Hoe start ik een succesvolle webshop?

Van kleins af aan heb ik altijd webshops gerund. Ik begon op mijn 15e met het opkopen van partijtjes ‘coole dingen’ via eBay, zoals Shutter Glasses en Paul Frank buttons, en verkocht ze door op Marktplaats en op het schoolplein. Ik ontdekte dat ik dit ondernemen leuk begon te vinden en dat ik er een leuk zakcentje mee kon verdienen. Later startte ik een webshop in sieradenonderdelen. En weer een aantal jaar later startte ik The Secret Garden, waar mijn moeder en ik onze zelfgemaakte zeep, body scrub, lippenbalsems en maskertjes verkochten. We zijn hier inmiddels mee gestopt omdat het te druk werd, maar het runnen van een webshop was erg leuk om te doen. Tijdrovend, slopend soms, maar het gaf me veel voldoening.

Ik zou jullie een aantal tips kunnen geven over het starten, promoten en runnen van een webshop, maar ik lig zelf al een paar jaar uit dit hele wereldje. Daarom leek het me verstandig om Angel aan het woord te laten, aangezien zij al zo’n aantal jaren The Beauty Bakery aan het runnen is. Een professionele webshop met bath & bodyproducten in bakery style.

Shoptrader The Beauty Bakery 3Angel – vandaag wil ik graag iets uitleggen over de wondere wereld van het hebben en besturen, het reilen en zeilen, van een webshop. Want hoewel ik zelf het inmiddels een paar jaar doe, krijg ik nog steeds hééél veel vragen van enthousiaste mensen zelf ook zouden willen beginnen en mij om advies vragen. En dat moedig ik alleen maar aan want het is hartstikke leuk! Het beginnen van een eigen webshop hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Er moet veel gedaan worden, maar je hebt geen diepgaande bedrijfskundige of technische kennis nodig om al heel ver te kunnen komen. Met een gezonde dosis verstand kan iedereen een professionele webshop beginnen. Vaak gaan de vragen die mensen mij stellen simpelweg over welke software ik gebruik of waar ik mijn webshop heb ondergebracht. Maar evenveel vragen krijg ik van mensen die echt willen weten hoe ik de eerste stap heb gezet, of ik de webshop zelf heb gebouwd en of ik ze wil helpen met het uitwerken van hun eigen idee of het opzetten van hun webshop. Het leek me daarom een goed idee om er gewoon maar eens een lekker uitgebreid artikel aan te wijden. Dus speciaal voor de ondernemende typetjes onder jullie die graag zelf een webshop zouden willen oprichten, heb ik wat tips & tricks op een rij gezet.

Shoptrader The Beauty Bakery 4Het starten van een webshop – hoe en wanneer begin je?
Een jaar of vijf geleden werkte ik nog fulltime bij een grote tv-zender. Toen speelde ik al met het idee om ’n webshop te beginnen met alleen maar heerlijke, vrolijke verwenspulletjes en dat idee heb ik in de avonduren uitgewerkt. En toen het plan af was, was het een kwestie van gewoon beginnen en knallen. Ik heb niet gelijk van de ene op de andere dag mijn baan opgezegd, maar ik heb de webshop rustig opgebouwd en laten groeien. Als je niet wil beginnen met een enorm krediet, is het veiliger een onderneming te starten naast je reguliere baan. Het risico dat er een slechte maand tussen zit, ligt altijd op de loer dus zeker in de opstartfase is het veiliger je (eventuele parttime) job nog aan te houden totdat je een solide basis hebt opgebouwd. Tenzij je het niet erg vindt om uit vuilnisbakken te eten.

Shoptrader The Beauty BakeryHard werken of slapend rijk worden?
Slapend rijk worden. En mijn kont afvegen met briefjes van honderd. Grapje. Veel harder. Met een 9-5 mentaliteit kom je er niet. Ik maak langere dagen dan wanneer ik voor een baas zou werken maar dat voelt absoluut niet zo. Soms wel, wanneer je een minder goede maand hebt gedraaid maar wel knetterhard hebt gewerkt, dat is soms een beetje frustrerend. Als je in loondienst werkt, krijg je toch iedere maand hetzelfde salaris. In het begin hield ik braaf mijn uren bij en schrok ik me kapot als ik 80 uur kon schrijven, omdat ik voor mijn gevoel alleen maar leuke dingen had gedaan. En omdat ik het zo ontzettend leuk vind, vliegen de uren voorbij.

Shoptrader The Beauty Bakery 2Hoe ziet zo’n gemiddelde werkdag er nou eigenlijk uit?
Trappelend opstaan. Uitrekken. Mezelf kapot lachen omdat ik niet achteraan in de file hoef aan te sluiten. En dan begint het feest. Elke dag is anders. De mailboxen door, de voorraad bijwerken, contact onderhouden met de leveranciers, de website updaten, nieuwe producten fotograferen, teksten schrijven, marketing & pr,  berekeningen maken etc. En natuurlijk de orders verwerken. Verder ben ik altijd op zoek naar nieuwe producten en deze moeten dan weer op de site geplaatst worden. Maar de vraag waar mensen, die zelf aan de slag willen, eigenlijk een pasklaar antwoord op willen is: ik wil ook een webshop. Maar hoe bedenk ik wat ik moet verkopen?

Stap 1. Bedenken wat je wilt aanbieden

Zoek vooral niet iets ‘unieks’
Tja. Als ik de heilige graal zou hebben, zou ik hem zelf wel verkopen. In alle mogelijke kleuren en maten. Met andere woorden, daar is dus geen pasklaar antwoord op. Als je het andere webshophouders vraagt, zeggen ze allemaal: zoek een uniek product. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Alles bestaat namelijk al. Ook ik heb toen mijn hoofd gebroken om iets unieks te bedenken waar de wereld sinds de Big Bang al op zit te wachten. Maar ik kwam er al snel achter dat je niet een doorbraak in de geschiedenis van de mens moet willen betekenen of een nieuwe industriële revolutie moet willen ontketenen. Tenzij je een briljante wetenschapper bent en een crème weet te ontwikkelen die je over night-omtovert in Doutzen Kroes. Of een portemonnee uitvindt die zichzelf elke ochtend opnieuw vult met verse briefjes van 100,-. Dus tenzij je een kip zodanig genetisch manipuleert dat ´ie diamanten eieren legt, wens ik je heel veel succes met de zoektocht naar een ‘uniek’ product. Laat dat unieke product dus maar zitten en ga vooral op zoek naar een product dat continue te innoveren is zodat je altijd kan blijven vernieuwen om je concurrent een stapje te voor te zijn. De truc is om te pionieren in je eigen interessegebied.

Niet uniek, wèl innovatief. En iets waar je blij van wordt.
Ten tweede is het belangrijk dat je interesse en affiniteit hebt met het product dat je verkoopt of de dienst die je aanbiedt. Als je een meisje-meisje bent of een moeder die een groot talent heeft haar kinderen compleet doorgestyled te kleden, ga dan vooral geen hydraulische pompen met high performance turbo motoren verkopen. Het is niet voor niets dat ik geen bouwmaterialen of auto-onderdelen verkoop. Die dingen interesseren me niets en daar kan ik dus ook met geen mogelijkheid andere mensen voor enthousiasmeren. Begin dus met zoeken naar iets waar je blij van wordt, iets waar je geen genoeg van krijgt, iets waar je creatief van wordt. Dit maakt het leuker en gemakkelijker om ermee te werken, vragen van klanten te beantwoorden en goede content voor je webwinkel te schrijven.

Iets concreter graag…
Neem nou The Beauty Bakery. Zeepjes, bruisballen en huidverzorgingsproducten werden al veel langer verkocht, ook online. Maar dat heeft me er niet van weerhouden de zoveelste te zijn die een webshop opent in huidverzorgingsproducten. Dus ging ik nadenken over hoe ik The Beauty Bakery wilde positioneren. Zelf ben ik gek op huidverzorgingsproducten en dan met name van kleine, geheime winkeltjes die niemand kent. Van die prachtige patisserie boetiekjes in Parijs. Met etalages vol torenhoge etagères, de pastelkleuren, de strikjes, de sparkles en de sprinkles… I love it. Dus het concept van The Beauty Bakery is een combinatie van mijn two most favourite things in life: badderen & cupcakes. Die twee ingrediënten in een magic blender en hoppááá; een online feel-good shop vol verrukkelijke bath & body producten in een bakery look and feel. Zeepjes in de vorm van cupcakes, donuts en taartjes. Romige soap bars met geuren als vanilla cupcake of hot apple pie. Maar ook life-size cupcakes voor in bad. All the sweetness, zero calories. Et viola; je unieke concept is geboren. Kortom, door je eigen belevingswereld middels de uitstraling van je shop over te brengen op de consument, creëer je je eigen unieke concept. En kijk… daar kun je dan wel weer ‘uniek’ in zijn!

Stap 2: Het kiezen van een geschikt softwarebedrijf

Als je dan eindelijk weet welk product of dienst je wilt gaan verkopen, kun je gaan beginnen aan het leukste onderdeel: het maken van je webshop. Omdat er inmiddels honderden verschillende webshop software bedrijven zijn, moet je je een weg banen door een ware webshop software jungle. Hierdoor is het voor een starter bijna onmogelijk om nog een keuze te maken. Om voor de leken onder ons toch globaal een idee te geven, zijn er in ieder geval twee populaire vormen om een webshop mee te beginnen.

Optie 1. Open source webwinkelsoftware
Eén van de opties is open source. Dit is webwinkelsoftware die al is ontwikkeld maar nog compleet is aan te passen naar jouw wensen. Open source webwinkelsoftware, zoals Magento, kent vrijwel geen grenzen, omdat de code vrij is en je dus er net zo lang aan kan sleutelen totdat het werkt. Het downloaden hiervan kan (meestal) gratis en vervolgens moet je flink aan de slag om er echt een werkende webwinkel van te maken. Ben je geen handige programmeer-nerd en heb je ook geen geduld? Dan kun je natuurlijk altijd nog even €40.000,- ophoesten en een programmeur inhuren. Dit is wat een grote online kledingwebshop heeft gedaan waar een vriendin van mij werkt. Toen ze de eigenaar de functionaliteiten van mijn webshop liet zien, en terloops ook nog even vermeldde wat mij dat maandelijks kost, sloeg hij zichzelf 40.000 keer voor zijn hoofd.

Optie 2. Software voor een webwinkel met licentie
Een betere – en vooral goedkopere – optie is dan webwinkelsoftware met licentie. Hierbij moet je denken aan een webwinkel die al is ontworpen en die je vervolgens kunt huren voor een vast bedrag per maand. Je maakt een account aan en je kan direct aan het werk zonder te hoeven programmeren. Het nadeel van sommige aanbieders is soms dat de software wel zijn beperkingen kent. Zowel in uiterlijk, dan is de webwinkel te herkennen als een dertien in een dozijn winkel, en soms in mogelijkheden in techniek. Als je hele specifieke wensen hebt bijvoorbeeld.

Zelf heb ik gekozen voor optie 2. Er zijn verschillende aanbieders van webwinkelsoftware met licentie, ik heb ze van te voren allemaal met elkaar vergeleken, en ik zit al vanaf dag één bij Shoptrader. En ik kan nu uitgebreid gaan vertellen waarom ik zo tevreden ben met Shoptrader, maar het is veel leuker om even naar deze promovideo te kijken die ik twee jaar geleden met ze heb opgenomen:

Zo. En dan lassen we nu een momentje in om met zijn allen even heel hard om Angel te lachen omdat ze zo gek praat en omdat ze zo te zien iets teveel cupcakes had gegeten. En omdat ze er nog zo’n cliché uitsmijt op het einde. Uitgelachen…? Mooi. Dan kunnen we weer verder.

Als mensen mij de meest gestelde vraag stellen – waar moet ik zijn? – kan ik kort en krachtig zijn: Shoptrader. Waar zij voor mij echt in uitblinken is dat je wèl de professionele uitstraling van een achterlijk dure Magento website krijgt (want die willen we allemaal) maar dan voor een betaalbare prijs. Shitloads betaalbaarder, om eerlijk te zijn, ik betaal namelijk grofweg €40,- per maand.

Hieronder zie je een paar voorbeelden van webwinkels die ook bij Shoptrader zitten, zodat je een beetje een beeld hebt van hoe jouw webshop er ook zou kunnen uitzien:

Shoptrader Little Soho Shoptrader Isabelli Shoptrader EudiaShoptrader heeft mooie, strakke templates, je kunt er zelf nog lekker veel aan sleutelen, er zijn veel add-ons beschikbaar (zoals het toevoegen van een dagaanbieding, koppeling naar marktplaats, staffelkorting aanbieden of verschillende taalmodules die je webshop vertalen) en het allerbelangrijkste, je hebt geen programmeerkennis nodig. Wat ik ook fijn vind is dat door de constante verbeteringen aan de software ervoor zorgen mijn webshop altijd de nieuwste en modernste snufjes heeft. Ik hoef er zelf dus nooit op te letten of ik ergens mee achter loop. En dan misschien wel het allerfijnste, ze hebben een goed bereikbare en vooral snelle helpdesk. Erg belangrijk, zeker in het begin. Achter Shoptrader zit een enthousiast team van vlotte, ervaren gasten dus eventuele problemen zijn snel uit de wereld geholpen. Ze zijn vriendelijk, toegankelijk, ze reageren snel en praten niet in abracadabra taal (programmeertaal) maar ik gewone mensentaal tegen je. Best prettig.

Ok. Als je dit hebt afgevinkt, zijn er nog een paar dingen waar je op moet letten.

5 veel gemaakte fouten bij webshops

Dan nog even een rijtje valkuilen. Wisten jullie dat van alle webwinkels die twee jaar geleden zijn opgericht, bijna de helft niet meer bestaat? Van de ruim 7500 webwinkels die zijn gestart is nog maar 56% actief. Waar gaat het mis bij webshops en waar moet je als eigenaar rekening mee houden? Het zijn misschien open deuren, maar het zal je verbazen dat veel webshopeigenaren hier geen aandacht aan besteden.

1. Geen inzicht in bezoekersaantallen
Een belangrijke misser die webshopeigenaren nog wel eens begaan: het gebrek aan inzicht op het gebied van de bezoekers van de website. Met een analytics-pakket kun je zien waar je bezoekers vandaan komen, welke (product)pagina’s in de shop goed bezocht worden en welke pagina’s niet, om hier vervolgens weer op in te spelen door aanpassingen te maken.

2. Geen promotie
Wanneer je een nieuwe webshop hebt, heb je hier waarschijnlijk veel aandacht aan besteed. Zo, dat zit erop! Laat maar rinkelen die kassa, dan ga ik even liggen. Not dus. Denk niet dat je dan klaar bent, want je doelgroep is niet telepathisch en weet dus niets van je bestaan af. Het is daarom belangrijk om continue aan promotie te doen: zonder bezoekers geen verkopen. Met andere woorden, nu moet je tussen alle andere webshops gaan schreeuwen. Heel hard. Het publiek moet je producten zien en willen hebben.

Dus zit je low in cash dan zijn de volgende manieren in ieder geval zeer populair:
– Verstuur persberichten naar magazines en blogs
– Nog beter: stuur pakketjes met je producten op naar magazines en bloggers
– Ga samenwerkingsverbanden aan met andere webshops (bijvoorbeeld gezamenlijke winacties)
– Organiseer winacties op social media
– Link aanmelden bij startpagina.nl (achtige) dochters
– Link naar website op postpapier, visitekaartjes, en naamsbekendheid genereren
– Beloon klanten als ze zich inschrijven voor je nieuwsbrief

En als je wel wat cash hebt opgebouwd:
– Google Adwords
– Adverteren naast Google resultaten en op websites

3. Geen professionele uitstraling
Een grafisch mooie website creëert een koopstemming, maar ook vertrouwen. Het vertrouwen is op veel manieren bij de consument te brengen, maar het begint natuurlijk bij een professioneel, gelikt maar vooral gebruiksvriendelijk en professioneel ontwerp. Ga maar na, zelf koop je ook liever geen dagcrème in een winkel waar de schimmel op de muren staat.

4. Slechte productomschrijvingen
Een webshop moet zelf de producten verkopen. Er komt geen digitale verkoper aan te pas die de klant even een gelikt verkooppraatje door de strot douwt. Het is dus belangrijk dat eventuele vragen van de klant worden beantwoord in een heldere productomschrijving en een duidelijke FAQ. Dit schept vertrouwen en wordt ook door zoekmachines gewaardeerd. En zoekmachines willen we tevreden houden want die brengen de klanten binnen!

5. Slechte productafbeeldingen
What you see is what you get! Maar als je niks ziet, weet je natuurlijk ook niet wat je koopt. Als je geen visuele ondersteuning kan bieden bij je producten, zul je ze ook niet snel verkopen. Of eigenlijk helemaal niet verkopen. Ontbrekende productafbeeldingen, slechte kwaliteit/resolutie, scheve afbeeldingen, productfoto’s die slecht belicht zijn of die niet van alle kanten worden getoond (zoals tassen waarbij je geen idee hebt hoe de binnenkant eruit ziet bijvoorbeeld) zijn stuk voor stuk effectieve middelen om je klanten mee weg te jagen. Mooie, scherpe en complete productafbeeldingen zijn de eyecatcher van je productpagina dus besteed hier echt genoeg aandacht aan.

Schermafbeelding 2015-09-12 om 23.06.20Tip: schaf een productfotografie tent aan. Dit is een kleine investering die zijn geld dubbel en dwars terug verdient. Dit is een handige, opvouwbare foto opnametent met diffuus witte anti-reflectie zijwanden. Hiermee kun je eenvoudig mooie productfoto’s maken.

Onderaan de streep gaat het erom met hoeveel passie je jouw vak beoefent. Alles wat je erin stopt, komt er ook weer uit. Zo. Dat was een flinke lap tekst waar je je doorheen hebt getijgerd. En nu ik alle vragen heb beantwoord, heb ik een vraag voor jou.

Lijkt het jou leuk om een webshop te beginnen of heb je ooit met de gedachte gespeeld? En zo ja (en nou komt ‘ie…) wat voor soort webshop zou je dan willen?

Liefs,
Angel

P.S. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de comments! Oh, en volg me op Instagram, dat vind ik gezellig!

PPS. En misschien totaal overbodig, maar ik wilde het er toch nog graag even bij vermelden: dit is geen advertorial (betaalde post). Shoptrader contacteerde mij voor het promofilmpje, dus ik voelde me destijds allereerst vereerd dat ze mij hadden uitgekozen. Bovendien vond ik het leuk om ze te helpen omdat ik oprecht tevreden ben met hun service én kreeg ik in ruil voor de tijd en moeite ook nog een aantal gratis add-ons van ze cadeau. Deze post heb ik puur geschreven omdat ik de afgelopen jaren echt veel vragen krijg over het starten van een webshop, zowel uit mijn vriendenkring, van vrienden van vrienden, van klanten en van volgers van mijn social media kanalen. Ik hoop dat jullie er veel goede tips en inspiratie uit hebben kunnen halen!

Volg:

116 Reacties

 1. 30 januari 2022 / zondag, 30 januari 2022

  Wat een handig artikel! Ik denk er ook al een tijdje over na om een webshop te openen. Ik vind het alleen zo lastig om te bepalen wat ik wil gaan verkopen.

  Met vriendelijke groet,

  Felix

 2. 19 augustus 2019 / maandag, 19 augustus 2019

  Leuk geschreven! Al zijn sommige opties wellicht een beetje outdated (ook niet gek als dit artikel ruim 4 jaar oud is 🙂 )

 3. Esther
  3 juni 2018 / zondag, 3 juni 2018

  Hoi,

  Wat een interessant artikel. Even twee vragen. Hoe kom je aan leveranciers en moet je je meteen inschrijven bij de kamer van koophandel? Alvast erg bedankt voor het beantwoorden en veel succes met je webshop, ziet er super gaaf uit.

  Groeten
  Esther

 4. Missalvarez
  3 juni 2018 / zondag, 3 juni 2018

  Hoi.

  Ik loop ook ruim een half jaar met het idee om zelf een webshop te beginnen.
  Maar zou graag met jou in contact willen komen om wat meer vragen te kunnen stellen en informatie te kunnen krijgen om te kijken hoe en wat.

 5. samra
  26 maart 2018 / maandag, 26 maart 2018

  Heel fijn zo’n website.
  ik heb hier zeker wat aan.

  Ik kan niet wachten om te beginnen.
  Thanx voor je tips en tricks

 6. 19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

  Super handig artikel!! Heel nuttig voor mensen die een webshop willen beginnen

 7. 20 augustus 2017 / zondag, 20 augustus 2017

  Goede tips, mijn ervaring is webshop te beginnen met licentiem, scheelt je veel elende in toekomst zoals betlaingsystemen en upates.

 8. Jasper
  10 september 2016 / zaterdag, 10 september 2016

  Hey Angel bedankt voor het leerzame blog! Maar over foto’s van je producten gesproken kan je dit ook met je gsm of moet het echt met een professionele camera?

 9. amber
  23 mei 2016 / maandag, 23 mei 2016

  Goedendag Angel, Heb je artikel net ook gelezen was zeer innoverend en duidelijk.
  Natuurlijk werd ik ook nieuwsgierig naar The beauty bakery erg leuk opgericht.
  En heel veel succes ermee.

  Ga zeker een keer wat bestellen bij je.

  Hartelijke groeten

 10. 26 februari 2016 / vrijdag, 26 februari 2016

  Heel handig artikel! Ik heb al sinds 2008 een webshop maar wil graag een tweede met een totaal ander product en dan is het toch een beetje vanaf nul beginnen want het instant succes wat ik toen had hoef ik nu niet meer op te rekenen, de concurrentie is nu vele malen groter.

  Mocht je dit nog lezen, hoe hou jij het hoofd boven water met al die grote webshops die zelfs aan same day delivery doen?

 11. 23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

  Hoi Angel,

  Eindelijk de tijd gehad om dit artikel uitgebreid te kunnen lezen. Ik ga er zeker mee aan de slag! Ik heb nu 1,5 jaar mn eigen bedrijf in goudsmeden, maar kom maar niet ‘los van de grond’! Inmiddels heb ik wel goede foto’s laten maken van de producten die ik aanbied, en had ik een paar maanden geleden al zo een fotografietent gekocht! Ook sieraden is niet een origineel product, maar ik maak ze wel zelf!

  Heel erg bedankt voor al je goede tips, hopelijk gaat het me zo dan eindelijk lukken!!

  Groetjes Jeannette

 12. 21 september 2015 / maandag, 21 september 2015

  Hoi Angel,

  Ik ben benieuwd hoe je je voorraad bij houd. Doe je dit in een bepaald systeem?
  Hoe ben je bij je leveranciers gekomen?

 13. ms
  18 september 2015 / vrijdag, 18 september 2015

  leuk artikel!

  ik zit er eigenlijk al jaren mee te spelen, maar zocht indd naar het unieke product… alles bestaat al, hoe kom ik dan door al die bedrijfjes aan mijn aandacht…
  wil ik de beauty kant op.. of toch de dierenkant…
  ik heb het op de lange baan geschoven….

  dont know where to begin!

 14. 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Leuk artikel! Ik vond de reclame leuk om te zien!

 15. Astrid
  16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Leuk artikel! Krijg er inspiratie van 😉
  Uiteraard was ik meteen nieuwsgierig naar The Beauty Bakery, maar durf het bijna niet te zeggen Angel…ik krijg errors als ik op bepaalde producten klik (onder andere bij Hair Food).
  Kan aan mij liggen hoor, maar heb het via 2 verschillende browsers geprobeerd.
  Was nieuwsgierig naar de badproducten in de webshop aangezien ik binnenkort eindelijk een bad krijg in mijn badkamer!

  • Astrid
   17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

   Ah hij doet het weer!

 16. Ikram
  16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Topartikel 🙂 Zo interessant om te weten wat er allemaal speelt achter de schermen enzo 😀

 17. 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Wat een goed artikel weer Angel! Heel oprecht, eerlijk en duidelijk geschreven.
  Hier zitten zeker nog goede tips tussen voor mij met mijn beginnende webshop! Xx

 18. 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Wat een heerlijk uitgebreid artikel; en het leest in een zucht weg! Zelf ben ik ook alweer een jaar bezig, en het klopt: je moet ontzettend veel doorzettingsvermogen hebben want het kost in het begin alleen maar geld voordat het wat oplevert. Het levert vanaf het begin bij mij in ieder geval wel veel enthousiasme op 🙂

 19. 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Hi Angel!

  Wat ontzettend fijn dat je hier een artikel over schrijft! Ik ben een paar maanden geleden een webshop begonnen en ga op korte termijn zeker wat met je tips doen!

  Ik vind je webshop zo mooi! Die van mij kan er ook nog wel wat professioneler uitzien als ik de foto’s van Shoptrader bekijk.

  Ben benieuwd wat je van mijn shop en artikelen vindt!

  Liefs,
  Sjoukje

 20. Savannah
  15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Fijn artikel! Hoe zit het met de Kamer van koophandel? Moet je je hier meteen voor aanmelden als je een webshop start of kan je beter even wachten tot het een beetje gaat lopen en het zeg maar meer dan een hobby word?

 21. Mare
  15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Bedankt voor dit super artikel! Ik vroeg me ook af hoe dat gaat bij groothandels en waar je dan moet zijn?Zou je daar ook eens een blog over kunnen wijden?

 22. 15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Erg interessant artikel! Ik ben namelijk zelf ook een webshop begonnen met mijn moeder eind april dit jaar. Ik merk nu al aan mezelf dat hoe meer je je erin verdiept hoe meer je ervan leert. De webshop ziet er al een stuk professioneler uit dan in het begin en hopelijk gaat dit er allemaal nog maar op vooruit. Het vergt veel energie maar het is zooooo leuk om te doen! Beide werken we ook nog gewoon ernaast, dus het is een leuke combinatie.

  Veel dingen wist ik al, maar toch heb ik nog een paar goede tips gehad van je! Dus heel erg bedankt daarvoor!!

  Veel liefs,
  Melissa

 23. 15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Leuk artikel heb je geschreven Angel! Toen ik een jaar of 14 was wist ik al dat ik iets voor mezelf wilde gaan doen, maar ik wist echt niet wat… Ik ben toen zelf in de sieraden “gerold” en heb nu een goedlopende webshop! Het is inderdaad hard werken (zeker naast mijn hbo studie), maar zo ontzettend veel leuker dan werken in loondienst! Heb er zeker geen spijt van dat ik dit heb doorgezet! 🙂

  Julie

 24. Denise
  15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Bedankt voor de super handige informatie Angel!
  Ik ben al een aantal jaar aan het denken om iets voor mij zelf te beginnen..
  Het is alleen zo lastig om het daadwerkelijk in gang te krijgen.
  Ik word al gek als ik alleen al denk aan de administratie; aangezien ik zelf discalculie heb (dyslectie maar dan met cijfertjes), en bang ben om cruciale fouten te maken.
  Dat maakt me huiverig en houd mij tegen om te doen waar ik eigenlijk van droom. Stel je voor je vult de belasting verkeerd in en je moet achteraf veel bijbetalen. Dan moet ik eigenlijk al iemand in dienst gaan nemen terwijl ik net begin..
  Help!

 25. Naomi Fay
  15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Wauw, dit artikel had ik écht nodig haha! Ik zit er al een tijd aan te denken om zelf een webshop te starten, het lijkt me gewoon zo ontzettend leuk. Toch weerhouden sommige dingen me er soms van, zoals heb ik er wel tijd voor ivm mijn studie? Maar nu ik dit artikel heb gelezen, ga ik er misschien toch wel gewoon voor!! Zoals jij zegt, gewoon doen!

  Heel erg bedankt voor dit artikel Angel!

 26. Serena
  Auteur
  15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

  Angel, ik vond dit zo’n goed artikel! Heel compleet en gewoon heel oprecht, niet zo superdreamy van ‘zeg je baan op en doe gewoon wat je hart je ingeeft!!’. Nee, gewoon ernaast blijven werken, en oude schoenen pas weggooien als je nieuwe hebt. En keihard de beuk erin.

  Ik krijg bijna zin om zelf weer een webshop te openen! Nu staat het bloggen op nummer 1, maar wie weet als ik dat op een lager pitje wil zetten..

  x Serena

 27. 14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Stiekem droom ik er al heel lang van met 1000 en 1 ideeën over wat ik dan zou willen kopen. Waar ik vooral heel erg benieuwd en nieuwsgierig naar ben. Stel je koopt je producten in of doet deels zelfgemaakte producten deels inkoop, hoe kom je dan terecht bij een goede juiste groothandel etc.?

  • Serena
   Auteur
   15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

   hi Joyce,
   ik denk dat dit altijd een kwestie van goed zoeken en uitproberen blijft! Ik weet van Angel dat ze uren, nee, maanden, achter internet heeft gezeten om leveranciers te zoeken. Wat een goede tip is: vraag altijd samples op. Als het een goede groothandel is sturen ze je gratis (ok, vaak betaal je wel verzendkosten) samples toe zodat je uitgebreid kunt testen of het wat is. Probeer eens eBay, Ali Baba, etc. En think big! Probeer het ook eens van over de grens te halen. Alhoewel je dan wel vaak zit met invoerrechten, hoge verzendkosten en langere wachttijd. Maar het is vaak wel goedkoper. Nou ja, zoals ik al zei, het kost veel tijd om dit uit te zoeken. Maar het is erg leuk om te doen en een prima bezigheid naast je andere werk/studie, voordat je de stap echt gaat maken.

   liefs, Serena

 28. 14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Ik droom al een aantal maanden van een eigen webshop! Of met allemaal disney spulletjes zoals mokken shirt hoesjes etc of met allema beauty producten zials zelfgemaakte zeepjes bath bombs en dingen wat daarop lijkt, mij lijkt een eigen webshop nog steeds awesome en ga er binnenkort ook in beginnen! Maar eerst een goede start met school ?

 29. 14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Jouw blog komt precies op het goede moment en heb hem meteen uitgeprint en ga zo wat belangrijke zaken voor mezelf arceren! 🙂
  Ik ben ook bezig met een webshop te ontwikkelen voor mijn handgemaakte sieraden, ook daarvan zijn er al zo veel maar ik beleef er zoveel plezier aan! Het is voor nu gewoon een hobby. Maar zoals ik al zei is het gewoon hartstikke leuk om mee bezig te zijn. De webshop is nog niet online, ik wil hem eerst echt perfect hebben. Dus jouw tips kwamen als geroepen! Fijn thx!

 30. Nicole
  14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Wie neemt jouw werk over, als je met vakantie gaat?

  • AK
   15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

   Interessante vraag! Ik laat hier een comment achter om aan te geven dat ook ik erg benieuwd ben naar het antwoord op deze vraag. Angels webshop is altijd op me over gekomen als een bedrijf dat erg persoonlijk gerund wordt. Plus, het is niet zomaar iets om een webshop even uit handen te geven (voor Angel) danwel tijdelijk over te nemen (voor de invaller). ‘T is geen goudvis.

   Als aanvulling op Nicole’s vraag wie jouw werk overneemt tijdens vakanties, vraag ik me ook af in hoeverre je eigenlijk wel vakanties hebt kunnen nemen sinds de webshop je fulltime baan werd? Uit je artikel maak ik op dat je eigenlijk altijd werkt. Het is heel mooi dat het voor jou niet voelt als werk, maar ik kan me voorstellen dat het toch erg heilzaam kan zijn om eens in de zoveel tijd een fysieke en mentale break van het werk te nemen. In hoeverre is dit je gelukt tijdens vakanties of uitjes?

   • 15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

    Hier ben ik ook erg benieuwd naar! Of wat gebeurt er als je een flinke griep te pakken hebt of er iets gebeurd waardoor je niet kan werken hoe doe je dat?? Zeker als men al vooruit heeft betaald verwachten ze ook wel op tijd hun bestelling hoe doe je dat als het door zo iets niet lukt??

    • brit
     15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

     Ik heb zelf fulltime een webshop waar ik van leef en ben daarom de afgelopen 5 jaar ook niet meer op vakantie geweest.
     Wel eens een weekendje weg op zaterdag + zondag maar ook dan wel volledig bereikbaar gebleven voor de shop.

     Ik durf het gewoon niet uit handen te geven en heb ook eigenlijk niet iemand die ik ervoor kan/wil vragen.

     De shop dichtdoen zou misschien kunnen maar als ik al zie wat de reacties zijn als het al niet op dezelfde dag is verzonden dan durf ik dat niet echt aan.
     Als mensen ergens naar op zoek zijn dan willen ze het op dat moment bestellen en snel ontvangen, als dat niet bij jouw webwinkel kan dan gaan ze heel snel naar een ander. Zeker online gaat dat heel makkelijk.

     Voor wat betreft ziek zijn, ook dan gaan de bestellingen bij mij gewoon door.

     Wel echt iets om over na te denken over hoe je daar mee om wil gaan wanneer je er aan begint dus.

     • 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

      Ik heb zelf een webshop die ik nu nog naast mijn fulltime baan run maar ik verdien er inmiddels wel evenveel mee als met mijn fulltime baan.
      Op dit moment zijn we achter de schermen hard aan het werk om eind deze week de vernieuwde (professionelere) website online te hebben.

      Ik ga wel gewoon op vakantie. Levertijd op mijn shop is gemiddeld 3-5 werkdagen. Dus als ik op maandag op vakantie ga dan zouden de bestellingen vanaf de woensdag ervoor niet meer op tijd kunnen worden verstuurd. Ik zet dan op de site een vakantie kortingsactie 😉 Er komt dan te staan: i.v.m. vakantieperiode worden bestellingen geplaatst tussen datum A en B vanaf periode X geleverd. Gebruik kortingscode XXX voor korting op het gehele assortiment.
      Als een klant onverhoopt langer op de levering moet wachten door bijv. ziekte of welk probleem dan ook dan doe ik de klant standaard per mail op de hoogte brengen en ter compensatie een korting aanbieden.

      • brit
       23 september 2015 / woensdag, 23 september 2015

       Het soort product kan hierbij erg veel uitmaken.
       De artikelen die jij verkoopt zijn niet direct het soort wat mensen direct nodig hebben maar waar ze wel even op willen wachten voordat ze het in huis hebben en waar de langere levertijd van 3-5 werkdagen ook acceptabel is.

       Daarnaast zul je deze producten waarschijnlijk ook minder snel ergens anders kunnen vinden waardoor het voor klanten niet echt een optie is om het bij een andere winkel te kopen als het door jou niet snel genoeg geleverd wordt. Dan kun je het makkelijker permiteren om een periode de shop te sluiten voor vakantie bijvoorbeeld.

  • Denise
   15 september 2015 / dinsdag, 15 september 2015

   Correct me if i’m wrong, maar ik geloof dat Angel Noraly in dienst heeft..
   Zie het wel eens voorbij komen op facebook 🙂

 31. 14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Goed artikel! Zelf wil ik ook graag een webshop beginnen, alleen ben ik nog een startkapitaaltje aan het opbouwen. Ik wil beginnen met ingekochte producten, maar later ook gaan uitbreiden naar eigen ontworpen dingen. Moet dus ook nog even kijken hoe ik dat allemaal ga regelen, haha. Hopelijk kan ik er snel mee aan de slag, en dit artikeltje ga ik even opslaan – het komt vast nog van pas!

 32. 14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Wat een geweldig artikel. Ik ben sinds een maand bezig met het opzetten van mijn eigen webshop. De website gaat binnenkort online en met deze tips gaat dat helemaal lukken.

  Liefs, Sophie

 33. 14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Goede tips!! Ik ben dit jaar begonnen met mijn webshop in beauty producten en zoek nog een beetje mijn weg. Ik werk inmiddels samen met een enorm leuke blogger die vol enthousiasme over mijn producten gaat schrijven en reageer veel op social media op artikels en berichten maar verder schoot het nog niet echt op. Hopelijk met deze tips wel. Denk ook dat ik even een kijken ga nemen bij Shoptrader. Zit momenteel bij mijnwebwinke.nll en die zijn toch behoorlijk beperkt merk ik. Goede tip!!

 34. 14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Heel interessant artikel. Mijn broer en ik denken er al lang over om een webshop op te zetten maar ja, het product ontbreekt nog, en de cash ook wel. Het lijkt me zo fijn om nooit meer een dag te hoeven werken 😉

 35. Lieke K.
  14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  In één woord: wauw!

 36. Annelie
  14 september 2015 / maandag, 14 september 2015

  Super interesant artikel 😀 tja een webshop, dat speelt ook i mijn hofod rond, maar wat dat. dat is de grootse clue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *