Het is herfst!

Vandaag wordt het om 5 over 12 ‘s middags officieel herfst. That’s right. We kussen de zomer goodbye (eh, welke zomer?) en verwelkomen de herfst met open armen! Niet zeuren, gewoon meedoen, want ook de herfst heeft zo zijn charme.

De herfst loopt officieel van 21 september t/m 20 december, maar het astronomisch bepaalde begin van de herfst is de herfstnachtevening en die is altijd rond 23 september. Op die dag gaat de zon door het herfstpunt; de dag en de nacht zijn even lang. 
In Nederland en België staan we nu niet bepaald te juichen als de herfst weer begint, maar zoals ik al zei heeft ook de herfst zo zijn charme. Ik geef toe, van dikke tegenwind op de fiets word ook ik niet vrolijk, maar ik denk dat elk seizoen zo zijn voor- en nadelen heeft en dat we de herfst een kans moeten geven. 
Tradities en feesten
De herfst kent leuke tradities, zoals Halloween (31 oktober), de start van het carnavalsseizoen (de elfde van de elfde), Sint-Maarten (ook 11 november) en Sinterklaas (5 december). Halloween komt steeds meer vanuit Amerika naar Nederland toe en ik ben er blij mee! Mijn Halloweenfeestje van vorig jaar was erg geslaagd en je kan je helemaal uitleven wat decoraties en party snacks betreft. Er zijn online zo veel leuke dingen te vinden! Carnaval en Sint-Maarten wordt niet actief gevierd hier in Houten, maar als je in een gedeelte bent opgegroeid waar ze dat wel vieren kan ik me voorstellen dat je er naar uitkijkt. En Sinterklaas, wie is er niet dol op? Chocoladeletters, pepernoten en kadootjes terwijl je geniet van quality time met je familie.Herfst food
Zomerse salades en waterijsjes zijn heerlijk, maar wat dacht je van sudderende stoofpotjes met mashed potatoes, pompoensoep met een vers afgebakken broodje,  maiskolfjes, tamme kastanjes, een jachtschotel, een herfstsalade met peer, walnoten en kaas en witlof met ham en kaas uit de oven? Ook zijn paddestoelen echte herfstkost. Bak ze mee met je biefstuk, maak er soep van of meng ze door je pastasaus. Hmmmm!

Autumn Leaves
Ik denk dat iedereen het prachtige bladerdek kan waarderen die de bomen in de herfst krijgen. De groene blaadjes veranderen in warmrood, diep oranje, mosterdgeel met hier en daar wat goud bruin. Wij associëren deze kleuren daarom ook onmiskenbaar met de herfst. Maak een stevige boswandeling en geniet van de kleuren die Moeder Natuur ons biedt en verzamel beukenootjes en tamme kastanjes (lekker!) om op te peuzelen.

Cocooning
En over boswandelingen gesproken, als je thuiskomt van een dergelijke activiteit ben je vast uitgeput. Schop je laarzen uit, sluit de gordijnen, steek kaarsjes aan, kruip op de bank onder een dekentje met een grote mok dampende koffie, thee of chocolademelk mét slagroom. Pak er een boek bij of zet de tv aan en genieten maar. Heerlijk! Cocooning staat voor lekker knus in je eigen huisje (= cocon) vertoeven en dat gaat je gemakkelijker af als het buiten guur en regenachtig is.

Fashion
Hoewel ik van de zomer houd met de bijbehorende luchtige kleding, is mijn nichtje Maren bijvoorbeeld dol op de najaarsmode. Ze vind het heerlijk om blousjes met giletjes en vestjes te combineren en om accessoires zoals flaphoeden en sjaals uit de kast te trekken. Layering, zoals dat heet. Ik voel me net een propje met zoveel lagen over elkaar, maar het is wel waar dat je veel meer kanten op kunt en veel meer kan variëren. Op modegebied is het najaar dus veel spannender en kun je meer creativiteit kwijt in je outfits.

Goed, dat was mijn positieve kijk op de herfst. Ik hoop dat ik jullie wat enthousiaster heb gemaakt over het minst favoriete seizoen van het jaar. Hoe vinden jullie de herfst? Hate it or love it? Wat zijn voor jou typische herfst dingen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *