Mag ik uw 65+ pas zien?

Goedemorgen Beautylabbers! Om jullie de week meteen vrolijk te laten starten met een BIG SMILE op jullie gezicht leek het me goed om Angels nieuwste column te plaatsen. I know, het is weer maandag en je school/opleiding/werk gaat weer van start, maar ik beloof je, na het lezen van deze column kan je er weer even tegenaan :)

Er is iets verschrikkelijks gebeurd.
Wanneer: Ergens vorige week. 16:15.
Plaats delict: Douglas.
Slachtoffers: Ja.
Niveau: Horror.

Zoals altijd stond ik stond fluitend op. Ik had lang en diep geslapen, keek mezelf tevreden aan in de spiegel en besloot voor de 3e keer deze week dat het die dag Nationale-Kapot-Verwendag was. En op Nationale-Kapot-Verwendag staat met stip op 1: shoppen in de Douglas. De plek waar ik het liefst ben. Ik zou in de Douglas kunnen wonen. De rest van mijn leven en er zielsgelukkig zijn.

Een half uur later wandelde ik helemaal Zen mijn happy place in. Zodra ik binnenkwam drongen de geuren van parfum, bloemen, musk, poeders & badbarels mijn neus in. Ik liet mijn blik over de rijen parfumflessen, lipsticks en flesjes nagellak glijden en mijn ogen begonnen te glanzen. 20 minuten later had ik me de halve MAC corner en een fles Chanel laten aansmeren en ik kon wel janken van geluk. Mijn hele mandje zat ramvol heerlijke, splinternieuw make-upjes die ik niet nodig had maar what te heck… het was Nationale-Kapot-Verwendag. Op naar de kassa.

Daar stond ze. Bloedmooi en piepjong. Ouder dan 18 was ze niet. Vriendelijk zei ze ‘Goedenmiddag. Zo, dat is een flinke berg!’. ‘Ja!’ beaamde ik heftig knikkend, ‘da’s inderdaad een flinke berg. Take it away darlin’!’ En bij het scannen van elk product kwam het gelukzalige moment dichterbij dat ik weer een gratis monstertje zou krijgen.

bron

Het magische moment was aangebroken. Ze bukte en verdween een paar seconden onder de counter. Ongeduldig boog ik over de bali heen om te zien in welke lade ze voor me zat te graaien. Misschien ging ze wel zeggen:  ‘Je hebt zoveel gekocht, ik doe er een lekker full-size fles parfum voor je bij’. Of nog beter:  ‘Weet je wat? Zoek nog maar wat MAC producten uit, hè…? Zulke grote klanten zien we graag’. Ja, dat ging ze zeggen. Ze bleef zo lang weg dat het niet anders kon dan dat ze wel met een enorme mand met full-size free shit zou opduiken. Of misschien ging ze een collega bellen om te vragen of iemand haar kon helpen met tillen want ze kreeg al die testers niet van de grond.

Even kwam ze een paar cm omhoog om mijn gezicht aandachtig te bekijken. Waarom eigenlijk? Oh… ze checkt natuurlik mijn huidskleur om daar de beste Chanel blush op af te stemmen. Goed zo meisje, kijk maar goed! Terwijl achter mij een flinke rij ontstond, nam ze rustig de tijd. Ademloos wachtte ik af. Ja! Daar was ze weer. Trots stak ze van wal. ‘Zo mevrouw, kijk eens wat ik hier voor u heb. Een lekkere antirimpel crème. Hier knapt u huid ontzettend van op’.

BAM BAM!
Ik wist dat dit moment ooit aan zou breken. Maar ik wist ook dat ik het de komende 15 jaar nog niet zou horen. Sprakeloos keek ik haar aan. ‘Mijn moeder gebruikt het ook en zij is er ontzettend tevreden mee’. -Je moeder?! Die moet minstens 10 jaar ouder zijn dan ik.- Ik werd misselijk en deed mijn mond open om iets te zeggen maar meer dan een stoot zure lucht kon ik niet uitbrengen. Ze moet mijn verbijsterde blik hebben aangezien voor een geïnteresseerde blik want ze pakte ‘m in één ruk door. ‘Dit is een revolutionair anti-verouderingssysteem dat intensieve verzorging geeft aan de slappere huid.’ Inmiddels werd ik licht en mijn hoofd en voelde dat ik even moest gaan liggen.  -Voor de slappere huid?!- ‘Weet u wat?’ ging ze verder en ze verdween weer onder de counter.

Daar stond ik dan. Ik vroeg me ineens af wie ik was, hoe oud ik was en of ik soms bij mijn 18e per ongeluk was gestopt met doortellen. Ah, daar was het premature konijntje weer! Ze gaat me nu vast zeggen dat het grapje was en dan krijg ik een maskertje speciaal voor de piepjonge, onrustige puberhuid. ‘Zo mevrouw, ik doe er voor u nog een oogcrème bij speciaal voor de kleinere diepliggende rimpeltjes. Die kan met deze koude dagen wel wat extra verzorging gebruiken’. Dat was de genadeklap. Acuut zat ik in een identiteitscrisis.  ‘Nou, heeeeeeel veel plezier ermee. En heeeeeeel graag tot ziens.’  ‘Uhm, ja. Dank je wel’ wist ik na een halve minuut schor uit te brengen. Drie kilo make-up rijker en een illusie armer kroop ik met mijn laatste krachten de Douglas uit.

Ik belde mijn vriendin. Bijna huilend vertelde ik dat ik zojuist mentaal was verkracht door een Douglas meisje en dat ze onmiddellijk een plastisch chirurg voor me moest gaan zoeken. ‘Onzin, je bent prachtig. Bovendien kunnen mensen van 18 veel slechter een realistische leeftijd inschatten. Die vinden iedereen boven de 20 oud. Daar kan dat aardige meisje niets aan doen.’ Ja, ze had gelijk. Maar dat was niet wat ik nodig had.

Plan B. In paniek zocht ik de drukke winkelstraat af. Hier moest toch ergens een geschikte huwelijkskandidaat rondlopen. Ik moest als de sodemieter trouwen, dat zou al mijn problemen oplossen.


Nee, ook dit was mijn redding niet. Ik wist wat me te doen stond. Bij de AH haalde ik snel een pak boterkoeken, een fles advocaat en een bus slagroom. Ik stapte in mijn auto en met gierende banden vertrok ik.

Daar zaten ze in hun vertrouwde hoekje. Mijn prehistorische vriendinnen. Als ik mijn opa bezoek in het bejaardentehuis, ga ik altijd even bij ze zitten om een praatje over vroeger te maken. Over de 2e WO. Over de 1e WO. Over de ijstijd. Deze dames zijn antiek. Ik weet dat ze dat fijn vinden en ik luister er graag naar. Toen mijn oma in december overleed, heb ik gevraagd of ik ze oma mocht noemen en aangezien ze hun eigen kleindochters nooit zien, wilden ze niets liever.

‘Dag oma’s!’ riep ik hard en duidelijk en ik stalde de booz en koeken uit op het tafeltje.
De één reageerde niet. Stokdoof.
De ander schrok wakker, tilde enthousiast haar hoofd op en riep in de verkeerde richting ‘Hallo!’. Stekeblind.
Oma nummer 3 tilde het pakje zakdoekje op dat voor haar op het tafeltje lag, hield het tegen haar oor en zei ‘Goedenmiddag met mevrouw Deegens’. Preseniele dementie.
De vierde begon zo driftig aan de stuurknuppel van haar scootmobiel te trekken, dat ze eerst 2 x om haar as draaide voordat bij mij tot stilstand kwam en lief naar me begon te zwaaien. Hartstikke kreupel.
En de laatste keek me recht in mijn ogen aan riep met een heldere stem ‘Dag kindje!’
Zo, opgelost. Ik ben piepjong.

Vlak voordat ik weer vertrok, Whatsappte mijn zusje mij een afbeelding. Het was een foto van mijn moeder die Nationale-Kapot-Verwenweek houdt in Bali. Opgelucht keek ik naar haar gezicht. Als dat mijn toekomstbeeld is, zit ik wel goed.


Anyways… Dat ge-ouwejoekel in de Douglas bracht me wel op een briljant idee. Een ouwe klassieker die altijd overeind zal blijven staan is de tijdloze Chanel No. 5. En ik heb er nu een heerlijke whipped body butter van in mijn shopje. Tadaaaaaaaaa! Met natuurlijk een speciale kennismakingsprijs. De 100ml potjes zijn deze week €6,50! Dus enjoy en tot snel!

Liefs,
Angel

www.thebeautybakery.nl

twitter.com/thebeautybakery

 

Volg:

211 Reacties

 1. 5 februari 2013 / dinsdag, 5 februari 2013

  hahaha prachtig artikel. nou, ik heb je nog nooit op een lijntje kunnen betrappen hoor, dus ik denk dat het meer zegt over het douglas meisje dan over jou ;)

 2. Inez
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Dat is nooit goed voor je ego, die dames in beautyzaken. Toen ik nog jong onzeker en in de pubertijd zat wist een vrouw van ( ja echt) de douglas me te vertellen hoe veel acne ik wel niet op mijn gezicht had en dat ze daar wel iets voor had. Alsof ik dat zelf niet wist dat ik dat had… Kan je best op een leukere manier brengen…. Naja, laat zitten je ziet er top uit hoor!

  Inez

 3. Melene
  7 oktober 2012 / zondag, 7 oktober 2012

  Wat een mooie mama en natuurlijk ben jij ook pretty ^^! Wat zijn je roots :)?

 4. Louise
  26 maart 2012 / maandag, 26 maart 2012

  Angel. Dit is echt super-superrleuk geschreven! Je hebt TOTAAL geen rimpels. En je moeder ook niet!!!
  Ikheb ooit een x iemand perongelijk veel ouder geschat, niet echt op uiterlijk maar qua ‘gedrag’ enzo!

 5. micks
  10 maart 2012 / zaterdag, 10 maart 2012

  Haha, leuk artikel. Maar dit valt nog mee joh! Laatste keer was ik in de Bijenkorf met een vriendin. Zij vroeg aan de medewerkster wat informatie over een creme en een primer van Clarins, want zij wilde die graag. Vervolgens werd ik ook betrokken in het gesprek, want de medewerkster vond dat zij de spullen niet nodig had, maar ik wel.. want ik had een vermoeide huid, met veel rood- en oneffenheden. Daar heb ik haar meteen gestopt en gezegd dat ik er niet in betrokken wilde worden. Ik kom daar niet om te horen hoe vreselijk ik er bij loop.

 6. Roos
  8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  I

 7. 8 maart 2012 / donderdag, 8 maart 2012

  wat een geweldige column, you made my day!

 8. 7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Suppperrrr leukeee column! Ik heb zo gelachen hier op werk. Gé-weldig! Maar ik ben dan ook fan van al je colums. Keep the good job going. Ik en ik denk veel meer anderen zien graag meer colums verschijnen.

  x

 9. Sophie
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  je lijkt echt heel veel op je moeder! :D
  als je er later ook zo uitziet heb je niks te vrezen.

 10. L.
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Oh, en een make up tutorial als het ook eventjes kan

 11. L.
  7 maart 2012 / woensdag, 7 maart 2012

  Angel, kun je ooit trouwens een haartutorial maken? Ben wel benieuwd hoe jij je har zo volumineus krijgt en hoe het er ‘normaal’ uitziet!

 12. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Wat ontzettend leuk geschreven weer! Jouw schrijfstijl heeft wat weg van die van Shopaholic vind ik. Heerlijk om te lezen in ieder geval. :D

 13. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Superleuk om te lezen weer!

 14. hanna
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  ik vind dit een hele leuke web. ik zou het super leuk vinden als je een keer op mijn web. ging kijken
  en ik ben super fen van jou serena
  ik kijk wel bijna elke dag(als ik tijd heb)
  jou filmpjes als er nieuwe zijn maar
  wat ik wou zeggen ik heb ook een recept voor
  een masker ik heb hem nog niet geprobeerd
  maar dat ga ik na mijn reactie doen
  ik dacht ik zal serena ook maar mijn recept
  laten zien hier komt hij dan:
  Chocolade huidmasker.
  Nodig:
  – 4 eetlepels volle melk.
  – 4 eetlepels cacao.
  Hoe maak je het:
  Mix de melk en de cacao door elkaar tot het een beetje papperig is. Zet het 10 minuutjes in de koelkast. Smeer het daarna op je gezicht. 15 minuten laten intrekken. Er daarna vanaf halen met een lauw/warm washandje.
  Zorgt voor een zachte huid.

  xxxxx hanna

 15. Daniëlle
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Geniaal geschreven! En je bent een prachtige vrouw ik zou je geen anti-rimpel dingen durven te geven als ik achter de kassa zou staan hoor, haha!

 16. Bonnie
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Geweldig, maakt mijn dag weer goed!
  Haha het zou heel goed kunnen zijn dat dat een goede vriendin van me was, die werkt bij de douglas en ze gaf mij laatst ook al een antirimpeldingetje mee ook omdat er niks anders was natuurlijk en ik ben 17, dus don’t worry! haha en je moeder ziet er echt enorm goed uit!

 17. Danielle
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Ik heb gelachen! Wat kan jij lekker schrijven.
  Wat een bijdehand koter trouwens! Ik had er echt iets van gezegd.
  Nou meid je ziet er fantastisch uit! En je moeder is net een jonge godin. Jij hebt niets te vrezen. En anders bestaat er altijd nog plastische chirurgie.

 18. Nija
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Geweldig!!!! Dit is nou precies waarom ik hier graag op de site komt

 19. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Wat een geweldig stukje! Ik heb weer ontzettend gelachen, ontzetten dleuk om te lezen en dat meisje moet waarschijnlijk in haar pauze een keer naar de opticien!

 20. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Haha leuk artikel, maar je ziet er echt jong uit hoor haha.

 21. Floo
  6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  Wel grappig dat je het over preseniele dementie hebt terwijl dat meestal alleen bij jonge mensen op treedt… En meestal bij mannen. M’n vader heeft ‘t ;-)

 22. 6 maart 2012 / dinsdag, 6 maart 2012

  “mentaal verkracht door een douglas meisje” wahahaha, schat ik mag hopen dat ik zo mooi ben op jouw jonge leeftijd en net zo gracieus jong oud mag worden als je moeder. ;)

 23. Gwen
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Ik heb weer helemaal dubbel gelegen, je schrijft echt geweldige columns. Schoot net regelmatig in de lach!

 24. Vera
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Hahaha! Geweldig!
  Heb je er nog nooit aan gedacht om hier wat mee te doen? Je zou er zo je beroep van kunnen maken!

  • Vera
   5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

   Wat is je moeder prachtig trouwens!

 25. Megan
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Angel, wat een GEWELDIGE schrijfstijl heb je!

 26. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Vanaf “Dag Oma’s” had ik het niet meer, de ene bulderlach na de andere! :)

 27. Elle
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Angel jij moet echt een boek gaan schrijven! Even serieus volgens mij heb jij gewoon té veel talent!

 28. Charlotte
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Houd eens op met zo moeilijk hilarisch te zijn.

 29. Sara
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Angel, echt elke keer als ik een column van jou lees zit ik met een big smile om mijn bed, je schrijfstijl is zo ontzettend leuk! Echt super, wat mij betreft mag dit wel vaker. En ook ontzettend lief van je dat je bij de oude dames op bezoek gaat, dat zouden meer mensen moeten doen! :)

 30. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  HAHAHAHA, ik hou van de blogjes van angel en wauw je mama is net zo pretty ik denk dat je voorlopig geen anti rimpel creme nodig hebt maar
  je kan het altijd gebruiken just in case..
  ik wacht alweer op het volgende blogje
  mi like!

 31. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Angel, je bent een lekker wief!

 32. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Had ik dit artikel vannochtend maar gelezen, dan was ik de dag een stuk vrolijker doorgegaan.
  Echt een ge-wel-dig artikel, you made my day!

  Liefs

 33. Daisy
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Je zult het niet geloven, maar mij is afgelopen vrijdag exact hetzelfde gebeurd! Ik kreeg een monstertje met antirimpel oogcreme! En ik ben pas 25!!

 34. Lythia
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Angel, je bent werkelijk geniaal!

 35. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Wat ontzettend leuk geschreven weer! En zo herkenbaar, heb ook al anti rimpel samples gehad, belachelijk gewoon.. Die verkoopsters bij parfumerieen moeten soms echt is nadenken ;-)

 36. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Hahaha jij schrijft echt leuk, ik heb zooo in een deuk gelegen :-)

 37. Annika
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  hahahahaha!!!! echt weer een leuk verhaal! kun je niet eens vaker voor beautylab schrijven? 1x per week zou ik heeeelemaal niet erg vinden hoor! :P

 38. Dewi
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Wat een super verhaal :D!

 39. nirosha
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Hahha, oke hij was leuk. Wat een leuke foto van je moeder, lijkt heerlijk in Bali!

 40. 5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  Angel je schrijft echt zo geweldig!! En dat meisje achter de kassa was gewoon…dom :’)!

 41. Rosanne
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  ”De ander schrok wakker, tilde enthousiast haar hoofd op en riep in de verkeerde richting ‘Hallo!’. Stekeblind.
  Oma nummer 3 tilde het pakje zakdoekje op dat voor haar op het tafeltje lag, hield het tegen haar oor en zei ‘Goedenmiddag met mevrouw Deegens’. Preseniele dementie.
  De vierde begon zo driftig aan de stuurknuppel van haar scootmobiel te trekken, dat ze eerst 2 x om haar as draaide voordat bij mij tot stilstand kwam en lief naar me begon te zwaaien. Hartstikke kreupel.”

  Nou, ik kan je eerlijk zeggen. Vanaf dit stukje lag ik echt helemaal dubbel, geniaalheid ten top!

 42. Priscilla
  5 maart 2012 / maandag, 5 maart 2012

  hahahahahahahahah, grappig.
  achja zo oud zie je er niet uit hoor maximaal 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *