Charlotte Tilbury Holiday 2022 review & swatches

Charlotte Tilbury is wat mij betreft de queen of effortless soft glam! Haar make-up is niet per se heel ‘edgy’ en ze laat zich ook niet zo meeslepen door trends. In plaats daarvan zorgt ze voor flatterende kleuren en producten die perfect zijn voor een everyday look en die met wat extra intensiteit ook zeker voor wat meer drama kunnen zorgen.

Waar Charlotte Tilbury in uitblinkt is dat haar make-up je echt laat stralen en dat je met weinig moeite kunt zorgen voor die felbegeerde soft glam look. Met haar producten lukt het werkelijk iedereen om eruit te zien als een Hollywood-ster!

Van haar nieuwe Holiday 2022 collectie heb ik 2 producten ontvangen die ik hieronder wat uitgebreider aan jullie wil laten zien.

Pillow Talk Beautifying Face Palette


Het palette alleen al is een PLAATJE om te zien, wat een beauty! Het is een vrij groot, vierkant palette en de buitenkant is zachtroze met parelmoer effect. Er zijn 2 varianten: Fair to Medium en Medium to Deep. Het palette wat ik jullie vandaag laat zien is Fair to Medium.


Het pallete bestaat uit:

 • SOFT BLUSH: zachtroze blush met koele ondertoon en subtiele glow
 • SUPER GLOW:  highlighter met een warme champagnekleur
 • SUPER BLUSH: frambooskleurige blush met matte finish
 • MULTI-GLOW: rose gold highlighter (dit is dezelfde kleur als Pillow Talk Multi-Glow in Romance Light uit de Pillow Talk Party collection)


Zoals altijd stelt de kwaliteit van Charlotte Tilbury nooit teleur. Deze pressed powders zijn ZO fijn gemalen en ZO zacht, ze kruimelen niet wanneer je met je kwast in de pan gaat, nemen goed pigment op de kwast en versmelten met je huid als een droom. De finish is totaal niet poederig, eerder creamy te noemen, en het blijft de gehele dag zitten. De pigmentatie is goed maar niet té sterk, wat ik juist erg fijn vind, want zo kun je de blush naar wens geleidelijk opbouwen. Hetzelfde geldt voor de highlighters.

De kleuren zijn erg mooi en flatterend. Ik heb een warme ondertoon in mijn huid, maar de blushes (met hun koelere ondertonen) staan me juist prachtig en voorzien mijn gezicht van een frisse, stralende glow.

Pillow Talk Crystal Dimension Eyeliner


Zit ik net nog te verkondigen dat Charlotte Tilbury niet zo ‘edgy’ is, komt ze dit jaar gewoon met een multichrome eyeliner! Deze liquid liner is gemaakt met pigmenten die veranderen van kleur, afhankelijk van de lichtinval.


Zoals je al een klein beetje kunt zien, verandert deze eyeliner van rose gold/koper naar olijfgroen/goud.

Ik zag een tijdje geleden al onderstaande beelden voorbij komen van Charlotte Tilbury’s Holiday collection:


En toen wist ik gewoon dat ik deze eyeliner MOEST hebben. Het is voor Charlotte Tilbury best gewaagd om zoiets uit te brengen vind ik, want ik ken geen ander mainstream beautymerk die zoiets in hun collectie heeft, maar Charlotte Tilbury zou Charlotte Tilbury niet zijn als deze eyeliner niet ook mega flatterend en prachtig zou staan bij elke oogkleur. Zoals je ziet staat het prachtig bij zowel lichte als donkere ogen.


De liner heeft een klein stiftje die prettig aanbrengt, al had ik hem graag nog iets langer en dunner gezien, zodat ik nóg scherpere wings kon maken. De pigmentatie is schitterend (dekt in 1 laagje) en de metallic finish is fenomenaal. De kleuren die schiften met elke beweging is betoverend mooi. Wow! Deze eyeliner wil je hebben!

Maar, denk ik dan altijd, het staat natuurlijk prachtig op zo’n perfect modellenhoofd. Maar hoe staat zoiets dan bij mij? Vaak is zoiets leuk, nieuw en tof, maar grijp je puntje bij paaltje toch weer terug naar je oerdegelijke zwarte of donkerbruine eyeliner.


Nou, in dit geval ben ik overtuigd. De Pillowtalk Crystal Dimension eyeliner is here to stay. Op de ogen vind ik de kleur voornamelijk donkerroze/fuchsia overkomen, maar in bepaald licht zie ik toch ook ineens wat goud tevoorschijn komen. I AM OBSESSED! Deze kleur is écht weer even wat anders, maar het staat ontzettend mooi en het laat mijn donkerbruine ogen echt stralen!

Ook al is dit een vrij opvallende eyeliner, toch denk ik dat het zonde is om deze alleen met feestjes te dragen. Ik denk dat het juist een alledaagse look nét even dat beetje meer kan geven. Ik denk ook dat de eyeliner nog beter tot zijn recht komt gecombineerd met pillow talk-achtige oogschaduwkleuren, dus ik ga hier nog even lekker mee spelen de komende tijd. I LOVE IT!


De Crystal Dimensions eyeliner kost €32,- en het Beautifying Face Palette is €75,- en beiden zijn reeds verkrijgbaar via de officiële Charlotte Tilbury website en via de Bijenkorf.

Wat vinden jullie van deze nieuwe producten, is het iets voor jou? Zou jij deze gewaagde kleur eyeliner rocken?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

17 Reacties

 1. mw
  8 september 2023 / vrijdag, 8 september 2023

  Graag een review van Charlotte’s Magic Serum Crystal Elixir

 2. 27 december 2022 / dinsdag, 27 december 2022

  Ik ben echt nieuwsgierig geworden nu.

 3. Emma
  29 november 2022 / dinsdag, 29 november 2022

  Oh wauw dat palette! Ik ben sowieso fan van CT ik vind het merk altijd zoveel luxe uitstralen.

 4. Matanja
  22 november 2022 / dinsdag, 22 november 2022

  Charlotte Tilbury is 1 van mijn favoriete merken ik heb dan ook al verschillende producten van haar in mijn bezit. Dat face palette had ik al eerder voorbij zien komen, prachtig palette, als ik die foto ziet smelt ik gewoon, echt hele mooie kleuren maar helaas heb ik een hele gevoelige gezichtshuid anders had ik hem wel gekocht! Haar oogschaduw kan ik wel tegen gelukkig😃 en dan die eyeliner….. heeel mooi…die ga ik binnenkort bestellen.
  Bedankt voor je review.

 5. Lysanne
  21 november 2022 / maandag, 21 november 2022

  Oh Sereen, zou je ook de Flawless Filter willen reviewen? Ben zo benieuwd naar jouw mening hierover.

 6. Marjan
  21 november 2022 / maandag, 21 november 2022

  Goede review!

 7. Leonie
  21 november 2022 / maandag, 21 november 2022

  Ik ben normaal alleen van de zwarte eyeliner maar deze heeft echt iets betoverends, sta bijna op het punt om hem te kopen 🤩 ik denk dat ik dan wel een dun zwart lijntje trek voor wat meer definitie bij de ogen en dan deze erboven.

 8. Ginny
  21 november 2022 / maandag, 21 november 2022

  Pfffff, 75 euro voor het palette, wel duur hoor 😅 Hopelijk doet CT ook mee met black friday sales want zo ja dan belandt ie zeker in mijn winkelmandje.

 9. Naomii
  21 november 2022 / maandag, 21 november 2022

  Wowwwwwww, die eyeliner! 😍

 10. Romy
  21 november 2022 / maandag, 21 november 2022

  Wat superfijn zo’n uitgebreide blog weer, en wat een mooie foto’s! Heb alleen een lipstick van CT maar ben erg benieuwd geworden naar hun poeders. De eyeliner is prachtig maar denk dat ik die niet vaak genoeg zal dragen en dat is ook zonde.

 11. Christina
  21 november 2022 / maandag, 21 november 2022

  OK. Die eyeliner gaat NU op mijn verlanglijstje voor Kerst! Te mooi gewoon!

 12. Rita
  18 november 2022 / vrijdag, 18 november 2022

  Ik heb nog nooit iets van Charlotte Tilbury geprobeerd, maar dit klinkt heel goed.

 13. Chantal van den Berg
  17 november 2022 / donderdag, 17 november 2022

  Ben al een tijdje aan het twijfelen om iets van CT te kopen en dit is echt prachtig joh! Misschien voor onder de kerstboom 😉

 14. M
  17 november 2022 / donderdag, 17 november 2022

  Boh 75 euro😵 hij is wel prachtig moet ik zeggen!

 15. Evelien
  17 november 2022 / donderdag, 17 november 2022

  Wauw zo mooi! Ben ook altijd wel onder de indruk van Charlotte Tilburry, omdat het inderdaad glam is, maar niet too much.

 16. Els
  17 november 2022 / donderdag, 17 november 2022

  Leuke review, nig niets van haar in mijn collectie maar wie weet deze kerst!

 17. Iris
  17 november 2022 / donderdag, 17 november 2022

  Mijn hemel wat mooi! Ik vind Charlotte tilbury altijd zo fijn omdat ze gewoon wat meer everday glam producten maakt ipv al die merken die van die neon oogschaduwpqlleten uitbrengen waar ik toch niets mee kan. Ook dit is weer een prachtige collectie. Dat doosje van die blush/highlighter!! Die eyeliner vind ik ook prachtig al weet ik niet of ik hem ook werkelijk vaak zou gebruiken of dat ik dan toch inderdaad voor mn degelijke bruine eyeliner kies…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *