Guerlain Holiday 2022 review & swatches

De nieuwe Guerlain Holiday 2022 make-up collectie heet ‘Fly to the Stars’ en is sinds kort verkrijgbaar bij de bekende (online) verkooppunten. Benieuwd naar mijn review en swatches op een medium dark skin? Scroll dan zeker even door naar beneden.


De collectie bestaat uit een nieuw Ombres G oogschaduw palette genaamd 777 Golden Stars. Het palette is geïnspireerd op glinsterende, feestelijke stoffen met warme en rijke kleuren die elke huidskleur flatteren en verfijnen.


De pigmentatie van de kleuren is erg goed en de textuur van de oogschaduw is zeer fijn, dus ik heb dan ook geen fallout opgemerkt. Ik vind dit soort weelderige kleuren prachtig! Alleen de donkerste, cranberrykleurige oogschaduw heeft een matte finish, de rest is heel shimmery en bevat minuscule glittertjes.


Met de verschillende kleuren en finishes kun je er zowel een lichte, alledaagse eyelook als een intensere, feestelijke eyelook mee creëren.


Op TikTok zag ik een vrouw die lila en oranje had gebruikt in haar ooglook en dat vond ik zo mooi, dat ik het heb gebruikt als inspiratie voor deze Guerlain ooglook. Ik vind de kleuren echt prachtig zo naast elkaar en het laat mijn gezicht stralen!


Verrassend in deze collectie vind ik de multifunctionele Mirror Effect Rose Gold gel gloss. Deze prachtige gel glinstert en schittert erop los en kan als topcoat op zowel oogleden, jukbeenderen als lippen aangebracht worden. Het geeft je look nét even iets meer glans en shimmer deze Feestdagen.


Hoewel de gloss een zijdezachte textuur heeft en totaal niet plakkerig aanvoelt, vind ik hem persoonlijk het fijnste in gebruik op mijn lippen. Op mijn oogleden en jukbeenderen ben ik toch bang dat de make-up eronder wat gaat schuiven.


De Terracotta bronzer van Guerlain is een ware legend en een absolute bestseller. En ik begrijp waarom. Ik gebruik deze bronzer de afgelopen 20 jaar af en aan en de kwaliteit is en blijft fantastisch. Het fijne poeder blend naadloos met je eigen huid en geeft het een natuurlijke, gezond uitziende glow. Speciaal voor deze collectie heeft Guerlain hun bestverkopende kleur 03 in een feestelijk jasje gestoken door het te voorzien van een printje van glinsterende gouden sterretjes.


Bij de Rouge G lipsticks koop je de huls en de lipstick apart. Op deze manier kun je je eigen lipstick-huls-combinatie customizen en is je lipstick op, dan hoef je alleen de refill aan te schaffen. De Rouge G lipsticks zijn altijd al een plaatje om te zien, maar voor de Feestdagen zijn ze éxtra feestelijk uitgedost. De limited edition huls is goud met zilver en heeft een printje van kleine sterretjes.


De huls is net een juweel, zo mooi en luxueus. Wanneer je de lipstick uit de huls trekt, klapt het spiegeltje aan de linkerkant open.


Van links naar rechts;

Rouge G 777 Berry Alchemy is een rijke, intense berrykleur en heeft een matte finish. Een prachtige en opvallende kleur waarmee je ongetwijfeld veel complimentjes zal krijgen.
Rouge G 38 Dreamy Garnet is een zeer diepe, donkerrode kleur en heeft een satin finish. Ik vind het onwijs chic staan in combinatie met een simpele, elegante winged eyeliner.
Rouge G 08 Nude Alchemy is een medium beige kleur met een warme, rozige ondertoon en een satin finish. De perfecte frisse nude lipstick voor (bijna) elke huidskleur.

De lipsticks zijn goed gepigmenteerd en dekken vrijwel meteen. De lipstick glijdt soepeltjes over mijn lippen en voelt comfortabel aan. De formule is hydraterend en verzorgend, zelfs die met de matte finish. Het zijn geen long-lasting formules, dus ze blijven niet uren en uren zitten, maar bijwerken is totaal geen straf want dan heb ik tenminste een excuus om de prachtige huls tevoorschijn te trekken 😉

Ik ben echt in LOVE! Ik vind alle kleuren me ontzettend goed staan. Toch denk ik dat ik Nude Alchemy het meeste zal gebruiken (die is dan ook in mijn everyday bakje belandt).

Berry Alchemy

Dreamy Garnet

Nude Alchemy

De Guerlain Holiday 2022 collectie is momenteel verkrijgbaar via onder andere Douglas, Ici Paris XL en Bijenkorf.

Wat vind je van deze collectie, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

15 Reacties

 1. 12 november 2022 / zaterdag, 12 november 2022

  Berry is de mooiste kleur.

 2. M
  8 november 2022 / dinsdag, 8 november 2022

  Mooi blogpost. Kon me vroeger altijd verheugen op je blogs rond de kerst! Hoop dat er nog meer volgen.

  • Serena
   Auteur
   10 november 2022 / donderdag, 10 november 2022

   Zeker! Heb net de Holiday collectie van Charlotte Tilbury binnen en ook Dior is onderweg 🎉

  • M
   17 november 2022 / donderdag, 17 november 2022

   Heerlijke nostalgie inderdaad, zo jammer dat er steeds minder geblogd wordt.

 3. Ollie
  8 november 2022 / dinsdag, 8 november 2022

  Fijne post Serena!

  Welke blush gebruik jij?

  • Serena
   Auteur
   10 november 2022 / donderdag, 10 november 2022

   Bedankt Ollie! Hier draag ik Moone van Benefit. Echt een prachtige berrykleur met een subtiel glansje 😍

 4. Suus
  7 november 2022 / maandag, 7 november 2022

  Wat een mooie collectie! Ik heb de nude lipstick en hij is echt prachtig. Ik had zelf alleen niet goed opgelet en daardoor gemist dat je de huls los moet aanschaffen. Persoonlijk vond ik dat een afknapper, 37 euro voor een imcomplete lipstick betalen. Heb nu toch ook maar de huls besteld, ook rond 30 euro. En ben er blij mee want mooi product, maar als ik het me vooraf had beseft dan had ik het niet aangeschaft. Er zijn genoeg mooie luxe lipsticks die je wel compleet krijgt, want bijna 70 euro… tja.

  • Serena
   Auteur
   10 november 2022 / donderdag, 10 november 2022

   Ohhhh dat is dan wel een tegenvaller ja als je dat niet verwacht. Maar eerlijk… deze nude kleur ben ik nog niet goedkoper tegen gekomen hoor. Hij is ZO mooi! En de huls is echt een juweel, en kun je hergebruiken. Het is een rib uit je lijf, snap ik, maar hoe luxe voelt het om hem
   te gebruiken? Daar moet je gewoon lekker van genieten ❤️

 5. Evelien
  7 november 2022 / maandag, 7 november 2022

  Wat een fijne ouderwetse review! Die bronzer heb ik ooit ook gehad, was inderdaad een topper. Heb er ook zo’n lippenstift van, die is heel fijn maar vind het gewicht van die huls toch wel zwaar in een klein tasje.

 6. Rita
  7 november 2022 / maandag, 7 november 2022

  Heerlijk hoor, zo’n ‘ouderwetse blogpost’. Ik geniet altijd van jouw mooie productfoto’s en nu vooral van de prachtige warme en volle kleuren van het oogschaduwpalette.

 7. Tessa
  7 november 2022 / maandag, 7 november 2022

  Prachtig deze lipsticks! De rode staat je ook echt heel goed! Ik vraag me alleen af of hij de prijs waard is? Gezien je de huls apart moet kopen…

  • Serena
   Auteur
   7 november 2022 / maandag, 7 november 2022

   Het is echt een juweeltje, een luxe cadeautje voor jezelf! En duurzaam, want de huls is herbruikbaar en hier kun je dus de rest van je leven mee doen. Ik vind het zeker de investering waard, zoals je merkt <3

 8. Iris
  7 november 2022 / maandag, 7 november 2022

  Prachtige collectie! Die nude lippenstift is echt de perfecte everyday lipstick! De oogschaduw vind ik heel mooi, maar het zijn geen kleuren waar ik snel naar zou grijpen helaas.

 9. Anneleen
  7 november 2022 / maandag, 7 november 2022

  Fijn om deze post te lezen, en wat een mooie foto’s met prachtige belichting. Ik krijg er zin van om zelf even voor de spiegel met make-up te spelen 😉

  • Serena
   Auteur
   7 november 2022 / maandag, 7 november 2022

   Bedankt voor je complimenten! En ja, snap ik, ik heb hetzelfde nu ik deze foto’s weer bekijk. Zit nu make-up loos achter de laptop te werken, maar glip straks toch heel eventjes naar de badkamer om mezelf in de steigers te zetten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *