Het verhaal achter mijn tattoo’s

Mijn allereerste tattoo liet ik zo’n 10 jaar geleden zetten in Texas en mijn laatste zo’n kleine 2 maanden terug in Singapore. In totaal heb ik 4 tatoeages die ik in de video van vandaag graag met jullie bespreek. Wat is het verhaal achter elke tattoo? En waarom zet ik tattoo’s eigenlijk alleen in groepsverband?

Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar jullie tattoo’s. Waar heb jij een tattoo, en waarom? En als je nog geen tattoo hebt, wat zijn jouw wensen en ideeën? Deel het zeker even in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

74 Reacties

 1. Alex
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Doctor Woo is een tattoo artiest die in LA zit hij maalt super mooie dingen (volg hem al een lange tijd op instagram) denk dat hij ook iets heel moois van je driehoek zou kunnen maken ;) super toffe verhalen trouwens achter je tattoos ❤️

 2. Kim
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Leuke video Serena! Ben benieuwd naar de uitbreiding van je driehoek.

 3. Henriëtte
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Om te beginnen moet ik even kwijt dat ik je welkomstgroet altijd zó leuk vind, ‘hi iedereen’ past echt bij je! Ik wordt er vrolijk van ;-)
  Ten tweede moet ik ook nog even kwijt dat ik het jammer vind dat je aan het begin van een video helaas moet vragen of iedereen ‘aardige comments’ wil plaatsen; het is toch sneu dat je dit moet vragen eigenlijk, iedereen zou uit zichzelf het nodige respect naar elkaar moeten tonen toch? Maar ik begrijp je verzoek hoor, alleen jammer dat het niet als ‘vanzelf’ gaat….
  Tot slot; hele leuke video, leuk om de achtergrond over je tattoos te lezen!

 4. Nienke
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Leuke video!
  Ik hou ook van kleine subtiele tatoeages. Ik vind je tatoeages ook heel mooi. Ik vind het persoonlijk wel jammer dat Tara de driekhoek heeft uitgebreid, maar smaken verschillen.
  Ik zou zelf ook graag nog een klein hartje willen laten tatoeëren, maar ik weet nog niet precies waar en ik durf eigenlijk niet. Ik ben bang dat ik er spijt van krijg.

 5. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Ik hou wel van tattoos (vooral full sleeves vind ik mooi bij mannen) en toch heb ik er zelf geen. Soms denk ik er wel aan… en deze video helpt niet, haha! ;-) Een sterretje vind ik wel leuk, en heel leuk dat jouw ster je altijd doet terug denken aan Texas. Ik vind je driehoek best mooi hoor, maar inderdaad, misschien kan je ‘m nog wel een beetje pimpen :-)

 6. Sam
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Ik houd niet zo van de meeste tatoeages, maar vind het wel leuk en mooi om jouw verhalen te horen over het waarom en die van jou vind ik wel mooi vanwege de eenvoud (ook al ga je de driehoek wat extra’s geven, het wordt vast prachtig!)

 7. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Ik heb er nog geen een maar ik wil er toch uiteindelijk 2 hebben. Een die mijn dochter symboliseert. Want ja zij is toch een van de belangrijkste dingen in mijn leven. Maar dan niet haar naam of iets in die richting. Een dier misschien tot nu toe is ze gek van koeien en uilen dus wie weet daar iets mee. Die wil ik dan op mijn pols.

  En op mijn onderrug wil ik al jaaaaaaren een tatoeage van een geisha met Anjers. Om mijn beide oma’s te eren. Mijn ene oma was ooit aan een borduurwerk begonnen met 3 geisha’s ze heeft er 1 af gekregen en ik probeer de rest af te krijgen. Die ene geisha wil ik dus op mijn rug net Anjers want dat waren de lievelingsbloemen van mijn andere oma. En het lastige is dat ik het zonder zwarte outline wil hebben maar juist heel delicaat alsof het een aquarel is.

  Maarja vooral de laatste at gaat je nogal wat kosten dus ik hoop nog steeds dat ik ooit de loterij win.

 8. 7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Leuke video! Ik heb zelf 3 tattoo’s, 1 op mijn pols (woord geschreven in mijn moeders handschrift), een mini infinity symbool op mijn ellepijp en een Lotusbloem op mijn heup.

 9. Birgit
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Ik heb 1 tatoeage, een infinity teken met het woord Sisters erin. Mijn zusje heeft dezelfde. Deze hebben we laten zetten op ons eerste “zussendagje”. Onze jeugd is niet makkelijk geweest, we hebben veel meegemaakt en hebben elkaar daarbij niet altijd even lief gevonden, maar desondanks zijn we er altijd voor elkaar en is onze band de laatste jaren steeds hechter geworden.
  Ik wil heel graag nog een tatoeage, gezet door Shenna (Shennaki) van Tribal trading in Tilburg. Zij is echt de queen van aquareltattoo’s. Dat moet dan een vlinder in aquarelstijl gaan worden ter nagedachtenis aan mijn overleden moeder. Hopelijk kan ik die tattoo ooit nog laten zetten.

 10. Maude
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Op texel zit een goede shop, Bring it on Tattoo! Zij kunnen je zeker helpen!

 11. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Erg leuke video om weer wat meer van jou te weten te komen. Ik wil al jaren een tatoeage maar durf nooit heen omdat ik bang ben dat ik spijt krijg en vooral de lijn die het zal brengen eventueel hihi. Liefs soraya

 12. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niets met tattooes heb. Maar smaken verschillen. Wel een leuke video.

 13. Deborah
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Mooi verhaal hieronder in de comment van Emma. Wat n mooie zin, en wat n mooie betekenis!
  Inspirerend om te lezen.
  Liefs Deborah

  • Emma
   7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

   Dankjewel! Leuk om te horen :)

 14. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Sakura op de Zeedijk in Amsterdam is heel fijne tattooshop. Zelf liet ik er op mijn voet een kersenbloesem zetten en mijn echtgenoot liet zijn twee schouders er doen. Aanrader.

 15. Jessica
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Deze zag ik toevallig vandaag voorbij komen! Heb je toch een leuke ‘betekenis’ 😊

  Advice from a palmtree:
  • Soak up the sun
  • Stand tall & proud
  • Remember your roots
  • Drink plenty of water
  • Be content with your natural beauty
  • Enjoy the view

 16. Irene
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Mooi! De palmboom is bijna hetzelfde als wat blogger Kenza heeft, hij staat je goed hoor!

  • Anne
   25 juli 2016 / maandag, 25 juli 2016

   En als Tammy Hembrow van instagram, ik vind hem ook mooi!

 17. Lousaa
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik hoop m’n hele leven van die dingen verschoond te blijven. Ik vind tatoeages zooo lelijk, het is echt niks voor mij.

 18. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik denk ook dat zoiets gewoon spontaan moet gaan! Al zou ik wel goed nadenken over de plek :)

 19. Inge
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Mooi hoor :) je kan heel goed terecht bij Cliona Reck in Tilburg. Zij heeft mij ook paar keer getatoeëerd. Super extreem strakke belijning, en echt n ontzettend creatief genie! ik krijg vaak de vraag wie mijn tattoos heeft gezet, lijkt me n goed teken.
  Succes met je nieuwe tattooplannen! Liefs, Inge

 20. Marloes
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Lilian Dekkers uit Deurne (brabant). Super goed..daardoor wel langere wacht tijd.

 21. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Echt een leuk verhaal, ik heb het filmpje met plezier gekeken! Ik moest wel lachen toen je op het eind zei: “Ik vind het gewoon een gezellige teamactiviteit!” Ik zag toen zo’n heidag met het werk voor me waarop we gezellig met alle collega’s een tattoo zouden laten zetten ihkv teambuilding. ^^

 22. Samantha
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik heb zelf 3 tattoos; een kanji teken dat friendship betekent op mijn rechter pols, die heb ik samen met mijn beste vriendin laten zetten toen we 18 waren. Ik heb de naam van mijn kat Rossi in sierletters op mijn linker pols en een hart met in de lijntjes “Mama” en “Papa” met hun trouwdatum “30-11-2015”, als huwelijkscadeau voor mijn moeder en stiefvader die ik als mijn eigen vader beschouw. Ik zou er wel een aantal bij willen, maar ik zou niet weten wat en waar :)

 23. Emma
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Tara’s uitgebreide tattoo is echt mooi! Ik heb zelf 4 tattoo’s. Een bij mijn onderbuik de letters P M V. Dit staat voor papa, mama, vera( mijn zus.
  Daarnaast heb ik 2 zwaluwen op de zijkant van mijn ribben. Ik heb ook nog de tekst: la piccola montagna vince op mijn voet( dit is italiaans, mijn zus heeft dezelfde tekst maar dan op haar rug). Dit betekent: de kleine berg wint. Het is een verwijzing naar ons( wij heten met de achternaam van den berg). We hebben hem gezet voor mijn vader. Mijn vader is heeft namelijk de ziekte van parkinson.
  Toen wij vroeger met mijn vader gingen fietsen en we het op ons kleine fietsje moeilijk hadden met de berg die we op moesten zei mijn vader altijd: grote berg,kleine berg, grote berg wint. Hij bedoelde ons met grote berg. Als ik het opschrijf klinkt het stom haha, maar voor ons is het een eerbetoon aan onze vader :).

  • Juiz
   7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

   Wauw wat een mooie gedachte! Super mooi eerbetoon

   • Emma
    7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

    Dankjewel :)!

  • Debbie
   8 juli 2016 / vrijdag, 8 juli 2016

   Dit vind ik zo mooi om te lezen. Prachtig!
   Zo zie je maar dat een tattoo meer dan een tekening is.

 24. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Heel leuk filmpje & mooie tatoeages! Ik zou nog wel graag eens een tattoo willen. Mijn broertje heeft er net 1 laten zetten bij een goede artist, maar dan moet je wel ‘even’ naar Friesland ; -)

 25. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Wat een onwijs leuk verhaal!! :D Ik krijg al de kriebels als ik denk aan die naald hahaha. Ik heb echt een megalage pijngrens en dat hek met stroomdraad zou ik al voelen voordat ik het aanraak denk ik whaha :P Wel echt tof hoe je dit zo hebt aangepakt met je tattoo’s. Vind ze ook echt heel mooi. Vooral die palmboom, past echt bij jou!

 26. Cil
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik heb er eentje: XIV .. de Romeinse cijfers voor 14. Het is de geboortedag van zowel mijn vader als moeder. Ik heb hem laten zetten toen mijn moeder stervende was.. als een soort reminder/symbool voor hoe blessed ik ben zulke ouders te hebben (gehad). Ik sluit een 2e tattoo niet uit.

 27. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Mooie verzameling! :) Ik heb er zelf inmiddels 4: morgen wordt de meest recente een beetje bijgewerkt (lijntje was iets te dun) en er wordt meteen nummer 5 gezet. Ben zelf wel van de kleine tattoo’s, dus de meeste zie je bij mij niet eens.

  Mijn eerste was een geel sterretje zoals in Super Mario in mijn lies, toen kwam een infinity teken op mijn enkel die ik samen met mijn beste vriendin heb laten zetten. Daarna een 1UP (Super Mario nerd in the house ;)) in mijn zij (onder mn BH bandje) en ik heb een driehoekje die is opgevuld met de milky way op mijn onderarm. En morgen komt er een kleintje bij op mijn pols.

  Iedere tattoo betekent voor mij ook iets, dat vind ik het mooie eraan. Een soort plakboek wat je creeert door je leven heen en waardoor je sommige emoties en gevoelens/herinneringen vast kunt houden.

  Liefs
  Wendy

 28. Nicole
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik kan uren naar jouw verhalen luisteren :)
  Zelf durf ik niet echt een tattoo te zetten, ik zou ook niet weten wat en waar…

 29. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik heb geen tattoo, ik durf het niet echt. Heb soms wel een idee voor een ontwerp, maar heb dan niet zoiets van, ik MOET dit voor eeuwig op m’n lijf hebben. Vind het bij anderen wel altijd heel gaaf.

 30. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  ink society is echt geweldig!!! 5 dames met ieder hun eigen stijl, zit zeker wat bij ;)

 31. Inge
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Vind je tattoos heel tof!! ik heb er inmiddels 3 en volgende week krijg ik mijn vierde.

  Je zou naar Stay Classy tattoo kunnen gaan in Schiedam, en dan Ating Siwa oftewel Kapitano Tattoo. Je kan hem vinden op instagram, zal zijn link toevoegen. Hij kan super strakke lijnen zetten en ook prachtige mandala’s
  hij kan zeker wat moois voor je maken :)

  https://www.instagram.com/kapitanotattoo/

 32. Brenda
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Joy van Lowvoltage ink is heel goed. Is zeld bezeten van My little pony.
  Ik heb zelf drie tattoo’s waarvan 1 manadala met een hamsa in het midden. Die bevalt me het minste. Is met een te grove naald gezet. Maar daar ga ik ook nog iets aan laten doen.

 33. A
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Op je voet vind ik echt heel mooi en vrouwelijk :)

 34. julie
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik wil graag een kattenkopje op mijn pols :) Voor mijn liefde voor katten. En ik moet het echt is gaan doen want ik zeg dit al jaaaaaren maar het komt er maar niet van…

  • michelle
   6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

   Haha die heb ik op mijn onderarm en een kattenpootje als filler in mijn sleeve. Cats rule!

   • julie
    6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

    Ooow <3 :-)

 35. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Leuk om te zien! Ik heb een tijdje geleden mijn 2e laten zetten en het blijft kriebelen ;) Je palmboom en driehoek vind ik vooral érg leuk!

 36. michelle
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Goede tattooeerders: Dave de Crom en Willem (weet zn achternaam ff niet) van 13 tattooing in Eindhoven. Kleine persoonlijke shop. Je kan ze ook vinden op instagram. Zijn beide erg goed!
  Heb mijzelf altijd door Dave laten tattooeren en ik heb er een stuk of 10 geloof ik (waaronder een bijna volle sleeve).

 37. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Wat een leuke video! Ik denk dat ik zelf ook eerder een tattoo zou zetten wanneer ik samen met anderen ben. Vooral je laatste tattoo vind ik erg mooi! Ik zou zelf een kleine subtiele tattoo willen.

 38. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik vind je tatoeages heel mooi! Goede verhalen ook erachter, haha.

 39. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ooit laat ik een tattoo zetten ter nagedachtenis van mijn grootvader. Ik ben er alleen nog niet 100% uit hoe/waar ik ze precies wil.

 40. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik vind je palmboompje nog steeds heel leuk! Mijn eerste 2 tattoo’s zijn voor mij ook belangrijk qua betekenis. Ik heb de tekst ‘Keep your Faith’ op de binnenkant van mijn bovenarm, als teken dat ik altijd vol moet houden en niet op moet geven.
  Mijn 2e was een papieren vliegtuigje op mijn voet, die heb ik in London laten zetten toen ik daar heen ben gegaan om mijn internet best friend te ontmoeten als aandenken.
  Best kort daarna heb ik een dotwork stijl lotus op mijn bovenrug laten zetten. En nu bijna een jaar geleden heb ik mijn sternum/underboob tattoo laten doen, de grootste (en pijnlijkste tot nu toe)

  Ik wil in de toekomst nog heel graag een black and white half sleeve in dotwork style met allemaal bloemen en planten erin! En nog een klein tekstje waar ik nog geen goede plek voor heb gevonden!
  (Foto’s staan eventueel op mijn insta -klik naam- voor de mensen die benieuwd zijn!) xxx

 41. Lien
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik heb een heel fijn opschrift op mijn zijkant/ribben ‘Somewhere in neverland’.
  Dit is de titel van een liedje van 1 van mijn favoriete bands, en dat liedje doet
  me denken aan mijn opa, die een hele tijd geleden gestorven is.
  Ik wou niet zomaar zijn naam op mijn lichaam, maar iets dromerigs.
  dus, ik zie hem wel terug, ergens in neverland ;)

  • Joyce
   6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

   Ohhh dat vind ik echt heel mooi!!!

 42. Kyona
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Leuke tattoo’s met fijne herinneringen! Ik heb 3 tattoo’s. Een anker, hart en kruis (hoop geloof en liefde) dat in elkaar overvloeien op mijn heup in het zwart, kolibrie op m’n enkel/voet in kleur en geboortedatum van mijn dochter is Romeinse Cijfers (IX X XI) in een bruine kleur zodat het net henna lijkt.

  Ik wil heel graag ooit nog een sleeve van mijn schouder tot boven m’n elleboog in allemaal kleurige bloemen. Ik heb nog nagedacht om een wajang pop op mijn arm te laten tatoeëren maar daar ben ik nog niet helemaal over uit..

 43. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik wil er dolgraag ook eentje. (Maar ik ben nog geen zestien, helaas, dat wordt nog even afwachten.) Zo eentje tussen je vingers en het liefst iets kleins maar niet met al te veel betekenis van het nu, gewoon iets, tja. Ik ben er nog niet uit, haha.

 44. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik vind je tattoos erg gaaf! Ik heb er zelf een sinds 3 maanden. Twee bloemetjes en de letters van de namen van mijn ouders erbij. Omdat ik zoveel van ze hou en ze altijd alles voor mij doen. Ik wil er zeker nog meer, heb nog zoveel ideeën.

 45. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik heb er 1: een siamese krokodil op mn rug. Heb hem in New York laten zetten. Het plaatje vond ik in een boek in de bieb toen in daar werkte op mn 15de. Pas 13 jaar later durfde ik het aan om hem te laten zetten.

 46. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Leuk om te zien! Ik wil graag binnenkort ook een tattoo laten zetten!

 47. Nicole
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Leuk vooral dat je het samen heb gedaan is een fijne betekenis, ik vind vooral je palmboom echt super leuk!

 48. Petra
  6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Heel mooi. Ik zou ook een kleintje willen met een mooie betekenis. Iets met een cirkel. Maar ik durf niet, dus..

 49. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Tof! Ik vind tattoo’s sowieso erg mooi en van mij hoeft er niet perse een betekenis achter te zitten.

 50. 6 juli 2016 / woensdag, 6 juli 2016

  Ik zit zelf al maanden te twijfelen over een tattoo..
  De eerste keer die stap zetten is zo’n grote stap. Ik vind jouw palmboom en driehoek het mooiste, maar snap ook dat je er 1 van hebt laten zetten die je aan texas herrinert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *