How-to: pimp je basic blouse

Hoera, ik heb er eentje hoor, een basic witte blouse! Eén van de basic items die ik van mezelf moest aanschaffen voordat ik weer verder kon met het shoppen van glitterende studded kledingstukken. Maarre, wel érg basic zo’n witte blouse. Ik ging wat rommelen in mijn huis en vond een aantal spullen om een witte blouse net iets meer sjeu te geven.

#1 Lintjes
De makkelijkste manier om eenvoudige witte blouse iets spannender te maken is een simpel stukje stoffen lint. Ik ben wat verpakkingsmaterialen betreft echt een hoarder en dus heb ik een hele berg gekleurde lintjes ergens in een laatje liggen. Smal lint of breed lint, met een simpel strikje geef je een witte blouse meteen een kleurrijk en preppy uiterlijk. Match de kleur lint met je riem, accessoires, lipstick, nagellak, schoenen, etc. voor een leuk effect!

#2 Statement Necklace
Nog een eenvoudige manier is het dragen van een statement necklace. Dit zijn grote, opvallende kettingen die de eyecatcher van de outfit zijn! Draag er een over je blouse heen, strak rondom je hals. Op deze manier is je blouse meteen een stukje feestelijker!

#3 Haarbandjes
Kennen jullie die elastieken haarbandjes? Ik moet eerlijk bekennen dat mijn hoofd daar veel te groot voor is, ik krijg er echt hoofdpijn van, maar zo losjes om mijn hals gedragen (over de blouse heen) staat het erg cool! Natuurlijk alleen leuk wanneer er een mooi versierseltje aan het haarbandje zit, die kun je dan prima in het midden dragen. Die met het grijze strikje is van Zenner en die met de veertjes is van Primark.

#4 Broches/corsages
Heb je nog mooie broches of corsages? Speld ze simpelweg in het midden van je blouse, net onder het bovenste knoopgat. Op deze manier is je blouse in een oogwenk heel chic en feestelijk!

#5 Haarspelden
Heb je nog een paar leuke haarspelden? Vastklippen zal de blouse verpesten en slopen wil je ook niet. Gelukkig kun je gewoon een lintje (cadeaulint) of een korte ketting door de speld rijgen. Knoop het lint achter vast en voila, je haarspeld is ineens de centerpiece van je blouse!

Mocht je zelf nog een basic blouse willen pimpen dan kun je dat gewoon doen met producten die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt liggen. Vooral lintjes, broches en haaraccessoires doen het goed! Simpele en snelle oplossingen om je blouse wat kleur te geven of wat feestelijker te maken!

Verder werken smalle (zijden) sjaaltjes natuurlijk ook (leuk in zo’n losse grote strik) of als je wat creatiever bent kun je je kraagje voorzien van zwaluwen (met een mal en textielverf) of allerlei mooie kraaltjes. Dit is wel permanent dus dan is je basic blouse niet zo basic meer!

Ik hoop dat ik jullie zo wat leuke inspiratie heb gegeven! Wat is jouw favoriete manier om een basic blouse op te fleuren?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

72 Reacties

 1. Anne
  24 november 2012 / zaterdag, 24 november 2012

  Haha leuk bedacht, maar persoonlijk vind ik dit echt afschuwelijk! Ik zou eerder gaan voor mooie knopen ofzo!

 2. Karez
  12 november 2012 / maandag, 12 november 2012

  Wauww van waar is die ketting?

 3. Femke
  12 november 2012 / maandag, 12 november 2012

  Ik draag zelf wel graag vlinderdasjes op mijn saaie blousejes 🙂 Maar dat is niet zo spannend 😛

 4. Melisa
  12 november 2012 / maandag, 12 november 2012

  Jij bent echt creatief! Ze staan je allemaal leuk. Ik zou voor de ketting gaan. Weet je wat ik ook mooi vind? Wat knoopjes los daaronder een hemdje en een opvallende ketting dragen.

 5. Anita
  11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Leuk en creatief!! I like it!!

 6. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Haha, leuke ideetjes! XX

 7. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Staat je leuk zo’n shirt, ik ga voor de statement ketting manier, trouwens mooie ketting!

 8. Natasja
  11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Ik maak vaak gebruik van Studs. Ik bestel dan losse studs via internet en deze maak ik dan op de blouse. Op de schouders, op de kraag etc. Erg leuk! 🙂

 9. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Ik vind vooral het lintje en de ketting super mooi! Het haarbandje is trouwens heel erg origineel bedacht.. Alleen heb ik zelf (nog) geen basic wit blousje, ik ben al een tijdje opzoek maar alle blousjes die ik pas zijn te kort aan de onderkant als ze bij de mouwen goed zitten. Maar deze tips houd ik in mijn achterhoofd voor het geval ik (ooit) een wit blousje heb.

 10. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Wat leuk! Vooral het strikje maken van lint en de haarband met een versiering eraan vind ik erg mooi. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk geen basic blouse heb, dus ik heb het ook nog nooit opgefleurd.

 11. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Wat leuke inspiratie 😀 x

 12. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Leuk en handig artikel! En erg creatieve ideetjes:)

 13. fonghwa
  11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Leuke ideetjes! Je hebt me op ideeën gebracht!

 14. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Echt leuke ideetjes! Het enige waar ik niet zo weg van ben is de corsage, maar voor de rest zijn het allemaal tips waar ik wel wat mee kan ;D

 15. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Wow dit is echt geniaal. Super simpel, maar met een super leuk resultaat! Waar komt je blouse vandaan? Hij ziet er erg mooi uit!

 16. Aimee
  11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Waar is je ketting van? X

 17. 11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Ooohh ik vind die lintjes zo leuk bedacht! Echt een super idee 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *