How-to: zomervoetjes!

Heel Nederland geniet van het zonnetje! Ik ook, en ik loop de laatste paar dagen dan ook op sandaaltjes. Niet per se omdat het nu echt megaheet is (in de schaduw is het soms nog best fris), maar omdat ik een supergrote turboblaar op mijn grote teen heb. Ik kan echt even geen schoenen aan, maar met dit weer is dat gelukkig no problemo.

Voordat ik mijn sandaaltjes vanonder het stof vandaan viste was het natuurlijk tijd voor ‘een grote beurt’. En man, dat was nódig! Gelukkig heb ik genoeg ‘gereedschap’ in huis voor een flinke opknapbeurt. Ik heb onderstaande producten gebruikt;

 1. Nagelvijl
 2. Kruidvat Footbutter – €3,99 (150 ml)
 3. Foot Friend (soort van PedEgg) – €3,99 via Blokker
 4. The Carrot bubble bar – €8,95 via Lush
 5. Toe Spreader van O.P.I
 6. Nulon hand treatment scrub – €3,99 via Boozyshop.nl
 7. Handbag Holiday Cuticle Oil van Butter London
 8. Nagelriem tooltje

Allereerst even een waarschuwing: als je vies bent van andermans voeten klik dan NU weg. Ik zal hieronder namelijk foto’s laten zien van mijn eigen voet (ik doe het niet graag, maar hoe kan ik het anders goed uitleggen?) in CLOSE-UP! Dus be prepared…

Mijn voeten hebben sinds de winter geen ‘beurt’ gehad, dus jullie kunnen vast wel een beetje voorspellen hoe ze eruit zien. Ze hebben al die tijd veilig in een stel sokken gewoond, en nu ineens mogen ze weer naar buiten. Ze zijn helemaal droog, op mijn nagels zien we afgebladderde nagellak en op de bekende plekken zien we eelt. Hoog tijd dat we hier wat aan gaan doen dus!

Mijn voeten voor de behandeling:
De eerste stap is het verwijderen van eelt. Zelf doe ik dat met mijn ‘Foot Friend’ een soort namaak PedEgg waarmee je op een hele milde wijze het eelt van je voeten wegschraapt. Sounds nasty he! De Foot Friend dien je op een droge huid te gebruiken, dus vandaar dat ik mijn voeten niet eerst ga weken in een badje.


Zoals je ziet is het een soort rasp. Wat je doet is met dit ding lang je eeltplekken schuren en zodoende haal je er langzaam een laagje eelt mee weg. Het geluid is niet om aan te horen (een keihard GGGGGST! GGGGST! GGGGSSST!) maar ik vind het fijn! Zo kun je echt ‘horen’ dat het werkt.


And the best part: na afloop kun je het bolletje openmaken en het resultaat zien van je harde geschuur. Yeah! Als het goed is ligt er allemaal fijn poeder, oftewel eelt.

TIP: bewaar het verpulverde eelt in een zakje, nodig je schoonmoeder uit en strooi het over haar pasta. Wuhahahaha! I’m evil. NIET DOEN HOOR! Was een geintje 🙂

Goed, na het verwijderen van eelt is het nu wel tijd voor een voetenbadje! Vul een teiltje (ik had alleen een opbergbak hier op kantoor, sorry) met warm water en gooi er een bruisbal in. Bij gebrek aan een bruisbal kun je er ook wat douchegel in doen, gewoon iets wat lekker schuimt en ruikt. Zelf gebruik ik The Carrot, een herbruikbare bubble bar van Lush.


Roer The Carrot en paar keer door je water en er ontstaat een beetje schuim en een lekkere geur. De Bubble Bar is herbruikbaar, dus leg ik hem even te drogen in de vensterbank:Als je voeten lekker warm en week zijn, uit het water halen en scrubben. Ik scrub met een handscrub, maar je kunt ook een bodyscrub pakken, een speciale voetenscrub, of zelfs wat suiker of zout gemengd met olie.

De handscrub die ik gebruik is van het merk Nulon. Het is een creamy scrub met fijne deeltjes. Scrub je gehele voet door de creme in te masseren met ronddraaiende bewegingen.Hierna spoel ik mijn voeten af en dep ik ze droog. Dan zijn de nagels aan de beurt! Nu ze lekker week zijn, kun je de nagelriemen een stuk gemakkelijker (en minder pijnlijk) terugduwen.

 1. Breng nagelriemolie aan op je nagelriemen en laat even inwerken
 2. Duw je nagelriemen terug met een bokkepootje of speciaal tooltje
 3. Haal eventuele oude nagellak weg
 4. Vijl je teennagels kort en recht

Ik houd mijn teennagels graag kort, en het is belangrijk dat je ze recht vijlt om ingegroeide teennagels te voorkomen. Ik raad knippen af, omdat dit vaak niet helemaal goed gaat, waardoor er ook een stuk nagel kan inscheuren. Ik gebruik daarom het liefste een grote, grove vijl die ik tegen mijn nagels aanhoud en vervolgens steeds naar één richting beweeg.

Nadat mijn nagels zijn behandeld is het eerst tijd voor een lekkere verzorgende creme. Ik gebruik hiervoor Footbutter van Kruidvat huismerk. Een heerlijke, romige en stevige butter die supersnel intrekt. Ideaal dus voor je voeten! De prijs is slechts €3,99 en ik kan hem aan iedereen aanbevelen!In principe zijn je voeten nu ready-to-go, maar zelf vind ik het altijd leuk om mijn teennagels in een vrolijk kleurtje te lakken. Gelukkig hebben we hier op de redactie een mooie display staan (via nagelgroothandel.nl) gevuld met lakjes die ik nog wil gaan reviewen.


Ik ga voor knalroze!


En voila!


En nog even de onderkant, voor het verschil:


Ik hoop dat jullie het niet erg vonden om naar mijn voeten te kijken en dat ik jullie wat tips heb kunnen geven op het gebied van voetverzorging. Ik moet zeggen dat het vanaf nu wel noodzaak is om mijn voeten bij te houden. Eénmaal per week even met mijn Foot Friend gevolgd door Kruidvat’s Footbutter is zeker geen overbodige luxe. Zeker nu het zonnetje schijnt en we onze voeten weer kunnen showen in mooie slippertjes en sandaaltjes!

Hebben jullie de afgelopen dagen al je voeten van het weer laten genieten? En lakken jullie je nagels dan ook in een vrolijk kleurtje?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

223 Reacties

 1. 6 januari 2021 / woensdag, 6 januari 2021

  Ik wil mijn voeten ook beter gaan verzorgen nu deze zo droog zijn in de winter. Goed om te weten welke producten je aanraadt! Ik ga beginnen met goede verzorging voor mijn hielen. Bedankt!

 2. 14 augustus 2019 / woensdag, 14 augustus 2019

  Wanneer de zomer er weer aankomt zorg ik er ook voor dat ik genoeg producten in huis heb om mijn voeten te verzorgen. Ik merk ook dat ik snel last heb van droge voeten wanneer ik slippers draag. Ik smeer mijn voeten dan ook altijd in voordat ik ga slapen.

 3. 19 maart 2019 / dinsdag, 19 maart 2019

  Erg leuke en handige tips zeg, Serena! Ik merk dat mijn eigen voeten in de zomer ook vaak droog en ruw zijn. Ik ga de bubble bar van Lush ook zeker eens uitproberen samen met de scrub. Ik kan overigens niet wachten tot ik mijn slippers weer aan kan!

 4. priscella
  20 augustus 2012 / maandag, 20 augustus 2012

  Ik ga mijn voetjes vandaag ook maar een grote beurt geven is ECHT nodig is deze zomer nog niet gebeurt *schaam*

 5. Linda
  15 augustus 2012 / woensdag, 15 augustus 2012

  Hoevaak moet je dit doen?

 6. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Wow super handige tips. Dat ga ik van de week ook maar eens doen 😉

 7. 20 juni 2012 / woensdag, 20 juni 2012

  Hoe lang ben je ongeveer bezig geweest met het eelt er af te halen, bij mij duurt het megalang …

 8. Roos
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Super leuke nagellak. Ik houd van die knalroze kleurtjes!
  Hoe heet de nagellak van bourjois & is hij nog ergens te koop?
  -xxx-

 9. Danielle
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Dat ziet er zoooo moooi uit! mooie voeten zijn ook echt een stuk leuker om naar te kijken, ik let er vaak op op vakantiee..

 10. Jill
  3 april 2012 / dinsdag, 3 april 2012

  Hoe heet die kleur van Bourjois Serena? Heel mooi

  • Serena
   Auteur
   3 april 2012 / dinsdag, 3 april 2012

   Kan ik nog niet zeggen, zit een embargo op tot eind april!

 11. Nici
  30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Ik ben naar aanleiding van dit artikel vandaag bij Blokker langs geweest voor de Foot Friend, maar ze hadden alleen de ‘echte’ PedEgg voor 10 euro, en ze hadden van de Foot Friend nog nooit gehoord. Heel vreemd!

 12. Elii
  30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Heey serena .. vraagje ?

  Kan je ook iets anders dat lijkt op die Carrot bubble bar. Want ik heb het niet ..

 13. 29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  Leuke artikel. Dit deed ik voorheen wekelijks. Dan even met een vette crème mijn voeten masseren. Wat wel nodig was, aangezien ik voorheen enkel hakken droeg. Scrubben doe ik dan altijd onder de douche met een scrubwashandje..

 14. 29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  Whahaha, nodig je schoonmoeder uit en strooi het over haar pasta, lol! xd Goede tips! Ik heb gelijk zin gekregen om mijn voetjes ook weer lekker te verzorgen. Ik vind het juist wel fijn dat je gewoon je voeten laat zien, ik snap niet dat sommigen daar zo moeilijker over doen. 🙂

 15. 28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Oeh zeker een paar nuttige tips! Mijn tip is: vooral op de bank blijven zitten en niet lopen. Haha

 16. 28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ik snap die fobie voor voeten echt niet :/ Iedereen heeft ze, het zijn de normaalste dingen van de wereld! Dus hup, lekker die voetjes in beeld.

 17. Nancy
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ik zou vandaag de foot friend bij blokker halen maar ze waren er niet meer! ook geen pedegg 🙁

 18. 28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Leuk artikel! mijn voeten hebben ook een opfris beurt nodig haha
  & leuke tattoo trouwens 🙂

 19. 28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ja, nu dat het lekker weer is moet ik ze ook verzorgen. Heb je misschien tips tegen blaren? ik heb pas nieuwe ballerina’s en heb al blaren 🙁

 20. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben gelukkig niet vies van (jouw) voeten 😀 Op stage moest ik zoveel voeten wassen, kaas ertussenuit halen, wieken in steken en checken op wondjes bij diabetespatiënten 🙂 Ik kan me zelfs niet inbeelden dat mensen nota bene ‘vies’ zijn van voeten 😛

  Goede routine trouwens, zou ik ook nog eens moeten doen na die winter 😀

 21. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hahah ‘ik hoop dat jullie het niet erg vinden om naar mijn voeten te kijken’ xD Even voor de duidelijkheid => Neen 😉 Ik vind het juist super om te zien hoe een ‘mini’ voetritueel je voetjes zoveel goed kan doen en ik zou mij er ook eens aan moeten zetten 🙂

 22. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  jij hebt echt mooie voeten! hahahaha ;D

 23. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Super handig deze tutorial ! 🙂 Ik heb nu knal blauw op me tenen, hou er echt van om mijn nagels weer te lakken.

 24. Louise
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ik heb drie jaar ofzo een soort wrat onder mijn voet (onder mijn hak) . Ik weet ook niet wat heb precies is maar wil het graag weg hebben. Weet jij er misschien iets op?

 25. Charlotte
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Leuk artikel en helemaal niet vervelend om naar je voeten te kijken!

  Zou het niet leuk zijn om eens een DIY te maken over hoe je je eigen supervoedende hand/voetcrème kunt maken ?

 26. Genevieve
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Pfff ik moet dit echt gaan raadplegen want zoals mijn voeten er nu uit zien gaat het mis!

 27. Jill
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hoi! Hoe heet de roze nagellak die je gebruikt? Erg mooie kleur!

 28. Jamilla
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik vind dit echt een leuk artikel, ik heb vanmiddag gelijk die footbutter gehaald, vanavond lekker mijn voeten verzorgen! 😀

 29. amanda92love
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ik heb ook zo een sterretje hahaha :P… heb je verder nog tattoo’s? 😀 ik heb er 6 is echt verslavend whaha

 30. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ziet er goed uit! Maar ik heb wel een klein puntje van kritiek. Namelijk de rasp die je gebruikt is niet goed voor je voeten. Die bevordert de eeltaanwas juist enorm en kan wondjes veroorzaken en dus al helemaal niet geschikt voor mensen met diabetes. Als pedicure kom ik in mijn salon veel voeten tegen en raad de mensen aan om echt; als ze het dan zelf bij willen houden; dat ze een vijl gebruiken of een puimsteentje. Beter is natuurlijk om zo elke 6 tot 8 weken je voeten professioneel te laten verzorgen bij een Provoet pedicure. Niet alleen een heerlijke verwennerij maar ook een must als het gaat om een goed voetzorg. En nog beter je hebt er geen omkijken meer naar de gehele zomer als je het bij houd met een lekkere voetcreme. vriendelijke groet, Irma.

 31. Nancy
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Leuk 😀 Moet ik ook even doen, lekker ontspannend!
  Je tattoo is trouwens super mooi :)!

 32. Evi
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Wat zit je nou te mutsen, je hebt prachtige voeten!! Ik heb trouwens wel een vraagje, ik heb wel eens gehoord dat hoe vaker je eelt weghaalt, het ook sneller en erger terug komt. Klopt dat?

 33. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mooie voeten heb je, viel me op! Ik heb echt van die voeten die ik liever wegstop in dichte schoenen, haha.

 34. Spinda
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  mooie kleuren en display!

 35. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik dacht alleen maar tijdens het lezen en kijken: Wat heb je mooie voetjes! Echt!

  Leuk dat je het zo allemaal stapje voor stapje laat zien!

  Liefs

 36. Lara
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  LEUK!!!

 37. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  En weer zo’n geweldige blogpost! Ik moet je echt opnieuw mijn complimenten geven. Jouw blog is ook echt leeftijd proof! Ik ben er van overtuigd, dat jouw blog gelezen word door zowel jong en oud. Daarnaast weet ik inmiddels ook hoeveel tijd het kost om een artikel te plaatsen, de foto’s te maken etc.etc. Je bent een voorbeeld voor menig ander beauty blog. Go for it!

 38. Kim
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Geweldig artikeltje! ^^

  Ik moet ook eens bezig met mijn voeten! Verschrikkelijk 😛

  Binnenkort maar eens bezig..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *