Latest Obsession: Chai Tea Latte

Een heeeeele goeiemorgen! Als ik via mijn vriend terug naar huis ga dan kom ik – yesyesyes – langs Utrecht Centraal. En daar kom ik graag, aangezien er een Starbucks te vinden is (twee zelfs!) en gezien ik de laatste tijd een zware verslaving heb opgebouwd voor hun heerlijke Chai Tea Latte’s!


Ik ben nooit een groot fan geweest van koffie, maar Starbucks koffie daarentegen lust ik wel! Gooi er genoeg melk, suiker, vanille en  caramel bij en ik ben tevreden. Vaak bestel ik er ook gewoon een kop groene thee, want ik blijf toch wel echt een sucker for tea. Toen de Chai Tea Latte een tijdje terug werd geïntroduceerd dacht ik, laat ik dat eens proberen. En sindsdien ben ik completely hooked.


Chai Tea Latte is voor mij ‘the best of both worlds’. Het is namelijk thee (which I love) in een Starbucks jasje. Dus lekker luchtig met opgeklopte melk en ook een beetje zoet. Wat ik zo lekker vind aan de Chai Tea Latte is de kruidige smaak. Je drinkt thee met een beetje pit, en dat is altijd goed wakker worden.

Hoe Starbucks zelf hun eigen Chai Tea Latte omschrijft;

“Tazo® Chai Tea Lattes mix the exotic with the familiar. This beverage starts with a rich, full-flavored Assam tea and blends five spices that have been used in Indian chai recipes for decades: ginger, cardamom, star anise, cloves and cinnamon. The blend is a “classic masala chai” – the Tazo recipe adds sweetness with honey, organic cane sugar and a hint of vanilla.”


Zelf customize ik mijn Chai Tea Latte met sojamelk in plaats van koeienmelk. Ook vraag ik er een extra pompje Chai Tea Latte-smaak bij, zodat het nét iets kruidiger smaakt. Ik vind die kruidenblend zo lekker, het smaakt zo… vertrouwd, warm en gezellig op de één of andere manier. Het voelt als thuiskomen, terwijl ik niet eens een Indiase afkomst heb. I just love the taste of it!

Een tall (de kleinste maat) bevat overigens 180 calorieën, wat neerkomt op zo’n 2 glazen vruchtensap of 36 kopjes zwarte koffie (!). Het is dus een wat calorierijker drankje, maar als je het blijft zien als special treat (ik neem het alleen wanneer ik langs Utrecht CS kom, en dat is gemiddeld 3 keer per week), dan is het nog wel te overzien 😉


Mijn zusjes hebben onlangs een DIY recept op hun blog geplaatst van Chai Tea Latte met sojamelk. Op deze manier kun je gewoon thuis je eigen Chai Latte in elkaar flansen, ideaal als je het aan het craven bent op momenten dat er geen Starbucks in de buurt is. Hun recept en fototutorial lees je hier terug (klik).

Wat ik nog wel even kwijt wil, ik heb bij Douwe Egberts ook een Chai Tea Latte genomen en die was helaas beduidend minder lekker. Veel te zoet en niet zo kruidig. Een beetje een slappe bak. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik blijf bij de versie van Starbucks!


Wat is jouw obsession van dit moment? Kan van alles zijn, eten, drinken, een serie, een boek, een spelletje, you name it. Ik ben benieuwd!

P.S. 
Wie van jullie is er al naar The Hunger Games geweest? Is het een goede boekverfilming? En moet ik eerst de boeken lezen of…? Tips please! 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

177 Reacties

 1. Mijke
  27 december 2014 / zaterdag, 27 december 2014

  Hee, heeeele late reactie maar wat kost ie ongeveer want ik vind m zooo lekker, je hebt m namelijk nu ook van Nestlé bij de ah maar bij mij is er geen in de buurt! Bij Starbucks kom ik namelijk nog wel s

 2. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  The Coffee Company heeft ook super goede Chai Tea Lattes!

 3. Roosje
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  Toen ik chai tea latte zag, dacht ik echt gadver een soort koffie en thee door elkaar. Maar echt, hij is zóóó lekker! :O mjam!:D

 4. 4 april 2012 / woensdag, 4 april 2012

  Haha, mijn vriend drinkt dat ook ALTIJD. Overal waar hij het kan krijgen, ook omdat hij niet van koffie houdt.
  Hij vindt die in het DE Café het lekkerst, daar staat hij allang niet meer in het vaste assortiment bij ons, maar als hij het vraagt, maken ze het altijd wel 😛

  • Serena
   Auteur
   4 april 2012 / woensdag, 4 april 2012

   Oh echt? Die vind ik juist echt…MWEHH! Starbucks is het lekkerste! 😉

 5. Chantal
  1 april 2012 / zondag, 1 april 2012

  Ziet er lekker uit! Zag het recept idd al voorbij komen bij je zusjes, ga ik zeker eens proberen!

  De film schijnt super te zijn, maar ik wil zelf toch echt eerst de boeken lezen, ik hoor van aan aantal mensen dat ze de boeken in een week uitgelezen hebben! Heb ze vorige week besteld op ebay (3 voor 18 euro :))

 6. Lies
  30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Ik vind het echt Kerstmis in een kopje<3

 7. Soraya
  30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Ahh Serena je MOET het boek lezen! Serieus hij is zo goed, maar wel in het Engels (: Ik ga morgen naar de film.
  en die thee klinkt heel lekker

 8. 30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  OHHHH dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben gek op thee, en Starbucks, en koffie gaat er meestal (niet altijd…) ook wel in, dus ik ga dit echt onthouden! Thanks voor de tip. 🙂

  Toevallig ben ik gisteravond naar The Hunger Games geweest en ik vond hem GOED. Ik verwachtte er niet zoveel van, het leek me een beetje een vage film (heb het boek niet gelezen) maar hij is echt heel leuk en goed. En spannend. Zeker een aanrader!

 9. Ninaaaa
  30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

  Ik ben naar de film geweest en heb het boek gelezen, maar eigenlijk maakt het niet uit wat je eerst doet :

  Eerst het boek, daarna de film : Terwijl je de film bekijkt begrijp je alles beter, je weet wat de personages dan denken. Ook hoe personen elkaar ontmoet hebben weet je alleen via het boek.

  Eerst de film, dan het boek : Je weet hoe de personages (en locaties) eruit zien, dus je kan het je allemaal wat beter voorstellen.

  xxxxx

 10. Sharon
  29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  JAAAAAA THE HUNGER GAMES!!!

  Lezen die boeken!!!!! Binnen enkele dagen heb je de hele serie uit 😛 En dan ben je nog optijd om de film te kunnen zien!!!!! 😛

  Deze soort thee lijtk mij erg lekker. Ik vind het altijd erg moeilijk kiezen in starbucks, en moet eerlijk zeggen dat ik er nooit wat haal. Het is zo duur!
  Bij ons hebbenwe in de school een cofffee campany dus daar haal ik wel altijd een fijne koffie (bambino of frozen capucino).

 11. 29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  ik ben al jaren verslaafd aan starbucks Chai lattes…ik heb jaren in Los Angeles gewoond
  dus ontdekte de chai,en ben er verslaafd aan,ik maak em thuis soms zelf ook!
  en ja hahah ook ik drink em met Soyamelk!

 12. Claudia
  29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  Chai Tea op zich vind ik lekker, maar ik boycot Starbucks. Hun drankjes zijn a) wal-ge-lijk suikkerrijk en dus súperslecht voor je en b) veel te duur. Ik kom ook wekelijks langs Utrecht Centraal maar de Starbucks sla ik lekker over 🙂 Voor de caloriën in een Frappucino eet ik liever een whopper van de Burger King.

 13. Evelien
  29 maart 2012 / donderdag, 29 maart 2012

  Ik ben ook een ware junk. En trouwens, die hebben ze al jaaaaren en in duitsland hebben ze ook lactose vrije melk dus die neem ik altijd én duitser zijn geen hollanders dus je betaald tenminste nergens extra voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *