel klitten. Laatst een furminator gekocht maar ook dat haat ze, uiteraard 😉 Had al bedacht dat ik op zoek moet naar een kattentrimster maar ga daar volgende week even werk van maken. Eens informeren bij mijn da of zij een goede weten. Wat een verschil zeg!

 9. Veerle
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Wauw ze zien er echt weer goed uit! Ik heb stage gelopen in een trimsalon en daar kwamen ook wat mensen met katten.

  Wat en ik blij met mijn 2 bengalen, die hebben een hele korte pels waardoor ze bijna niet verharen!

 10. sarah
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  ahhh ik vond dat fluffy vacht bij je katten juist zo geweldiigg!!!
  ze zijn nog steeds leukerdss hoor maar dat bollige vacht vond k juist adorable!

 11. 3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Wow, wat een verschil! Ik heb zelf ook twee katten (beide europese kortharen) en die zijn redelijk goed bij te houden met borstelen. Maar misschien scheelt het ook dat ze het lekker vinden om geborsteld te worden.

 12. 3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Ja trimmen is heel goed voor de vacht van katten 🙂 goed dat je het gedaan hebt!

  En haha, moest lachen om het stukje “Geert Wilders”

 13. Patricia
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  HAHAHA omg, Geert Wilders!

 14. Danique
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  HAHAHAHA die Geert-Wilders-mop was hilarisch ! Kan zo op 9Gag.

 15. claudia
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Dank je Serena, ik word helemaal verlegen van je verslag! Ik vind het erg fijn om te horen dat jij, meneertje Clarence en mevrouwtje Coco zo tevreden zijn! Met liefde gedaan!

  • Serena
   Auteur
   2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

   Graag gedaan hoor Claudia! En mijn foto’s mag je gebruiken voor je Facebook en je eigen site, als je dat wilt. Ik ben echt heel tevreden met je service, nogmaals bedankt 🙂

 16. Birgit
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Hey Serena, ff off topic, maar jij hebt zo’n handig gsm hoesje met een soort ‘handvat’ waar heb je die gehaald?

 17. Emma
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Hey Serena,

  Hier ook een bediende van een witte haarbal. Het was vreselijk, vlokken haar dreven over de grond. Een paar uur na het stofzuigen was de vloer alweer bedekt met haar. Naar de dierenarts geweest, die raadde aan om visolie te proberen. Nu iets langer dan een maand bezig en ik merk echt verschil. Ik kan natuurlijk niet met zekerheid zeggen of het zonder visolie net zo was gelopen (dat het gewoon een periode was), maar goed. Ze verhaart stukken minder.
  Ik heb gewoon de goedkoopste visoliecapsules van de Hema gekocht en die maak ik stuk in haar dagelijkse bakje gekookte witvis (ze is heel erg verwend). Ze vindt het heerlijk en het gelatinehulsje kaant ze ook gewoon op.

  • Serena
   Auteur
   2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

   hi Emma, ook al geprobeerd, zonder resultaat helaas. Ik denk dat ik gewoon 2 keer per jaar naar de trimsalon moet 😉

 18. Kirsten
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Oh, Serenaaa! Wat een geweldige ervaring, ben zo blij voor jou en je katten! En ik heb me rot gelachen om die foto ‘Wilders called, he wants his hair back’. Hahahahaha!

 19. Amber
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ze zien er crispy uit! Mooi hoor, ik vind dat verharen altijd zo vervelend bij katten.

 20. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Jeetje ze zijn nu nog knapper 🙂 Ik ga eens kijken of het ook met een pers kan.

 21. Annika
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat zien ze er mooi uit!

 22. Robin
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ziet er goed uit hoor. Wij hebben onze katten ook naar een kattentrimster gebracht (dat was in Oijen of Ooijen). Dat deed de katjes goed! En ze hadden zich goed gedragen :p

  Zeker een aanrader om ze naar een kattentrimmer te brengen!

  Jou katjes zien er goed uit nu!

 23. Syl
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Ik heb geen kat meer, maar ik weet nog goed dat er een hele zak met ‘wol’ van dat beestje af kwam na iedere borstelbeurt.

 24. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat zien ze er weer goed uit. Na het zien van deze foto’s zit ik er toch aan te denken om taxi ook even heen te brengen.

 25. Nieke
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wauw, wat goed gedaan en wat een moedige vrouw!
  Ik zou er zo naartoe gaan als het bij mij om de hoek was. Helaas woon ik in België.

 26. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Jeetje hier had ik ook nog nooit van gehoord hoor, kan me voorstellen dat het voor de katten op dat moment niet zo fijn was maar nu uiteindelijk is het wel erg fijn natuurlijk 🙂

 27. Alba
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wow wat een fantastisch resultaat… Toen ik de foto’s zag dat ik eerst dat je kat geschoren was, ongelooflijk dat de trimster dit voor elkaar krijgt door alleen borstelen! Leuk dat je hierover post, is toch ook een soort van beautyonderwerp toch 😉 Ik vind het een goede tip! (mijn eigen kat heeft het niet nodig, ze heeft al een heel mooie makkelijke vacht, maar ik ken wel 2 andere katten voor wie het iets zou kunnen zijn..!)

 28. Janis
  2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Erg knap van de trimster dat ze niet bang is. Katten kunnen gemeen bijten en krabben! Respect. En wow, wat een verschil! Misschien moet ik dat ook ooit doen met Eric, onze Maine Coon. Nu is hij pas 6 maanden, maar goed om te weten dat zoiets bestaat en nodig kan zijn voor een kat!

 29. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wauw. Dit is zeker wat voor onze kat

 30. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat zien ze er mooi uit! Wist helemaal niet dat er zoiets was als kattentrimmers. Heb zelf ook een Britje, en met momenten is ze gewoon een lopende haarbal. Gelukkig is ze gek op borstelen en kan ik het goed zelf bijhouden met mijn Furminator borstel.

 31. 2 september 2014 / dinsdag, 2 september 2014

  Wat een verschil zeg! En wat fijn dat je katjes zich nu liever en beter gedragen naar elkaar toe, misschien hadden ze het gewoon veel te warm en was het te vermoeiend. Nu zijn ze vast lekker opgelucht en hebben ze niets meer om zich boos om te maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *