How-to | zachte, losse krullen

De laatste tijd krul ik mijn haren steeds vaker. Niet té vaak, want dat is niet goed voor mijn haren, maar toch minstens één keer in de week, net na mijn wasbeurt. Het resultaat is een kapsel met zachte, losse krullen en ik krijg er regelmatig vragen over, dus ik bedacht me dat het een goed idee was om hier een video over op te nemen.

Ik dacht altijd dat iedereen hetzelfde resultaat zou krijgen door gewoon de krul- of stijltang in je haren te zetten, maar laatst werden mijn haren door iemand anders gekruld voor een fotoshoot. Ze gebruikte een andere techniek en pakte meer plukken dan ik zelf altijd doe, waardoor het toch een heel ander krullend kapsel werd dan ik gewend was. Om eerlijk te zijn, het viel minder mooi en het bleef ook minder lang zitten. Ik denk dus dat het wel degelijk verschil maakt of je een krul- of stijltang gebruikt, of je naar binnen of naar buiten krult en hoeveel plukken je pakt om te krullen. En ook stylingproducten hebben een grote invloed op de houdbaarheid van je kapsel.

In de video hieronder laat ik zien hoe ik een kapsel creëer met zachte, losse krullen. Dit kapsel blijft bij mij 3 dagen ‘zitten’. De krullen zakken uiteraard een beetje uit, waardoor ze er op dag 1 wat steviger in zitten, op dag 2 zijn ze absoluut perfect en op dag 3 heb je een prachtige, golvende slag in je haren. En heel soms, als mijn haar niet al te vet is, zie je er op de vierde dag ook nog wat van. Wat ik wel doe (en jullie ook aanraad) is slapen met een vlecht of knotje, zodat mijn haar niet te erg in de klit raakt en ik het de volgende dag dus ook niet extra goed hoef uit te borstelen, zodat de krullen er langer in blijven zitten.

Door het op deze manier te stylen vallen de krullen erg mooi en natuurlijk en is je haar tevens een perfecte basis voor andere kapsels, zoals vlechten, (half) opgestoken kapsels of paardenstaarten.

Dag 1zachte losse krullen - 3 zachte losse krullen - 2 zachte losse krullen - 1Dag 2
hunkemoller fashion fever collectie03Dag 3
the button front skirt - 10Zelf krul ik mijn haren met de stijltang op een iets andere manier dan de meeste mensen het doen, en ook pak ik 6 strengen per kant (12 strengen haar in totaal) zodat de krullen niet té grof maar ook niet te fijn uitpakken. Deze methode werkt ook wanneer je korter, langer, fijner of dikker haar hebt. Probeer het maar eens uit!

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan van deze video! Mocht je nog niet geabonneerd zijn op mijn YouTube kanaal, abonneer je dan hier. En volg mij ook via Instagram, Twitter en Snapchat voor behind-the-scenes beelden. Je vind me via gebruikersnaam: serenaverbon.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

57 Reacties

 1. Eveline
  1 september 2019 / zondag, 1 september 2019

  Het krullen gaat super snel en mooi.
  Alleen bij mij zakt het na 3 uur al uit ipv 3dagen 🙁

 2. Diana
  9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Echt super mooi!
  Wat voor haarlak gebruik je??

 3. 15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Prachtige krullen! Ik moet zeggen dat ik ook echt verschil merk wanneer iemand anders krullen bij mij maakt. Op de een of andere manier vind ik ze zo ‘nep’ dan. Als ik het zelf doe vallen ze veel natuurlijker.

 4. Marije
  9 september 2015 / woensdag, 9 september 2015

  Hoi Serena,

  Ik hoop ik hoooop dat je dit nog leest. Ik ben namelijk al zooo lang op zoek naar de perfecte grijze basic. En volgens mij ben ik precies op zoek naar degene die jij aan hebt! kun je laten weten waar je deze vandaan hebt?

  Dankjewel!! Marije

 5. Nina
  8 september 2015 / dinsdag, 8 september 2015

  Ik vind je haar echt prachtig en nog mooier in de krul, maar uhm deze video had je dit jaar al eens gemaakt…. Haha

 6. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Heel leuk artikel! Ik krul mijn haren de laatste tijd ook heel regelmatig, maar ik doe het met de krultang. Ik vind dat je met een krultang meer controle hebt over je krul, maar met de stijltang blijven ze wel beter zitten.

 7. Kayleigh
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Ik ben heel nieuwsgierig naar de producten die je echt fijn vind on te gebruiken voor je haar, behalve bumble n bumble dan natuurlijk.

  En zou je een keer een video/vlog kunnen maken als je naar de kapper gaat om het te knippen, ben benieuwd hoe/wat voor model ze knippen.

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   hi Kayleigh,
   ik heb niet echt een voorkeur voor haarmaskers, shampoo, serum of haarlak. Ik gebruik gewoon wat ik opgestuurd krijg, lol, maar ben tot nu toe niet iets tegen gekomen waarvan ik denk, NEE MAAR DIT IS 100 X BETER DAN ALLES WAT IK OOIT HEB GEPROBEERD! Behalve Bumble & Bumble dan 🙂

 8. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Wat heb je prachtig haar! Ik heb krullen van mijzelf, zou willen dat ik het zo kon krijgen!

 9. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Super mooi en wat een prachtige foto’s!!

 10. Nathalie
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Je haar ziet er mooi uit! En zo zacht!
  Het mijne pluist altijd redelijk als ik het krul, ook al gebruik ik heat protection of een mousse. Enige tips daarvoor?

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   hi Nathalie,
   gebruik je ook conditioner/haarmasker en haarserum?

   • Nathalie
    8 september 2015 / dinsdag, 8 september 2015

    Conditioner wel, haarmasker of serum eerlijk gezegd nog niet geprobeerd.
    Bedankt voor de tip! 😀

 11. Sanne
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Serena, jij bent echt mijn held! Ik deed het eerst op een andere manier (ook met stijltang) en dat lukte nooit! Ik heb deze manier meteen geprobeerd en het zit perfect en het is ook snel gedaan! Dus, heel erg bedankt voor deze video!

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   Yesssss! Happy to help!

 12. Daphne
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Wat is nu precies het merk van je stijltang? Ik kon het niet zo goed verstaan!

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   Oh, sorry! Hij is van Cloud Nine 🙂

 13. Ilse
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Hi Serena,

  Je doet er geen mousse of iets dergelijks in voor de tijd? Gewoon hittebescherming/serum, een leave in conditioner en na het krullen sprayen met haarspray?

  Ik heb het laatst geprobeerd met mousse, daarna droogföhnen en daarna krullen maken met steiltang. Dat was niet zo’n succes.

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   hi Ilse,

   ik gebruik eigenlijk nooit mousse, maar ik föhn het wel met een volumespray voor meer volume. Dus haren wassen (ik gebruik ook altijd conditioner of haarmasker), tulband erop zodat meeste vocht in de handdoek trekt, dan bij de aanzet volumespray en bij de punten serum. Daarna droogföhnen. Daarna heat protector/leave-in conditioner voordat ik ga krullen.

   liefs, Serena

   • Ilse
    7 september 2015 / maandag, 7 september 2015

    Dank je wel! Dan ga ik eens proberen of volumespray goed werkt voor mij 🙂
    Nog tips, misschien? (Liefst drogisterij)

    • Serena
     Auteur
     8 september 2015 / dinsdag, 8 september 2015

     Ja die van John Frieda!

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   Ja hè? Echt van die vintage krullen/slag krijg je dan!

 14. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Dit is de eerste video die ik van je kijk en vind hem super handig! Ik heb van mezelf al krullen maar die zijn soms een beetje opstandig en vrij ‘hard’, en vind zulke losse krullen altijd zo mooi! Nooit geweten dat dit met een stijltang kan.
  – X Marloes

 15. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Wauw ziet er echt prachtig uit Serena!

 16. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Mooie krullen heb je gemaakt! Ik ga je tutorial zeker gebruiken om krullen in mijn boblijn te maken.

 17. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Leuke video! Ik maak zelf ook altijd slag/krul in mijn haar met de stijltang. Is een stuk makkelijker en blijft minstens zo goed zitten.

 18. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Dit ga ik echt uitproberen, vind het zo mooi lijken!

 19. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Heel mooi! Ik ga het ook eens proberen!

 20. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Ik vind het resultaat echt heel erg pretty^^

 21. Emma
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Super mooi!! Je haar is ook gewoon egt super mooi 😮 Hoe krijg je je haar zo glanzend?

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   hi Emma,
   door het niet te vaak met hitte te behandelen en door haarmaskers en serum, haha!

 22. evelien
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Wauw!! Kan niet wachten tot mijn haar weer lang is!! Heel erg mooi effect 🙂 ook duidelijk uitgelegd. Xxxx

 23. Sem
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Wauw echt prachtig! Als ik deze fotos zie mis ik mijn lange haar wel een beetje.

 24. Diana
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Ik mis mijn lange haar :'( De krullen staan je prachtig! 😀 Ik krulde ook zo maar hield de pluk net iets anders door de tang, heeft me echt een tijdje geduurd tot ik het doorhad.

 25. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Ik krijg ook altijd complimentjes als ik mijn haar heb gekruld, ik vind dit zelf ook zo mooi. Zelf gebruik ik een krultang zonder knijper, dus waar je jouw haren zelf omheen moet draaien. Ik heb twee verschillende diktes. Ik gebruik per kant van mijn hoofd 8 strengen, dit geeft bij mij het allermooiste effect. Ik hou vooral van mijn krullen op dag 2, 3 en vaak ook 4 :-)!

 26. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Meid, wat ben ik toch jaloers op jouw prachtige bos haren! En, dan ook nog eens (losse) krullen. Wauw! Had ik maar zulke lokken. Helaas ben ik ‘gezegend’ met dunne, futloze haren waar niets mee te beginnen valt. Vandaar dat ik een korte coupe heb. Waar mijn haren overigens zeer geschikt voor zijn. Dat is dan weer een voordeel 🙂

 27. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Super mooi! Helaas blijven mijn krullen, zelfs met mijn korte haar, maar 15 min zitten.
  Liefs, evy

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   hi Evy,
   misschien heb je bandhaar?
   liefs, Serena

 28. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Ziet er mooi uit! Ik vind krullen maken met een stijltang altijd super lastig, maar jij doet het zo te zien net even anders. Ik ga het zeker proberen!

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   Leuk! Laat je het resultaat zien op Snap?? 🙂

 29. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Ohh jouw haar is echt prachtig!!

 30. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Misschien leuk om als je het nog eens doet ons via Instagram een mooie foto van de 2de en 3de dag te tonen. Leuke methode, maar ik denk dat mijn haar er nu iets te kort voor is 🙂
  xx

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   Ga ik doen via Snapchat!

 31. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Oeeeh! Zo mooi! Dit ga ik ook proberen!

 32. Caroline
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Mooi resultaat! Ik krul mijn haar ook altijd met de stijltang, blijft veel langer zitten op die manier! Jammer dat je geen beeld op foto’s hebt van de krullen op dag 2 en 3, dat had het helemaal compleet gemaakt!

 33. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Ik vind ze prachtig!

 34. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Prachtig! Ik ga deze techniek direct straks proberen! Toevallig gisteren avond geprobeerd met mijn stijltang maar geen mooi effect, jij doet het anders dus ben benieuwd;)

 35. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Bij mij wil dat dus echt niet. Zakt binnen een dag uit. Supersteil eigenwijs Indohaar pffffff. Echt jammer want ik vind het prachtig!

  • Serena
   Auteur
   6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

   Ik heb ook steil Indohaar, maar dat van mij valt gewoon goed te krullen hoor!
   Misschien dat je bandhaar hebt? Of het niet heet en langzaam genoeg in de krul zet?

   liefs, Serena

   • Marieke
    6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

    Wat is bandhaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *