Is de YSL Tatouage Couture de allerbeste lip stain ever?

Een aantal maanden geleden bekeek ik een video van Tati Westbrook waarin zij de nieuwe YSL Tatouage Couture lip stain aan het testen was en wow… zij was hier onwijs over te spreken! Toen ik vlak voor de Feestdagen in New York aan het shoppen was sloeg ik alvast mijn slag, maar in Nederland zijn deze matte lip stains helaas pas vanaf april 2018 verkrijgbaar.

In de video hieronder test ik de GEHELE DAG de YSL Tatouage Couture in de kleur Red Tribe voor jullie. Ik laat zien wat ik eet en drink, geef tussentijdse updates en aan het eind van de video een eindoordeel.

Omdat ik de hele dag aan het testen ben noem ik deze nieuwe serie op mijn kanaal heel toepasselijk ALL DAY LONG. Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vinden om naar te kijken, en als er andere producten zijn die ik de gehele dag voor jullie moet testen, laat het dan vooral even weten bij de comments!

De YSL Tatouage Couture is een lip stain met een vernieuwde, inktachtige textuur.


In totaal zijn er 24 kleuren verkrijgbaar waaronder verschillende rood, roze en nude-tinten.


Tatouage Couture zit in een luxueuze flacon van mat glas en heeft een goud metallic dopje.
De applicator heeft de vorm van een spateltje; hij wordt platter naar het einde toe en loopt schuin af. Op deze manier kun je de lip stain heel nauwkeurig aanbrengen, en dat is fijn, aangezien de pigmentatie heel intens is. Ik vind dit een heel fijn en innovatief applicatortje. Wat mij betreft mogen alle goed gepigmenteerde lipproducten zo’n applicator hebben!


Zelf heb ik gekozen voor kleur nummer 12 – Red Tribe. Een schitterende, heldere, karmijnrode kleur met een koele ondertoon en een vleugje roze. Zoals je ziet is de pigmentatie erg goed en intens, met één veeg heb je al een dekkend resultaat. De lip stain droogt na ongeveer 1 minuutje mooi mat op.


Tatouage Couture heeft een dunne, comfortabele textuur die je amper voelt zitten op de lippen. Het voelt bijna als een tweede huid. De pigmentatie is super intens en de finish is super mat. De formule voelt niet droog aan op de lippen, maar het resultaat kan er wel wat droog uit zien (dat is helaas vaak het geval met lip stains). Persoonlijk denk ik dat het daarom mooier is om een piepklein beetje lippenbalsem over de lip stain aan te brengen, en ook zal dit helpen om het resultaat nóg langer mooi te laten zitten.

Wat betreft de houdbaarheid belooft YSL dat de Tatouage Couture een goede 8 uur zou moeten blijven zitten. Dit staat in elk geval op de officiële YSL website. In het officiële persbericht staat echter;

Van de ochtend tot de avond (en de volgende morgen), laat TATOUAGE COUTURE een ultieme, langhoudende indruk achter.

Hoe lang de Tatouage Couture dus precies zou moeten blijven zitten ligt (denk ik) ergens tussen de 8 en 24 uur.


Maar hoe lang bleef ‘ie bij mij zitten? Na het ontbijt, thee met een koekje en een lunch zat de lip stain er nog best prima op. Na het avondeten was hij al behoorlijk vervaagd en een beetje uitgelopen en aan het einde van de dag (vlak voor het slapen gaan) was er eigenlijk alleen nog maar een zweempje kleur op mijn lippen te bekennen. Ik zou zeggen dat de Tatouage Couture dus zeker 8 uur mooi blijft zitten, maar daarna is het zeker tijd voor een touch-up. Maar goed, 8 uur lang is echt TOP! En gecombineerd met een laagje lippenbalsem lijkt de finish iets minder droog én weet ik zeker dat de lip stain nog langer mooi blijft zitten.

Al met al ben ik zeer te spreken over de Tatouage Couture. Het heeft een comfortabele textuur, intense pigmentatie en blijft erg lang zitten. Helaas blijft het niet veel langer mooi zitten dan dat, dus of het ‘s werelds beste lip stain is…? Dat vind ik dan ook weer niet. Maar het is een goed product dat ik jullie zeker kan aanbevelen en ik zou hier dus ook zeker nog wel wat meer kleurtjes van willen inslaan!


De YSL Tatouage Couture lip stain kost €38,50 per stuk en zal per februari 2018 verkrijgbaar zijn in Nederland.

Wat vind jij van de Tatouage Couture lip stain, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

26 Reacties

 1. Liesbeth de Leeuw
  29 augustus 2018 / woensdag, 29 augustus 2018

  Echt niet waar wat er wordt belooft

 2. Mijntje
  13 april 2018 / vrijdag, 13 april 2018

  Ik moest er ‘eventjes’ op wachten maar ik heb er nu ook eentje hoor :).

 3. 1 februari 2018 / donderdag, 1 februari 2018

  ik vind het een mooi resultaat, en een super leuke serie die je weer hebt toegevoegd. zo krijg je een mooi compleet beeld. liefs soraya

 4. Sam
  30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

  De kleur staat je prachtig! Helaas ben ik wat tintjes donkerder, daarom twijfel ik of die kleur bij mij ook zo mooi zou staan.

  Ik vind de prijs wel wat heftig, eigenlijk niet in mijn budget.

 5. Suus
  29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Wat zie je er goed uit! Ik vind je ooglook ook super mooi, subtiel kleurtje maar toch net even wat meer opgemaakt.

 6. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Ooh, ziet er supergaaf uit! 🙂

 7. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Ik ben echt een sucker voor langhoudende liquid lipsticks. Al zeker een jaar lang gebruik ik geen bullet lipsticks meer omdat de liquid varianten altijd langer en beter blijven zitten. Dat in combinatie met YSl is een must have voor mij! De kleur die je op hebt zal ik zelf niet al te snel dragen, rood staat me namelijk niet zo en kan ik niet altijd op werk dragen. De tip ziet er echt prachtig uit, ik denk dat je daar hele strakke lijnen mee kan trekken. Super dus! Iets wat ik wel zou aanschaffen, 8 uur is voor mij al prima genoeg.

 8. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

  Wat een prachtige kleur is dit zeg! Leuk dat je het zo de hele dag uittest!

 9. Marije
  28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  Fijne rubriek. Heb al een aantal keer iets gekocht op basis van een positieve review dat mooi zit op het moment zelf, maar na een aantal uur niet meer. Deze lipstain is inderdaad heel fijn. Heb er al een tijdje twee in mijn bezit, gewoon in Nederland gekocht hoor!

  • Marije
   29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

   Mijn excuses! Niet in, maar vanuit Nederland gekocht. Bij feelunique besteld bedacht ik later….

  • Serena
   Auteur
   29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

   Ben je niet in de war met de Rouge Pur Couture Vernis a Lèvres? Want de Tatouage Couture is echt NERGENS nog in NL verkrijgbaar, dat weet ik heel zeker! 😉

 10. 28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  Klinkt goed, 8 uur is behoorlijk lang! Wel vind ik ‘m aan de prijzige kant. De verpakking is wel echt prachtig!

 11. 28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  de kleur staat je mooi, alleen niet mijn kleur. bij de foto’s zie ik zeker wel leuke kleurtjes zitten die me aanspreken, nog even wachten tot april!

 12. Miek
  28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  Mooie kleur!
  Ik zweer bij mijn favo… Manhattan lip2last
  Die koop ik voor ik 4.45 euro bij de DM.
  Smeer het er smorgens vroeg op en wanneer ik het er niet afhaal zit het er de volgende ochtend nog op. Ideaal!
  Sowieso is de DM de hemel voor budgetproof producten, veel meer keuze en veel goedkoper dan hier in NL.

  • Carola
   7 april 2018 / zaterdag, 7 april 2018

   Miek…Ik had jouw tip als screenshot opgeslagen en vandaag bij DM een lip2last gekocht. Om 14.30u opgedaan en nu (bijna 20u) veel water, maar ook patat met mayonaise later.. nog precies hetzelfde. Dat redt mijn Maybelline 24hr echt niet!! Wat een toptip!! En dat voor 4.45 euro! Dikke dankjewel.

   • Carola
    7 april 2018 / zaterdag, 7 april 2018

    Serena…. zwaailamp… alert…. ?

 13. 28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  Hele mooie kleur! En het bleef best goed op z’n plek vond ik hoor. Pas na het avondeten zag het er niet meer goed uit. Ik zou het wel even bijwerken na de lunch denk ik, maar voor de rest is de houdbaarheid zo te zien heel ok!

 14. 28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  8 uur is inderdaad best lang, mooie kleur ook!

 15. 28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  Die applicator ziet er zo apart uit! Ben daar vooral zelf heel benieuwd naar of dat voor mij ook handig zou werken 🙂

 16. 28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  Heel leuk bedacht, zo’n filmpje op deze manier. Leuk om te kijken. Ik vind de kleur ook prachtig en hij staat je zo mooi.

 17. 28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  Hi Serena! Super leuke serie! Ik kijk vaak naar Tati en ben altijd super benieuwd of producten echt zo lang houden. En leuk dat je tussendoor ook een beetje vlogt. Doe je binnenkort een buikupdate ;-). Liefs, Eva

 18. 28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  Dit lijkt me echt geweldig! Ik heb er zo’n hekel aan dat je na een maaltijd alleen nog maar een randje kleur op je lippen hebt… Dan is het zoveel fijner als het gewoon even een tijdje blijft zitten. De kleur staat je ook prachtig! Malou x

 19. Sandra G.
  28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

  Mooi!! Zit hier dimethicone in? Want dan is het helaas een no-go voor mij. Ik ben al tijden ernstig op zoek naar een versie zonder dimethicone. Zou mooi zijn als dat deze was.

  • Serena
   Auteur
   28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

   hi Sandra,
   ga straks meteen even voor je kijken, heb gelukkig het omdoosje nog bewaard!

   • Sandra G.
    30 januari 2018 / dinsdag, 30 januari 2018

    Heel graag, dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *