Givenchy Folie de Noirs kerstcollectie

Het is pas begin november, maar toch stromen de Kerst collecties al langzaam de winkels binnen. Vanaf vandaag bijvoorbeeld is de Givenchy Folie de Noirs kerstcollectie te koop. Givenchy is echt één van mijn favoriete high end merken omdat ze kleine limited edition collecties uitbrengen (klein maar fijn!) en altijd nét even iets specialer zijn en outside the box denken. Daar houd ik van!

givenchy noirs & folie_18De kerstcollectie Folie de Noirs is ontstaan met als uitgangspunt zwart. Zwart onthult alles. Zoals de nacht de geboorte van de zon toelaat. Een nacht van het diepste zwart verlicht met sterren. Kerstavond!

givenchy noirs & folie_17Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met het paradepaardje uit de Folie de Noirs kerstcollectie, namelijk het Le Prismissime eye palette ‘Noirs en Folie’. Net zoals alle doosjes is ook dit palette vierkant. Dat is heel kenmerkend voor Givenchy. De voorkant onthult een prachtige ster met het Givenchy logo en daarachter fonkelen zilveren glinsteringen. Het doosje alleen al is een plaatje om te zien! Maar ik kan jullie vast verklappen dat de binnenkant nóg veel mooier is.

givenchy noirs & folie_14Het Noirs en Folie palette bestaat uit 9 duistere en mysterieuze kleuren in verschillende fonkelende tinten. In het absolute middelpunt zien we een diamantachtig zwart en daaromheen bevinden zich 8 donkere tinten in edelsteenachtige kleuren variërend van paars tot brons en blauw tot groen.

givenchy noirs & folie_10Elke kleur bevat een glinsterende glans, net zoals de sterren glinsteren aan de donkere hemel. Normaal gesproken bevatten oogschaduwpalettes een scala aan verschillende kleuren van licht naar donker en met zowel matte, parelmoeren en glitter finishes maar Givenchy denkt – zoals ik ook niet anders had verwacht van dit merk – lekker outside the box. Nee joh, we doen gewoon alle 9 kleuren allemaal donker en allemaal glitterend!

Deze keuze maakt het palette wellicht minder gangbaar voor het grote publiek, maar maakt de trouwe Givenchy fans juist erg tevreden. Givenchy is bedoeld voor de mensen die houden van experimenteren met make-up en die nét even wat andere kleurencombinaties willen zien. Givenchy is lekker anders. En dat vind ik dus zo leuk aan Givenchy.

givenchy noirs & folie_15Onderin het palette bevindt zich een laatje met daarin 3 applicators. Eentje is een schuin kwastje die je kunt gebruiken voor eyeliner (maak het kwastje vochtig en dip het in een oogschaduw), eentje is een sponsapplicator voor aanbrengen en blenden en de andere is een wat smallere sponsapplicator die je kunt gebruiken voor het wat fijnere werk. Al met al vind ik het handig en leuk dat ze deze kwastjes bij het palette voegen, maar geef ik er toch de voorkeur aan om mijn eigen (grotere) kwasten te gebruiken.

givenchy noirs & folie_16De oogschaduw zelf is lekker zacht en laat zich mooi blenden op de huid. De oogschaduw is niet té zacht, waardoor er praktisch geen fall out is tijdens het aanbrengen. Ik ben gewoon verbaasd! Bij donkere kleuren, en zeker als er ook nog eens glitters in zitten, is fall out meer regel dan uitzondering. Maar, zo goed als geen fall out dus. Dat is zeker een pluspunt!

givenchy noirs & folie_02 givenchy noirs & folie_03 givenchy noirs & folie_01Wat de swatches betreft, hier heb ik gemengde gevoelens over. Ten eerste vind ik het pigment voldoende tot goed. De ene kleur is wat intenser dan de andere. Ik heb het idee dat het hier meer om de glitters draait en dat de glitters dus de kleur een beetje bepalen. En wat voor glitters! Ze schitteren je echt tegemoet en zorgen voor een magische glans. I love it!

Wat ik wel een beetje jammer vind is dat er zo veel kleuren vergelijkbaar zijn. De blauwe, groene, paarse, olijfgroene en bronzekleur haal ik er zo uit, maar de andere 4 kleuren zijn wat mij betreft te veel van hetzelfde en lijken alleen iets qua ondertoon te verschillen. Dan had ik liever een pikzwarte kleur met veel glitters erbij gezien, of zwart met rood/roze glitters. Gewoon iets meer verschillen onderling.

givenchy noirs & folie_04 givenchy noirs & folie_06 givenchy noirs & folie_05 givenchy noirs & folie_07Wow, op mijn oogleden is de pigmentatie sterker dan op mijn arm, dus dat is zeker een plus, en ook komen de glitters zo mooi uit. Ze fonkelen en glinsteren van mijn oogleden af en maken er echte eyecatchers van! Ik heb de bronzekleur aangebracht op mijn bewegend ooglid, daar overheen wat paars, onder mijn ogen donkergroen en bij de traanbuis donkerblauw. Het doet me denken aan een galaxy. Alsof er een meteorietregen op mijn oogleden is geknald.

givenchy noirs & folie_08 givenchy noirs & folie_09Het zijn nu eenmaal donkere kleuren en in combinatie met de glitters kan het niet anders, dan dat er een feestelijke ooglook uitrolt. Lekker zwaar en smokey, maar wel met een hintje kleur. In het licht, als je beweegt, zie je de prachtige glitters speels heen en weer dansen. Het zorgt echt voor een magische oogopslag! Ik ben verliefd op dit palette!

givenchy noirs & folie_11Is het een gangbaar palette? Nee. Is het een verschrikkelijk mooi palette? Zeker weten. Worden we er hebberig van? Absoluut. Ik ben een echte ekster en dus dol op dit soort glinsterende en glitterende oogschaduwpalettes. Je kunt er voor kiezen om, zoals ik, enkel alleen dit palette te gebruiken voor een look, maar je kunt deze kleuren natuurlijk ook prima combineren met matte en parelmoerkleuren uit andere palettes. Eén ding is zeker, wanneer je dit palette opent kan het feest beginnen! Ik vind het een ware musthave en als ik hem al niet zou hebben dan zou het Noirs en Folie palette zeker op mijn Kerst verlanglijstje gaan!

givenchy noirs & folie_13Het limited edition Givenchy Noirs en Folie palette en de rest van de Folie de Noirs kerstcollectie is vanaf vandaag 6 november verkrijgbaar bij de bekende Givenchy verkooppunten en online via Douglas.nl. Het Noirs en Folie palette kost €56,50.

Wat vinden jullie van dit opvallende palette? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

71 Reacties

  1. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Oh wauw wat een gave kleuren! En zo lekker feestelijk door alle glitters!!

  2. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Echt een kerstpalette met mooie kleurtjes! Maar die donkerdere kleuren zijn niks voor mij maar jij staat er erg goed mee!
    xxx

  3. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Zo’n gaaf en apart palette! Givenchy weet mij altijd weer te verrassen!

  4. Lisa
    7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Haha ik spot iemand (een van je zusjes?) en Clarence of Coco op de achtergrond! Leuke review, het palette is alleen niet my cup of tea.

  5. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    iets te donker en te shimmery voor mij, maar jij staat er echt mee :)

  6. Suus
    7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Dit is geen palette voor mij. Ik zou het echt nooit gebruiken, ik hou niet van (alleen maar) donkere oogschaduw en niet van glitters (laat staan van dit soort grove), dus ik sla hem over. Ik zou alleen zoveel geld uitgeven aan een palet als ik zou weten dat ik hem heel veel zou gaan gebruiken (zeker weet je dat natuurlijk nooit, maar je kunt wel inschatten welke kleuren je vaak draagt).

  7. yvonne
    7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Heel mooi. Echt iets voor een feestelijke look.

  8. Suzan de Jongste
    7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Ik ben flauwgevallen, wauw zo mooi die glitters

  9. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Very shiny! Iets too shiny voor mij alleen. Bij jou vind ik wel heel gaaf staan.

  10. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Wow….Leuk hoe je Givenchy omschrijft als een out of the box merk. Dit prikkelt mij om dit merk meer aandacht te schenken ;-)

    Wat een prachtige swatches en looks. Heel mooi.

  11. stacey
    7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    ik vind de palette zelf iets goedkoop uitzien, wat erg jammer is van normaal heeft Givenchy prachtige producten. Deze sla ik zeker over.

    duidelijk review trouwens, top gedaan

  12. Louise
    7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Is je schrijfstijl veranderd? Je tekst klinkt heel pre-fab..

    • Serena
      Auteur
      7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

      Wat is pre-fab?

      • Mayra
        7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

        voor gefabriceerd.. Wel mooi palet maar eigenlijk heb ik al deze kleuren al in mijn stash.

  13. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Echt een plaatje om te zien dit palette. Toch denk ik dat het net wat te veel glitter en shimmer is in combinatie met de kleuren voor mij. Wel super voor kerst natuurlijk!

  14. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Zeker iets voor mij. :-) Prachtig gewoon.

  15. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    De eerste drie kleuren vind ik prachtig! Mooie kerstkleuren met een goede pigmentatie. De vier tinten die op elkaar lijken dat vind ik echt super zonde van zo’n mooi uitziend palette en dat ook nog eens voor die prijs. Je look vind ik heel erg mooi gelukt, op en top kerst!

  16. lousaa
    7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Oh, wat zonde dat ze zo op elkaar lijken. Ik zie te weinig verschil voor die prijs.wel een mooie look!

  17. 7 november 2014 / vrijdag, 7 november 2014

    Het palette zou ik zelf niet inmiddijk kopen omdat het zo donker is en ik dag niet vaak draag, maar ik vind het wel heel mooi. De look die je maakte is echt schitterend! (Letterlijk en figuurlijk dan nog wel!)

    X Sara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *