Herôme Nail Essentials Sets review

Mijn nagels zijn eigenlijk nooit sterk geweest. Ze zijn van nature heel dun, flexibel en er komen gemakkelijk scheurtjes in. Hierdoor is het me maar één keer in mijn leven gelukt om ze écht heel lang te laten groeien. Ik denk dat ik 1 of 2 maanden lange nagels heb gehad, maar toen klapte ik op vakantie mijn koffer open en…. je voelt ’em al aankomen, TAK, TAK! Meteen 2 nagels gebroken. Ja, en toen moest alles er natuurlijk af. Sindsdien heb ik nooit meer lange nagels gehad. Ze blijven maar inscheuren waardoor ik eigenlijk altijd gedoemd ben om ze vrij kort te houden.


Totdat ik vorig jaar voor het eerst de natuur een handje heb geholpen door acrylnagels te laten zetten bij mijn vriendinnetje Le van Chanvi Nailbar. Helemaal verliefd was ik op mijn lange nagels! Toen ik zwanger raakte van Marshall raadde Le me echter aan om mijn acrylnagels vlak voor de geboorte te laten verwijderen. Lange nagels en pasgeboren baby’s gaan namelijk niet zo heel goed samen. Zo gezegd, zo gedaan. Zodra ze eraf waren miste ik ze meteen! Het leken ineens stompjes, die vingers van mij. Maar, het was voor een goed doel.

Inmiddels is Marshall 6 maanden oud en moet ik het dus al een half jaar doen met mijn natuurlijke nagels. Ik heb het onderhoud van mijn handen en nagels in de afgelopen periode echt laten versloffen. Ik heb ze in die tijd niet gelakt, niet verzorgd, mijn nagelriemen niet lekker ingesmeerd. Pffff, het was dus echt de hoogste tijd om ze flink aan te pakken. Ik weet namelijk niet wanneer ik weer acrylnagels wil laten zetten, maar voorlopig nog even niet.


Herôme stuurde mij onlangs hele leuke Nail Essentials setjes op en je begrijpt, die kwamen als geroepen! Een goede reminder voor mij om eindelijk eens iets aan mijn nagels te gaan doen. In totaal zijn er 3 setjes waarbij elke set is samengesteld uit 3 travel size producten die stap voor stap een specifiek nagelprobleem aanpakken.


Zo is het gele setje speciaal bedoeld om droge en geribbelde nagels te herstellen. Het bevat een Super Shine buffervijl waarmee je je nagelplaat egaliseert. Tegelijkertijd stimuleer je met het vijlen de doorbloeding van de nagels, waardoor ze beter gaan groeien. Vervolgens breng je de Ridge Filling Base Coat aan om de overgebleven ribbeltjes mee op te vullen en de nagelplaat nóg egaler te maken. Ook beschermt deze base coat tegen verkleuring van de nagels en een betere hechting van de kleurlak. De Nourishing Nail Oil bevat amandel- en citroenolie. Het hydrateert je nagels en nagelriemen en maakt ze lekker zacht en soepel.


Het roze setje bevat producten die zeer beschadigde nagels (door bijvoorbeeld kunstnagels of medicijngebruik) helpen herstellen. De Exit Damaged Nails is een kuurtje van een week en geeft beschadigde nagels een vitamine- en mineralenboost en verwent ze tegelijkertijd met extra verzorgende ingrediënten. Daarnaast kun je de Cuticle Night Repair gebruiken, die droge, gescheurde of ontstoken nagelriemen helpt herstellen en de nagelgroei hiermee stimuleert. Ook bevat deze set de Nail Hardener Sensitive, de vervolgstap naar lange en mooie nagels. Bevat geen formaldehyde, dus geschikt voor gevoelige nagels.


Het donkerblauwe setje bevat producten die zorgen voor harde, lange nagels binnen 14 dagen. De Nail Hardener Strong is een kuur van 2 weken en stimuleert de nagelgroei en voorkomt inscheuren van slappe nagels. Mag niet direct gebruikt worden na verwijdering van kunstnagels (daar is het roze setje voor bedoeld!). Omdat je de Nail Hardener Strong om de 2 dagen moet verwijderen met nagellakremover, zit er in deze set speciale Caring Nail Polish Remover. Deze milde remover is vrij van aceton en bevat hydraterende ingrediënten zoals D-panthenol en Lanoline. Als laatste bevat deze set Cuticle Cream, een rijke crème die droge, gebarsten en geïrriteerde nagelriemen helpt herstellen en daarbij velletjes en scheurtjes help voorkomen.

Omdat het voor mij al een tijdje geleden is dat ik mijn acrylnagels heb laten verwijderen hoef ik niet per se het roze setje te gebruiken. Ook heb ik geen last van geribbelde nagels. Het donkerblauwe setje is voor mij dus de perfecte match!

Ik ben vorige week begonnen met de Nail Hardener Strong en ook al ben ik pas op de helft van de kuur, ik merk gewoon nu al verschil! Ze zijn iets minder flexibel en buigzaam dan voorheen en tot nu toe bespeur ik ook geen (aankomende) scheurtjes.

In combinatie met de extra verzorgende Caring Nail Polish Remover en Cuticle Cream verwacht ik dat ik mijn natuurlijke nagels eindelijk weer eens wat langer kan laten groeien dan de stompjes die ik nu heb. Ze hoeven niet héél veel langer te worden, maar een halve centimeter erbij zou toch wel heel fijn zijn. Mijn vingers lijken dan wat slanker en mijn handen wat eleganter, dat vind ik persoonlijk net wat mooier staan.


Nou, ik zet dus nog even een weekje door, tot nu toe ben ik in elk geval zeer enthousiast over de Herôme Nail Essentials Sets! De travel size formaatjes zijn meer dan genoeg om de kuurtjes mee af te maken en zo kun je op een voordelige manier kennismaken met deze producten. Als ze bevallen kun je altijd nog de fullsize versie aanschaffen!

De 3 producten per setje zijn daarbij perfect op elkaar afgestemd en de formaatjes zijn tevens perfect om mee te nemen op reis, klein genoeg om nog even in je handtas te proppen of in je la op kantoor te bewaren. De prijs van deze set is gelukkig heel betaalbaar en dat maakt het tevens een leuk cadeautje voor de Feestdagen.


De Herôme Nail Essentials sets zijn vanaf oktober 2018 verkrijgbaar voor €9,95 per stuk bij diverse drogisterijen en uiteraard via hun eigen webshop Herome.com (en tot eind december hebben ze zelfs gratis verzending!).

Wat is jouw nagelprobleem? Zijn ze net als die van mij ook erg zacht, of juist te hard en droog? Breken ze snel? Scheuren ze in? Bladdert nagellak veel te snel af of heb je pijnlijke wondjes in je nagelriemen? Vertel het me in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

18 Reacties

 1. Mink
  1 maart 2020 / zondag, 1 maart 2020

  50 jaar lang de mooiste langste nagels gehad die je je maar kunt voorstellen. En opeens 2 jaar geleden braken ze allemaal af en begonnen ze te splijten en kreeg ik ” dubbele” nagels ? Halve centimeter erbij en ze scheuren alwéér. Geen idee hoe dit na al die jaren kan ???. Heb alle nagelmiddeltjes van herome al geprobeerd ( ook van Trind) maar helaas : niks helpt ?????

 2. Doun
  3 december 2018 / maandag, 3 december 2018

  Door nepnagels zijn mijn nagels echt beschadigd geraakt. Ik wil allebei de setjes nou, maar begin met de paarse.?

 3. Lizzy
  27 november 2018 / dinsdag, 27 november 2018

  Handig om te proberen idd met die travel sizes! Ga de blauwe halen, mijne scheuren ook zodra ze maar n beetje lang worden 🙁

 4. Denise
  27 november 2018 / dinsdag, 27 november 2018

  Ziet er fijn uit!
  Mijn nagels zijn ook te flexibel en breken zo snel.
  Ik gebruik sinds kort nagelolie en speciale lak.

  X

 5. Norma
  26 november 2018 / maandag, 26 november 2018

  Chronisch ziek en dat zie je aan mijn nagels. Ik heb ze jaren versierd. Om de dag met mooie kleurtjes en stempels. Maar mijn nagellak bladert af. Zelfs acryl gaat eraf binnen 3 dagen. Gewoon compleet eraf. Op moment loop ik al lang met naked nails was t zat om de dag ze te doen

 6. Evelien
  26 november 2018 / maandag, 26 november 2018

  Mijn nagels zijn echt heel sterk. Ze groeien snel en als ze heel lang zijn scheurt er pas 1. Dan knip ik ze af en groeien ze weer als kool. Alleen is mijn nagelbed bol waardoor ze niet mooi recht groeien en ben ik lui waardoor ze er vaak echt slordig uitzien 🙁 Ik vijl ze dus als ik bij mn ouders ben met de Herome vijl van mn moeder omdat mijne niet zo fijn is & ik ook te lui ben om er zelf 1 te kopen!
  Als ik al nagellak opdoe gebruik ik inderdaad de remover van Herome. Die is zo fijn & stinkt niet!

 7. Romy
  24 november 2018 / zaterdag, 24 november 2018

  Mijn nagels zijn veel sterker geworden sinds ik foliumzuur en B12 slik! Daarnaast houd ik ze extra stevig met gel lak (hulde aan AliExpress!)

  • Serena
   Auteur
   25 november 2018 / zondag, 25 november 2018

   Wat fijn dat je iets hebt gevonden dat werkt voor jou! Toen ik tijdens de zwangerschap van Marshall foliumzuur slikte merkte ik helaas niets aan mijn nagels. Je hoort wel eens dat je haren, huid en nagels mooier worden tijdens de zwangerschap, nou bij mij werkte het eerder averechts, haha! Kreeg alleen maar extra puistjes! Hield wel wat meer haar vast, dus dat zag er ietsje voller uit (dat dan weer wel!).

   • Romy
    26 november 2018 / maandag, 26 november 2018

    Nou mijn gezicht (en de rest van mijn huid overigens) waren ook echt een drama tijdens m’n zwangerschap haha. Maar de B12 lijkt m’n nagels echt goed te doen! Sinds ik foliumzuur slik (kleine disclaimer: ik had wel een foliumzuur tekort) groeit m’n haar echt als kool! Gek toch hoe dat van invloed kan zijn. Hopelijk vind jij ook wat voor je broze nagels!

 8. 24 november 2018 / zaterdag, 24 november 2018

  Wat een mooi setje! Ik ben dol op Herôme 🙂

 9. Ingrid
  24 november 2018 / zaterdag, 24 november 2018

  Als je nagels zo broos zijn is het een goed idee om je voeding eens onder de loep te nemen. Een dagelijkse dosis vitamine E helpt je op een natuurlijke manier aan sterke en harde nagels. Herôme is geweldig spul (en werkt echt!) om erbij te gebruiken, maar is wel symptoombestrijding. Met voeding en evt (tijdelijk) extra vit E pak je de oorzaak aan! Win win.

  • Serena
   Auteur
   25 november 2018 / zondag, 25 november 2018

   Mijn nagels zijn niet broos, ze zijn gewoon erg dun en scheuren daardoor snel. Is gewoon genetisch, heeft niets met mijn voeding te maken.

 10. Rita
  24 november 2018 / zaterdag, 24 november 2018

  Dat klinkt goed, mijn nagellak bladdert altijd snel af.

 11. Kiki
  23 november 2018 / vrijdag, 23 november 2018

  Oh wat handig! Vorige week mijn acrylnagels laten verwijderen en ze zien er niet uit, dat roze setje klinkt als mijn redder in nood! Thanks!

 12. 23 november 2018 / vrijdag, 23 november 2018

  Hai ik Ben 9 en half.maar toen ik een gebroken Nagel had raakte ik in paniek ik ging bijna dood
  Ik Heb een zelfgemaakt nagelak

 13. Liane
  23 november 2018 / vrijdag, 23 november 2018

  Ze zijn bij mij zo zwak en flexibel dat ze bij alles achteroverklapten (au!) toen ze lang waren. Dat was echt geen succes. Misschien ook het donkerblauwe setje eens proberen..

 14. Reine
  23 november 2018 / vrijdag, 23 november 2018

  Hi Serena,

  Je hebt me heel erg benieuwd gemaakt naar deze setjes!
  Mijn nagels breken in geen tijd af! Deze setjes wil ik meteen proberen!

 15. 23 november 2018 / vrijdag, 23 november 2018

  Ik ben ook altijd ontzettend enthousiast over Herôme! Als mijn nagels er slecht aan toe zijn geef ik ze altijd even een Herôme kuurtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *