Is Clay And Glow een internethype?

Ik denk dat ik zo’n jaar of 12 was toen ik voor de allereerste keer een kleimaskertje uitprobeerde en oh, wat was dat leuk! Gekke bekken trekken in de spiegel totdat ‘ie barstte, wie deed (of doet?) dat ook?

In de afgelopen 20 jaar heb ik allerlei nieuwe maskertjes de revue zien passeren: sheet masks, peel-off masks, bubble foam masks, dry sheet masks, rubber masks, maskertjes speciaal voor onder de ogen, micro needle patch masks en hydrogel masks. HET IS ME NOGAL WAT.

Toch grijp ik het allerliefste terug naar het eerste maskertje dat ik ooit gebruikte, namelijk het kleimasker. Dit type masker doet het toch het beste voor mijn huid.

Clay And Glow mask


Een aantal weken geleden vroeg Clay And Glow of ik hun Pink Mask wilde testen, daar had ik zeker oren naar. Ik heb het masker al vaker voorbij zien komen op social media en was er stiekem al een poosje erg nieuwsgierig naar. Sinds de zwangerschap is mijn huid namelijk echt een MESS, en het masker van Clay And Glow is juist uitermate geschikt voor mensen met onzuiverheden. Op hun site zie je veelbelovende voor- en nafoto’s dus je begrijpt, daar werd ik heel erg enthousiast van.

Nu weet ik dat mijn huid na de bevalling heus wel weer zal opknappen, maar goed dat duurt nog 3 maanden, en ik vind het fijn om in de tussentijd toch nog een beetje bezig te zijn met huidverzorging en -verbetering. Die pregnancy glow waar iedereen het altijd over heeft is bij mij ver te zoeken, dus laten we hopen dat Clay & Glow inderdaad voor een beetje glow in mijn leven zal zorgen deze laatste paar weken van mijn zwangerschap, hehe.

Wat ik overigens erg leuk vind is dat Clay And Glow een nieuw beautymerk is van NEDERLANDSE bodem. That’s right! Hun look & feel oogt heel internationaal dus je zou het op het eerste gezicht nooit raden, maar dit bedrijfje is ‘gewoon’ gevestigd in Den Haag. De oprichtster kon zelf geen kleimasker vinden die goed was voor haar extreem gevoelige huid en tegelijkertijd haar acne verhielp. Ze besloot daarom haar eigen masker op de markt te zetten die er ook gewoon leuk en Instagram worthy uitziet. En waarmee ze niet alleen haar eigen huid, maar ook die van andere meiden kon helpen verbeteren. Cool, toch? Dit gegeven maakt het voor mij in elk geval extra leuk om dit masker te reviewen.

De verpakking


Het Pink Clay masker zit in een flinke pot van 100 ml, dus daar kun je lekker lang mee doen. Ondanks het grote formaat mag de pot nog net mee in de handbagage, dus hij is eventueel ook geschikt om mee te reizen. De pot is trouwens gemaakt van stevig, dik glas. Dat vind ik fijn, want dat betekent #noplasticwaste en als ‘ie op is, kan ‘ie dus gewoon – HOPPATEE – in de glasbak gemikt worden.

De look & feel ziet er verder lekker fris uit. De omdoos en het etiket hebben een zachtroze/peachy kleurtje wat het natuurlijk perfect doet op Instagram en het lettertype is strak en modern. Een erg mooie vormgeving die niet te jong en girly is, maar ook zeker niet te ‘groen’ of oubollig. Precies goed.


Het masker is los te bestellen in een kleiner potje van 65 gram, maar bij de grotere pot (van 100 ml) krijg je er een speciaal applicatie kwastje bij. Dat lijkt misschien een overbodige luxe, maar dat ding is gewoon verrekte handig. Hiermee kun je je kleimasker veel gelijkmatiger en netter aanbrengen dan met je vingers. Plus, omdat er geen overtollig masker aan je vingers blijft kleven verspil je ook niets.


Het kleine potje van 65 gram is nieuw in het assortiment, en heeft een perfect maatje om gemakkelijk mee te nemen op reis. Daarbij heeft dit kleinere potje natuurlijk ook een zachter prijsje dan de grotere pot, waardoor het een goede (en dus iets voordeligere) manier is om het Clay And Glow uit te proberen!

De ingrediënten


Allereerst is het Pink Clay Mask 100% vegan en dierproefvrij. Ook bevat het GEEN parabenen, parfum/geurstoffen, gluten, siliconen, PEGs, alcohol en kleurstoffen.

Wat bevat het dan wel? Het Pink Clay Mask bestaat voor maar liefst 98,5% uit natuurlijke ingrediënten:

Kaolin (CLAY), Aqua (WATER), polyglyceryl-4 laurate, aloe barbadensis (ALOË VERA) leaf juice, Euterpe oleracea (ACAI BERRY) fruit extract, Chenopodium quinoa seed extract (BLACK QUINOA), hematite extract, aluminium hydroxide, argilla , quartz, sunstone powder, Glycyrrhiza glabra (LICORICE) root extract, retinyl palmitate (VITAMIN A), tocopherol (VITAMIN E), undaria pinnatifida (KELP) extract, Punica granatum (POMEGRANATE) sterols, Mangifera indica (MANGO) seed butter, Rosmarinus officinalis (ROSEMARY) leaf extract, lactic acid (AHA), Hamamelis virginiana (WITCH HAZEL) bark/twig extract, glycerine, Phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, CL 77492

Het key ingrediënt van een kleimasker is natuurlijk…. klei. Die zag je vast wel aankomen. Nu bestaan er veel verschillende soorten klei die over de hele wereld worden gevonden en elk type klei heeft zo zijn voordelen. Het Pink Clay Mask is een roze kleimasker en bestaat uit een mix van rode klei en beige klei, die wordt gedolven in Australië. Door deze twee kleisoorten samen te voegen ontstaat er dus van nature een prachtige (oud)roze kleur, die mooi zacht oudroze opdroogt.


Rode klei
dankt zijn kleur aan het hoge ijzergehalte en geeft je huid dus een zeer effectieve detox. Het zorgt voor een betere huidconditie en betere doorbloeding van de huid, waardoor je huid zijn natuurlijke glow weer zal terugkrijgen. Het is daarnaast ook een hele milde klei, dus zelfs geschikt voor de zeer gevoelige huidjes

Beige klei  kan vuil extra goed binden en terwijl de klei opdroogt, wordt dit vuil meegetrokken uit je poriën. Deze klei is dus een zeer goede reiniger en zorgt voor een schone, zachte en egalere huid. Zeer geschikt voor mensen met een gemengd tot vette huid met (aanleg voor) acné.

Naast deze kleisoorten bevat het Pink Clay masker veel plantaardige extracten die je huid een flinke boost aan anti-oxidanten geven (acai berry extract, mangoboter, rozemarijn), of andere goede eigenschappen bevatten zoals een hoog gehalte aan vitamine A, C of E (zwarte quinoa, granaatappel extract, mangoboter). Verder zit het bomvol ingrediënten die verzachtend zijn voor de huid (Aloe Vera, toverhazelaar, kelp), ontstekingsremmend (rozemarijn) of hydraterend (kelp, mangoboter, glycerine).


Waar ik persoonlijk erg blij mee ben is de toevoeging van Glycyrrhiza glabra, oftewel zoethoutwortel extract. Dit ingrediënt staat bekend om haar goede werking bij het vervagen van hyperpigmentatie, iets waar ik veel last van heb. Samen met vitamine C en melkzuur (een AHA), moet dit de huid na verloop van tijd zeker helderder, stralender en egaler gaan maken, terwijl het tegelijkertijd je onzuiverheden bestrijdt. Precies wat ik nodig heb!

Nou je begrijpt, voor iemand die graag ingrediëntenlijsten ontleedt, word ik hier heel enthousiast van. Ik zie alleen maar fijne, plantaardige en vooral hele werkzame/actieve ingrediënten in dit masker zitten. Zo ‘op papier’ heb ik er dus helemaal niets op aan te merken.

Mocht je je trouwens afvragen wat polyglyceryl-4 laurate is, dat is een emulgator, noodzakelijk zodat alle ingrediënten mooi bij elkaar blijven (zonder emulgator zal het masker gaan schiften). En omdat er water in dit masker voorkomt moet het ook geconserveerd worden. Phenoxyethanol en ethylhexylglycerin zijn conserveringsmiddelen.

Hoe werkt het?


Een masker gebruik je het beste NA je reiniging en VOOR je toner. Breng een dun laagje detoxifying pink clay mask aan (het liefst met het kwastje natuurlijk!) op een schone huid. Je hebt echt weinig nodig, het is super zuinig in gebruik.


Laat het masker 10 minuten zitten. En ik bedoel dus ook echt 10 minuten MAXIMAAL. Klei trekt niet alleen vuil, maar ook je huideigen talg uit je huid. Prima, want overtollig talg moeten we niet. Laat je het masker echter LANGER dan de aangegeven tijd zitten, wordt er te veel talg uit je huid getrokken en kan het je huid (ondanks de toegevoegde hydraterende ingrediënten) toch gaan uitdrogen. Het voelt dan ‘stripped’ en trekkerig aan. Dus wat doen we dan? Een timer zetten voor deze 10 minuten detox voor je huid!


Na de 10 minuten (en het geeft niets als het masker niet overal even goed is opgedroogd) spoel je het masker af met lauwwarm water. Zelf vind ik het prettig om dan gewoon maar onder de douche te stappen, net zo makkelijk. Douchen moet je toch.


Maar mocht ik daar geen tijd voor hebben dan gebruik ik gewoon een washandje bij de wastafel, of nog beter, de speciale Clay And Glow fiber cloth. Hiermee gaat het verwijderen van het masker namelijk nóg makkelijker.


Na het masker maak je je skincare routine verder af. Dus een toner (ook handig om nog eventuele restjes masker mee te verwijderen) gevolgd door een serum en/of moisturizer.

Hello, glow!

Before & After


Links mijn gezicht vlak NA het eerste gebruik van het masker, en rechts is mijn huid NU (zo’n 4 weken later).

Zoals je kunt zien is mijn huid meteen een stuk matter, rustiger, lijken mijn poriën wat verfijnder en oogt alles gewoon wat egaler en stralender. Vinden jullie ook niet? Ook voelt mijn huid heerlijk zacht en schoon aan, en totaal niet trekkerig vlak na gebruik.


Ik begrijp dat mijn eigen before/after effect niet zo heftig is als sommige plaatjes op de Clay And Glow site, maar ik had dan ook geen last van hele heftige (open) acné. Desondanks vind ik dat je wel een duidelijk verschil kunt zien de afgelopen maand.

Eindconclusie


Het Clay And Glow Pink Clay Mask is absoluut een internethype te noemen, maar hee… IK SNAP NU OOK WEL WAAROM!

Ik ben natuurlijk een beetje bevooroordeeld omdat ik gewoonweg groot fan ben van kleimaskers in het algemeen, maar het Pink Clay Mask van Clay And Glow is werkelijk één van de meest effectieve en beste maskers die ik tot nu toe heb geprobeerd. Tuurlijk, ik heb vaker fijne kleimaskers gebruikt, maar wat dit masker onderscheid van de rest is dat dit masker niet alleen de huid reinigt door er vuil uit te trekken, maar het daarnaast ook (sneller) helpt herstellen én op de langere termijn pigmentvlekjes helpt vervagen.

Wat ik namelijk merkte is dat wondjes (omdat ik toch weer een puist wilde uitknijpen) sneller heelden en dat er geen donkere littekens achterbleven. En de hyperpigmentatie die ik al had, lijkt oprecht een beetje te zijn vervaagd. Sinds ik dit masker gebruik (nu zo’n 4 weken, tweemaal per week) heb ik eigenlijk geen nieuwe break-outs meer. En mijn huid was op de wangen erg rood en gevoelig, maar dat oogt nu veel rustiger. Ook had mijn huid een beetje reliëf (het was echt bobbelig…), maar nu is het weer lekker glad.

Dus, ben je op zoek naar MEER dan alleen een reinigend masker, en wil je je overmatig glanzende en/of onzuivere huid ook op een natuurlijke maar effectieve manier verbeteren, dan kan ik je het Pink Clay Mask absoluut aanbevelen. Ik ben erg blij en zeer tevreden met de resultaten.

Prijs & verkrijgbaarheid


Het Pink Clay Mask van Clay And Glow is verkrijgbaar via hun eigen website clayandglow.com.

Voor een flinke pot van 100 ml Pink Clay Mask inclusief kwastje betaal je €39,95 – het is superzuinig in gebruik dus ik denk dat je hier zeker een 3-5 maanden mee kunt doen als je het masker 1 à 2 keer per week gebruikt.

Clay And Glow verkoopt het masker sinds vandaag ook in een kleiner potje van 65 gram voor de prijs van €26,50. Handig als je eerst wil weten hoe het masker je bevalt zonder meteen de volle pond te hoeven betalen!

Clay And Glow kortingscode


Van Clay And Glow mag ik jullie ook een mooie korting geven zodat je dit fijne masker nu tijdelijk voordeliger kunt shoppen. Met de code “SERENA15” krijg je maar liefst 15% korting op het GEHELE assortiment.

Met deze code komt de grote (100 ml) pot + kwastje op €34,- en het kleinere (65 ml) potje komt uit op €22,50. Kijk, dat scheelt weer een paar eurootjes die je lekker in je zak kunt steken.

HAPPY SHOPPING!

Klik hier om naar ClayandGlow.com te gaan voor meer informatie over hun Pink Clay Mask, meer uitleg over de gebruikte ingrediënten en natuurlijk om je eigen masker te bestellen (en vergeet mijn kortingscode niet!).

Gebruiken jullie graag een kleimasker?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

23 Reacties

 1. Roxy
  7 december 2020 / maandag, 7 december 2020

  Wat schrijf jij leuk.. die kortingcode doet het nog trouwens, zo kwam ik hier terecht, heb er net hun nieuwste product mee besteld. Thanks

 2. 31 oktober 2019 / donderdag, 31 oktober 2019

  Ook ik heb al heel veel over dit masker voorbij zien komen, maar jouw review heeft me écht overtuigd. Ik ga snel een pot aanschaffen. Ben zo benieuwd naar de effecten op mijn huid.

 3. Alexia
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  Hoi Serena,
  Ik heb een beetje last van roodheid (lijkt op rosacea). Denk je dat ik dit masker dan ook kan gebruiken?
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Liefs Alexia

  • Serena
   Auteur
   1 november 2019 / vrijdag, 1 november 2019

   hi Alexia,
   als je last hebt van roodheid (rosacea) dan kun je zeker niet alle skincare zomaar gebruiken. Wat ik weet is dat je zoveel mogelijk moet voorkomen dat de doorbloeding extra gestimuleerd wordt, omdat je huid dan alleen nog maar NOG roden kan worden. Om deze reden kun je bijvoorbeeld ook beter geen elektrisch gezichtsreinigingsborsteltje gebruiken. En maskers die je er met een beetje pijn vanaf moet trekken (peel-off masks) zijn ook geen aanrader voor jouw type huid.

   Klei is echter mild genoeg voor een gevoelige huid die snel rood wordt, en zeker dit Pink Clay masker omdat er wat huidkalmerende extracten aan zijn toegevoegd. Pas echter wel op met het eraf boenen naderhand, voor jouw type huid kan dat wat heftig zijn (als je bijvoorbeeld echt hard moet boenen met een washandje). Mijn advies is om het masker daarom geen 10 minuten te laten zitten, maar begin eens met 5 minuten, en spoel het rustig af onder de douche (niet te heet). Op deze manier kan zelfs jouw huid prima een kleimasker verdragen!

 4. Loïs
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  Ik wil dit ook! Leuk idee voor Sinterklaas 🙂

 5. Bibi
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  Hier ook een groot fan van kleimaskers.
  Ik test altijd alle soorten en maak ze ook wel eens zelf maar van deze had ik nog niet gehoord dus ik ga deze zeker proberen. Leuk ook dat het Nederlands is inderdaad. Goede, uitgebreide review weer!
  Ps. Had jij niet ook wat maskertjes in Amerika gekocht laatst?

  • Serena
   Auteur
   1 november 2019 / vrijdag, 1 november 2019

   hi Bibi,

   ja er stonden er zeker een paar op mijn Florida Wish List, maar heb uiteindelijk alleen de dupe gekocht van het Glow Recipe Sleeping Mask (die ik nog steeds eens moet proberen). Moet echt even een video opnemen met mijn aankopen tijdens deze vakantie!

 6. Angela
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  In ben groot fan! Heb hem ook al even getest en mijn huid is er wel van opgeknapt.
  Blijf jij het gebruiken of bouw je het nu af naar 1 keer per maand ofzo?

  • Serena
   Auteur
   1 november 2019 / vrijdag, 1 november 2019

   hi Angela,
   op zich denk ik dat ik dit masker ook 1 x per week zou kunnen gebruiken, alleen denk ik dat mijn vlekjes dan ook minder snel vervagen, dus ik houd het gewoon bij 2 x per week. Komt perfect uit want dan kan ik het combineren met mijn ‘haarwasdagen’. Op die dagen loop ik altijd extra lang te chillen in de badkamer; ik neem uitgebreid de tijd voor mijn skincare en daarna neem ik een uitgebreide douche.

 7. Denise
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  Wat een goede, uitgebreide review. Daarom vind ik jouw artikelen zo fijn. Jij trekt zo’n product helemaal uit elkaar zodat wij kunnen zien wat erin zit. Ik ga het proberen!

 8. Bo
  29 oktober 2019 / dinsdag, 29 oktober 2019

  Lijkt volgens mij wel op Sand & Sky?
  Die is ook met Australian pink clay, zie je ook overal op Instagram voorbij komen!

  • Serena
   Auteur
   29 oktober 2019 / dinsdag, 29 oktober 2019

   Min of meer zelfde ingrediënten ja, alleen bevat Sand & Sky meer (witte) kaolin klei en minder rode klei aan de kleur van de maskers te zien. Plus, Clay And Glow is meer dan twee keer zo goedkoop! $$$

 9. Wendy
  29 oktober 2019 / dinsdag, 29 oktober 2019

  Is dit masker ook geschikt voor een droge huid met weinig oneffenheden? Of kun je dan beter een ander soort masker gebruiken?

  • Serena
   Auteur
   29 oktober 2019 / dinsdag, 29 oktober 2019

   hi Wendy,
   in principe kunnen kleimaskers gebruikt worden voor alle huidtypes, maar… persoonlijk denk ik dat ze het beste geschikt zijn voor mensen met een gemengde tot vette huid. Ik denk dat jouw huid meer baat heeft bij puur hydraterende maskertjes, zoals sheet masks en sleeping masks. Of maskertjes die niet opdrogen, maar die je huid een hydratatie boost geven en die je er vervolgens weer afwast.

 10. Lautjhh222
  28 oktober 2019 / maandag, 28 oktober 2019

  Wat een fijn en uitgebreid artikel/review weer 🙂 Heerlijk om te lezen, net zoals je vorige review over de primer.

 11. Rita
  28 oktober 2019 / maandag, 28 oktober 2019

  Wat een goed review en mooie duidelijke uitleg. Dat het een beautymerk van Nederlandse bodem is, is natuurlijk extra leuk.

 12. 28 oktober 2019 / maandag, 28 oktober 2019

  Ik vind het zó jammer dat hij voor mij niet helemaal werkt. Mijn huid is heel gevoelig en na dit masker is het echt knalrood. Bij jou zie ik wel echt flink verschil: heerlijk ook, deze uitgebreide review. 🙂

  • Serena
   Auteur
   28 oktober 2019 / maandag, 28 oktober 2019

   Oh, wat jammer! De eigenaresse van Clay And Glow heeft zelf ook een hele gevoelige huid (én last van onzuiverheden) en dat was de voornaamste reden dat ze dit masker had ontwikkeld. Maar goed, elke huid is weer anders. Misschien ben je gevoelig voor één van de ingrediënten? En anders, mocht je het masker nog hebben, proberen om het 5 minuten te laten zitten (ipv 10)?

 13. Anna
  28 oktober 2019 / maandag, 28 oktober 2019

  Ik heb het meteen besteld! Zie bij jou eigen foto echt duidelijk verschil!

 14. 28 oktober 2019 / maandag, 28 oktober 2019

  wauw wat een fijne en duidelijke foto’s zeg! je kan zien dat je huid zeker een stuk rustiger ervan word!

 15. 28 oktober 2019 / maandag, 28 oktober 2019

  Leuk dat je dit hebt uitgetest en ook direct de ingrediënten uitlegt, interessant 🙂 Ik zag he al vaker voorbij komen op Instagram en heb altijd een beetje mijn twijfels.. voor- en na foto’s zijn natuurlijk heel snel te manipuleren en dit gebeurt ook regelmatig. Fijn dat het zo goed werkt, goede review 🙂

  • Serena
   Auteur
   28 oktober 2019 / maandag, 28 oktober 2019

   Oh, nou mijn before & after is in elk geval legit! En kan me voorstellen dat je acnéhuid er echt van opknapt in een relatief korte tijd hoor! Je weet het natuurlijk nooit, maar ik ga er niet vanuit dat ze gemanipuleerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *