4 x Luxe Body Scrubs (+ ik ben jarig!)

Body scrubs zijn één van mijn favoriete bath- en bodyproducten dus ik vind dit dan ook heerlijk om te testen! Mijn lichaam scrubben is voor mij echt een mini wellness momentje onder de douche, en na het scrubben is mijn huid altijd superzacht, goed gehydrateerd én ruikt het ook nog eens lekker. Pure verwennerij! Wanneer ik mezelf wil trakteren op een wat luxer beautyproduct, kies ik daarom vaak voor een scrub. Ik ben er dol op!

luxe body scrubs review - 25Ik stond dan ook echt te trappelen om deze 4 luxe body scrubs te testen. Mijn all time favorite scrubs zijn de Touch of Hammam scrub van Rituals en de Thalasso scrub van Collistar, dus ik ben altijd benieuwd of er scrubs zijn die deze favorieten kunnen overtreffen.

Vandaag een stapelreview van de volgende scrubs;
– John Masters Organics – Fresh Lemon & Lime body scrub
– Kiehl’s Soy Milk & Honey Body Polish
– The Body Shop African Ximenia Scrub
– Molton Brown Heavenly Gingerlilly Caressing Body Polisher

John Masters Organics scrub

luxe body scrubs review - 13 John Masters Organics (JMO) is een merk dat ruim 20 jaar op de markt is. Ik kende het eerlijk gezegd niet, totdat ik deze scrub kreeg toegestuurd. Ik nam hem mee naar Mykonos en ik moet zeggen, deze scrub is fantastistisch en heeft slechts één groot nadeel: het potje is veel te klein! Ik ben dol op deze scrub, dus wat mij betreft maken ze liter-potten van dit spul.

JMO is een duurzaam merk met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, waarvan er zo veel mogelijk (70 – 100%) biologisch zijn. Hun producten bevatten dus geen SLS/SLES, parabenen, kunstmatige geur-, kleur- en vulstoffen en zijn dierproefvrij.

luxe body scrubs review - 14 Het potje bevat 136,2 gram body scrub – wat mij betreft echt veel te klein! Ik ben echt zo iemand die altijd VEEL gebruikt. Veel douchegel, veel haarmasker en ook veel scrub. Dus met zo’n potje doe ik maximaal 4 keer (als ik mijn gehele lichaam zou scrubben).

luxe body scrubs review - 15 Dit zijn de ingrediënten;
Sugar*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, cocos nucifera (coconut) sugar*, cocos nucifera (coconut) nut oil*, butyrospermum parkii (shea) nut butter*, citrus aurantifolia (lime) peel oil*, citrus medica limonum (lemon) peel oil*, vanilla planifolia (bourbon vanilla) bean oil*, litsea cubeba fruit oil*, cananga odorata (ylang ylang) flower oil*, mentha spicata (spearmint) leaf oil*, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract*

* Certified Organic

luxe body scrubs review - 16 De scrub is op basis van suiker en bevat maar liefst 12 biologische, plantaardige oliën en extracten. De scrub is gegeurd met de etherische olie van onder andere citroen, limoen, munt en rozemarijn en daarom heeft het ook zo’n geweldige verkwikkende citrusgeur. De munt en rozemarijn zorgen voor dat typische ‘ik ben in een spa of sauna’ geurtje. Love it! De scrub is niet te droog en zeker niet te vettig, maar bevat precies de juiste balans tussen suikers en oliën. Het heeft een ietwat droge slushy textuur.

luxe body scrubs review - 17 De scrub is lekker stevig en grof, maar niet zo grof dat het pijnlijk is voor de huid. Je voelt duidelijk dat je lekker aan het scrubben bent. En, je hebt slechts een klein beetje nodig. De scrub verdeelt goed over de huid.

luxe body scrubs review - 18Wanneer je onder de douche staat en de scrub aanbrengt met masserende bewegingen, smelt de suiker langzaam maar zeker weg. Wat er overblijft is een gladde, zachte huid met een subtiel glanzend olielaagje, die er iets langer over doet om wat verder in te trekken. Uiteindelijk blijft er toch een dun, hydraterend laagje achter op de huid. Persoonlijk vind ik dit heerlijk, en ik kan me voorstellen dat het ook erg lekker is wanneer je last hebt van een droge huid. Insmeren met body lotion is na het scrubben met deze scrub overbodig. Ook fijn, de huid geurt nog lekker na. Omdat ik deze scrub in Mykonos heb gebruikt doet de geur me meteen aan vakantie denken. Onder de douche droom ik er dan ook heerlijk bij weg, haha!

De Fresh Lemon & Lime body scrub van John Masters Organics kost €34 (136,2 gram) en is te koop via hun eigen online webshop, maar ook via een aantal fysieke verkooppunten verspreid door Nederland en België.

Kiehl’s Soy Milk & Honey Body Polish

luxe body scrubs review - 20Deze scrub van Kiehl’s zit in een handige tube, en is daardoor gemakkelijk en hygiënisch in gebruik. Het eerste wat me opviel was de geweldige, romige geur.De Soy Milk & Honey Body Polish heeft namelijk de romige, tropische geur van kokosnoten, met een vleugje zoete honing. Het is een milde, zachte en vertrouwde geur, die je op de een of andere manier doet denken aan je kindertijd. Ik vind deze geur persoonlijk erg lekker!

luxe body scrubs review - 21luxe body scrubs review - 22De Body Polish bevat schuimende reinigers en emulgators, waardoor het in een melkachtige substantie verandert zodra het in aanraking komt met water. Het is in feite een hele romige shower gel met scrubdeeltjes. Daarnaast bevat het ook luxe ingrediënten zoals shea butter, jojoba butter en zoete amandel olie, maar dat is slechts een fractie van het totaal aangezien deze ingrediënten helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staan (terwijl ze wel worden genoemd aan de voorkant van de verpakking).

Wat er precies als scrubdeeltjes wordt gebruikt wordt niet echt vermeld, maar aan de ingrediëntenlijst te zien is dat hoogstwaarschijnlijk Luffa Cylindrica, oftewel luffa (of loofah). Dit is een natuurlijke, plantaardige scrub, gemaakt van gedroogde kalebas.

luxe body scrubs review - 19 Het fijne aan deze scrub is dat het in feite een romige douchegel is die ook nog eens scrubt. Normaal gesproken scrub ik 1 of 2 keer in de week, maar dit is zo’n product dat je elke dag kunt gebruiken. En dat betekent dus ook elke dag een zacht, glad en verleidelijk velletje!

luxe body scrubs review - 23 De Soy Milk & Honey Body Polish is vrij dik en romig, maar verdeelt goed over de huid. Er zitten vrij veel fijne scrubdeeltjes in, waardoor deze scrubt erg goed scrubt. Soms heb je van die producten waarbij je de scrubdeeltjes letterlijk kunt tellen (ik vraag me dan altijd af waarom ze dat product überhaupt de naam scrub durven te geven), maar dit product is écht goed scrubbend. Lekker stevig, maar wel op een milde manier. Tijdens het aanbrengen ‘voel’ je dat er iets gebeurt, zeg maar.

luxe body scrubs review - 24Omdat dit product emulgators bevat verandert het in een schuimende, melkachtige substantie wanneer het met water in aanraking komt. Hierdoor kun je het product nog beter verdelen over je lichaam, terwijl je het tegelijkertijd voorziet van een scrubbeurt, ideaal! Het nadeel vind ik dat deze scrub geen hydraterend, olieachtig laagje achterlaat naderhand. Het voelt ook niet droog, maar ook niet extra gevoed. Mensen met een droge huid zouden bijvoorbeeld nog moeten smeren met een body lotion. Ik weet dat er mensen zijn die juist niet van zo’n laagje houden na het scrubben, dus voor hen is dit natuurlijk juist een plus!

De Soy Milk & Honey Body Polish van Kiehl’s kost €29 (200 ml) en is te koop via de Kiehl’s stores en counters en via hun online webshop. Klik hier om jouw dichtstbijzijnde Kiehl’s verkooppunt te zoeken.

The Body Shop African Ximenia Scrub

luxe body scrubs review - 10 De African Ximenia Scrub van The Body Shop is afkomstig uit hun nieuwe Spa of the World collection. De scrub is heel stevig (boterachtig) en zit in een supergrote pot van 350 ml. Kijk, dat zijn pas formaten!

luxe body scrubs review - 9 De scrub ruikt heel bloemig, licht en fris. Het is een zachte, subtiele geur. De African Ximenia Scrub heet zo omdat het Ximenia olie bevat, olie afkomstig van de Ximenia boom, beter bekend als the Tree of life. Deze olie staat bekend om zijn gladmakende, zijdezachte werking op de huid.

luxe body scrubs review - 7 De scrub bevat echter maar weinig van deze kostbare, luxe olie, want het ingrediënt staat vrij onderaan de ingrediëntenlijst. Het bevat verder bijenwas – wat ik een raar ingrediënt vind voor een scrub – glycerine, shea butter, emulgatoren, parfum en maïszetmeel (?).  Ik denk dat dit laatste ingrediënt is toegevoegd om de scrub iets minder vettig aan te laten voelen, en eventueel wat te verdikken.

luxe body scrubs review - 8De African Ximenia Scrub is dik. Bijna hard en boterachtig, zou je het kunnen noemen. Het voelt ook aan als een body butter, heel stevig en romig. En zo brengt het ook aan. In eerste instantie schrok ik, omdat ik dacht dat ik per ongeluk het verkeerde product had meegenomen onder de douche. Hun Body Butter zit namelijk in bijna dezelfde pot, haha! Maar nee, ik had toch echt de goede. De scrub brengt niet zo soepel aan, het verdeelt een beetje stug door de dikke textuur.

luxe body scrubs review - 11 De scrub bevat zout als scrubdeeltjes, maar het zijn er niet zo HEEL veel, waardoor je wel voelt dat je aan het scrubben bent, maar slechts heel subtiel. De scrub van Kiehl’s was veel steviger en scrubbender dan deze.

luxe body scrubs review - 12Komt de scrub met water in aanraking, dan verandert het in een melkachtige substantie. Het schuimt niet, zoals de Kiehl’s scrub. Op deze manier kun je het iets beter verdelen. Het zout smelt al vrij snel weg, waardoor ik niet echt het gevoel heb dat dit een scrub is. Ze hadden er wat mij betreft meer scrubdeeltjes in moeten stoppen. Ook laat het geen hydraterende olielaagje achter op de huid. Het geurt wel vrij sterk, dus je huid is na dit product heerlijk geparfumeerd.

De African Ximenia Scrub van The Body Shop kost €22 (350 ml) en is te koop via alle The Body Shop filialen en via hun online webshop.

Molton Brown Heavenly Gingerlily Caressing Body Polisher

luxe body scrubs review - 1 Ook deze Heavenly Gingerlily scrub van het luxe Londonse beautymerk Molton Brown zit in een riante pot van maar liefst 275 gram. Lekker groot! Deze scrub is onderdeel van hun nieuwe Body Polisher lijn. Molton Brown liet zich voor deze lijn inspireren door verschillende verre bestemmingen. Heavenly Gingerlily is geïnspireerd op het verre, tropische eiland Tahiti.

luxe body scrubs review - 2Het leuke aan deze scrub is dat het zwarte scrubdeeltjes bevat, namelijk zwart Tahitiaans zand. Het zand is zwart vanwege de vulkanen op het eiland. De scrub is verder verrijkt met tamanu notenolie, lelie extract en de warme, kruidige aroma’s van gember en kardemom.

luxe body scrubs review - 6 De scrubdeeltjes van deze scrub bestaat grotendeels uit suiker. Deze scrub is anders dan de meeste scrubs die ik ken, want deze heeft namelijk een dikke, gelachtige textuur. Het bevat verder veel olijfolie, glycerine en kokosnootolie, allemaal lekker hydraterend voor de huid.

luxe body scrubs review - 3 De looks van deze scrub zijn ontzettend cool, vind ik. Je kunt het zwarte, Tahitiaanse zand goed zien zitten. Natuurlijk is dit een leuk marketingverhaal, maar het geeft de scrub een lekker luxe tintje. De geur is heel bloemachtig en licht, maar heeft ook een ‘groen’ of scherp randje. Ik kan er niet zo goed de vinger opleggen, maar persoonlijk vind ik dat niet zo’n succes. Ik ruik er niet echt de kruidige geuren van gember en kardemom in terug.

luxe body scrubs review - 4 De scrub heeft een wat dikkere, gelachtige textuur. Het voelt aan als een gelachtige body lotion, maar eenmaal op de huid smelt het zachtjes tot een olie. Het bevat een goede hoeveelheid scrubdeeltjes, je voelt ze goed zitten terwijl je het aanbrengt op de huid. Lekker stevig en fijn, maar niet pijnlijk. Qua scrubdeeltjes vergelijkbaar met iets tussen de Kiehl’s en John Masters organics in. Wat mij betreft is dat een goede verhouding.

luxe body scrubs review - 5Zodra de scrub in aanraking komt met water verandert het in een melkachtige substantie. Het verdeelt gemakkelijk over de huid en scrubt de huid goed voordat alle suiker is gesmolten. Ook het zand spoel je er gemakkelijk af. De geur van deze Heavenly Gingerlily scrub blijft goed en sterk nageuren op de huid.

De Heavenly Gingerlily Caressing Body Polisher kost €40 (275 gram) en is alleen te koop via de wat luxere, exclusievere verkooppunten (klik hier om jouw dichtstbijzijnde verkooppunt op te zoeken) of via hun online shop.

luxe body scrubs review - 25Van alle scrubs die ik zojuist heb gereviewed ben ik het meest fan van die van JMO, omdat ik gewoonweg dol ben op de geur en op het lekkere, olieachtige laagje dat het achterlaat op mijn huid. Het enige nadeel is dat de pot veel te klein is! I need more! Ook ben ik fan van de Body Polish van Kiehl’s. De geur is heerlijk, de tube vind ik handig in gebruik en het bevat lekker veel scrubdeeltjes. Ook fijn dat het schuimt, zo ben je meteen aan het reinigen en hoef je dus niet extra een shower gel te gebruiken, scheelt weer tijd in de douche.

De scrub van de Body Shop vind ik niets, veel te dik, het verdeelt niet prettig op de huid en bevat amper scrubdeeltjes. De scrub van Molton Brown is heel interessant met dat zwarte zand, en scrubt ook lekker goed en stevig, maar vind ik wel wat aan de dure kant plus dat ik de geur voor mij persoonlijk geen topper vond.

Ik ben erg benieuwd naar jullie shower routine. Scrub jij wel eens, of juist heel vaak? En zo ja, waar geef jij de voorkeur aan, aan een scrub die een olielaagje achterlaat, of juist aan een scrub die dat niet doet?

Wat vinden jullie van de bovenstaande body scrubs? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

PS. vandaag ben ik – net als Beyoncé – jarig. Hiep, hiep, hoera voor mij! Ik ben alweer 31 jaar geworden, wow! 🙂

Volg:

79 Reacties

 1. Lieke
  20 september 2015 / zondag, 20 september 2015

  Jammer dat die twee scrub polyethyleen bevat, oftewel: plastic. Dat spoelt via het riool de zee in en dan komt het in de buik van arme schildpadjes terecht 🙁
  Liever die anderen gebruiken dus, met suiker als scrubdeeltjes.

 2. Ikram
  11 september 2015 / vrijdag, 11 september 2015

  Een late gelukkige verjaardag gewenst 😀
  Die John Masters Organic scrub ziet er goed uit!! Ik hou van grovere scrubs maar heb de indruk dat er niet zoveel op de markt te vinden zijn, Of vergis ik mij? Maar het feit dat deze ook nog eens een hydraterend laagje heeft is purfect 😀 Ik ga er eens naar op zoek gaan 😀

 3. 6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Als eerste : Van harte gefeliciteerd Serena! Maak er een fijne dag van .

  En die eerste scrub lijkt mij ook erg fijn. Vooral ook de geur hihi.
  Ik hou van citrus geuren.

 4. Frans
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Gefeliciteerd Serena!

 5. Marieke
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  Ik denk dat jij de Secrets of The World Dead Sea Salt scrub van The Body Shop wel kan waarderen, die is heeel grof!

  • 7 september 2015 / maandag, 7 september 2015

   Daar dacht ik dus ook al aan, ik heb hem in de winkel geprobeerd, die doet wel echt zijn werk!

 6. Nikki
  5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Happy birthday!

 7. Kelly
  5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat ik over 10 jaar net zo mag shinen als jij. Inclusief je VS-worthy bikini body 😉

  Enjoy your day 🙂

 8. 5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  En van harte gefeliciteerd Serena!

 9. 5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Ziet er goed uit. Ik ken lang niet alle merken die je noemde. Alleen die van de bodyshop. Ik heb gisteren toevallig zelf scrubs gemaakt tijdens mijn workshop. Maar ik ben nu ook benieuwd naar die van JMO.

 10. 5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Hele mooie foto’s, de producten wil ik echt wel eens een keer uitproberen! En nog gefeliciteerd met je verjaardag Serena, ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad.

 11. 5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Wauw, prachtige foto’s!!! En nog van harte

 12. Elke
  5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Mooie foto’s heb je erbij gemaakt, je kunt de scrubs haast voelen door het beeldscherm heen! Gefeliciteerd nog met je verjaardag! En Beyoncé natuurlijk ook, maar die is vast te druk om dit lezen 😉

 13. Debby
  5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Beetje te laat maar nog Gefeliciteerd! Ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad!! x

 14. angie32
  5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Van harte gefeliciteerd Serena!
  Xxx

 15. Anna
  5 september 2015 / zaterdag, 5 september 2015

  Gefeliciteerd meid! En nog veeeeele jaren!!

 16. caroline
  4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Weer een leuke blogpost met mooie foto’s en gefeliciteerd met je verjaardag !

 17. 4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  In de eerste plaats natuurlijk gefeliciteerd Serena! Nog vele jaren! En mijn complimenten voor de prachtige foto’s die je hebt gemaakt.

 18. Laure
  4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Gefeliciteerd, Serena! Je verjaardag delen met Bey, als dat geen goed teken is!
  Nog veel plezier!

 19. Ger
  4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Gefeliciteerd! Heerlijk al die scrubs. Ik scrub mijn lichaam twee keer per week, meestal Collistar of van Kruidvat, eigen lijn. Die van JMO lijkt me erg fijn!

 20. Linda
  4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Van harte gefeliciteerd, ik hoop dat je een heerlijke dag hebt.
  Scrubben doe ik iedere week, soms alleen met een scrubhandschoen met een lekkere douche creme, waarna ik me lekker insmeer met een bodybuuter. De scrub van de Thermen vind ik erg prettig, daarna is mijn huis zo zacht, White Lotus vind ik zo lekker. De scrub van Kiehls lijkt me heerlijk, fijne review.

 21. 4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er nog een mooie avond van 🙂

 22. 4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag x

 23. 4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Gefeliciteerd met je verjaardag! 😀

 24. Claudia
  4 september 2015 / vrijdag, 4 september 2015

  Hertelijk gefeliciteerd! In de Kiehl scrub wordt plastic als scrubdeeltjes gebruikt (polyethylene, tweede ingredient) en draagt daarmee bij aan de “plastic soup” in de oceanen. Die zou ik persoonlijk dus niet gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *