Hand Therapy hand- en nagelcrème

Door Nena – In de winter heb ik standaard een tube handcrème in mijn tas, een pot handcrème op mijn werk en een pot handcrème op mijn nachtkastje staan. Voor mijn werk bevind ik mij dagelijks in een laboratorium en daar is het de norm om regelmatig je handen te wassen. Veel handen wassen in combinatie met guur winterweer staat voor mij gelijk aan extreem droge handen. Het is dus belangrijk dat ik mijn handen wat extra aandacht geef in de vorm van een lekkere handcrème.

handcreme2

Ik ben niet heel merk bewust als het om handcrème gaat. Ik vind vooral dat het snel in moet trekken en als het even kan ook nog een lekkere geur heeft. Ik kreeg de laatste tijd opvallend veel goede reacties op mijn Hand Therapy hand- en nagelcrème van Kruidvat. En dat niet alleen! Ook had ik de tube alweer bijna opgemaakt! Een goed teken dus en tijd voor een review. Deze budgettopper wil ik jullie niet onthouden.

Hand Therapy

handcremes

Tijdens mijn laatste Kruidvat event in Amsterdam werden we goed verwend. We konden onder het genot van een hapje en een drankje kennis maken met een aantal nieuwe en vaste producten uit het assortiment.  Kruidvat heeft de Hand Therapy lijn in hun vaste assortiment en ook daar konden we die dag kennis mee maken. De lijn bestaat uit 8 verschillende handcrèmes met elk hun eigen eigenschappen. Ik maakte kennis met de heerlijke hand- en nagelcrème in de paarse tube. En daar kan ik jullie nu wat meer over vertellen!

Hand Therapy hand- en nagelcrème

hand- en nagelcrème

Deze hand- en nagelcrème is door de toevoeging van keratine speciaal geschikt voor handen EN nagels.

Gebruiksaanwijzing en ingrediëntenlijst

collage

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar je hebt een kleine hoeveelheid nodig om beide handen mee in te smeren.

handen1

De crème smeert goed uit en is vrij zuinig in gebruik. Je merkt tijdens het masseren al dat de crème aan het intrekken is en dat vind ik erg prettig. Na een minuutje is alle crème ingetrokken en kan je weer verder waar je mee bezig was. Ideaal! Sommige handcrèmes moet je echt even de tijd geven om volledig in te trekken. Ik vind dat echt onhandig. Die tijd heb je namelijk niet altijd en je wilt ook weer niet alles vet maken!

voor en na

Het super snel intrekken vind ik dus een enorm voordeel, maar gelukkig doet de hand- en nagelcrème ook wat het moet doen, namelijk: verzorgen en hydrateren. Links zie je een close-up van mijn hand met een druppel hand- en nagelcrème. Aan de droogte lijntjes is goed te zien dat mijn huid op dat moment vrij droog was. Op de foto rechts zie je een close-up van mijn hand nadat ik m’n handen heb ingesmeerd met hand- en nagelcrème (en een nieuwe druppel heb aangebracht). Mijn huid ziet er een stuk zachter en minder droog uit. Mijn handen zijn na gebruik weer aangenaam soepel.

lage prijzen

Zoals je merkt ben ik dus erg enthousiast over deze hand- en nagelcrème van Kruidvat! Ik kan werkelijk geen nadeel ontdekken, want ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Oh en dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke fruitige geur gehad! De hand- en nagelcrème ruikt heerlijk zacht naar zoete perziken.

De Kruidvat Hand Therapy hand- en nagelcrème is verkrijgbaar in 30 ml voor €0,80 en in 100 ml voor €2,49.

Hebben jullie ook zo’n last van droge handen met dit koude weer? Welke handcrème is bij jullie favoriet?

Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

 

Volg:

61 Reacties

 1. Anoniem
  23 april 2015 / donderdag, 23 april 2015

  Hallo,
  Ik ben van plan om deze handcrème ook te kopen, maar waarom ik hem vooral wil kopen is omdat ik nogal last heb van gespleten nagels en ik had ergens gelezen dat een nagelcrème daar goed voor is, is deze crème van Kruidvat daar goed voor?

 2. Robin
  1 september 2014 / maandag, 1 september 2014

  Ik heb de paarse ook gehad in handtas formaat. Maar ik vind hem juist stinken. En heb niet echt het gevoel alsof hij bij mij goed intrekt. Ik voel hem altijd nog zitten en als ik mijn handen was dan wordt alles glibberig.
  Mijn perfecte handcreme moet ik nog ontdekken 🙂

 3. Jorike
  17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

  O god.. ik had deze handcreme en ik heb hem aan mijn moeder gegeven omdat ik hem zo ontzettend vies vond ruiken. Ik werd gewoon misselijk van de geur van mijn handen

 4. Esmay
  9 januari 2014 / donderdag, 9 januari 2014

  nadat ik dit heb gelezen wil ik hem ook kopen wat ik heb ook droge handen en gesleten nagels en ik zou graag daar vanaf komen
  maar een kleine vraag is dezen nog te koop

 5. mandy
  21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Zelf heb ik de groen/ blauwe variant maar ik vind hem helemaal niet lekker ruiken. vind hem te chemisch ruiken maar hij smeert verder wel fijn en doet zijn werk goed. neusje dicht dan maar, alles voor poezelige handjes.
  x

 6. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik heb eigenlijk nog nooit eerder een handcrème gebruikt, maar besef wel dat het eigenlijk noodzakelijk is. Deze handcrèmes zien er wel heel fijn uit.

 7. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik heb deze ook ‘n tijdje gehad maar merkte dat ‘ie toch niet voedend genoeg was voor mijn handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *