John Beerens Stijltang

Beautylab bestaat nu bijna 5 jaar en tijdens deze periode heb ik een aantal leuke mensen leren kennen, waaronder John Beerens. Al vroeg begonnen in het kappersvak runt hij nu al 20 jaar zijn eigen salon in Tilburg, was hij te zien in het programma John Beerens Salon Takeover en is hij eigenaar van de grootste beautywebshop van Nederland. Regelmatig stuurt hij me nieuwe producten toe om te vragen wat ik er van vind, omdat ze eerst altijd alles uittesten voordat ze het in de shop plaatsen.

Het laatste product dat hij me opstuurde is voor John heel bijzonder, omdat het zogezegd zijn kindje is. Zijn eigen stijltang, waar hij vanaf begin tot eind bij betrokken is geweest. Ik weet dat John niet zomaar zijn naam op een product zet zonder er 100% achter te staan, dus ik was erg benieuwd. ‘Hij ziet er heel chic uit’ zegt hij in zijn Tilburgse accent. ‘Zwart met hele fijne glittertjes’.

Hieronder probeer ik de tang op Nena uit, die zelf alleen een krultang in haar bezit heeft. Ik heb het in de video over ‘first impression’, maar dat geldt meer voor Nena omdat ik de tang al een tijdje in gebruik heb. Bekijk de video het liefst in HD voor de scherpste beeldkwaliteit.


(als er een andere video start, klik dan hier of hier)

John had niets te veel gezegd. De stijltang is inderdaad een heel chic dingetje. Ligt lekker in de hand, mooi slank design en inderdaad zwart met hele fijne shimmers. In rode letters staat er ‘John Beerens’ op het uiteinde en op het scharnier staan zijn initialen JB.

Ik merk meteen een aantal pluspunten:

 • De tang bevat een ronddraaiend snoer. Handig, want zo raakt het snoer niet in de knoop en komen er geen rare knikken in.
 • Het snoer is superlang, maar liefst 2,4 meter lang! Handig omdat sommige stopcontacten zich niet vlak naast een spiegel bevinden.
 • De knopjes zitten aan de binnenkant. Handig, want het kwam bij andere tangen vaak voor dat ik de temperatuur lager draaide, of de tang gewoon helemaal uitzette, omdat ik er tijdens het stijlen per ongeluk op drukte. Dat kan op deze manier niet gebeuren, dus dat vind ik ideaal. Tot nu toe heb ik de knopjes aan de binnenkant alleen nog maar bij hele dure tangen gezien van Chi en Cloud Nine.

john beerens stijltang2

Tijdens het gebruiken van de tang vallen mij nog meer voordelen op:

 • Er is een led-lampje aanwezig die rood brandt als de tang op de (ingestelde) temperatuur aan het komen is en blauw brandt als de temperatuur is bereikt.
 • De temperatuur is zelf in te stellen van 60 – 230 graden Celsius, dus geschikt voor elk haartype en elke haarstyle. Met een lagere temperatuur creëer je bijvoorbeeld een nonchalante slag in je haren en met meer hitte kun je juist een strakke krul creëren.
 • De tang warmt vrij snel op.
 • De platen zijn gecoat met keramiek en bewegen lichtjes mee, waardoor je soepel en snel door je haren vliegt, zelfs met wat dikkere plukken.
 • Als de platen niet goed op elkaar aansluiten krijg je dat haren ‘knetteren’ en afbreken. Deze platen sluiten juist erg goed op elkaar aan.
 • De platen zijn 2,5 cm breed en 10 cm lang, waardoor ze ook goed geschikt zijn om er krullen mee te maken.

john beerens stijltang1

Infraroodstraling

En dan zijn er nog een aantal dingen waar ik nog niet meteen iets van gemerkt heb. Zo bevatten de platen van deze tang infraroodstraling, waardoor het haar verwarmt wordt van binnenuit. Door deze infraroodstraling blijft het vochtgehalte op peil en worden essentiële oliën in het haar behouden. Het niet-uitdrogende effect kan je waarschijnlijk pas goed merken als je de tang al maanden aan het gebruiken bent, dus in dat opzichte kan ik er nog niets over kwijt. Ik moet wel zeggen dat ik geen stoom van Nena’s haren af heb zien komen. En ook niet van mijn haren (ik heb de tang nu zo’n 10 keer gebruikt in totaal). Dat heb ik bij andere tangen wel! Ook ruik je dan meestal zo’n brandgeur, en dat had ik bij deze tang ook niet.

Hieronder een foto van de krullen van Nena. De foto is genomen met flits.

krullen met de stijltangDe krullen waren aan het einde van de avond lichtjes uitgezakt, maar zaten er zeker nog goed in. ‘Ze bleven er langer in dan als ik krullen maak met de krultang’ aldus Nena. Nou, Nena is helemaal om! Ze is inmiddels overtuigd van het nut van een stijltang, zelfs als je al glad en stijl haar van jezelf hebt zoals zij.

Duo Voltage

Hebben jullie dat wel eens gehad? Je neemt een tang, föhn of andere stylingstool mee op vakantie, steekt ’em in het stopcontact en dan.. is het 10 x niets. De tang wordt niet goed heet en de föhn blaast superzacht. Wat is er aan de hand? Je apparaatje werkt alleen bij een bepaald voltage. Ik had het met mijn fohn toen mijn zusjes en ik naar Las Vegas gingen. Ik heb echt een hele fijne föhn die superhard blaast, maar in Las Vegas blies hij nog zachter dan de standaard föhn in de badkamer! Had ik dat ding voor niets mee lopen slepen. De John Beerens Stijltang is Duo Voltage, wat inhoudt dat hij het in elk land even goed doet. Je kunt hem dus gewoon meenemen op reis!

Stijlen

Nena en ik gebruiken de tang voornamelijk om krullen mee te maken, maar hoe goed is de tang als je juist wilt stijlen? Dewi, het zusje van Angel, stijlt haar haren iedere dag. Dewi heeft de tang nu ook al een tijdje in gebruik en het leek me handig om haar resultaten te laten zien, aangezien zij heel veel dik en stug haar heeft.

Dewi zegt: ‘Ik gebruikte een stijltang van Remington, die was al een jaar oud ofzo. Ik voelde (en hoorde) bij die Remington dat mijn haren braken, ik denk omdat ie niet helemaal perfect sluit. Bij de nieuwe stijltang heb ik dat niet. Die glijdt er soepel en snel doorheen. De stijltang van John Beerens vind ik dus echt goed!!! :)’

dewi

Conclusie

Iets wat ik waardeer in John is dat het een hele oprechte kerel is. Ik ben ook altijd eerlijk tegen hem. Als een product niet bevalt dan zeg ik hem dan gewoon, dan wind ik er geen doekjes omheen. Maar deze tang van hem, die is gewoon top. Ik heb er echt niets op aan te merken. Het bevat alles wat ik zoek in een tang; warmt snel op, lekker lang en ronddraaiend snoer, knopjes aan de binnenkant en alles is zelf in te stellen. De beweeglijke keramische platen glijden soepel door mijn haren en ook krullen maken gaat heel goed.

Ik heb tangen van Chi en van Cloud Nine en de John Beerens stijltang doet daar zeker niet voor onder. En dat terwijl zijn tang slechts €99 kost (en dan krijg je er ook nog een gratis fullsize haarserum bij, je mag zelf kiezen uit 13 verschillende merken). Dat is echt een hele mooie prijs/kwaliteitverhouding. Ben je nog op zoek naar stijltang dan kan ik jullie de John Beerens Stijltang zeker aanraden. Ik ben er erg tevreden mee!

image001Wat doen jullie allemaal met de stijltang? Voornamelijk stijlen, krullen, beide, of heel iets anders?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

56 Reacties

 1. Denise
  15 december 2014 / maandag, 15 december 2014

  Ik heb sinds kort de tang van John Beerens aangeschaft omdat mijn Chi het helaas had begeven. Ik zie heel veel positieve reacties, maar ik vond de Chi een stuk fijner. Als ik krullen hiermee had gemaakt, waarbij ik alleen een serum/olie van Matrix gebruikte, bleef dit de hele dag zitten. Nu zakken de krullen al na een uur erg uit. Wat kan ik het beste gebruiken? Ook bij het stijlen is mijn haar niet heel glanzend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *