Kleine kinderkamer inspiratie

Cameron heeft het kleinste kamertje van het huis. Het is nét geen 2 meter breed en zo’n 3,5 meter lang. Voor een babykamer met ledikantje was dat ruim zat, maar inmiddels heeft hij een 1-persoonsbed en moet je dus iets beter gaan nadenken over de indeling.


Zo zag de kamer eruit als Marshall’s babykamer. Toen Cameron onderweg was, verhuisde Marshall naar de slaapkamer ernaast.


En zo zag de kamer eruit als Cameron’s babykamer.


En dit is Cameron’s huidige kamer. Het ledikantje is vervangen voor een 1-persoonsbed, de stoel (voor borstvoeding en later voorlezen) en de commode zijn eruit gegaan. Het kleedje, de gordijnen en de IKEA PAX kast zijn blijven staan.


Wat een verschil behang kan maken, nietwaar? Ik vind het meteen zoveel luxe uitstralen!


Ik wilde graag een bosdieren/woodland thema en tijdens mijn zoektocht stuitte ik op prachtige behangetjes van merken als Lilipinso, Jimmy Cricket of Dekornik. Schitterend, maar bést prijzig. En dan is het maar de vraag of mijn jongens het heel zouden laten. Ik zocht daarom verder naar een iets betaalbaarder behang en vond uiteindelijk dit woodland dieren behang via Karwei.


Omdat het woodland behang nogal druk en aanwezig is wilde ik het graag combineren met iets rustigers. Na een online speurtocht werd ik verliefd op dit behang met grote bladeren motief van ESTAhome. Ik koos voor de kleur ‘vergrijsd olijfgroen’ omdat dit de lichtste kleurtint is in dit design, en omdat ik deze het beste bij het woodland behang vond passen.


Mijn zusje Larissa bestelde deze stoffen vlaggetjes via H&M en daarna heeft ze het bedrukt met Cameron’s naam. Dat deed ze met de Cricut. Het hemeltje past qua kleuren perfect bij de gordijnen en de rest van de kamer en scoorde ik zo’n 2 jaar geleden al bij de kringloop. Ik heb het al die tijd bewaard en nu kan hij dan eindelijk shinen in Cameron’s nieuwe kamer. Het is een hemeltje van het Italiaanse merk Numer0 74 in de kleur goud. Kost normaal €105,- maar ik kocht hem voor slechts €20,- wat een gelukje, hè?


Om in het bosdieren thema te blijven heeft Cameron ook een nieuw dekbedovertrek gekregen. Dit dekbedovertrek dieren heet ‘furry friends’ en is van het Nederlandse merk SNURK Amsterdam. Omdat de muren al zo kleurrijk zijn vond ik het juist mooi dat dit dekbed wat rustiger is.


Het dekbed is van flanel, wat heerlijk zacht en warm aanvoelt, Cam is daar dol op! Hij knuffelt graag met het kussen en zo lijkt het net alsof hij tussen de dieren gaat slapen. Echt schattig.


Ook Marshall kreeg een nieuw dekbedovertrek van SNURK en die wilde ik jullie niet onthouden. Dit dekbedovertrek is van biologisch katoen en als hij gaat slapen lijkt het net alsof hij een ridderkostuum draagt. Naast ridders hebben ze ook haaien, draken, prinsessen, eenhoorns en dino’s, er is voor elk kind wat wils. Het maakt het naar bed brengen in elk geval een stuk leuker (en sneller!).


Ik ben zó blij met het resultaat van Cameron’s nieuwe kamer. Ik vind het zo knus en kleurrijk nu. Echt een heerlijk kamertje om lekker in te spelen. En weet je, ik heb zelf niet eens behangen. Dat hebben mijn ouders als verrassing gedaan toen we met zijn allen op vakantie waren op Mallorca. Echt ontzettend lief en het was inderdaad een grote verrassing toen de kinderen na thuiskomst naar hun eigen kamertjes gingen.

Vinden jullie de make-over geslaagd? En heb jij vroeger ook een kleine slaapkamer gehad?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

8 Reacties

 1. Sara
  12 november 2022 / zaterdag, 12 november 2022

  Wat lief van je ouders! Echt leuk om zo thuis te komen. Ik ben ook bezig met een overgang, mijn 2 jongens slapen samen en alles is nog in de stijl van de babykamer van de eerste. Inmiddels zijn ze 4 en 2, dus een makeover staat op de planning.

 2. Tessa
  11 november 2022 / vrijdag, 11 november 2022

  Heel mooi geworden! Gaaf ook dat je 2 verschillende prints behang hebt gekozen. Zou ik zelf niet snel doen, maar wat staat het leuk!! 🙂

 3. Tiffany
  10 november 2022 / donderdag, 10 november 2022

  Wat fijn! Dankzij jouw post heb ik nu via Estahome het mooiste behang voor in de slaapkamer gevonden 😍
  Cameron’s kamer ziet er gaaf uit, hoop dat hij er veel plezier van heeft!

  • Serena
   Auteur
   10 november 2022 / donderdag, 10 november 2022

   Wat leuk! Welke groentint ga je kiezen?

 4. Ivana
  10 november 2022 / donderdag, 10 november 2022

  Wat een fijn sfeertje ❤️
  Waar is zijnhouten bedje van 😀!?

  • Serena
   Auteur
   10 november 2022 / donderdag, 10 november 2022

   Hi Ivana,
   Die heb ik inclusief matras voor €100,- gescoord via marktplaats! Het merk is Flexa en het model is classic, de kleur is white wash. Ze zijn nieuw best duur dus ik zou lekker marktplaats afstruinen!

 5. Evelien
  10 november 2022 / donderdag, 10 november 2022

  Wat een mooi resultaat 😍
  Daar zal die vast heel blij mee zijn. De bouwmarkten hebben tegenwoordig zulk mooi behang. Echt niet nodig om dat duur te kopen.

 6. Esther
  10 november 2022 / donderdag, 10 november 2022

  Hoe gaaf zeg!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *