Goede voornemens – by Angel

Druk met je lijstje goede voornemens bezig? Ik niet. Ik kan me niet herinneren dat mezelf ooit om klokslag 12 uur een waslijst valse beloftes heb gedaan om die op 2 januari alweer door de plee te trekken. Ik vind het belangrijker om de geloofwaardigheid in mezelf te behouden. Als ik in de loop van het jaar besluit om iets beter, sneller of efficiënter te doen, zal het wel het juiste moment zijn. Daar heb ik 31 december niet voor nodig. Maar goed, het hoort er toch een beetje bij dus we gaan voor de grap maar eens kijken waar het beter kan.

 1. Stoppen met roken (Ja, als ik ooit in verwachting raak, stop ik gelijk.)
 2. Stoppen met eten (Echt niet. Eten is mijn beste vriend.)
 3. Beginnen met sporten (Hoeft niet. Mijn genenpakket doet het nog prima.)
 4. Mijn auto vaker wassen (Mwoh… kan. Geen last vast het onkruid dat tussen mijn pedalen groeit.)
 5. Niet meer chagrijnig worden van het ongesteld zijn. (Ja dag, kan ik niets aan doen.)
 6. Weet je wat? Gewoon helemaal niet meer ongesteld worden. Da’s nog beter. Ja. Dat doe ik. (Goedplan.)
 7. Beter met geld omgaan. (Gaan we doen. En het op 2 januari in één keer uitgeven. Hoef ik er ook niet mee om te gaan.)
 8. Beter plannen. (Ja, beter plannen ja. Zet ik volgende week op mijn To-Do/Plan lijstje. Eerst even inplannen om die te kopen.)
 9. Mijn blogs eerder inleveren bij Serena. (True, kan ik niets van zeggen).
 10. Nee… dit werkt dus niet.

En nu een realistisch lijstje:

1. Minderen met de drank
Parijs. Onze vaste club. Elke keer weer lijkt het een bijzonder strak plan om 8 GT’s (Gin tonic) te consumeren. Vooral die 3 champagne die er als toetje nog achteraan moeten. En dat terwijl het elke keer weer net zo’n verrot plan blijkt te zijn als die 5 nachten ervoor.Voornemen: 7 GT ipv 8.

2. Verstandiger en verantwoordelijker optreden
Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat ik per ongeluk toch die 8ste GT bestel. Ik blijf tenslotte ook maar een mens. In dat geval moet ik in één rechte streep naar huis toe lopen in plaats van de club uit vallen om vervolgens op de hoek van de straat een keurig kotsje neer te leggen en me door mijn beste vriendin (die lammus maximalus op de hoek van de straat met een of andere junk alweer een afterparty staat te regelen) in een taxi te laten trekken. Op naar de volgende tent.
Voornemen: Zelf nadenken. Ook als het niet meer kan.

3. Mijn dwangneuroses onder controle krijgen.
Niet meer halverwege het diner het bord van mijn gasten uit de handen trekken omdat ze als de sodemieter afgewassen moeten worden omdat anders de wereld vergaat. Ik kan nu eenmaal niet tegen troep.
Voornemen: Mijn gasten laten eten vanaf plastic bordjes.

4. Een betere verliezer worden.
Het moet een keer afgelopen zijn met het wedstrijdje spelen met het kassameisje van de supermarkt. Ik moet en zal tegelijk finishen. Als zij mijn laatste boodschap over de scanner haalt, MOET ik klaar zijn met inpakken. Zo niet, dan heb ik een intens gevoel van falen en kruip ik als een loser die als laatste finisht op de Olympische Spelen de Appie uit. Deze onzin moet afgelopen zijn.
Voornemen: Harder trainen om altijd te winnen.

5. Mijn doodsangst om te stinken onder controle krijgen
Ik spuit de hele dag door. Met haarlak. Met deo. Met parfum. Met luchtverfrissers. Met anti-rook, anti-schimmel, anti-troep, anti-chagerijn, anti-glim, anti-muf, anti-alles. Ik stoot in mijn eentje nog meer schadelijke troep uit dan een leger schijtende koeien.
Voornemen: Biologische stankbestrijdingsmiddelen kopen. Want een betere wereld begint bij jezelf.

Zo, da’s een prima lijstje, al zeg ik het zelf. Ik ben er klaar voor. Het nieuwe jaar komt er snoeihard aan en is meer dan welkom. Maar niet voordat ik 2012 met een kneiter af heb gesloten. En wel in Parijs met mijn beste vriendin. Ons voornemen: Die Eiffeltoren gaat om.

Het enige dat mij nog rest is jullie het aller, aller, allerbeste wensen voor 2013. Een jaar waarin je heel lief bent voor je vriendjes en vriendinnetjes, een jaar waarin je er waanzinnig uitziet, een jaar waarin je al je dromen waarmaakt en vooral een jaar waarin als je goede voornemens in de prullenbak verdwijnen. Omdat je perfect bent… just the way you are.

Liefs,
Angel

 

Volg:

82 Reacties

 1. Genevieve
  5 januari 2013 / zaterdag, 5 januari 2013

  Je bent zo grappig haha, geweldig!

 2. 4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Heeeeeeeeeeeeeeerlijk stuk! Liefs.

 3. Evelien
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  haha heerlijk! superleuk geschreven 😀

 4. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Haha, you’re genious! Al is vier zó herkenbaar. Nog een gelukkig Nieuwjaar, beetje laat, maar oke. 🙂

 5. 2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

  Geweldig weer! Allerbeste wensen Angel

 6. 2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

  Haha, wat een heerlijke blogpost! En dat wedstrijdje doen bij de kassa is zo herkenbaar! Succes ermee!

 7. 2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

  Haha zo leuk geschreven weer! Jullie ook een heel mooi 2013 gewenst!

 8. Chantal
  2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

  Haha lachen, 🙂 pssst, over ongrsteld zijn….. ik ben het hele jaar door nooit ongesteld, lang leve de prikpil!

 9. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  hahahahahha ! 🙂 gelukkig nieuwjaar Angel ! xoxo

 10. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  whahaha geweldig leuk geschreven en super goede voornemens ook ik doe mee 😉

 11. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  hahahaa Angel toch…

 12. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Angel jouw items zij zo fantastisch!

 13. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Hahah super leuk dit, jij schrijft altijd op een hele leuke manier waar ik vrolijk van word.

  Ik doe ook niet aan voornemens maar ik stel (haalbare(!!!)) doelen. En heb daar dan wel een soort van goede voornemens aangehangen in mijn blogpost. Ook al zijn het niet echt voornemens maar de ingrediënten die ik nodig ga hebben om m’n doelen te halen haha

 14. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Wat heeft Angel dat weer heerlijk geschreven! Helemaal geweldig!

 15. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Haha, geweldige voornemens! Gelukkig nieuwjaar!

 16. do
  1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  angel, ik vind je geweldig haha

 17. Marieke
  1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Ahaha, briljant! Mocht je een keer in de Appie in Groningen komen (je weet het niet), degene op de Vismarkt, THEN TRY ME BRUDDA. Voor mij werkt het namelijk precies omgekeerd, ik wil eerder klaar zijn dan de inpakkende klant 😛 Vooral bij de types die zuchtend op hun horloge staan te kijken omdat ik de tijd neem met een mevrouw van 70..

 18. Kim
  1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  HAHAHAHA geweldig dit!

 19. kitkatje
  1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Heb echt gelachen om dit artikel, lekker orgineeel!

 20. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Super leuk geschreven! Succes ermee!

 21. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  HAHAHA, hilarisch! Ik lach dubbel om ‘Beter met geld omgaan. (Gaan we doen. En het op 2 januari in één keer uitgeven. Hoef ik er ook niet mee om te gaan.)’ en ook om het serieuze lijstje heb ik hardop gelachen. Je bent zo heerlijk sarcastisch! Super geschreven 🙂

 22. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  haha, goeie voornemens,
  you go girl
  xx

 23. Marly
  1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Hahaha leuke post!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *