Hannah Xperience

Hannah is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in huidverbetering en ze bedenken en ontwikkelen hun eigen huidverbeteringsproducten. Ik heb er al regelmatig over gelezen op diverse blogs, maar tot nu toe heb ik er nog nooit wat mee willen doen. Ik ben tevreden met mijn huid zoals deze is, dus dan is een betweterige huidcoach wel het laatste wat ik nodig heb, toch? Moet ik zeker ineens alles anders gaan doen?

Sinds ik terug ben uit Curacao heeft mijn huid het weer een beetje moeilijk, en op zulke momenten sta ik ineens wél meer open voor nieuwe dingen. Dus toen ik een mailtje in mijn inbox kreeg met de vraag of ik een hannah Xperience wilde ondergaan heb ik mijn koppigheid aan de kant geschoven en zei ik meteen volmondig ja!

hannah xperience01hannah xperience02Afgelopen dinsdag was ik uitgenodigd bij het hannah hoofdkantoor en opleidingscentrum voor de befaamde hannah Xperience. Op deze plek worden alle hannah huidcoaches opgeleid. Het opleidingscentrum is gevestigd in een prachtig en indrukwekkend landhuis in Voorthuizen, een ware oase van rust. Eenmaal daar kreeg ik huidcoach Amber toegewezen die me het spreekwoordelijke hemd van het lijf vroeg betreffende mijn stoelgang (jawel), skincare regime, gezondheid en eet- en drinkgewoontes. Dit intakegesprek is erg belangrijk om een beter beeld te krijgen van mijn huid.

Hierna werd ik meegenomen naar de behandelkamer waar ik op de (voorverwarmde) behandelstoel plaats kon nemen en waar Amber me lekker heeft toegedekt met dekentjes. Ik keek uit het raam en zag bomen, hoorde vogeltjes fluiten, op de radio draaide een Zen muziekje. Het is dat ik op moest letten om verslag te kunnen doen van de Xperience, anders was ik spontaan in slaap gedommeld.

Huidmeting

Iedereen wordt voor elke behandeling altijd gemeten. Hoe dit precies te werk gaat weet ik niet, maar Amber drukte een soort pennetje tegen mijn wang en dit meet het vochtgehalte, vetgehalte, pH-waarde, melanine en erytheem van mijn huid. Dat laatste kende ik niet, maar het heeft te maken met de huidgevoeligheid (dus hoe je huid reageert op allergenen).

Ik heb een gemengde huid, althans in die veronderstelling ben ik, dus ik ging er vanuit dat mijn vetgehalte erg aan de hoge kant zou zijn. Omdat verzilverde en vergulde sieraden op mijn huid snel verkleuren ging ik er ook vanuit dat ik een zure huid zou hebben. Mijn vochtgehalte zal wel goed zijn, heb nooit last van droogte, en ook is mijn huid niet snel geirriteerd of gevoelig, dus ik neem aan dat dat ook in orde zou zijn. Ik was erg benieuwd of ik mijn huid goed had ingeschat.

hannah xperience03 hannah xperience07

De uitslag

Nou, dat viel even anders uit dan ik dacht! Mijn vochtgehalte was goed, die moet boven de 60 zijn en die van mij had een waarde van 61. Het vetgehalte moet tussen de 40 en 55 zijn. Nu met het droge weer komt het ook vaak voor dat mensen een waarde van rond de 30 hebben. Die van mij was echter 13. Helemaal geen vette huid dus, juist veel te weinig vet! De ideale pH-waarde van je huid ligt tussen de 4,5 en 5,5. Die van mij was 6,6. Veel te hoog en dus helemaal niet zo zuur als ik dacht. Mijn melaninegehalte is 16, dat wil zeggen dat ik huidtype 4 ben (waarbij huidtype 1 heel licht is en huidtype 6 heel donker, dus dat was wel te verwachten). Het erytheemgehalte mag maximaal het melaninegehalte + 5 zijn. In mijn geval dus 37. Het was echter 31, wat betekent dat ik op dat moment geen gevoelige huid had.

Na de uitslag zat ik natuurlijk vol vragen. Waarom was mijn huid zo basisch (= hoge pH) en had het een tekort aan vet? Tijdens het intake gesprek vertelde ik dat ik mijn gezicht reinig met een schuimend product, namelijk de cleanser uit de Total Matteness lijn van Philosophy. De hannah huidcoaches geloven niet in schuimende reinigers omdat deze de huid te veel zou ontdoen van natuurlijke vetten en de pH van de huid te hoog zou maken.

‘Ja maar’ begon ik ‘als je erna een tonic gebruikt dan is je pH toch zo weer op peil?’. Volgens Amber brengt de tonic de pH weer enigszins in balans, maar kan het je huid nooit binnen een korte tijd naar de ideale pH van 4,5 – 5,5 brengen. Met een crème kun je echter wel weer vet terugbrengen, maar kennelijk was mijn huid zo ontdaan van zijn natuurlijke vetten dat zelfs Hope in a Jar geen hoop kon bieden. De huidmeting laat puur feiten zien, maar de conclusies die je daaruit kunt trekken zijn voor mij reden genoeg om in elk geval mijn skincare routine om te gooien en het eens op de hannah-manier te proberen. Het was wel even een reality check en proberen kan nooit kwaad.

De Xperience

De hannah Xperience bestaat uit vijf stappen: reinigen, peelen, stimuleren, herstellen en beschermen. Mijn huid werd gereinigd met de Cleansing Oil en de Sensitive Skin Lotion, vervolgens gepeeled met de Enzymatic Skin Peeling. Deze peeling is echt hardcore! Mijn huid begon echt te prikken en te branden. Gelukkig had Amber me hiervoor gewaarschuwd, anders zou ik denken dat ik een allergische reactie zou hebben. ‘Het is juist goed’ zei Amber, wanneer je de peeling voelt prikkelen betekent het dat deze bezig is om de dode huidcellen op te lossen en te verwijderen’.

hannah xperience04 hannah xperience05Na de peeling is het tijd voor de stimulatie van de huid en dit gaat door middel van een bindweefselmassage en het doorbloedingsproduct Cell Active. Amber: ‘Hoe roder je huid wordt, des te beter is de doorbloeding’.

Hannah Hakze, de oprichter van hannah, was een pionier op het gebied van bindweefselmassage. Deze massage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reduceert blokkades en verstevigt het bindweefsel. Het komt er kort op neer dat Amber op verschillende manieren in mijn gezicht aan het knijpen en masseren was, maar dan op een hele ontspannende en niet-pijnlijke manier. Mijn rug is wel eens gemasseerd, maar mijn wangen, kin, wenkbrauwen en neus, dat niet. Het was een geheel nieuwe ervaring voor me, maar wel een hele positieve. Heerlijk!

hannah xperience08 hannah xperience09Hierna sprayde ze mijn huid in met Vitamin Complex, masseerde dit in, en kort daarna bracht ze de crème Oxy Genes aan. Als laatste stap een likje Touch of Silk, voor een zijdezachte en porieverfijnende finish. Ik voelde aan mijn huid en mijn vingers gleden er echt overheen alsof het zachte boter was. Zo zacht en glad heeft het nog nooit aangevoeld! Ik keek in de spiegel en mijn huid had echt een hele mooie glow.

Treatment

Ik heb alle producten die Amber heeft gebruikt meegekregen naar huis, echt te gek! Ik kan nu thuis aan de slag met hannah om in mijn eigen badkamer de Xperience voort te zetten. Eind januari heb ik een vervolgafspraak en zal mijn huid opnieuw gemeten worden, dus ik ben reuzebenieuwd of mijn vetgehalte en pH dan wel op peil zullen zijn. Ik ga in elk geval trouw ‘aan de hannah’ vanaf nu en ik houd jullie op de hoogte!

Conclusie

Hoewel ik altijd sceptisch ben wat betreft nieuwe skincare (hannah was voor mij nieuw), moet ik toegeven dat ik er vertrouwen in heb. Amber gaf me geen ‘too good to be true’ praatjes en ze heeft me goed geïnformeerd zonder belerend over te komen, dat vond ik erg prettig. Ze heeft geduldig alles uitgelegd (nu moet je weten dat ik altijd erg veel vraag) en ze gaf me een fijn en vertrouwd gevoel. Dat is fijn, omdat je in de behandelkamer toch even je sweater moet uittrekken en bijna met de borsten bloot op zo’n stoel ligt. Met zo’n lieve vrouw als Amber was dat voor mij geen probleem.

De behandeling zelf was voor mij pure ontspanning. Je ligt daar lekker in zo’n verwarmende stoel onder een dekentje, er worden lekker geurende producten over je heen gewreven, er wordt in je geknepen, je leert een hoop nieuwe dingen. Voor mij was het een leerzame verwennerij. Ik sta helemaal te popelen om zelf aan de slag te gaan met hannah en ik kan niet wachten tot mijn vervolgafspraak eind januari!

hannah xperience10De hannah producten worden niet bij de drogisterij of parfumerie verkocht omdat hannah van mening is dat er altijd een persoonlijk advies aan gekoppeld dient te worden. hannah heeft door heel Nederland zo’n 400 hannah huidcoaches, dus mocht je door mijn artikel geïnteresseerd zijn geraakt dan is er vast wel een huidcoach bij jou in de buurt waarbij je terecht kunt. Meer informatie vind je op www.hannah.nl.

Zijn jullie bekend met de producten van Hannah?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

82 Reacties

 1. Amber
  11 december 2014 / donderdag, 11 december 2014

  Na het lezen van dit artikel (ja ik was gewoon oude artikelen aan het lezen haha) heb ik meteen een afspraak geboekt in Hilversum! Op oudjaarsdag laat ik me nog even verwennen & duik ik in de wereld van Hannah voordat de nacht lang zal duren 🙂 Dank voor de tip!

 2. Lysanne
  8 juli 2014 / dinsdag, 8 juli 2014

  Lieve Serena,
  Ik zit net te zoeken naar de update over Hannah die je zou plaatsen in januari, maar ik kan deze niet vinden! Is er wel een update geweest? Ik zou deze graag lezen!

 3. 23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Heerlijk! Ik ga eind januari ook!! 🙂 hihi

 4. Marjan
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  “erytheem van mijn huid. Dat laatste kende ik niet, maar het heeft te maken met de huidgevoeligheid (dus hoe je huid reageert op allergenen).”
  Erytheem is niet wat jij omschrijft. Het is gewoon een moeilijk woord voor roodheid. Niets meer, niets minder.

 5. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik hou van hannah en zou zo’n xperience echt aan iedereen aanraden!

 6. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ik was al heel erg benieuwd naar deze producten maar nu al helemaal. Jammer alleen dat je er lastig aan kunt komen.

 7. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Ohh dit lijkt me zo heerlijk! Ik houd er heel erg van als er aan je gezicht wordt gezeten. Zo’n massage moet absolute heaven zijn!

 8. 21 december 2013 / zaterdag, 21 december 2013

  Super interessant! Ik ben toevallig vorige week naar een specialist in huidverzorging geweest en zij gingen mijn philosophy producten onder de loep nemen.. Ik was altijd helemaal vol van dit merk, maar zij openden mijn ogen ook. Al blijf ik het lastig vinden dat elke specialist weer lovend over zijn producten spreekt dat ik soms niet meer weet wat nu het beste is. Ik gebruik nu MD dit bevat heel veel fruitzuren. Ik moet zeggen het lijkt wel of alles er nu uitkomt ^^ maar dit hoort zeiden ze. Daarna zal het beter worden.. I hope so!!

  X

 9. Mariska
  20 december 2013 / vrijdag, 20 december 2013

  Klinkt echt geweldig en onwijs informatief! Ik zou dit graag ooit willen doen, want mijn huid is echt van alles wat volgens mij. Sommige plekken droog, sommige weer vet en mijn huid is erg gevoelig. Het is zo lastig om de juiste producten combi te vinden :/.

  Maar ik denk dat ik me, met mijn bijbaantje, dit niet kan veroorloven. Maybe one day ^^

 10. Ilana
  20 december 2013 / vrijdag, 20 december 2013

  Erytheem betekend roodheid 😉

 11. Karin
  20 december 2013 / vrijdag, 20 december 2013

  Ik gebruik sinds kort producten van Hannah en ik vind ze erg goed. Die peeling heb ik ook gehad en die prikt idd! Ik ben nu aan mijn 2e flesje Vitamin Complex toe. Super spul! En ook het serum: skin elixer is zo fijn. Ik heb ook eens een meting gehad. Vocht zat bij mij rond de 50 en vet was net zo laag als bij jou.

 12. 20 december 2013 / vrijdag, 20 december 2013

  Oh dat lijkt mij echt heerlijk

 13. 20 december 2013 / vrijdag, 20 december 2013

  Het lijkt me heel interessant! Liefs

 14. Christel
  20 december 2013 / vrijdag, 20 december 2013

  Leuk dat je de uitdaging bent aangegaan!
  Mijn huid is er enorm door verbeterd. Zelfs zo veel dat andere mensen het gingen zien. Ben benieuwd naar jouw ervaring eind januari. Hoewel je huid vaak wel wat langer nodig heeft om volledig te gaan herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *