Filmpje: Drag Marble Nails (zonder water)

Marble Nails, ik houd er van! Het ziet er fantastisch uit, die prachtige swirls, maar ik heb in het verleden pogingen gedaan en het was een ontzettend geklieder! Daarbij lukte het soms wel, soms niet. En ik baalde ervan dat ik achteraf lang bezig was met het schoonmaken van mijn vingers. Gelukkig kun je ongeveer hetzelfde effect bereiken met een andere methode, zónder water. Drag Marble heet het (to drag is Engels voor slepen). Na de klik een filmpje.

ARVE Error: id and provider shortcodes attributes are mandatory for old shortcodes. It is recommended to switch to new shortcodes that need only url

Een subtielere variante (lichtroze met donkerroze en een gouden shimmer):
Mijn creatie op het Kruidvat event, lichtgeel met turkoois en donkerblauw:
Drag Marbling stap-voor-stap:
1. Lak je nagels met een basecoat
2. Bepaal met welke kleuren je wil gaan ‘draggen’. Zorg dat de lakjes goed dekken, dus sla die sheer lakjes over.
3. Je kunt Drag Marble Nails maken met 2 of 3 verschillende kleuren. Meer kleuren kan ook, maar pas op dat het geen potje wordt.
4. Breng de lak dik aan, maar niet té dik. Maak stipjes, streepjes, breng de lak in banen aan, experimenteer! Oefening baart kunst!
5. Zodra alle lak op je nagel zit moet je snel werken. Pak de satéprikker en sleep het in een bepaald patroon door de dikke lak heen. Het patroon bepaal je zelf. Doe dit niet te lang, anders krijg je ‘gaten’. Omdat de lak zo dik is aangebracht vullen deze gaten zichzelf weer op, behalve als de lak al aan het opdrogen is op te dun is aangebracht.
6. Neem contrasterende kleuren voor een duidelijk Marble effect, of ga juist voor subtiel. Wat ook erg mooi is zijn glittery/shimmery lakjes, zoals bij de roze Drag Marble hierboven.
7. Omdat je de lak dik aanbrengt duurt het drogen wat langer. Handig zijn daarom de Essence express drops (of iets soortgelijks van een ander merk) die de lak sneller laten drogen (dry to touch). Je druppelt gewoon een beetje op je nagels en binnen 5 minuten kan je alles alweer doen.
Good luck met jullie eigen Drag Marble! Laat je creaties zien op de Beautylab Facebook Page, vind ik leuk 🙂
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

  1. ikke
    27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

    echt een leuk idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *