How-to | Supersnelle Skincare Routine

Sinds ik moeder ben geworden is mijn leven een stuk gestructureerder. Zodra Marshall op bed ligt en slaapt heb ik een aantal uur om dingen te doen; mijn skincare routine, douchen, aankleden, het huishouden en werken. En dat is best veel om in een aantal uur te proppen, waardoor ik nu heel efficiënt te werk moet gaan.

Ik heb daarom een Supersnelle Skincare Routine ontwikkeld. Er kwamen de laatste tijd best veel vragen over mijn nieuwe skincare routine, dus het leek me een goed idee om jullie in een video te laten zien hoe ik mijn huid verzorg en schoonmaak. Kan ik jullie meteen mijn nieuwe Carmen Sonic Facial Cleaning Brush laten zien die ik sinds een aantal weken gebruik en waar ik zeer over te spreken ben!

Nog even samengevat;
Stap 1 // ik reinig en masseer mijn gezicht met een cleansing oil (of balm). Hiermee verwijder ik meteen mijn waterproof make-up.
Stap 2 // ik spring onder de douche met mijn tandenborstel én de Carmen gezichtsborstel. Ik was de cleansing oil van mijn gezicht en double cleanse het met een schuimende reiniger en het exfoliërende borsteltje.
Stap 3 // ik spring onder de douche vandaan, droog mezelf af en spray een toner over mijn gezicht. De toner masseer ik in met mijn vingertoppen. Scheelt weer een handeling (toner op wattenschijfje aanbrengen), dus een spray werkt sneller maar is ook nog eens zuiniger in gebruik.
Stap 4 // het exfoliërende borsteltje wissel ik om voor de rolmassage borstel en hiermee breng ik mijn crème aan. Dit zorgt voor een ontspannend spa-momentje in eigen badkamer én voor een stevigere en strakke huid.

Door te multitasken onder de douche pak ik zeker een paar minuutjes winst. Al met al ben ik met mijn skincare routine, douchen, tanden poetsen en aankleden in zo’n 15 minuten klaar. Soms red ik het zelfs binnen de 10 minuten. Lekker efficiënt en toch een heerlijk verwenmomentje voor mezelf. Perfect om de dag mee te starten of juist mee te eindigen.


De Carmen Sonic Facial Cleaning Brush heb ik nu een aantal weken in gebruik en ik ben er zeer goed over te spreken. Allereerst ziet hij er natuurlijk beeldig uit. Lekker fris wit gecombineerd met zachtroze en een mooi strak design. Ook handig dat je een magnetisch bakje tegen de zijkant kunt klikken waarin je je andere borsteltje plaatst. Op deze manier houd je alles handig bij elkaar. Deze borstel ziet er niet alleen chique uit, ook ligt hij lekker in de hand. Niet te zwaar, maar ook zeker niet te licht. Hij voelt en ziet er luxueus uit.


In totaal zijn er een aantal borsteltjes verkrijgbaar. Wanneer je de Carmen brush koopt krijg je er standaard 2 borsteltjes bij; de witte is voor het zacht reinigen en masseren van een zachte huid. De tweede is een opzetstuk voor rolmassage. De andere opzetborsteltjes zijn los verkrijgbaar. De blauwe is voor deep cleanse, de roze voor een gevoelige huid, de groene is speciaal voor de acné-gevoelige huid en de grijze voor exfoliatie.


Dit is mijn favoriete opzetstuk, de rolmassage. Hiermee masseer je je crème goed in en geef je je gezicht tegelijkertijd een ontspannende massage. Echt heerlijk om de dag mee te starten én te eindigen. Bovendien zorgt de massage meteen voor een op den duur stevigere en strakke huid.


Het wisselen van de borsteltjes is easy peasy, gewoon voorzichtig lostrekken en erop duwen en klaar is Kees.


Opladen gaat heel simpel en snel met een USB lader. Ideaal, ik plug de USB gewoon in het blokje van mijn iPhone.


Er zijn natuurlijk heel veel gezichtsreinigingsborstels op de markt, maar waarin die van Carmen zich onderscheidt is het feit dat deze borstel sonisch is. Per minuut maakt dit apparaat 20,000 sonische (= vibrerende) bewegingen. De meeste andere borstels roteren en maken dus draaiende bewegingen. Sonisch maakt nóg beter schoon dan roterend, het trilt de onzuiverheden als ware uit de huid, maar dan wel zonder de huid te beschadigen.

Daarnaast zijn er veel opties tijdens het gebruik. Zo zijn er maar liefst 3 verschillende snelheid-standen en 2 verschillende timer-standen. De Timer Program Mode geeft met een korte trilling aan wanneer het tijd is om verder te gaan naar een andere zone van het gezicht. Zo geeft je ieder deel van je gezicht de aandacht die het nodig heeft. Zelf vind ik T1 erg fijn, die in totaal 60 seconden duurt. De zones bestaan uit je voorhoofd, neus, kin, linkerwang en rechterwang en hiermee is het ook wat specifieker dan andere gezichtsborstels.


En dan nu het allerfijnste: de prijs! De Carmen Sonic Facial Cleaning Brush heeft namelijk een adviesverkoopprijs van slechts €52,- en dat vind ik een zeer betaalbaar.

Alle voordelen op een rijtje;
+ mooi, luxueus design
+ waterproof en kan dus onder de douche gebruikt worden
+ sonische bewegingen (20,000 per minuut)
+ 3 snelheid-standen en 2 timer-standen
+ bij aanschaf van de borstel krijg je standaard 2 opzetstukken (reiniging + rolmassage)
+ in totaal zijn er 5 verschillende borsteltjes verkrijgbaar (die ook los te koop zijn)
+ zeer voordelig geprijsd
+ makkelijk (online) verkrijgbaar via onder andere bol.com


En de nadelen, Sereen? Nou… die heb ik eigenlijk nog niet kunnen ontdekken. Nu denk je misschien ‘ja, zou ik ook zeggen in een gesponsorde post’, maar ook bij gesponsorde posts noem ik nadelen als die er zijn. Ik ben gewoon écht heel enthousiast over de Carmen Sonic Facial Cleaning Brush en ik gebruik hem dan ook al weken met veel plezier. Dit apparaatje zorgt ervoor dat ik snel en efficiënt te werk kan gaan en toch een spa-momentje in eigen badkamer creëer, en dat is als nieuwbaken moeder erg fijn.

De Carmen Sonic Facial Cleansing Brush is alleen DEZE WEEK nog in de aanbieding bij bol.com voor €39,99. Klik hier om hem te bestellen!

Wat vinden jullie van de Carmen brush, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

22 Reacties

 1. Nikki
  6 november 2019 / woensdag, 6 november 2019

  Superrfijne borstel, heb hem ook aangeschaft! Ben alleen nog op zoek naar een fijne gezichtsreiniger en toner.

  @serena heb jij Tips? (Heb soms last van onzuiverheden / onderhuidse ontstekingen, maar nu goed onder controle dmv Paula’s Choice producten en jouw artikel over tea tree olie en salicylzuur!!)

 2. Isabelle haazen
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Nicee klinkt goed ???? mooie video btw ❤️

 3. Anouska
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Elke vrouw zal dit mooie en fijne apparaatje toch willen hebben? Mijn reinigingsritueel is ook altijd uitgebreid. Heb weinig behoeften aan luxe maar mijzelf goed verzorgen doe ik graag. Je voelt je dan ook een stuk prettiger toch. Ik heb van nature een mooie gladde huid, maar krijg nu wel pigmentvlekken helaas. Ik zelf gebruik de reinigingsborstel van Magnitone, deze is echter lang niet zo mooi en uitgebreid als deze. En bovendien veel duurder. Ik zal dus zeker deze gaan aanschaffen, want een mooie huid verdient wel een extraatje als deze Carmen. Veel plezier ervan Serena?

 4. Evelien
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Tof filmpje. Ik heb nog geen kids maar gezien ik onlangs naar een verdere werkbestemming rij,lijkt me dit zeer handig om te gebruiken. Nu ja een spa momentje voor s avonds is uiteraard ook erg fijn. Ik ben toch ook erg bezig met huidverzorging en dit lijkt me zeker een leuk ‘hebbeding.

 5. Kavita
  18 augustus 2018 / zaterdag, 18 augustus 2018

  Klinkt super! Snel proberen!

 6. Nicky
  31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

  Ik heb lang getwijfeld tussen een VisaPure en een Clarisonic en kon niet kiezen waardoor ik tot op heden geen van beide heb aangeschaft. Misschien ben ik daar wel blij mee want deze lijkt me wel wat… dat hij sonisch werkt, spreekt me wel aan. Alleen twijfel ik nog steeds of ik zo’n ding überhaupt wel zou gebruiken… ik heb wat schrik dat ik het een tijdje doe en dan beu geraak en terug naar een washandje over schakel. Hoe hou jij de borstel trouwens schoon? Een washandje wissel ik 2x per week om overdracht van bacteriën te verminderen maar als je zo’n borstel zoals je in een vorige comment aangaf enkele maanden lang gebruikt, moet je hem toch wel goed schoon houden zou ik denken?

  • Alisha
   20 januari 2019 / zondag, 20 januari 2019

   Ik benook benieuwd naar de schoonmaak en onderhoud vanwege de bacterien.

 7. Ivy
  31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

  Ojee, hier word ik wel hebberig van. De modellen van een paar jaar geleden vond ik teveel geld voor iets wat ik niet nodig heb.

 8. 31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

  Klinkt goed, Ik heb zelf de reinigingsborstel van clinique.
  Maar wellicht een leuk kerstcadeautje voor mijn mama of zus dit jaar.
  Hoe lang gaat deze mee wanneer hij volledig is opgeladen? En hoe vaak moet je de borstels vervangen?

  • Serena
   Auteur
   31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

   hi Angela,
   oeh, daar vraag je me wat. Ik denk toch zeker 2-3 weken (best lang) voordat je weer moet opladen! Ik gebruik deze reinigingsborstel bijna 2 maanden en dus nog te kort om je te kunnen vertellen wanneer je de borsteltjes moet vervangen, maar het lijkt mij dat ze echt wel een half jaar meegaan (bij intensief gebruik). Misschien zelfs langer en al helemaal als je gebruik maakt van verschillende borsteltjes en dus afwisselt.

 9. Kish
  31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

  Hoi! Je hebt een tijdje Visapure van Philips gebruikt toch? Wat zijnde verschillen en welke zou je aanraden?

  • Serena
   Auteur
   31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

   hi Kish,
   de Visapure heeft roterende bewegingen en deze heeft sonische bewegingen (vind ik persoonlijk beter). Verder is de Visapure iets langer en smaller en zit er een lader bij die in het stopcontact kan, ipv een USB lader. Deze van Carmen is vele malen goedkoper, dus… ik zou voor deze gaan!

   • Kish
    31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

    Top voor je snelle reactie! Ik ga dan zeker deze aanschaffen binnenkort!

 10. Mariska
  31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

  Klinkt geweldig! Ik heb een hele gevoelige huid, dat weerhield mij er altijd van zo’n duur reinigingsapparaat te kopen met als risico dat mijn huid er niet blij van zou worden. Maar voor de prijs van deze hoef je het eigenlijk niet te laten.

 11. Kimmy
  31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

  Aangepaste zomerrooster. Nergens instalab te bekennen?!

  • Serena
   Auteur
   31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

   Instalab en het artikel van woensdag is deze week even omgedraaid! Had het wel vermeld op mijn Instagram Stories, maar verder nog nergens, sorry voor de verwarring. Overmorgen dus gewoon een Instalab online 🙂

 12. Inge
  30 juli 2018 / maandag, 30 juli 2018

  En gewoon nóg een artikeltje erbij voor diegene die liever lezen of stiekem op werk kijken.
  Thanks serena!!?? Zo blij met je blog! Steekt qua kwaliteit met kop en schouders boven iedereen uit.

 13. M
  30 juli 2018 / maandag, 30 juli 2018

  Ik zou dit zo kopen, maar ik ken mezelf, na een week is het nieuwtje er vanaf en vind ik het waarschijnlijk weer teveel gedoe.

  • Joyce
   31 juli 2018 / dinsdag, 31 juli 2018

   Haha zo ben ik inderdaad ook! Heel enthousiast beginnen en na een week er al weer klaar mee zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *