How-to: Badkamerstash opruimen

Ondanks de koude temperaturen krijg ik toch een schoonmaakdrang die ik elk voorjaar krijg. Een lenteschoonmaak! Als je me kent dan klinkt dit waarschijnlijk heel gek aangezien ik niet bepaald het schoonmaaktype ben, maar soms heb ik er echt even zin in. Lekker alles opruimen, ordenen en schoonmaken!

De laatste tijd begon ik me aardig te storen aan mijn groeiende badkamerstash. Voor de site probeer ik natuurlijk allerlei nieuwe producten uit en de berg stapelde zich maar op, waardoor ik op een gegeven moment gewoon geen overzicht meer had. Daar moest ik iets aan doen. En wel om 12u ‘s nachts, net voor het slapen gaan! Ik ben echt een nachtmens, dus vandaar.

Het leek me leuk om vast te leggen hoe ik mijn badkamerstash heb geordend. De foto’s zijn niet zo heel charmant (met flits) omdat ik dus lekker ‘s nachts aan de slag ben gegaan, maar hopelijk is dat niet heel erg.

Zoals je kunt zien heb ik al lang en breed regel 1, 8 en 9 verbroken! Oeps! ๐Ÿ˜‰

Mijn badkamerstash is echt รฉรฉn grote chaos. Alles staat door elkaar, er staan meerdere producten per productsoort, scheermesjes liggen open, potten zijn niet dichtgedraait (shame on me) en volgens mij liggen er ook producten die er helemaal niet horen (die niet bedoeld zijn voor onder de douche). ‘Waar moet ik beginnen?’ dacht ik.

#1 Sorteer je stash
Als ik niet weet waar ik moet beginnen dan sorteer ik alles maar gewoon. Ik legde de shampoo bij de shampoo, de haarmaskers bij de haarmaskers, de skincare bij de skincare, etc. Hieronder zien jullie mijn gesorteerde stash:

Shampoo:
Conditioner:
Haarmasker:
Skincare:
Douchegel:
Body scrub:
Spul wat helemaal niet onder de douche gebruikt dient te worden:
Ik snap echt niet waarom ik een body butter, een cleansing milk, The Microdelivery Peel en de Glycolic Foaming Cleanser bij mijn douchestash heb gelegd. De peel en de cleanser zijn producten die je eerst in moet laten trekken en vervolgens pas afspoelen, dus dat hoort bij mijn skincare stash op mijn wastafelplankje.

#2 Gooi/geef producten weg
Tja, en dan het moeilijke gedeelte: gooi oude producten weg (die over datum zijn, of gewoon ingedroogd omdat je het dopje er niet op hebt gedraaid). Zelf heb ik een leeg potje haarmasker (niet op foto) weggegooid en de NIVEA Bodylotion voor onder de douche aan Yolanda gegeven. Ik heb namelijk geen droge huid en zij wel, dus ik heb het niet per se nodig. Verder heb ik alle spullen die niet onder de douche gebruikt dienen te worden opgeborgen op andere plekken. Het zijn slechts een paar potjes, maar toch ruimt dat al lekker op!

#3 Maak een selectie
Wat moet ik met 4 verschillende soorten shampoo’s en 5 haarmaskers? Ik kan ze toch niet allemaal tegelijkertijd gebruiken. Persoonlijk houd ik ervan om producten echt op te maken, dus wat ik heb gedaan is gekeken naar de flessen/potten waar het meeste product uit was en die heb ik gekozen als onderdeel van mijn douchestash. En de rest? Lekker opbergen in een kunststof, goed afsluitbare doos. Deze van de HEMA zijn ideaal (inhoud 10L) en kosten โ‚ฌ3,50 per stuk. Ze zijn semi-transparant zodat je goed kunt zien wat er in zit:

In de bovenste doos bewaar ik mijn lege LUSH potten en flessen en in de onderste doos heb ik alle producten bewaard die ik nog even niet kan gebruiken.

Deze dozen zet ik onderin het kastje neer. De handdoeken die er lagen heb ik netjes opgevouwen en bewaar ik nu in mijn slaapkamer, in een la. Op deze manier worden ze ook niet nat of vochtig.

#4 Maak alles schoon
Aangekoekte zeepresten, kalkaanslag en tandpasta (??) zorgen dat mijn tafeltje er niet meer zo frisjes meer uitziet. Wat ik heb gedaan is het plastic dopje weggegooid (het hoorde nergens meer bij). Ook het houten deksel voorin hoorde nergens meer bij en het houten potje achterin is ook een beetje verrot (met een kapot deksel). Ik heb ze daarom weggegooid. De zeepsamples voorin heb ik tussen mijn ondergoed gestopt. Vervolgens heb ik alles schoongemaakt en afgespoeld.

#5 Zet alles overzichtelijk neer
Scheermesjes kunnen verroesten wanneer ze nog lang nat blijven en de borstel van mijn Olay ‘Clarisonic’ (gekocht in New York) is vervormd omdat ik hem plat heb neergelegd en hij zo is opgedroogd. Scheermesjes en zoiets als een Clarisonic zijn dus producten die je beter rechtop neer kunt zetten en op kunt laten drogen. Omdat ik het liefst geen glas in mijn badkamer wil heb ik daarom twee (vrolijk gekleurde) plastic bekers gepakt waar ik ze vervolgens in heb geplaatst.

Mijn blauwe ‘puimsteen’ van The Body Shop is iets wat moet uitlekken, dus die heb ik op een zeepbakje gelegd. Verder heb ik van elke productsoort slechts รฉรฉn product neergezet. Met uitzondering van de haarmaskers, want die van Guhl is na รฉรฉn keer gebruiken op. Dan gooi ik die weg en zet ik die van Organix vooraan. Ook de Dove douchegel is bijna op, als die op is gooi ik de fles weg en zet ik de Lush Snowfairy vooraan.

Hรจ, ik vind het echt prettig om alles lekker overzichtelijk neer te zetten. Ik weet weer wat ik heb, alles is schoon en fris! Het maakt het douchen een stuk fijner, vind ik.

#6 Goede voornemens
Om nu te voorkomen dat mijn douchebakje er binnen een week weer zo uitziet als eerst is het belangrijk om afspraken met jezelf te maken. Zo heb ik met mezelf afgesproken om eerst producten op te maken voordat ik nieuwe producten neer ga zetten. En dit moet ik dus echt gaan VOLHOUDEN! Moet ik iets uitproberen voor de site dan zet ik die producten in een nieuwe bak (ik ga er straks weer wat bijkopen bij de HEMA). Dat wordt dan mijn review-bak.

Nog even de voor en nafoto’s hieronder. Ik schrok er zelf een beetje van, wat een verschil!

Ik hoop dat jullie het leuk en nuttig vonden om te zien hoe ik mijn douchestash heb opgeruimd en geordend. Misschien heb je er wat aan mocht je je eigen badkamer ook onder handen willen nemen. En mochten jullie nog vragen hebben over producten die jullie op de foto’s zien, vraag maar raak in de comments!

Ik ga in elk geval nog even door, want mijn wastafel, de kast naast mijn wastafel en de bovenkant van mijn droger is ook bezaaid met allerlei cosmeticaproducten.ย Ik ga het gewoon op dezelfde manier aanpakken als hierboven, dus sorteren, weggooien/weggeven, selecteren, schoonmaken, neerzetten en vooral die goede voornemens volhouden!

Krijgen jullie in het voorjaar ook altijd de kriebels om lekker op te ruimen en schoon te maken in huis?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

93 Reacties

 1. chucky1012
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Het ziet er nu heel netjes uit! Veel leuke producten! ๐Ÿ˜‰

 2. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik zou ook eens dringend iets aan mijn badkamerstash moeten doen. Dingen weggooien wil ik dan ook weer niet omdat alles nog perfect in orde is (me pas laten gaan bij een TBS sale onder andere dus bijna alles zit nog dicht) maar toch, het is echt chaos. Dus ik denk dat ik vooral eerst eens vanalles moet gaan opmaken voor ik weer kan gaan organiseren!

 3. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Zo dat staat daar nu even mooi opgeruimd! Ik ben net verhuisd dus ons huisje is eigenlijk nog mooi netjes en opgeruimd. ๐Ÿ™‚ Maar ik krijg in het voorjaar inderdaad ook vaak schoonmaak kriebels.

 4. Yvonne
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wauw, het is echt stukken beter geworden! ๐Ÿ™‚ Ik heb laatst ook mijn badkamerstash opgeruimd, was echt weer nodig! Die plastic beker voor scheermesjes is een goed idee, zo simpel ook gewoon ๐Ÿ™‚ Ga ik zo maar ff neerzetten voor de finishing touch!

  Maar 1 vraagje, je zegt: “In de bovenste doos bewaar ik mijn lege LUSH potten en flessen..” Waarom bewaar je eigenlijk lege flessen?

  • Roxanne
   12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

   Met 5 lege LUSH potten/flesjes kun je een gratis gezichtsmaskertje krijgen als je deze inlevert bij een LUSH winkel. ๐Ÿ™‚

   • Yvonne
    13 maart 2013 / woensdag, 13 maart 2013

    Ah vandaar! ๐Ÿ™‚

 5. Malikaaa
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Herkenbaar…Ik ga van het weekend ook mn best maar eens doen ๐Ÿ™‚

 6. Saartje
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ziet er weer top uit Sereen! Haha wat zijn dat voor badkamerrgels die heb je hebt opgehangen :-D? Ik ben benieuwd wat je van de Collistar bodyscrub en de Olay Clarrisonic vindt?

  • Saartje
   12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

   VInd je het misschien handig om een kastje met deurtjes te plaatsen? En dan de bakjes op het rekje gewoon op het kastje te plaatsen.Oogt ook wat netter. Al ziet het er nu ook hartstikke netjes uit hoor! Hoe is het met je Hello Kitty wc?

  • Serena
   Auteur
   12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

   haha, die regels heeft mijn moeder natuurlijk neergezet! ๐Ÿ˜‰

   De Collistar scrub is FANTASTISCH, eigenlijk wel mijn lievelings, maar ja die prijs…

   De clarisonic gebruik ik vrijwel nooit.

   Mijn HK toilet is er nog steeds!

 7. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Haha, jaaaa! Ik heb vorige week ook alles opgeruimd en geordend. Sommige producten die ik niet gebruikte heb ik weg gegeven en met de andere heb ik pakketjes gemaakt voor een winactie.

 8. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Schoonmaken staat hier sowieso hoog op het lijstje, haha. Goed gedaan! Veel beter. ๐Ÿ™‚

 9. Annika
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Jeetje, wat heb jij er een puinhoop van gemaakt!
  Ik zou het echt niet volhouden om iedere keer dezelfde douchegel te gebruiken… Bij shampoo, scrub, conditioner en haarmaskers lukt dat prima, maar ik wil wel elke keer anders ruiken als ik onder de douche uit kom. Anders is het zo saai. En je raakt aan de geur gewend, dus na een tijdje ruik je hem niet eens meer, dat vind ik zonde.

 10. lisa
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wow wat een verschil en wat heb je veel producten!

 11. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  amaaaaai! wat een verschil! Ik ben ook niet echt een “poetser” maar af en toe heb ik er echt nood aan en dan voelt het zo goed als je het eindresultaat ziet!

 12. marieke
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  echt nuttig om te zien!!! Not… :p

 13. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik heb nooit superleuk spullen tegelijk open staan, wel veel back ups in de kast ๐Ÿ™‚ maar probeer altijd het ene op te maken voordat ik iets nieuws open maak ๐Ÿ™‚

 14. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik heb een grondige hekel aan schoonmaken, maar ik vind het wel heel fijn als mijn huis netjes en opgeruimd is.

 15. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Erg leuk om te zien! Ik ben ook bezig met alles op te maken. ik heb overal nog restjes in. wat een verschil zeg!

 16. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ziet er handig uit! Gelukkig heb ik niet veel op de badkamer staan en de zooi op mijn kamer heb ik tegenwoordig redelijk onder controle

 17. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik geef ook echt een heleboel weg eens in de zoveel maanden anders kan ik mijn bips niet meer keren in de douche haha!

 18. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ja vind dit zalig om te zien, netjes!

 19. Ester
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Heeeerlijk om af en toe even goed schoon te maken & alles opnieuw te ordenen.
  Ziet er heel netjes uit! ๐Ÿ™‚

 20. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wat een bende haha! Bij mij in de badkamer neem ik ook de helft in beslag van het kastje oeps..

 21. kelly
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  oh, wat lijkt het me heerlijk om mijn douchespulletjes ook daadwerkelijk in de badkamer neer te zetten. Het maakt een badkamer veel persoonlijker. maar ik woon op kamers, en deel de badkamer met 6 oudere mannen. En aangezien ik best wel gehecht ben aan mijn fijne spulletjes, wil ik absoluut niet dat zij dat gaan gebruiken! Maar zodra ik een huisje heb voor mezelf, pak ik dit artikel er zeker weer bij!:)

  • 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

   Ohh dat lijkt me zo vervelend! Toen ik nog niet op mezelf woonde wilde ik ook niet dat mijn zusje mijn spulletjes zou gebruiken, ben zo blij dat ik nu mijn eigen plekje heb!

 22. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik krijg alweer kriebels om mijn kledingkast uit te mesten! Maar dat heb ik zo 4 keer per jaar haha ๐Ÿ™‚ xoxo

 23. katrien
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wel, ik vind het leuk om te zien. Mijn producten zijn redelijk geordend, maar ik heb dan ook niet zo veel en koop enkel als iets op is of als ik iets nodig heb. Maar ik begrijp echt wel dat het zo’n bende wordt als je zo veel producten hebt om te testen. Moedig van je om te laten zien wat voor troep je ervan maakt, haha! ๐Ÿ™‚

 24. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wow, wat een verademing! Alles gewoon weer netjes en fris. Ik kan er zelf ook wat van, haha. Leuk dat je alles op de foto hebt gezet!

 25. joke bakker
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Misschien een domme vraag, maar waar is een puimsteen voor?

  • Barbara
   12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

   Om eelt van je voeten te schuren ๐Ÿ™‚

   • Annika
    12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

    Werkt dat goed, eigenlijk? Zou je daar een keer een review van willen maken, Serena?

    • Evelien
     13 maart 2013 / woensdag, 13 maart 2013

     Ja dat werkt zeker. Net als een vijl. Maar ga never nooit niet met een rasp aan de gang.

 26. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Zo, jij hebt heel wat uit te sorteren! Gelukkig heb ik niet zo heel veel, dus het werkje is snel opgeknapt ๐Ÿ™‚

 27. Rosa
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  ziet er leuk uit!!!

  Wanneer kom je mijn badkamer doen?:)

  Over scheermesjes: ik stop ze ook altijd in een (plastic) beker, en dan een beetje baby olie erin..en an met de mesjes in de olie zegmaar. Dan roesten ze helemaal niet!:)

 28. anja
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Die loreal mythic oil lijn,komt die binnenkort in de winkel?

  • Serena
   Auteur
   12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

   Die lijn is alleen te koop bij kapsalons, en is al verkrijgbaar!

 29. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ziet er netjes uit zo. Ik hou mijn douchestash altijd wel netjes, want ik kan niet tegen teveel producten waar ik geen overzicht op heb.

 30. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Toen het verleden week dinsdag zo’n mooi weer was had ik die kriebels en heb ik binnen en buiten de ramen gewassen, dat was ook heel hard nodig. Ben mijn kriebels weer kwijt nu hier weer sneeuw ligt.

  Ik heb altijd 3 douche cremes staan onder de douche omat ik wil kunnen kiezen, dat is ook zo voor body lotions. Verder heb ik diverse ad olie staan om dezelfde reden.

  De deoderanten miste ik bij jou maar die staan zeker op een ander plekje dan ๐Ÿ™‚

  • Serena
   Auteur
   12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

   Deodorant voor onder de douche? ๐Ÿ˜›

   Die staan natuurlijk ergens anders!

 31. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Cool! Zo’n treatment heb ik nou nodig voor mijn hele huis…

 32. Kim
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Handige tips, ik ruim meestal zelf maandelijks mijn badkamerkastje op. Gewoon om te ordenen en dan weet je ook meteen weer wat je allemaal in huis hebt (ZAT!) en dus tijdelijk even een no-buy moet inlassen. Zoals altijd. Maar hey dat opruimen geeft altijd wel een goed gevoel ๐Ÿ™‚

 33. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Haha heel herkenbaar. Ik ben ook niet echt een schoonmaak type. En doe het hoognodige tot ik het in mijn bol krijg en dan het liefst s’ avonds in 1x ga staan schoonmaken. Ook ben ik van de producten opmaken tenzij ik het echt een vreselijk product vind dan gooi ik het weg

 34. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Hahhaha ik herken het wel ineens zo’n schoonmaak bui. Ik moet ook weereens een schoonmaak actie houden

 35. Mirjam
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Heel handig artikel! En hoe houd je het opgeruimd hรจ? Bij bij sluipt er toch steeds weer zooi bij ๐Ÿ˜‰

  Als ik bijv. mijn make-up ga opruimen, gooi ik alles op mijn bed. Dan moet ik het wel afmaken :’)

 36. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wow, wat een rommeltje ๐Ÿ˜‰ Maar, het resultaat mag er wezen ๐Ÿ™‚ Een mooie opgeruimde stash! Thanks voor de tips!

 37. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik heb al een paar weken opruimkriebels. Heerlijk! Nu is ook het moment om eindelijk eens aan lang uitgestelde projecten te beginnen, zoals het maken van nieuwe kastplanken (etc., etc…)

 38. hanan
  12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ohhh sereen…wat n zooi bij elkaar.
  Hihihi wel leuk zo n artikel..vooral de voor/na fotos.

 39. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Super handig! Ik woon nog thuis dus ik kan de badkamer niet echt inrichten naar mijn smaak, ik hou ook het meeste op mijn kamer omdat ik bang ben dat andere het opmaken haha!

 40. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ik heb ook zo veel zeepjes e nik denk dat ik vanmiddag ook even lekker ga soppen en opruimen

 41. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ziet er weer netjes uit hoor! Haha ik kan ook altijd rustig sรกvonds opruimen dus je bent niet de einige hoor weet zeker dat heel veel dat ook doen!

  XXX Tessa.

 42. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Ziet er lekker opgeruimd uit! Ik moet ook nodig weer eens mijn badkamerstash doorspitten, het is echt te veel ๐Ÿ™‚

 43. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Wat een goede schoonmaak dit!! Soms heb ik ook zulke poetsdrang hihi, ik begin ook binnenkort in huis aan de lente schoonmaak, heerlijk als alles weer netjes en overzichtelijk is:) leuke badkamerstash heb je!

 44. 12 maart 2013 / dinsdag, 12 maart 2013

  Zo dat was echt een ontzettende bende! Ik ook veel te veel onder de douche staan, zo erg dat ze voor mij een plank erbij hebben gemaakt onder de douche. Ik zal deze tips ook eens toepassen, want dat is dus hoognodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *