10 things to do when it’s raining

Het is hartje zomer in Holland, maar de laatste paar dagen lijkt het wel herfst, misschien zelfs winter. Regen, regen en nog eens regen! De geplande picnics in het park, terras chill sessies en dagjes strand vallen letterlijk en figuurlijk in het water. Hieronder heb ik een paar leuke ideeën voor jullie bedacht tijdens deze natte dagen.
1. Kaasfondue, bouillonfondue of chocoladefondue, er gaat niets boven een avondje storm en onweer terwijl je gezamenlijk met vrienden of familie stokjes in een pannetje aan het dopen bent. Kaarsjes aan, leuk achtergrondmuziekje erbij, een goede fles wijn. Genieten!
2. Besluit om de hele dag (of in elk geval een groot deel van je dag) niet uit bed te stappen. Bekijk romantische films met zoenen-in-de-regen-scenes (oh, wat een heerlijk contrast!) zoals The Notebook en Dear John. Heerlijk om bij weg te zwijmelen en remember: it’s your bed and you cry when you want to! Zorg wel voor een doos tissues en een doos koekjes op je nachtkastje.
3. Make some fun! Vouw papieren bootjes of koop mini badeendjes en laat ze los in plassen midden op straat. Neem wat toffe foto’s, plaats ze online & make people smile. Vergeet niet met je pluutje in de regen te wachten op de reactie van voorbijgangers.
4. Kom je onverwachts in een hinderlaag regenbui terecht? Let’s face it, you’re gonna get soaked! Als je geen zin hebt om samen met 50 anderen minimaal een half uur te schuilen in een te klein bushokje maak er dan gewoon een feestje van. Als je toch op huis aan bent: dans! Draai pirouettes, stamp in plassen, doe de tango, breakdance er op los of doe een linedance. Of je nu alleen, met je liefje of met een groepje vrienden bent, dit bevrijdende gevoel vergeet je nooit meer. Eenmaal thuis stap je onder een lekkere warme douche, spring je in je chilloutfit en kruip je op de bank met de tv op Oprah. Yes.
5. Pak een boek uit je boekenkast die je al heel lang wilde lezen, maar het kwam er steeds niet van. Now is the chance! Kruip onder een fleece dekentje en start reading! Geen boeken om te lezen? Vraag of je beste vriendin langskomt met een aantal boeken zodat jullie een boekenruil kunnen houden. Lees samen in stilte en zet om en om thee. Voel je je een beetje stoer? Pak je plu en snel naar de dichtstbijzijnde bibliotheek of grote boekenhandel (Broese, bijvoorbeeld). Pak een boek, zoek een plekje op de grond en lees. In Amerika is dit heel normaal. In de meeste bookstores zit dan ook een cafeetje of een Starbucks, zodat de lezende mensen om de zoveel tijd een vers bakkie koffie kunnen halen. Tip: de Broese aan de oudegracht in Utrecht is lekker groot en bevat een koffie corner.
6. Ga naar buiten (vraag wel iemand mee) en maak mooie, artistieke paraplu foto’s zoals hierboven. Een regenachtige en bewolkte dag zorgt misschien voor wat uitdagingen op fotografie gebied, maar als je het eenmaal doorhebt kun je in de regen echt betoverend mooie foto’s maken.
7. Kleed je goed aan, pak je plu en maak een mooie boswandeling, parkwandeling of gewoon een stadswandeling. Als het regent ruikt het anders buiten. De wereld lijkt geheel anders dan wanneer de zon schijnt. Wat mystieker. Haal een lekkere frisse neus en blijf minstens een uur weg. Bij thuiskomst maak je een lekkere kop warme soep voor jezelf. Het gevoel wanneer je thuiskomt in je warme huisje, je laarzen uitschopt en de lepel met soep naar je mond brengt is legendary. Cocooning to the max!
8. Nostalgie! Ganzenborden, Monopoly, Stratego, Colonisten van Catan of Scrabble. Pak de spelletjes uit de kast, blaas het stof eraf en PLAY! Niet zo’n bordspelletjes figuur? Game on! Pak je Playstation, Xbox 360, Nintendo Wii of wat mij betreft je Atari erbij en speel nu eens eindelijk die game uit waar je al maanden over doet. Zorg voor snacks die je gefocust en scherp houden: studentenhaver, broodje pindakaas, fruit, koud water. Neem om de zoveel tijd een pauze, even uitrekken, wat eten. Als je aan het einde van je dag die game eindelijk hebt uitgespeeld geeft dat een zeer voldaan gevoel kan ik je vertellen.
9. Ga naar YouTube en luister heerlijke regen liedjes! Een favoriet van mij is Tamia – Missing You, die begint met ‘All I hear is raindrops, falling from the rooftops…’. Of Kane – Rain down on me. Guns ‘n Roses – November Rain (full version), Chocolate Rain van Tay Zonday (wie kent deze youtube hit nu niet?) of de klassieker Singing in the Rain van Gene Kelly. Na het zien van die video weet ik zeker dat de regen je niet meer chagrijnig kan maken. Vandaag.
10. Bedenk dat je je dag niet moet laten verpesten door regen. Sure, ik word er ook een beetje triest van als ik naar buiten kijk, maar regen is ook erg goed voor onze plantjes en de landbouw. In sommige Afrikaanse landen heeft het al 2 jaar (!) niet geregend en de mensen daar hebben het echt heel slecht. And remember, zonder regen zouden er geen regenbogen zijn.
Enjoy this rainy day!
Until next time,
Serena Verbon
bron foto’s: weheartit.com

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *