Tips van Beautylab Bezoekers #4

Hi iedereen! Zoals jullie weten vind ik het contact met mijn bezoekers één van de leukste dingen van mijn blog. Dat, en all the free stuff, of course (I’m just keeping it real!). Ik zie regelmatig goede tips voorbij komen tussen de comments, op Twitter, Formspring of gewoon in mijn inbox en eens in de zoveel tijd wil ik deze dan weer graag met jullie delen, want je weet wat ze zeggen: ‘sharing is caring’.

Laat ik beginnen met de tip van lezeres Femke die van een Buys Zoenen-bakje een heuse beautyopbergbak heeft gemaakt zonder al te veel gefreubel. Ze mailde;

‘Hallo Serena,

Toen ik vanmorgen de laatste zoen uit een pak op at, kreeg ik een ideetje dat ik even naar jou wou mailen. Ik irriteerde me al langer dat in mijn gezichtverzorgings- en haarverzorgingsbakje telkens alles omviel, en toen bedacht ik dit (zie bijlage). Ik heb dus het binnenste van de zoen doos gebruikt om alles in te zetten, zodat het niet meer invalt. 

Groetjes, Femke’


Superhandig toch! Ik vond het echt goed bedacht van Femke en ik moest het gewoon even delen. Zelf eet ik nooit Zoenen, maar nu ik dit zie denk ik dat ik toch maar een doosje voor mezelf ga kopen. Onder het motto van ‘ik doe het alleen voor het bakje’ maar jullie weten wel beter natuurlijk 😉 Heb je trouwens wel eens geprobeerd om Zoenen in de magnetron te doen? Hihi.

De volgende tip heeft te maken met de OCM, de Oil Cleansing Method waarover ik laatst een artikel schreef. Trouwens, hoe staat het ermee meiden? Houden jullie het nog steeds vol? Mochten jullie er meer over willen lezen dan is het sowieso een tip om de blog van Caroline even te lezen. Zelf gebruikt ze deze methode een aantal jaar en het bevalt haar erg goed.

Caroline zegt dat ze een doekje van microvezels aanraad in combinatie met de OCM. Zulke doekjes zijn namelijk groot genoeg om in één keer alle olie van je gezicht te wipen, en door de vezelstructuur heeft het ook nog een licht scrubbend effect. Snel en effectief! Ze heeft ook washandjes en andere soorten handdoekjes geprobeerd, maar de micovezeldoek bevalt haar het beste. Dus, even shoppen bij de schoonmaakafdeling ladies 🙂


Ook geeft Caroline een waarschuwing;
Alleen mensen met erge en/of cystic acné (of aanleg hiervoor) zouden voor ze met de OCM beginnen eerst hun dermatoloog moeten raadplegen. Omdat deze soort acné vaak een behandeling met medicijnen nodig heeft en bij verkeerd gebruik (bijvoorbeeld door niet alle olie te verwijderen) zelfs kan leiden tot verergering.

Verder las ik tussen de comments op het OCM artikel een hele handige tip! Lezeressen Souad en Patricia gaven de tip om het washandje (gastendoekje, microvezeldoekje) op te warmen in de magnetron voor het stoomeffect, in plaats van onder de hete kraan houden.

Kijk, daar hebben we wat aan. Dit is nog sneller en dit doen ze ook in het vliegtuig, dus het komt niet helemaal uit de lucht vallen (hee, dat is wel een grappige woordspeling!). Wat ze wel zeggen en waar jullie dan inderdaad rekening mee moeten houden is dat het doekje niet TE heet wordt, anders brand je je handen en gezicht en dat willen we natuurlijk niet!


Zelf heb ik de magnetronmethode nog niet uitgeprobeerd, maar dat ga ik zometeen direct doen en wel met een microvezeldoekje. Ik ben benieuwd, maar ik denk dat het wel zal bevallen! 🙂

Als laatste lezerstip, eigenlijk een Twittertip van medeblogger Kelly van The Diva of Geneva, wil ik jullie laten weten dat er aankomende zaterdag 10 maart een goede deal bij de Etos is! Ik had Kelly’s tweet al geretweet, maar nog even voor de zekerheid:

Zo kun je dus mooi je favo mascara HAMSTEREN! Lekker stashen y’all! Maximaal 6 stuks per klant, dus er zit nog wel een limiet op. Etos verkoopt o.a. Max Factor, L’Oréal, Maybelline, Bourjois en Miss Sporty, Etos eigenmerk en Rimmel. Bekijk ook nog even mijn Grote Mascara Review, voor eventuele inspiratie 🙂


Zo, dat waren weer drie goede bezoekerstips waar jullie hopelijk wat aan hebben! Als jullie nog meer goede tips & tricks hebben, zet ze dan bij de comments of laat het me weten in een Tweet, via Formspring, via YouTube, Facebook of via een mailtje en wie weet lees je jouw tip wel terug bij de volgende ‘Tips van Beautylab Bezoekers’! 🙂

I LOVE TIPS & TRICKS! <3

And remember, sharing = caring!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

104 Reacties

 1. charley
  9 maart 2012 / vrijdag, 9 maart 2012

  Of je gaat gewoon naar de tweede Etos in de stad en dan heb je er gelijk TWAAAALLFF!!!!! als je er zo veel wilt tenminste en je een aardig beetje geld bij je hebt hahah

 2. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Oh dit is leuk ;D Ik had deze ”rubriek” nog niet eerder gezien op je site eigenlijk 🙂

 3. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Ooh die eerste tip is geniaal, dat is precies waar ik me altijd aan erger: dat alles omvalt!

 4. Lies
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Handig, en ik heb net een nieuwe mascara nodig! Iemand tips voor een goede mascara? Heb vooral een nodig die m’n wimpers niet te veel aan elkaar plakt 🙂

 5. Nadia
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Handig nu kan ik zorgen dat we Zoenen in huis krijgen :))
  Xx

 6. JoycevdB a.k.a Juf_Joyce
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Heel erg leuk topic dit! Ik heb er zeker wat aan!

  Zou eigenlijk ook mee gaan doen met die OCM, maar ben helemaal vergeten wonderolie te kopen, enneee…woon in zo’n boerengat waar dat allemaal niet te koop is.
  Ik wacht even het artikel met je uitkomst af en dan ga ik er misschien alsnog mee beginnen.

 7. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Wauw, gouden tips zitten er tussen. 🙂 Vooral de eerste, wat een goede oplossing!

 8. fem
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Ik gebruik voor het wassen van mijn gezicht altijd van die badstoffen, spuugdoekjes’ voor babys, zijn lekker groot. Je vind ze bij babyspullen, bijv. Bij de Hema.

 9. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Een vriendin van me verkoopt reiningingsdoekjes van microvezel van Optidee. Zijn iets prijziger maar zitten 1000x misschien wel 10.000keer meer vezels per vierkante centimeter. Deze zijn supergoed voor je huid. Alleen nat maken en dan je gezicht reinigen. Echt wonderdoekjes, ik gebruik ze elke dag!! Verder ook alles van teddypluche: washandjes, handdoeken, badjassen, beddengoed, huishouddoekjes enz…

 10. Genevieve
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Handige tips!

 11. Annika
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  haaaaandiggg!!!!! 😛

 12. Tess
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  haha leuk.
  ik heb heel toevallig een heel erg goed trucje tegen wallen, wat mijn tante altijd deed toen zij model was.
  Als ze dan de hele avond gestapt en gefeest had, had ze de volgende morgen grote wallen. Natuurlijk.
  En s’ochtend’s voor de shoot deed ze dan een zalf (tegen ambeien, het puurste zalf die der is) onder haar ogen smeren en dan werd het als waren glad getrokken. en dan echt een heel klein beetje (met vaseline werkt dit ook) op der tanden. En dan had ze s’ochtend’s zonder ook maar een douche of tandenborstel gezien tehebben er toch fris uitzien. Door de flits van de camera waren der tanden spierwit op de foto.

  Het werkt wel, handig op de maandag ochtend 😉
  Groetjes Tess.

  • Serena
   Auteur
   6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

   Das een goeie! Maar aambeienzalf is ook uitdrogend en zal ik alleen in noodgevallen gebruiken. Of in je tantes geval, voor een shoot na een lange nacht 😉

 13. Marissa
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Ik werk bij de Etos en ik kan je zeggen dat we het niet zo nauw nemen met die mascara’s 6 p.p.: Als je er meer wilt, doen we dat in 2 transacties 😉

  • Serena
   Auteur
   6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

   Aight! 🙂

 14. Pauline
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  En wat leuk dat jij dit dan ook weer met ons allemaal deelt! 🙂

 15. Mariska
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  zoenen vacuüm zuigen nog leuker :p

 16. Elise
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Leuk artikel!

 17. Kim
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Wat een handige tips allemaal! Mascara heb ik op het moment niet nodig, ik heb mijn favo mascara, max factor false lash effect voor 2,50 kunnen scoren omdat het een limited edition was die eruit ging!! Ik was flabbergasted om de prijs whaha. Tips aan iedereen: kijk ook eens in het sale schap, ook al is ie misschien iets besmeurd.

  • Serena
   Auteur
   6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

   Wat een koopje zeg, wow! 🙂

 18. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Leuk dat je lezers ook bij je artikelen betrekt!
  Ik las net een comment over die sponsapplicator, die ga ik zeker gebruiken.

 19. Suzanne
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Die van die zoenendoos ga ik zeker weten gebruiken, en ook delen met m’n moeder 😀

 20. Femkee
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Serena k heb een vraagje…
  Ik las ooit op een forum dat wonderolie de haargroei stimuleert. Veel mensen gebruiken het voor hun wenkbrauwen en/of wimpers. Is het dan niet zo dat als je het op je gezicht smeert/dept dat je daar oppeens haargroei begint te krijgen?

  • Evelien
   6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

   Tuurlijk niet. Als dit sowieso echt zou werken was dat allang landelijk nieuws.

 21. Marloes
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Verkopen ze bij de Etos ook Clinque make up? En zo ja, geldt deze actie ook op die mascara’s? X

  • Sara
   6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

   Clinique kan je o.a. kopen bij Douglas, ICI Paris XL, de Bijenkorf. Niet bij Etos of kruidvat.

 22. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Wat leuk dat je dit post!!

  Liefs, Mariette

 23. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Handige tips! Die ene van die negerzoenen vind ik ook wel slim!

 24. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Leuke tips, en fijn dat je zoveel aandacht aan je bezoekers besteed!

 25. Floor
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Nou ik heb vandaag toch ook maar wonderolie en amandelolie gehaald 🙂 (het idee van zonnebloemolie op je gezicht vond ik toch wat vies). Straks is Etos door zijn hele voorraad olieën heen door jouw artikel hahaha.
  Ik hoop heel erg dat het mengsel werkt, maar aan de andere kant… Ik heb nog een volle nieuwe fles Clinique face wash staan (net aangebroken)… Zou zonde zijn als ik die niet meer gebruik dus ik zit een beetje in dubio wat ik ermee moet doen.

 26. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Haa.. die laatste is een goede!! Dat wordt mascara inslaan!.. 😀

 27. Kirsten
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Zelf koop ik altijd als er zo’n actie is mascara met een vriendin je deelt het bedrag door de helft en hebt al voor zo’n 6 a 7 euro een hele fijne mascara

 28. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Handig! Dit soort tips vind ik altijd leuk om te lezen!

 29. Suzanne
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Bij die actie van de etos moet je dan 2 dezelfde mascara’s kopen of kun je ook 2 verschillende doen?

  xo

 30. xAmber
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  ik ga zaterdag maar eventjes mascara scoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *