Gezonde lunch box ideetjes

De scholen zijn weer begonnen, mensen komen weer terug van vakantie en moeten (helaas) weer aan het werk, dus dé vraag die ons massaal bezighoudt is: wat eten we vandaag voor lunch? Om jullie wat inspiratie te geven voor gezonde lunchrecepten maakte ik een video waarin ik twee lunch boxes klaarmaak, een Aziatische variant en een Hollandse variant. Hopelijk doen jullie er leuke ideeën mee op!

gezonde lunch box tips - 2Aziatische lunch box:
2 rice paper rolls + dipsausje
biologische pompoencrackers met kaas
pinda’s
fruitsalade met mango en kokos

gezonde lunch box tips - 3Hollandse lunch box:
2 wraps met humus, komkommer en gerookte kipsalade
2 gekookte eieren
framboosjes
4 groentespiesjes

Toen ik vroeger op de middelbare school zat nam ik gewoon wat boterhammen en een appel mee, en dat is natuurlijk prima, maar ik moet zeggen dat ik het wel echt ontzettend leuk vind om deze lunch boxes voor te bereiden. Tuurlijk, het is even wat werk, maar bovenstaande ideeën kun je gemakkelijk de avond er voor maken, bijvoorbeeld tijdens het kijken van een serie of film. Multitasking! Bovendien is het leuk om elke keer wat nieuws te verzinnen, je kunt er namelijk lekker creatief mee bezig zijn en heerlijk variëren. En, op deze manier kun je meteen goed in de gaten houden of je wel voldoende vitamientjes en vezels binnenkrijgt.

gezonde lunch box tips - 1Terwijl ik deze lunch boxes aan het maken was dacht ik ‘wat zou het leuk zijn als ik nu kleine kinderen zou hebben die ik dan met lunch boxjes naar school kan brengen’. Echt hoor, je hoort ze nog net niet rinkelen, die eierstokken van me. Ik ben op internet zulke leuke ideeën tegengekomen, bijvoorbeeld sandwiches uitgestoken in de vorm van een ster, of gekookte eieren in hartvorm of geinige prikkertjes met fruit. Ik weet zeker dat ik dat later ook ga doen voor mijn kinderen. Dat is voor een kind toch een geweldige verrassing als ze hun dekseltje van hun lunch box trekken?

Maar ook voor volwassenen is het veel leuker om zo’n gezond en gevarieerd lunchbakje open te maken. Ik heb die van mij net opgegeten in de trein onderweg naar Schiphol, en ik werd er gewoon vrolijk van. Ik denk dat afwisseling en variatie goed is voor je geest, en door goed voor jezelf te zorgen met gezond eten, ga je uiteindelijk ook veel lekkerder in je vel zitten.

gezonde lunch box tips - 4Op Instagram kreeg ik vragen over het bakje dat ik gebruik. Het bakje is van het merk Lock & Lock. Ze zijn er in verschillende formaten, maar deze is ideaal omdat er verschillende vakken in zitten zodat je je eten gemakkelijk kunt scheiden. Bovendien sluiten deze Lock & Lock bakjes ontzettend goed af. Ik heb ze een tijdje geleden opgestuurd gekregen voor een campagne, en ik ben er nog steeds ZO blij mee!

Ik zie nu trouwens een sticker op één van de bakjes staan waarmee je 15% korting krijgt op je bestelling met de code: SALE124. Ik weet niet of de code nog geldig is, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen! Deze post is trouwens niet gesponsord, ik ben gewoon oprecht blij met deze bakjes. Ik gebruik ze bijna dagelijks en ik kan ze iedereen aanraden.

Welke lunch box heeft jouw voorkeur, de Aziatische of de Hollandse? En heb jij nog lekkere, gezonde lunchtips die je wilt delen?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

84 Reacties

 1. Lotte
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Leuke ideetjes! Net een paar bakjes besteld: de kortingscode werkt nog, merci! :)

 2. Ikram
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Leuk topje :)
  Oh ik vroeg mij net af wat ik met de rice paper rolls zou kunnen doen die ik heb liggen! Thaaaaaaaaaaaaaaanks :D Het ziet er allemaal zoooooo mooi, gezond en kleurrijk uit :D

 3. Angelia
  9 september 2015 / woensdag, 9 september 2015

  Die handige bakjes kun je bij de zeeman kopen voor €1,29.
  Ze zijn super!
  En serena wat een heerlijke lunch tips!

 4. Jennifer
  8 september 2015 / dinsdag, 8 september 2015

  Hoi Serena,

  wat een heerlijke en simpele lunchideen!

  Wat ik altijd maak is meergranen wrap met light roomkaas kruiden met kipfile tuinkruiden en sla. Of i.p.v. kipfile zalm plakjes.

  Dat zijn mijn 2 favorieten gevulde wraps. Maar ik ga de joune ook is proberen! ?

  Groeten,

  Jennifer

 5. Saskia
  5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Wat een leuke ideetjes! Ik vind brood mee naar school nemen echt verschrikkelijk (blijft nooit lekker) dus dit is echt handig! Ga ik eens proberen :)

 6. Amy
  4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Leuke video Serena! Ik heb die bakjes inderdaad eerder voorbij zien komen op je blog en ze leken me heel handig. Ik wilde ze kopen maar heb het niet gedaan omdat de verzendkosten vrij hoog waren (ik wilde maar een bakje kopen…). Ik hoopte iets soortgelijks bij winkels als blokker tegen te komen maar heb nog niks gevonden. Die kortingscode vind ik dus super fijn, ik ga morgen kijken of hij het doet!

 7. Jessy
  4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  De lunchbox die jij hebt lijkt me echt enorm handig!
  Ik zou btw voor de Aziatische variant gaan, denk dat ik die rolls maar een keer ga maken als avondeten binnenkort :P

 8. Lisa
  4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Ziet er super leuk uit, Serena! Bedankt om dit met ons te delen :)

 9. 4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Wat een leuke ideeën! Ik ben vaak te lui om dingen klaar te maken, maar ik moet zeggen dat dit er wel heeeeul lekker uitziet :D en een stukkie gezonder dan de twix die ik op het station koop XD

 10. Bet
  3 september 2015 / donderdag, 3 september 2015

  Hey Serena,
  Wat een leuk idee allemaal. Goedbedacht en ziet er allemaal goed uit. K bn echt geinspireerd. Geen eten meer kopen☺️. Ik heb alleen een vraag welke formaat heb jij van de 3delige box. Je hebt veel verschillende formaten maar die wat jij hebt is perfect. Als je de formaat doorgeeft ben k erg blij. Ik wens je nog veel succes met beautylab.

  • Nienke
   17 september 2015 / donderdag, 17 september 2015

   Hoi Bet,

   Dat is de HPL817C – 1.0 liter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *