DIY – Kerstlandschap

Vandaag is het weer DIY Friday en staat er een hele leuke en vooral hele gezellige DIY voor jullie klaar. En om heel eerlijk te zijn is het een Kerst DIY. Ik weet het, ik ben er lekker vroeg bij. Ik heb met dit koude weer buiten gewoon heel erg de behoefte om mijn huis lekker knus te maken met kaarsjes, lichtjes, bloemen en gezellige decoraties.

kerstmis-in-een-potje5Vorig jaar werd ik door mijn nichtje Hester op een heel leuk idee gebracht voor de superschattige DIY Christmas Jars. Geïnspireerd door deze DIY bedacht ik een wat groter Kerstlandschap met als thema ‘Driving home for Christmas’.

Driving home for christmas_01Voor mijn Kerstlandschap heb ik natuurlijk wel een plek nodig om dat landschap in te maken. Ik keek om me heen, en ineens had ik het! Momenteel staan mijn cactussen in deze IKEA kas, dus die haal ik er even uit en zet ik op een ander plekje.

blokker kerst_1Heb je geen IKEA kas dan kun je ook van die mooie, glazen windlichten gebruiken. Tegenwoordig kun je bij Action en Leen Bakker van die lekkere grote kopen in het vierkant of rechthoekig. Hierboven spotte ik een mooi exemplaar bij Blokker.

Driving home for christmas_02 Driving home for christmas_03Nu de kas leeg is vul ik het met nepsneeuw. Ik heb mijn zakken kristalsneeuw bij Xenos gehaald, maar je kunt ze bijna overal vinden rond deze tijd van het jaar.

Driving home for christmas_04Rechtsachterin heb ik een doosje geplaatst, zodat mijn landschap wat heuveligachtiger wordt en een 3D uitstraling krijgt.

Driving home for christmas_06 Driving home for christmas_07Nu is het tijd om je landschap te vullen! Bij Blokker heb ik een grote zak met nepboompjes gekocht voor €7,99 in verschillende soorten en maten. De grote Kerstboom links kost €4,99 en is echt super awesome, die heeft namelijk lichtjes die werken op batterij. Ook geeft deze boom wat kleur aan het tafereel.

Driving home for christmas_05Ook bij Action verkopen ze sets met boompjes en decoraties die je perfect kunt gebruiken voor je landschap. Verder raad ik je aan om zeker even tussen je oude Kerstspullen te snuffelen, want je hebt vast nog wel leuke boomdecoraties of andere items die je in je landschap kunt zetten. Denk ook aan dennenappels, kleine paddelstoeltjes, vogeltjes.

blokker kerst_3blokker kerst_2Bij Blokker spotte ik ook hele leuke huisjes waarin je een waxinelichtje kunt plaatsen. Ook schattig!

Driving home for christmas_08Omdat ik mijn landschap ‘Driving home for Christmas’ noem heb ik natuurlijk een auto nodig! Je kunt er (stiekem) eentje pakken van je zoontje, buurjongetje of kleine neefje of je koopt er eentje bij de speelgoedwinkel. Bind een boompje op het dak met een leuk touwtje en hoppa, net echt!

Driving home for christmas_11 Driving home for christmas_10 Driving home for christmas_09Plaats nu alle bomen, de auto en overige decoraties in je landschap, doe een stapje naar achteren en geniet van je creatie! Het resultaat is echt ontzettend gezellig en knus, en al helemaal als het donker wordt en de lichtjes van de Kerstboom aangaan. Het Kerstlandschap is helemaal niet moeilijk om te maken, je moet van te voren alleen de sneeuw, boompjes en wat leuke decoraties aanschaffen. Erg leuk voor kinderen, ook om samen te maken.

Heb je geen IKEA kas, groot glazen windlicht of iets anders waarin je dit tafereeltje kunt maken? Probeer dan eens de DIY Christmas Jars uit.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze Kerst DIY!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

117 Reacties

 1. 20 december 2014 / zaterdag, 20 december 2014

  hi serena

  ik vind je filmpjes echt super leuk om te zien het leifs kijk ik ze ze de hele dag dus stop alsjeblieft NIET met filmpjes maken

  groetjes sophie 🙂

 2. Veerle
  12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Ik had de spulletjes al gekocht (nepsneeuw en de figuurtjes van de Action) toen ik het artikel las, en vandaag eindelijk een tafereeltje mee gemaakt! “Normaal” speelgoedautootje kon ik niet meteen vinden, alleen tractoren en politiewagens die niet zo kerstig zijn. Maar het is toch een leuk resultaat geworden vind ik, heb het in een vaas gezet, sneeuw, boompjes, lantaarnpaal en een kerstmannetje. Bedankt voor de inspiratie!

 3. glen
  17 november 2014 / maandag, 17 november 2014

  Je bent veeel beter dan beautygloss.nl geworden! Ga zo door en je hebt leuke diys!! Nu ga ik dus alleen maar kijken op jou site dan die van mascha alleen maar het zelfde…..

  • Serena
   Auteur
   17 november 2014 / maandag, 17 november 2014

   hi Glen,
   de ene blogger is niet per se beter dan de ander, maar iedereen heeft zo zijn eigen style. In elk geval leuk dat je vaker op mijn site komt kijken! liefs, Serena

 4. Sabrina
  12 november 2014 / woensdag, 12 november 2014

  Heel erg leuk gemaakt

 5. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

  Ahh, super leuk zeg! Dat autootje is zó schattig met zo’n kerstboom op het dak. Dit wil ik ook maken. 😀

 6. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

  Haha leuk om te zien! Mijn moeder maakt rond kerst altijd een heel kerstdorp bestaande uit verschillende huisjes, boompjes en poppetjes. De huisjes geven vaak ook nog licht en het dorp wordt elk jaar groter hihi! Het is wel altijd heel leuk en gezellig! Dit is een beetje een mini-versie daarvan!

 7. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

  Wat super leuk en cozy! Ik heb gelijk zin om mijn kamertje net zo gezellig te maken!

 8. 10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

  Neee, dit is echt té leuk! Wat leuk bedacht en mooi uitgevoerd. Aaah, Christmasvibes.

 9. lousaa
  10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

  Het voelt weer een beetje als toen ik tien was en we dit soort dingen op school deden. Of dat we uren stonden te kwijlen bij de muziekdoosjes met schaatstafereeltjes en zilveren vogelthes bij de Intratuin in ons dorp. Ik ben er niet zo van, doe mij maar een mooie bonte kerstboom en dan is het mooi. Wat mij betreft.

 10. bianca
  10 november 2014 / maandag, 10 november 2014

  Wauw. Echt ontzettend leuk bedacht

 11. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

  Ziet er super leuk uit!

 12. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

  Super leuk om dat in een kas te doen

  xx Sanne

 13. 9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

  Het ziet er echt ontzettend leuk uit!

 14. abu
  9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

  aaw wat leuk bedacht weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *