How-to: look pretty without makeup

Nee, ik ga jullie niet vertellen hoe je een no make-up (maar stiekem toch wel make-up) look kunt maken, de zogenaamde en welbekende nude look. Ik ga jullie laten zien hoe je er actually really really goodlooking uit kunt zien met GEEN ENKELE make-up op je smoeltje. But how, you wonder?

Ik kreeg deze vraag via Formspring en het leek me leuk om er wat dieper op in te gaan. Iedereen komt namelijk ooit wel eens in de situatie dat je gewoonweg je make-uptasje bent vergeten, een onverwachtse sleepover hebt gehad of dat je koffer is kwijtgeraakt tijdens je vakantie en je nog geen nieuwe make-up hebt kunnen kopen. Of zoiets. Of misschien ben je gewoon niet zo van de make-up. Hoe kun je er dan toch fris en fruitig uitzien?

Om te beginnen, een fris huidje is een huid die er lekker moisturized en schoon uitziet. Geen droge plekjes en schilfertjes, maar een dewy skin. Begin dus met een fresh face, lekker gereinigd, en smeer vervolgens een dagcreme. Whapah! Dat was simpel.


Om eventuele donkere kringen en puffiness onder de ogen te verbergen kun je een speciale oogcreme gebruiken. Zelf ben ik weg van ‘Glamour Shot Eyes’ van SAMPAR. Smeer dit goedje onder je ogen en je ziet er binnen 1 minuut lekker fris en fruitig uit. Ik heb het op mezelf en op mijn zusje getest en echt, je ziet de donkere kringen onder je oog verdwijnen als sneeuw voor de zon!


De volgende stap is een smokkelstap, je kunt namelijk een getinte dagcreme of BBcream smeren als je huid niet zo heel egaal is of als je net die mooie glow wilt bemachtigen. Ja mensen, dat zit allemaal gewoon in een potje hoor! ;-) Zorg dat je getinte dagcreme of BBcream een mooi shimmertje heeft, wat licht reflecteert, zodat je er extra glowy en dewy uitziet! Dit is natuurlijk een soort makeup, dus eigenlijk telt het niet helemaal, maar ik wilde het toch even vermelden.


Hieronder heb ik de M.A.C Beauty Balm op. Veel te licht voor mijn getinte huid, maar even voor het idee:


Om eventuele wilde wenkbrauwen te temmen, kun je hier met een spooly (vaak te vinden aan het uiteinde van een wenkbrauwpotlood, maar ook los te koop) je haartjes in vorm borstelen. Wenkbrauwen die mooi in shape zijn zorgen meteen voor een instant open blik en het geheel ziet er gewoon wat netter uit.


De volgende tip klinkt misschien een beetje gek, maar helpt echt. Doe je haren omhoog, in een hoge knot, hoge staart, en goed strak! Yeah! Dit zorgt voor een instant facelift. Zelf zet ik het nog extra strak met een clipje. Misschien is dit de meest stupid beautytip die je ooit hebt gehoord, maar het werkt. Kijk maar, ik zie er meteen wat frisser uit en mijn gezicht lijkt wel gelift:


Als laatste brengen we nog een lipbalm aan. Smokkel met een getinte lipbalm, tinted lip conditioner van M.A.C bijvoorbeeld, voor een extra fris kleurtje op de lippen.


Hieronder nog even de voor- en nafoto. Links no makeup en rechts, also no makeup :)

En nog een sneaky beautytip uit grootmoeders tijd: knijp even in je wangen voor wat extra kleur! Dat heb ik hieronder gedaan. Kan je natuurlijk niet de hele dag door blijven doen, maar eens in de zoveel tijd. Of vlak voor een foto. Kijk maar, ik heb echt een gezond blosje en ik zweer het: geen blush! :)


En dan verklap ik meteen de allerlaatste tip: SMILE! Een lachend gezicht is mooier en leuker om naar te kijken en zorgt ook voor een liftend effect. Voel je niet raar en lelijk als je zonder make-up de straat op gaat (moet). Dit ben jij en je mag er wezen. Lach, vergeet dat je geen make-up draagt en je zult stralen! Kom je die leuke jongen tegen? Who cares. Lach, maak een praatje, gooi al je charmes in de strijd en je zal een flinke indruk achterlaten. En hee, de volgende keer dat hij je tegenkomt en je draagt wél make-up, dan slaat hij vast stijl achterover van je prettyness.

No makeup = ok! Ik ga heel vaak de deur uit zonder enig grammetje make-up op mijn gezicht. Lekker, even een ‘rustdagje’ voor mijn huid. Even boodschapjes doen. Of even snel naar mijn vriend of ouders. Ik weet wie ik ben en ik ben er tevreden mee en ik schaam me er niet voor. En ik hoop dat jullie dat ook niet doen.

“Smile is the best makeup any girl can wear”

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

170 Reacties

 1. Maxime
  15 juni 2012 / vrijdag, 15 juni 2012

  ik ben zo jaloers op hoe jij eruit ziet zonder makeup! ik lijk echt heel anders, maar dat komt denk ik ook doordat ik lichtere huid en wimpers heb dan jij. Ik zou, als ik er zoals jou uit zal zien, elke dag zonder makeup gaan! lekker makkelijk toch

  xxx

 2. 14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik draag ook altijd getinte dagcrème! x

 3. 5 mei 2012 / zaterdag, 5 mei 2012

  Hee!
  Je ziet er echt goed uit zonder make-up.
  Waar heb je je MAC BB cream gekocht? :(
  Kun je die gewoon bij een MAC pro store kopen? Ik heb hem namelijk niet gezien in een MAC counter (in utrecht en amstelveen).

  x

 4. Celise
  6 april 2012 / vrijdag, 6 april 2012

  Hey Serena,

  n.a.v. dit artikel heb ik de glamour shot yeux gekocht.
  Ik heb namelijk ook nogal last van donkere kringen.
  Hij helpt inderdaad wel een beetje. Maar ik vroeg me af of je nu wel concealer er over heen kan doen. Want het haalt niet alles weg.

  Ik vind dit vooral een fijn product omdat ik voor mijn gevoel dan geen make-up draag.
  Maar als ik echt mijn donkere kringen weg wil werken zal ik nog echt concealer moeten gebruiken.

  Maar er staat op de verpakking dat je het niet met foundation mag mengen. Weet jij waarom dit niet kan?
  Het lijkt me dan ook dat je dus geen concealer er over heen kan doen. Weet jij of dit klopt?

  En moet ik het nu meer zien als een oogcreme of als make-up?

  Kun je het ook s’avonds gebruiken?

 5. Sophie
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Echt leuke tips =)

 6. Mien
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Jij ziet er mooi uit zonder make up en je kan het ook wel hebben maar ik zie er zonder make up en VER-SCHRIK-KEL-IJK uit. Geen grapjes haha, zelfs als ik lach :)

 7. 10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Ik heb ook een foto van mezelf zonder make up op mijn blog gezet vandaag, wel even 10x nagedacht hoor!

 8. Emma
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  Hmm, heel leuk artikel, alleen de twee na laatste tip (en één van de belangrijksten) kan ik niet doen. Nou ja, ik kan het wel, maar ik wil het niet. Ik heb flaporen en wil m’n haar dus niet opsteken/ in een staart doen.

  De andere tips zijn wel heel leuk trouwens. Leuk artikel. :)

  xxx

 9. Lara
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Wow Sereen!
  Mooie meid hoor!
  En trouwens ik ben 11.
  En ik kan WEL normale reacties geven!
  Maar echt een beauty hoor!

  • Serena
   Auteur
   7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

   Weet ik Lara, er zijn ook hele lieve meisjes van 11 en er zijn ook zat mensen van 30+ die nog steeds raar uit de hoek kunnen komen ;-)
   Heeft niets met leeftijd te maken, eerder opvoeding.

 10. Anouscka
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Ik vind jou best wel op Nicole Scherzinger lijken!

  • Serena
   Auteur
   6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

   WOW! Wat een compliment. Uhhhm. Thanks! ^^

 11. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  een huge smile doet idd heel veel, maar ik vind dat jij eigenlijk niet veel make-up nodig hebt! Je ben ‘naturel’ echt mooi, maar ik kan echt niet zonder concealer/foundation! Mijn huid is erg rood, en veel acné.. xxx

 12. Tessa
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Helaas ben ik heel blank, met blauwe ogen, blonde wimpers en wenkbrauwen. Ik kan een knot in mijn haar doen, in mijn wangen knijpen en lachen, maar ik blijf er bleek en vooral heel duf uit zien omdat ik niet zulke sprekende ogen/wimpers/wenkbrauwen heb. Daarom voor mij alleen make-up loze dagen als ik zeker weet dat ik de deur niet uit hoef….

 13. linda
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  getinte huid ….. ?

 14. Ilse
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Goeie :) het is wel zo. Met lachen zie je er al stralender uit. niet vergeten te flossen though!

  Ik ga bijna dagelijks zonder make-up den deur uit.
  Wel krul ik vrijwel altijd mijn wimpers en gebruik wat Vaseline als op mijn lippen en om mijn wenkbrauwen in bedwang te houden, en als highlighter! een piepklein beetje vaseline op je jukbeenderen en neusbrug. Misschien niet zo’n goed idee als je een vette huid hebt, maar bij mij doet het wonderen!

 15. Titia
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Leuk artikel.
  Ik draag eigenlijk ook nooit make up.
  Als ik al make up draag, is het meestal wat mascara en een bruin oogpotlood.
  En soms als ik zin heb om te tutten, wat poeder foundation.
  Maar dit is zo weinig, dat je bijna niks ziet.

  Laatst had ik een nieuw blauwgroen cardigan-vestje aan en in combinatie met mijn fris uitziende gezichtje, knalden mijn blauw/grijze ogen er uit.
  Kleur kan ook al veel met je doen.

  De laatste tijd ben ik wat actiever bezig om mijn huid op te knappen.
  Ik scrub nu op een vaste dag in de week mijn gezicht
  en doe daarna een lekker gezichtsmaskertje op.
  De dag erna ziet mijn huid er lekker fris en egaal uit.
  Dat voelt heel fijn.
  No make up needed :)

 16. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Leuk om te lezen, ik heb vaak ‘s morgens geen zin om make-up te doen en dan zijn dit soort tips reuze handig!

 17. Lois
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Goede tips, Sereen!
  Ik denk, dat als je alleen al zou lachen, het heel erg lijkt op de ‘na’ foto :)
  Ik merk het bij mezelf ook echt heel erg;
  No make-up + poker face = Monster
  no make-up + big smile = lovely!
  Haha!
  Nee natuurlijk niet monster, maar vergeleken met normaal vind ik me dan wel een beetje moe eruit zien, zegmaar ;)
  xxxxxxx <3

 18. Fien
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Leuk! En handig, want zaterdag geef ik een feest waarbij er veel mensen blijven slapen, waaronder een leuke jongen en ik wil mijn make up er niet op laten zitten..(;

 19. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  You’re so pretty! Ook zonder make-up.
  Ik heb er geen problemen mee om de deur uit te gaan zonder make-up of zo, maar al mijn vriendinnen wel. Ik snap dat niet, je moet toch ook mooi kunnen zijn zonder make-up?

 20. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Wat mega goeie tips! heel handig, en dit ga ik zeker onthouden! =)

 21. Anne
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Leuk artikel. (:
  Ik heb alleen geen dagcreme of oogcreme bij me als ik gewoon ergens gezellig heen ga. :p
  Maar die staart en de lach zijn inderdaad goede tips. :)

 22. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Goede tips! Mij maakt het op zich niet veel uit of ik zonder makeup de straat op ga.. zoveel mensen kennen mij toch niet.

 23. Joy
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Ik heb een vraagje. Ik zie best wel bleek in mijn gezicht, zeker vergeleken de rest van mijn lichaam. Dus die getinte dagcreme is best wel een uitkomst voor mij. Maar als de zon straks weer gaat schijnen wil ik daar ook wel iets van meekrijgen, dus mijn vraag is: word je ook bruin in je gezicht als je getinte dagcreme op hebt?

  • J.
   9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

   Ja, dat vraag ik me ook af!
   Moet een getinte dagcreme echt een kleurtje (niet té opvallend natuurlijk) geven aan je gezicht of is het eerder zoals een foudantion, om alles wat egaler te maken, maar wel gewoon (zo dicht mogelijk bij) de kleur van je gezicht?

 24. Danielle
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Oh en even een tipje:
  Om je wenkbrauwen te temmen/shapen kan je ook een beetje vaseline of blanco lipbalsem gebruiken of natuurlijk een wenkbrauwgel. Dat kan je ook niet als make up rekenen.

 25. Danielle
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Wat leuk om te zien! Je ziet echt verschil!
  Je ziet er goed uit!

 26. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Leuk artikel! Ik heb ook regelmatig (meestal op zondag) een dag geen make up, even lekker mijn huid laten rusten. Een smile zorgt er altijd voor dat je er veel beter uitziet, geeft uitstraling en laat je stralen met of zonder make up!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *