How-to: long lasting manicure

Met nagellak heb ik een haat/liefde verhouding. Ik hou van nagellak omdat ik dol ben op de verschillende kleurtjes en finishes en ik hou ervan om mijn nagels te lakken en nailart te creëren. Heerlijk rustgevend vind ik dat. Toch kan ik ook ontzettend van nagellak balen, bijvoorbeeld als het na één dag al begint te chippen, te slijten of te ‘peelen’. Gelukkig heb ik een methode gevonden die goed werkt voor mij en waarmee mijn nagellak minimaal 5 dagen strak en mooi op mijn nagels blijft zitten. Ik leg het jullie uit na de klik.

Bij de een is de nagellak niet van de nagels af te slaan en bij de ander begint het na een paar uur al lelijk te worden. Iedereen is anders en dus reageert nagellak per persoon verschillend. Zelf heb ik vrij vettige nagels, misschien is dit omdat ik ook een gecombineerde/vette huid heb. In ieder geval denk ik dat vettige nagels ervoor zorgen dat nagellak sneller van mijn nagels ‘peeled’. Ik heb ooit een keer gel over mijn eigen nagels laten aanbrengen en zelfs dat lag er na anderhalve week af. De nagelstyliste vertelde me toen ook dat het waarschijnlijk kwam door mijn ‘oily nails’.
Goed. Om nagellak langer mooi te laten zitten moeten we het oppervlak zo vetvrij mogelijk maken. Verder helpt het enorm als je nagels hard zijn. Hoe harder de ondergrond, hoe beter de nagellak schijnt te hechten en hoe beter de nagellak blijft zitten. Voordat we beginnen moeten we onze nagels dus zowel vetvrij als zo hard mogelijk proberen te maken.

Een goede eerste stap is buffen (polijsten)! Dat kun je doen door een speciale buffing vijl te kopen. De beste hebben 4 stappen, maar ik had er eentje van The Body Shop en die heeft maar 2 kanten. Je vijlt deze vijl over het oppervlak van je nagels heen (het is niet om vorm in je nagels te brengen, maar om je nageloppervlak glad en shiny te maken) beginnend bij de meest grove kant en eindigend met de meest fijne kant. Na het buffen glanzen je eigen natuurlijke nagels als spiegeltjes. Het oppervlak is nu mooi glad.

Het vetvrij maken van de nagels doe je door een facewash te pakken die je normaal gesproken voor je gezicht zou gebruiken. Het liefst een facewash voor een gecombineerde tot vette huid. Was hier je handen en nagels goed mee af. 

Er bestaan speciale producten om je nagels nog meer vetvrij te maken. Sommigen nemen hun nagels eerst af met een beetje nagellakremover (met aceton), maar ik geef de voorkeur aan O.P.I’s Chip Skip. Een dunne vloeistof die mijn nagels vetvrij maakt en ervoor zorgt dat de nagellak beter zal hechten.
Omdat nagellak beter blijft zitten op een harde ondergrond is het belangrijk om je nagels te verharden. Er bestaan talloze nagelverharders of verhardende basecoats in verschillende prijscategorien. Zelf gebruik ik Horse Power van Butter London.

Of het helpt om nagellak langer en mooier te laten zitten durf ik niet met zekerheid te zeggen, maar als je tussen de laagjes door je nagels goed laat drogen heb je in elk geval mooie, gladde nagels zonder korreltjes/bubbeltjes. Ik gebruik mijn nageldrogertje (in de vorm van een eendje) tussen het lakken door om mijn nagels sneller te laten drogen.

Na de basecoat breng je de kleur van je keuze aan. Ik heb hier overigens Peridot op, een van de nieuwe najaarskleuren van Chanel. Nadat de nagellak goed droog is breng je een topcoat aan. Ik gebruik een doorzichtige lak van Sally Hansen, Xtreme Wear genaamd. Het is officieel geen topcoat, maar ik vind dit een van de beste keuzes tot nu toe.
Alle voorgaande stappen zouden ervoor moeten zorgen dat je nagellak langer en mooier blijft zitten. Het belangrijkste is dus het vetvrij maken van je nagels met een facewash en om te zorgen voor een hardere nagel. Met deze stappen blijft mijn nagellak minimaal 5 dagen goed zitten, ik heb het getest!
Pas als alle nagellak er mooi op zit en goed droog is kun je je nagelriemen en handen verzorgen met een creme of olie. Als je dit voor het lakken doet heb je kans dat je nagels toch nog te vettig worden hierdoor.
Succes!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *