Givenchy – Ange ou Démon Le Secret Elixir

Zo, een hele mond vol, dat nieuwe parfum van Givenchy (leuk weetje trouwens, dit spreek je uit als zjievanzjie).

In het jaar 2006 werd de allereerste Ange ou Démon geur gecreëerd. Vervolgens kwam er bijna elk jaar een nieuwe variant op, waaronder Ange ou Démon Le Secret in 2009. In 2011 werd er een variant op de Le Secret variant uitgebracht genaamd Ange ou Démon Le Secret Poesie d’un Parfum d’Hiver. Dit was een speciale, warmere winter editie. Begin deze maand verwelkomen we de nieuwste variant op Ange ou Démon Le Secret, namelijk Ange ou Démon Le Secret Elixir.

De mensen die reeds bekend zijn met de parfums uit de Ange ou Démon serie zullen vast en zeker verliefd worden op deze nieuwste aanvulling, maar ook wanneer je nog onbekend bent met Ange ou Démon kunnen deze parfums absoluut je hart veroveren.

Het idee van de Ange ou Démon geuren is natuurlijk ‘het engeltje’ en ‘het duiveltje’. Deze parfums zijn tegelijkertijd zacht en onschuldig, maar beschikken over een duivelse charme. De parfums zijn gebaseerd op tegenstellingen: licht en schaduw. Onschuld en verleiding. Zachtheid en wellust. De ‘Le Secret’ serie is daarnaast ook nog eens mysterieus, intrigerend en sensueel.

Le Secret Elixir bevindt zich in een prachtige donkerpaarse flacon. De vorm doet me denken aan een edelsteen, en de kleur aan Amethyst. Deze flacon oogt wat strakker en moderner dan haar voorgangers, een echt juweeltje op je toilettafel.

De belichaming van Ange ou Démon Le Secret Elixir is het Russische topmodel Natasha Poly. Met haar engelachtige blonde haar en sensuele uiterlijk straalt ze precies uit wat Givenchy in gedachten had bij hun nieuwste parfum.

Ze draagt een creatie met struisvogelveren die doen denken aan engelen vleugels. Ondanks de lieflijke setting vermengd Natasha zachtheid in een houding waarin onschuld samensmelt met wellust. Ze kijkt uitdagend, verleidelijk, maar tegelijkertijd ook teder en zacht.

Ange ou Démon Le Secret Elixir is vooral een bloemig parfum, maar start met frisse topnoten en beschikt over warme, sensuele houtnoten in de basis. Elixir is dieper, rijker en sensueler dan haar voorgangers.

Het parfum begint met de frisheid van citroen en groene thee en een vleugje neroli (oranjebloesem). Vervolgens verandert de geur in een bloemiger, sensueler geheel. Een weelderig hart van oranjebloesem, jasmijn en frangipani. Deze lichte, witte bloemen geven het parfum zijn onschuldige en licht poederige touch. De basis geeft dit parfum echter zijn verleidelijke karakter. Muskus, vanille, cederhout en patchoeli laten een warme, zwoele en onweerstaanbaar verslavende geur achter op de huid.

Ange ou Démon Le Secret Elixer heeft ook mijn hart gestolen. Hoewel ik meer van de lichte, crispy clean geuren ben, vind ik dit parfum toch ook wel erg lekker! Het is inderdaad wat sensueler dan wat ik gewend ben, maar hierdoor ideaal voor ‘s avonds (avondje stappen, etentje, date met le boyfriend).

Elixir is niet eens per se een nachtelijk parfum, door de frisse topnoot en de niet al te zware basis kan dit parfum ook prima voor overdag. Ik voel me meteen een soort femme fatale wanneer ik het op spray. Vrouwelijk, flirty, verleidelijk, een tikje ondeugend. Het gevoel wat ik van dit parfum krijg kan ik iedereen aanbevelen! ^^

Het is een ‘eau de parfum intense’ en de houdbaarheid is dan ook erg goed. Spray je het ‘s ochtends op dan ruik je dit parfum zeker nog aan het einde van de dag. Alleen dan is de geur wat zachter en sensueler geworden, maar nog steeds goed waarneembaar.

De prijzen:

 • 30 ml – €58,50
 • 50 ml – €83,50
 • 100 ml – €118,00

Ange ou Démon Le Secret Elixir is vanaf november 2012 verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerieën.

Hebben jullie de geur al geroken? En zo nee, wat vinden jullie er van, als je het zo ‘op papier’ leest, iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

61 Reacties

 1. Jenn
  30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Ik heb de Ange ou Demon le secret, maar toen ik de Elixir probeerde vond ik deze ook geweldig! Deze parfum staat zeker op mijn lijstje van dingen dat ik nog moet kopen!

 2. Sanne
  11 november 2012 / zondag, 11 november 2012

  Ik denk niet dat dit mijn geur is 🙂

 3. 10 november 2012 / zaterdag, 10 november 2012

  Good job Serena! Door deze review ben ik echt aangezet tot het gaan ruiken van dit parfum. Ben benieuwd!

 4. Laura
  9 november 2012 / vrijdag, 9 november 2012

  de le secret versie vond ik zoooo heerlijk, is nu helaas op 🙁 ben benieuwd naar deze, binnenkort maar een keer ruiken!

 5. Conny
  9 november 2012 / vrijdag, 9 november 2012

  ik ben gek op die geur.

 6. Bella
  9 november 2012 / vrijdag, 9 november 2012

  hmmm zeker iets voor mij, mijn favo luchtje is neroli jasmin van TBS dus ik neem zeker even de moeite om deze binnenkort te besnuffelen in de douglas

 7. Marloes
  9 november 2012 / vrijdag, 9 november 2012

  Oeh, die samenstelling is precies waar ik van houd, even langs de parfumerie om te gaan ruiken 🙂

 8. 9 november 2012 / vrijdag, 9 november 2012

  Ik heb deze parfum nog niet geroken, maar als ik het hier zo lees wil ik er zeker een keer aan gaan snuffelen. Hij lijkt me namelijk wel erg lekker.

 9. 9 november 2012 / vrijdag, 9 november 2012

  I would love to smell these scents.
  I bet this is something that would make myself feel fresh and confident.
  but oh the price is quite hurting.
  Is this available in Canada?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *