Interieur | mijn kerstdecoratie tips

Dit jaar helaas weer geen kerstboom (heel misschien dat we er morgen eentje gaan halen!), maar om toch de kerstsfeer in huis te halen heb ik wel een aantal leuke decoraties bedacht. Het leek me leuk om te filmen hoe deze decoraties tot stand zijn gekomen. Het zijn gewoon mijn persoonlijke kerstdecoraties, -tips, -ideetjes en DIY’s, dus hopelijk doen jullie er nog wat leuke inspiratie mee op! Enjoy!

Fairy Lights

kerstdecoratie tips - 8 kerstdecoratie tips - 12 kerstdecoratie tips - 9Dit lukt alleen bij grote potten met grote deksels, zoals die grote ‘mason jar’ van Hema, of voorraadpotten met een brede opening van bijvoorbeeld Action of Blokker. Wat lichtjes betreft, die kun je overal vinden! Het is leuk om verschillende soorten te nemen voor een speels effect. Tape het batterijendoosje vast aan de binnenkant van de deksel om het mooier af te werken. Op deze manier ligt hij niet in of buiten de pot (staat niet zo mooi) en kun je de lichtjes gemakkelijk aan en uit schakelen door even het deksel eraf te draaien.

Fireplace

kerstdecoratie tips - 5 kerstdecoratie tips - 14 kerstdecoratie tips - 4 Creëer een soort van mini open haardje door twee nepkaarsen in een mooie, afgesloten bak te zetten, met daaromheen leuke decoraties. Deze mooie exemplaren lijken héél echt door het bewegende vlammetje. Ze waren wel wat duurder, namelijk €7,50 per stuk, maar dan heb je ook wat. Je hebt ze echter ook voor een paar euro bij Action. Deze roségouden bak is van Xenos. Ik vind het heel chique en stylish staan zo, maar het is ook handig dat de bak afgesloten is (geen stof, er kunnen geen huisdieren of kinderen bij). Het geeft een gezellig ‘open haard effect’.

Winter Wonder Land

kerstdecoratie tips - 6 kerstdecoratie tips - 7 kerstdecoratie tips - 13Ook leuk is het om leuke tafereeltjes onder een stolp te creëeren, en dan stolpen van verschillende grootte bij elkaar te zetten, zodat het samen toch één geheel vormt. Ik heb gekozen voor leuke hertjes, maar je kunt er natuurlijk van alles onder kwijt: dennenappels, kerstballen, groene takjes.

Kerststerretjes

kerstdecoratie tips - 10Een andere makkelijke manier om de Kerst in huis te halen is het gebruik van Kerststerren. Ze zijn spotgoedkoop en geven meteen wat kleur. Doe ze in een leuk potje of bijvoorbeeld in een waxinelichthouder. Pas wel op, ze zijn giftig voor katten! Zet ze dus op een plek waar jouw furry little friends niet bij kunnen komen.

Christmas Bowl

kerstdecoratie tips - 1 kerstdecoratie tips - 2 kerstdecoratie tips - 3Dit ziet er ook veel makkelijker uit dan het is: pak gewoon een mooie schaal of een dienblad, leg daar wat groen in (dennentakken, conifeer, takken met besjes) gecombineerd met kerstballen, dennenappels en eventueel wat mooie kaarsen of waxinelichthouders. En klaar is kees!

kerstdecoratie tips - 11Mijn kerstdecoraties heb ik verspreid door mijn interieur, zodat je overal leuke, gezellige hoekjes hebt. Op deze manier haal je de knusse kerstsfeer goed in huis! Ik heb de Fairy Lights naast de bank staan, de stolpen en de open haard in mijn vensterbank en de Christmas Bowl op mijn salontafel. Het staat zó leuk!

Ik hoop dat ik jullie hiermee leuke inspiratie heb gegeven en ik ben zelf natuurlijk ook heel benieuwd naar jullie eigen kerstdecoratie tips & ideetjes! Deel ze vooral even in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

82 Reacties

 1. Rianne
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Dit zie ik natuurlijk weer veels te laat (ik loop een beetje achter, ik lees altijd alles op je blog :p) maar wat een superleuke en budgetproof ideetjes!

  Misschien is het ook leuk om in de lente een video op te nemen over hoe je je winterdecoraties hebt omgetoverd tot lentedecoraties (als je dat van plan bent natuurlijk :p)

 2. janina
  20 december 2015 / zondag, 20 december 2015

  Leuke ideetjes! Maar ik vind nepkaarsen zo lelijk (sorry). Rond kerst versier ik mijn huis met kaarsen, kunststukjes, kerstboom, kerststal, diyprojecten en ik hang de gekregen kerstkaarten op.

 3. 17 december 2015 / donderdag, 17 december 2015

  Wat een leuke diy’s weer!

 4. Anne
  16 december 2015 / woensdag, 16 december 2015

  Oh wat goed dat je zegt dat kerststerren giftig zijn. Ik vind ze prachtig en wilde ze graag kopen, maar ik heb ook twee kittens rondlopen die op alles kauwen wat los en vast zit. Dus die slaan we maar even over

 5. 16 december 2015 / woensdag, 16 december 2015

  Wij hebben dit jaar ook geen kerstboom, maar in de woonkamer hebben we een tafeltje in kerstthema en in de eetkamer hebben we ook een aantal dingetjes staan 🙂 Gewoon gemaakt van dingen die we al hadden

 6. Ursela
  15 december 2015 / dinsdag, 15 december 2015

  Hoi,

  Super gezellig allemaal waar komen de kleinere potjes vandaan met de fairy lights?

  Groetjes,Urs

  • Serena
   Auteur
   15 december 2015 / dinsdag, 15 december 2015

   Hi Ursula,
   Die heb ik bij TK MAXX gekocht in Rotterdam. Maar volgens mij zag ik bij Action soortgelijke potten!

   • Ursela
    15 december 2015 / dinsdag, 15 december 2015

    Thanks voor de snelle reaktie, ga ernaar kijken trouwens deze week bij Hema 20% korting voor wie nog de grote pot wil halen! 😉

    • Serena
     Auteur
     15 december 2015 / dinsdag, 15 december 2015

     Ah, goeie tip!! Thanks 4 sharing 🙂

 7. Syl
  14 december 2015 / maandag, 14 december 2015

  Vooral de glazen potten met lampje met vind ik erg mooi.

 8. 14 december 2015 / maandag, 14 december 2015

  Jij bent hier echt goed in! Hier kan ik wel wat inspiratie uithalen 🙂 bedankt

 9. 14 december 2015 / maandag, 14 december 2015

  De versiering in de stolp vind ik super, zeker als je katten in huis hebt.

 10. 14 december 2015 / maandag, 14 december 2015

  De fire place, ziet er gezellig uit en kan je ook echt overal plaatsen. Liefs soraya

 11. Mieke | Mieksmind
  14 december 2015 / maandag, 14 december 2015

  Super leuk, Helemaal in de kerst stemming zo, leuk gedaan!

 12. Maria
  14 december 2015 / maandag, 14 december 2015

  Heel erg leuk! Ik ga morgen gelijk de lichtjes kopen voor in een mason jar. Thanks!

 13. manon
  14 december 2015 / maandag, 14 december 2015

  er staat ergens onderaan in jouw tekst, dit ziet er makkelijker uit dan het is. Maar ik denk dat jij bedoelt, dit ziet er moeilijker uit dan het is:)

 14. 13 december 2015 / zondag, 13 december 2015

  Hele leuke ideetjes Serena! Die fairylights wil ik zelf ook gaan proberen, ziet er zo gezellig uit. Handig ook voor als je huisdieren hebt, kunnen ze er niet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *