Inspiratie voor Marshall’s kinderkamer

Poehhhhh, George en ik zijn inmiddels gesetteld op zolder, wat betekent dat onze oude slaapkamer klaar is om omgetoverd te worden tot Marshall’s nieuwe kinderkamer. Marshall is momenteel 1,5 jaar oud, dus ik wil er geen zoetsappige babykamer 2.0 van maken, maar ook weer niet een hele stoere en volwassen tienerkamer. Een beetje ertussenin, dacht ik. Een beetje schattig, maar ook een beetje stoer. En omdat ik dat zelf erg leuk vind; ook een beetje stylish. Maar niet té, want er moet ook gewoon gespeeld kunnen worden.

In elk geval wil ik met de muren een wat neutralere basis vormen die er de komende jaren nog wel op kan blijven zitten (laten we zeggen, geen Donald Duck behang dus). Gezien zijn leeftijd zullen er de komende jaren namelijk genoeg andere dingen op zijn kamer veranderen: hij zal over een jaartje al in een ‘grote mensenbed’ gaan slapen. De commode (die hij nu nog nodig heeft omdat hij niet zindelijk is) zal op den duur ook langzaam verdwijnen. En wie weet, als zijn broertje of zusje oud genoeg is, willen ze misschien wel met zijn tweetjes op één kamer slapen?

Muurverf en lambrisering


Goed, de basis dus. ERG LASTIG. Momenteel zijn alle muren geschilderd in een donkere, knalblauwe kleur. Als er één ding is waar ik nu ECHT geen zin in heb, is het sauzen. “Die kamer laten we dus gewoon blauw” vond ik. En toen sloeg de twijfel toe. Want ik vind deze blauwe kleur eigenlijk heel ‘volwassen’ en helemaal niet geschikt voor een dreumes- of peuterkamer. Tienerkamer, ok. Maar het is geen blauwe kleur voor een kleintje. Bovendien ben ik zelf nooit helemaal 100% tevreden geweest over deze kleur (hij was namelijk veel feller blauw en minder grijs uitgepakt dan gepland), en nu is het juist mijn kans om deze ‘fout’ weer goed te maken.

Blauw schijnt de perfecte kleur te zijn voor een slaapkamer, maar op deze kamer komt echter weinig daglicht binnen, waardoor het vrij koud en donker oogt. “Dus ik moet juist voor warme kleuren kiezen” bedacht ik me. En ik denk oprecht dat dit de juiste keuze is, want Marshall is een vrolijk en opgewekt kindje, daar hoort ook gewoon een warme en zonnige kamer bij. In elk geval zullen warme kleuren het tekort aan zonlicht een beetje kunnen compenseren.


Ik dacht aan een warme terracottakleur, alhoewel dat ook wel weer heel donker kan zijn (en zeker met weinig daglicht in de kamer).


Toen zag ik dit plaatje en bedacht me dat de combinatie van wit met terracotta ook prachtig is. Warm, maar ook lekker fris, en ook wat minder donker dan een HELE muur vol terracotta.


Toch vind ik taupe ook wel iets hebben, alhoewel ik dan voor een bruin/grijzige taupekleur zou gaan omdat die poederige/roze taupekleuren net iets te vintage en te girly zijn (sorry, dat is natuurlijk helemaal niet genderneutraal van me!) wat mijn smaak betreft.Kijk, meer zo’n kleur dus. Een warme, grijsachtige taupe. Neutraal, fris (zeker in combinatie met wit) en erg mooi wanneer je het nog gezellig aankleedt met accessoires in warme, aardse kleuren.


Of de muren gewoon helemaal wit? En dan de kamer warmte geven met accessoires zoals een kleed, wandversiering en houten meubels. Krijgen jullie al plaatsvervangende keuzestress van mij?

Dit plaatje heb ik voor het laatst bewaard, want ik werd verliefd op de lambrisering. Het staat zo chique! Bovendien ‘breekt’ het de muur, waardoor je gemakkelijk voor twee tinten kunt gaan. Ik vond deze muurkleuren erg mooi bij elkaar staan. Het is licht en neutraal, zonder koel en saai te zijn, en combineert supermooi met houten accessoires en warme kleuren.


Wat lambrisering betreft wil ik niet van die smalle schrootjes, maar juist van die bredere panelen, wat je ook vaak ziet in van die ouderwetse huizen. Als je googelt op ‘lambrisering panelen’ kom je genoeg tegen.

Natuurlijk heb ik er ook aan gedacht om te behangen, maar ik ben tot op heden nog geen mooi en geschikt behang tegengekomen voor de kinderkamer. En ALS ik dan prachtig behang zie (dat van Jimmy Cricket, bijvoorbeeld) blijkt het meteen €500,- per muurtje te gaan kosten. Vond ik nét iets te gortig, en zeker omdat je het niet door kunt schuiven naar eventuele andere kinderen, of door kunt verkopen.

Natuurlijke materialen en aardetinten

Als de basis eenmaal is gelegd kan het leukste beginnen, namelijk de (online) zoektocht naar leuke items om de kamer verder mee aan te kleden. Ik wil voor Marshall graag een warme, zonnige kinderkamer creëren, dus denk aan veel natuurlijke materialen zoals hout, rotan, riet en jute, maar ook wol en katoen. Accessoires zoek ik in warme tinten zoals terracotta, (oker)geel, bruin en cognac, maar ik denk dat een pastelkleurige grijzige/groene tint hier juist ook erg mooi bij afsteekt. Het hoeft voor mij geen typische bohemian kinderkamer te worden, het mag een beetje een mix zijn tussen warme boho vibes gecombineerd met wat strakkere, cleanere (witte) meubels.

Er zijn een aantal prachtige kinderkamer designitems die ik al een tijdje loop te eyeballen (damn you, Instagram!), maar wat ik dan zelf erg leuk vind om te doen is deze items juist afwisselen met accessoires gevonden bij de kringloop of bij budgetvriendelijke winkels. Want hee, het moet wel leuk blijven allemaal!

Hieronder een collage van stijlvolle kinderkameraccessoires die ik online heb gevonden en die ik goed vind passen bij de style en het kleurenpalet dat ik een beetje voor ogen heb;


1. Ferm Living Tropicana Pineapple vloerkleed – €135,-
2. Ferm Living – Round Dorm Wandkast – €135,-
3. Ukkepuk Meubels – Commode Vrolijk – €749,-
4. Ferm Living – House Wall opberger mosterd – €47,-
5. Ferm Living – Pear braided opbergmand – €39,-
6. Kids Depot – Muurhanger Sammie Oh la la – €12,95
7. Fabelab – Buddy Bear Pop – €26,95
8. Kids Depot – spiegel Zoom Natural –  14,95
9. Stokke – Sleepi ledikant – €649,-


10. IKEA – SNIDAD mand – €24,95
11. Kids Depot – Wanddecoratie Alfa ABC – €24,95
12. Numero 74 – Falling Star Garland Gold – €31,-
13. Rose in April – Joseph bunny lamp – €79,-
14. IKEA – BEKVAM kruidenrekje – €3,99
15. Fabelab – Opbergmand L bear ochre – €46,95
16. Mevrouw Aardbei – houten wandtekst Smile – €2,95
17. Numero 74 – Hemeltje – Mustard Yellow Gold – 106,-

Keuzes, keuzes, maar ik denk dat we er wel uit zullen komen. En zeker nu ik wat plaatjes heb opgezocht en collages heb gemaakt (wat feitelijk een soort online moodboard is). Toch wel handig als leidraad. In elk geval moeten de muren nu eerst aangepakt worden dus ik ga deze week nog verf kopen bij de bouwmarkt en samen met George aan het werk. Ik wil Marshall’s kamer zo snel mogelijk afmaken zodat we daarna met de babykamer aan de slag kunnen gaan. Stiekem denk ik namelijk in december al te bevallen (ik ben officieel 7 januari uitgerekend) en dat is een hele drukke maand, dus mijn doel is om beide kamers in de maand november helemaal af te ronden.

Mochten jullie nog verftips hebben, bijvoorbeeld welk merk SUPER goed dekt en/of heel snel droogt, laat het me graag even weten. En als jullie nog tips voor lambrisering hebben horen we dat ook graag. Eigenlijk zijn alle tips welkom! Stylingtips, kleurtips, leuke kinderkamer webshops of hippe kindermerken, deel het allemaal maar gewoon in de comments want… sharing is caring <3

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
* ik ontvang shoptegoed in ruil voor linkvermelding

23 Reacties

 1. Joke
  7 november 2019 / donderdag, 7 november 2019

  De muren lekker neutraal is zo fijn! Wij hebben een limoengroene accentmuur, maar daar heb ik al spijt van. De dino-accesoires die we nu hebben passen er helemaal bij, maar een keertje wisselen doe je niet zo snel. Eigenlijk zou hij een keer liever rode auto’s of brandweerwagens hebben, maar dat past helemaal niet bij dat felle groen.

  Accessoires (dekbedden en schilderijtjes en zo) wissel je veel sneller dan een muur, ook al is het maar een kleine accentmuur…

  • Serena
   Auteur
   13 november 2019 / woensdag, 13 november 2019

   Hihi, ik snap je frustratie, had ik dus stiekem een beetje met de blauwe muren. Uiteindelijk had ik er wel vrede mee omdat ik er items had bijgezocht die er mooi bij stonden, maar ben het helemaal eens met wat je zegt verder, qua afwisseling. As we speak is George nu bezig met de lambrisering, ben heel benieuwd hoe het er straks zal uitzien. De bovenkant van de muren is nu wit (RAL 9010) en moet nog even kijken in welke kleur we de lambrisering gaan doen!

 2. 3 november 2019 / zondag, 3 november 2019

  Mooie inspiratiefoto’s! Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

 3. Suzanne
  3 november 2019 / zondag, 3 november 2019

  De vorige eigenaar van ons huis had veel terracotta. Het huis was erg donker en leek kleiner dan het is. We hebben alles eerst 9010 wit geschilderd, en ineens bleken we een superlicht en zonnig huis te hebben! Hebben alsnog wat kleuraccenten toegevoegd :). Maar alleen terracotta zou ik dus nooit doen, minstens een lichtere tint er naast.

 4. Sabrina
  2 november 2019 / zaterdag, 2 november 2019

  Hele gave inspiratie. Love it! Hoe gaat het met je zwangerschap . Zou leuk zijn om daar weer over te horen of een leuke vlog (nog leuker hihi) baby kamer al af? Welke dingen ga je nu zeker weer gebruiken en welke dingen niet?

  • Serena
   Auteur
   2 november 2019 / zaterdag, 2 november 2019

   hi Sabrina,
   Marshall’s kamer moet eerst, dan kan Marshall uit zijn kamer en daarna gaan we pas met de babykamer beginnen. Maar als beide kamers af zijn, doe ik zeker een room tour video!

 5. 1 november 2019 / vrijdag, 1 november 2019

  Wat een leuke ideeën allemaal zeg! Zou ik ook super vinden voor de slaapkamer van mijn zoontje.

 6. Marrie
  1 november 2019 / vrijdag, 1 november 2019

  Ik heb okergeel op de muren, heel warm en zonnig.

  • Serena
   Auteur
   1 november 2019 / vrijdag, 1 november 2019

   Prachtige kleur, inderdaad lekker zonnig! Ik koop ook graag kleertjes voor Marshall in deze mooie kleur 🙂

   • Marrie
    2 november 2019 / zaterdag, 2 november 2019

    Het heet zomeravond geel, Ik dacht van Flexa. Warm oranje is misschien ook wel mooi, dat heb ik in de keuken.

    • Loes
     16 november 2019 / zaterdag, 16 november 2019

     Dat klinkt echt heel leuk!

 7. Sara
  1 november 2019 / vrijdag, 1 november 2019

  Leuk!! Ik doe ook altijd veel inspiratie op via pinterest, maar dan de keuze maken heh! Ik heb zelf voor mintgroen gekozen op de kamer van mijn zoontje en veel witte meubels. Staat heel vrolijk. Ook leuke stickers van dieren op de muur (aliexpress) en dat vindt mijn zoontje van 16 maanden helemaal leuk!
  Zelf vind ik op de foto’s de terracotta kleuren erg meisjesachtig lijken, maar goed ieder zijn smaak en keuze om genderneutraal of juist jongensachtig te kiezen :-).

  • Serena
   Auteur
   1 november 2019 / vrijdag, 1 november 2019

   Oh, ik vind mintgroen met wit juist heel meisjesachtig 🙂
   Inderdaad, ieder zijn smaak!

 8. Marijke
  31 oktober 2019 / donderdag, 31 oktober 2019

  Gewoon een vraagje uit interesse 🙂
  Destijds bij Marshall zijn jullie van de zolder naar ‘beneden’ verhuisd, zodat je ‘s nachts niet elke keer de trap af en op moest om hem te gaan voeden. Hoe komt het dat je daar nu wel voor gekozen hebt, en niet Marshall’s kamer op zolder hebt gemaakt en zijn oude kamer voor de baby?

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2019 / donderdag, 31 oktober 2019

   Ik vind de zolderkamer zo groot en ruim, niet echt een kamer voor een klein kindje. Bovendien vind ik de zolder prachtig en slaap ik er dus liever zelf 🙂

   Denk dat we daarom deze keer ook een co-sleeper op de kamer doen. Dat scheelt niet alleen qua lopen, maar de krakende trap en een huilende baby in de kamer ernaast zouden Marshall ook vroegtijdig wakker kunnen maken.

   • Aynur
    31 oktober 2019 / donderdag, 31 oktober 2019

    Een co sleeper is het grootste cadeautje dat je je kindje kunt geven.. Lekker bij papa en mama op de kamer. Hebben wij ook gedaan en daar was ik destijds erg blij mee!

    • Serena
     Auteur
     31 oktober 2019 / donderdag, 31 oktober 2019

     Oh, het is nu meer om praktische redenen hoor. Marshall sliep na 1 week op zijn eigen kamer en vond ik ook helemaal prima (en hij ook).

 9. Rita
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden. Ik hou van lambriseringen, scheelt een hoop verf en behang. Daarbij is het stootvast en gaat het lang mee.

 10. 30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  Wat een toffe inspiratie afbeeldingen zeg, vooral dat boho en die nude tinten trekken mij!
  Okergeel en bruintinten vind ik ook enorm stoer.

 11. Samira
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  De muurverf van Flexa Pure dekt erg goed. Is overigens niet bij bouwmarkten te krijgen, maar bij verfspeciaalzaken. Wat duurder, maar goede kwaliteit (daardoor overigens ook minder nodig). Voor het beste resultaat adviseer ik altijd wel om 2 lagen te doen.

 12. Petra
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  Wordt een hele leuke kamer! Op instagram kan je eens kijken bij: @missjettle ze heeft hele leuke kinderkamers ingericht voor haar 2 jongens.

 13. Evelien
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  Wat een leuke inspiratie!
  Zoek eens op Google/ YouTube naar montessori slaapkamers. Heel interessant die theorieën die zij onderzocht heeft. Bijvoorbeeld: als baby bed een matras op de grond (met een dikke laag tapijt eronder en eromheen) zodat je baby meer leert over ruimte en jij tijdens het voeden gewoon bij je baby in bed kunt kruipen. Net als een spiegel naast dat matras zodat baby zichzelf kan zien!

  En voor peuters zijn er dan ook weer allerlei dingen, ook weer realistische foto’s van dieren op ooghoogte en bepaalde dingen zo plaatsen dat de peuter er juist zelf bij kan.
  Echt nerdy maar heb op school over heel veel vakken en wetenschappers deep dives op t internet gedaan :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *