Getest: Veet Easywax

Een aantal weken geleden ontving ik een nieuw ontharingssysteem van Veet genaamd Easywax. Een revolutionair apparaatje dat de wax op een constante temperatuur houdt en die je gewoon eigenhandig over je benen kunt uitrollen: ik was enthousiast! Vanaf dat moment liet ik mijn beenharen dan ook lekker groeien en bloeien en inmiddels hebben ze de eervolle lengte bereikt van 1 cm! Yeah! Tijd om te testen dus!

Easywax kit (€24,95) en navulling (€9,95)

De Easywax kit bestaat uit het volgende;– het apparaatje
– snoertje
– dock
– wasvulling
– 4 nabehandeling doekjes en 10 strips

Het werkt heel eenvoudig! Plug het snoertje in het apparaatje:


Ze het apparaat in de dock en doe de wasvulling erin:


Stekker in het stopcontact:


Als het lampje brand dan weet je dat het aan staat:


En daarna moet je 20 minuten wachten tot de was geheel is opgewarmd. Vervolgens pak je het apparaatje en rol je deze over je benen (of oksels, armen, bikinilijn).

Kijk, lekker harig!


De eerste paar keer rollen komt er nog geen was uit de roller, maar op een gegeven moment voel je wat weerstand en dan komt het er uit. Gelijkmatig en snel en zonder geklieder met stokjes en potjes. Ideaal!De kleur is lekker roze zodat je goed kunt zien waar je bent geweest. Ik vind dat je op deze manier veel meer controle hebt over de was. Met kant-en-klare strips is het vaak een beetje uitvogelen waar je de strip moet plaatsen (die randen zijn zo breed, dus bij mij kwam het vaak voor dat ik een gedeelte oversloeg), maar hiermee kun je precies zien waar je bent geweest en waar je nog moet zijn. Ook moeilijke plekjes (rond de knieën en bij de kuiten) zijn een stuk gemakkelijker te bereiken met Easywax.

Het is belangrijk dat je de was met de haargroei mee uitsmeert en tegen de haargroei in trekt. Nadat de was is uitgesmeerd plak je er zo snel mogelijk een strip overheen. Goed aanwrijven (met de haargroei mee) en dan… trekken!


Ik weet dat jullie het willen zien, dus bij deze het ‘resultaat’!


Oeh! Lekker veel. En wat houd je over? Een glad stukje been:


En zo ga je door tot je elk plekje op je benen hebt gehad. Easywax doet zijn naam eer aan, want het is inderdaad erg easy to do :)

Een tip is om het apparaatje gedurende je wax-sessie gewoon in het stopcontact te laten zitten, dus niet uitpluggen. Je bent nog best een tijdje bezig, vooral als je het niet zo vaak doet of heel secuur te werk gaat, en dan heb je kans dat je was te veel afkoelt. Wat mij betreft had het snoer om deze reden best een stukje langer mogen zijn!

Verder vind ik dat er te weinig strips in de kit zitten. Echt veel te weinig! Ik was met één been klaar en ineens waren alle 10 de strips op. Dus ik snel naar de Kruidvat gehold om strips bij te kopen, maar eenmaal daar bleken ze die niet los of apart te verkopen. En nu zit ik met één glad beentje en één harige. Hihi!


Ik belde Veet om te vragen hoe nu verder, en zij vertelden mij dat de Easywax kit bedoeld is om tweemaal beide benen te waxen. De bijgeleverde strips, in totaal zijn dat er 10, zijn dus goed voor vier benen. Ik snapte niet hoe je met 2,5 strip een hele been kon waxen, maar Veet raadde me aan om de strips aan beide kanten te gebruiken en om de strips (ondanks dat er al wax op zit) gewoon te hergebruiken.

Nice try Veet, maar jullie moeten gewoon die strips per 50 stuks in een doosje gaan verkopen, en snel een beetje! ;-) Naar mijn idee is er namelijk amper wax uit de vulling en ik denk dat ik er zelfs 6 tot 8 keer BEIDE benen mee kan waxen. Ik heb gemiddeld 8 strips per been nodig (nee, ik ga ze echt niet dubbelzijdig gebruiken, dat wordt een geklieder en een geplak) wat neerkomt op zo’n 100 strips als het in verhouding moet zijn met de hoeveelheid wax. Veet stopt er 10 strips in.

Ik snap niet dat er wel wax-navullingen te koop zijn, maar geen strip-navullingen. Ik heb het in elk geval doorgegeven aan Veet en hopelijk gaan ze wat doen met mijn feedback, want om nu steeds een navulling te kopen (waar dan weer 10 nieuwe strips in zitten) terwijl de wax nog lang niet op is, is natuurlijk zonde. Dat is het enige wat ik heb aan te merken op dit leuke en handige systeem.

Wanneer je klaar bent berg je het zo weer op, klaar voor de volgende keer.


Als je net als ik ook strips tekort komt kun je een katoenen lap stof in repen knippen en deze gebruiken. Of je bestelt ze elders online, bijvoorbeeld in deze webshop. Hier betaal je €4,50 per 100 kleine strips.

Veet Easywax kost €24,95 (starterskit) en de navulling kost €9,95. Het is te koop in alle bekende drogisten zoals Kruidvat en Etos.

Wat vinden jullie de prettigste manier om je benen te ontharen? Scheren, waxen, Epilady, of laat je het gewoon lekker groeien?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

228 Reacties

 1. Marita
  3 december 2016 / zaterdag, 3 december 2016

  Ik vind het maar een pokkeding!!! werkt voor geen meter!!! heb het meerdere keren geprobeerd, krijg er alleen maar plakkerige benen van. Weggegooid geld!!!

 2. Kubra
  1 juli 2016 / vrijdag, 1 juli 2016

  Wat een poepding is dat, het helpt TOTAAAL NIET

 3. Linda
  16 mei 2016 / maandag, 16 mei 2016

  Ik vond dit apparaatje de eerste keer ook prima werken, maar dan een paar maanden later (winter zat ertussen) rolt hij niet meer zo lekker. Het uitrollen op mijn benen was erg pijnlijk omdat hij toen al bijna haren mee uittrok.
  Tweede minpunt, hoe krijg je de achtergebleven wax van je benen af?

  • Serena
   Auteur
   16 mei 2016 / maandag, 16 mei 2016

   met olie!

 4. martha
  1 juni 2015 / maandag, 1 juni 2015

  De easy was van veelt is op de zwarte markt in Beverwijk te koop voor 7,50 en de navulling 5,00. Ook is daar de scholl eeltverwijderaar waar je in de winkel 29,99 voor betaal te koop voor 12 euro

 5. Angelllover1234
  23 november 2014 / zondag, 23 november 2014

  Ik ga het ook kopen.
  Trouwens de strips kun je meerder malen gebruiken. Klinkt misschien niet zo fris, maar je bespaart wel wat aan strips. Ook schijnt het zo te zijn dat je gewoon koffiefilters kan gebruiken als strips en die zijn niet duur ofzo. Of dat laatste waar is weet ik niet. Maar zodra ik hem binnenheb en niet genoeg strips meer heb zal ik het testen. Xoxo

 6. Jessica
  24 augustus 2014 / zondag, 24 augustus 2014

  Bij mij werkt het echt niet. Rode, pijnlijke bultjes op mijn benen (die nog altijd vol haar staan). Bovendien krijg ik de restjes niet weg met de doekjes.

 7. anna
  6 augustus 2014 / woensdag, 6 augustus 2014

  hey, ik had een vraagje ik scheer mijn benen en wil nu die wax apparaat gaan gebruiken. Zijn er mensen die het hebben geprobeerd en dat al je haartjes zijn verdwenen?? please let me know :)

 8. Jessica
  2 juli 2014 / woensdag, 2 juli 2014

  Nou ik heb hem net ook geprobeerd. Vol verwachting ging ik aan de slag. Helaas kwam er serieus geen enkele haar mee. Verschillende manieren geprobeerd, handleiding 1000x gelezen.. maar niks. Dag €30,-!

  • Lisa
   28 juli 2014 / maandag, 28 juli 2014

   Ik heb dus hetzelfde probleem. Pijn? Check. Geld weg? Check. Haartjes ook weg? No

 9. Mark
  24 juni 2014 / dinsdag, 24 juni 2014

  O jee,dat heb ik weer!
  Koop ik net bij de DA een Veet Easy Wax starterskit in de hoop eindelijk mijn benen normaal te kunnen ontharen zonder mezelf open te snijden met de scheermes tijdens het scheren.
  Lees ik nu dat er ook patiënten kunnen zijn die hun huid kapot trekken met dit zelfde spul (Veet Easy Wax)) en nu maar hopen dat ik niet zo’n patiënt wordt.
  En als je er lotion van te voren op doet,welke soort en merk lotion en werkt het dan nog wel goed met het ontharen qua de haren die dan nog aan de wax zullen blijven plakken?
  Graag reactie’s van de specialisten!

 10. Amanda
  5 juni 2014 / donderdag, 5 juni 2014

  Ik heb een goede tip! Bij de kruitvat heb je grote potten wax voor 5 euro, daar zitten heel veel katoenen strip bij die je ook nog door middel kunt knippen, totaal 20 dan. Deze kan je heel makkelijk uitwassen gewoon in de wasmachine, en suuuper vaak hergebruiken!

 11. Annisa
  1 december 2013 / zondag, 1 december 2013

  Vandaag gekocht! Nu verkopen ze wel navulstrips :), namelijk 24 strips voor €3,55 (bij de kruidvat).

 12. Ellie
  4 november 2013 / maandag, 4 november 2013

  Hoi ,

  Ik zelf gebruikte het ook , eerste x ging het goed ( armen ) .
  2 de keer toen ik mijn arm hAren harste , ging me huid mee ,kreeg korsten en uiteindelijk witte vlekken , ziet er verschrikkelijk uit ! LELIJK . Wil mijn armen bedekken zo erg is het geworden. 1,5 maand geleden heb ik het gedaan en nog heb ik witte vlekken op mijn beide armen .. Mijn vraag is hoe krijg ik dit weg? Ben zo boos hierom door feet is het resultaat zo geworden !!
  Hoop dat ik snel reactie terug krijg

  Groetjes ,

  • Serena
   Auteur
   4 november 2013 / maandag, 4 november 2013

   hi Ellie, heb je de klantenservice van Veet al geprobeerd?

   • ELLIE
    14 november 2013 / donderdag, 14 november 2013

    Hoi ,

    Nee dat heb ik niet geprobeerd , heb geen enig idee of ze wel btw wat eraan kunnen doen? Niks tog :|

    • Isil
     5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

     Hee Ellie,

     Ik heb dat probleem ook hoe heb jij het opgelost?
     Want ik heb echt grote witte vlekken op mijn been wordt dat nog bruin?

 13. Brodin
  8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

  Ik heb gisteren de Veet Easy wax ook geprobeerd en ik moet zeggen dat ik zelfs 1 strip overhield. Je kunt, net als de schoonheidsspecialiste, de strip meerdere keren gebruiken.

 14. Eline
  1 augustus 2012 / woensdag, 1 augustus 2012

  Hoihoi, ik wil je even waarschuwen; de easywax mag niet aangesloten worden op een verlengsnoer! En ik vind het een beetje verspillen wat je doet met de strips, je kan ze heus nog een paar keer meer gebruiken! Ik heb met 1 startpakket de benen van mijn moeder en de benen van mezelf geharst!

 15. jennifer
  13 juli 2012 / vrijdag, 13 juli 2012

  je kan die strips nu ook in de winkel kopen! :)

 16. marina
  4 juli 2012 / woensdag, 4 juli 2012

  misschien een domme vraag maar kan je er ook je gezicht mee waxen? want bij de schoonheidsspecialiste word dat toch ook met wax gedaan.

 17. Kato
  19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Ik zag vandaag dat ze bij Kruidvat van die losse strips verkopen van het merk Straps ofziets :)

  • Serena
   Auteur
   19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

   THANKS! Ik ga meteen kijken morgen.

 18. Diana
  11 juni 2012 / maandag, 11 juni 2012

  Het is nu in de aanbieding bij kruidvat!

 19. nicky
  31 mei 2012 / donderdag, 31 mei 2012

  ik ben ook schoonheidsspecialiste, maar deze ‘hars’ is te dik om de strip daarna nog vaker te gebruiken..

 20. Sabine
  28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Ik zal wel wat verkeerd doen als ik zo naar jou review kijk, ik heb hele dikke zwarte haartjes en de eerste keer dat ik het probeerde eindigde ik alleen maar met hele plakkerige benen, met haar. Ik dacht dat de haartjes te lang waren, dus de keer daarna waren ze wat korter, once again, ik had gewoon nog haartjes en weer waren mijn benen VRESELIJK plakkerig. Ik doe precies hetzelfde als jij, ik wil er eigenlijk wel van af, dus als je intresse hebt, reageer maar.

  • Serena
   Auteur
   29 mei 2012 / dinsdag, 29 mei 2012

   heb je wel met de haarrichting MEE gesmeerd? en waren je benen gewoon, dus niet ingesmeerd met bodylotion e.d.?

 21. 28 mei 2012 / maandag, 28 mei 2012

  Ik heb mijn benen één keer laten harsen bij een schoonheidsspecialist en ik had de blaren op m’n benen zitten!! ik heb een hele dunne en gevoelige huid dus harsen was niet een slim idee. Het heeft een hele hoop ontzetten pijn gedaan en ik weet dat ik het nooit meer moet doen haha. Nu gebruik ik een lazer apparaat waar ik mijn benen mee lazer. Voor de rest hou ik het bij scheermesjes en m’n ladyshave.

 22. Feather
  23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Kan je met dit apparaat ook donsharen op je buik verwijderen?
  Op de verpakking van de Veet strips staat meestal dat het product niet geschikt is voor de lichaamsdelen dan er genoemd worden. De buik wordt nooit genoemd. Ik vroeg me af of dat bij dit product wel mag?

 23. 22 mei 2012 / dinsdag, 22 mei 2012

  Ik heb hem ook, wat een verschrikkelijk ding! Het lijkt net of ‘ie bij mij niet goed warm wordt, waardoor de wax niet gelijkmatig verdeeld. Hij brengt erg stroef aan en dat is ontzettend pijnlijk, doet veel meer pijn dan het waxen zelf! Soms trekt die roller zelfs al haartjes mee als ik het probeer aan te brengen. Ik laat hem tijdens het waxen aan de stroom staan en wacht minimaal een half uur voordat ik begin. Ik heb Veet een week geleden een mail gestuurd maar nog geen reactie gehad, jammer. Ook vind ik dat er inderdaad te weinig strips bij zitten, jammer dat ze niet los te verkrijgen zijn. Laatst ging het aanbrengen trouwens wel wat soepeler, maar toen stond het apparaat al 1,5 uur aan! Heel jammer, maar volgens mij heb ik gewoon een maandagmorgen exemplaar ofzo, want het idee is wel leuk!

 24. 21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  Meiden, ik heb een setje gekocht bij harswinkel.nl
  ook rond 25 Euro maar dan met een professionele heater en een jaar omruilgarantie, 100 strips en 2 patronen van 100 ml. een navulling daar kost rond de 2 Euro.
  en strips 100 stuks voor 6 euro of zo

  Ze hebben ook suikerhars in patronen die kun je met water afnemen. enfin check het zelf, ik ben er happy mee!

 25. Chinouk
  21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  Bij mijn opleiding (schoonheidsspecialiste) werken we ook met hars, en 10 strips voor 1 been is echt way too much. Met 2 tot 4 strips heb je ruim voldoende. Ook al zit er al hars op de strip en breng je het daarna opnieuw aan op een ‘nieuw’ stuk hars (op je been dus) dan maakt dat niks uit. Pas als de hars niet meer goed hecht aan de strip, dan kan je een nieuwe pakken. Wil je nieuwe strips, kan je deze makkelijk online bestellen voor weinig geld!

 26. 21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  Lijkt me een erg handig product! Ik heb nog nooit zelf m’n benen gewaxt maar dit is heel “easy” volgens mij, dus dat zou moeten lukken.

  Jammer van de strips, ze hadden er idd gewoon veel meer in moeten doen. Hier heb je toch ook niet veel aan? Ohja en ik vind het wel goed dat je die foto met wax + haartjes erbij zet, dan kunnen we tenminste met eigen ogen zien hoe goed het werkt. :)

  En dit vond ik toch zo droog: “Kijk, lekker harig!” _O_ Love your sense of humour.

 27. 20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  Klinkt wel goed! Als je ergens nog extra strips erbij kunt kopen is het misschien wel een uitkomst :D

 28. naomi
  20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  hooi! ik heb vroeger z’n wax ding gekocht.. bij mij zaten er iets van 200 katoenen strips bij..

 29. 20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  Super zoiets, maar inderdaad 10 strips? Wahahaha, beide kanten gebruiken? Je kan wel een paar keer de strip gebruiken, ook al zit er was op, maar daar houdt het wel bij op.

  Maar ik raad aan om online een grote rol te kopen en dan kan je ze zelf in stukken knippen. Ben je veel goedkoper uit. Dit doe ik namelijk, omdat ik zelf een hars-apparaat heb met bijbehorende producten (al een jaar of 10) en met zo’n rol doe je heel erg lang.

  Alleen zelf harsen kost mij soms best veel energie en pijn, waardoor ik het dan maar weer scheer. Best jammer :(.

 30. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  ik scheer mijn benen, waxen hoor ik vaak dat het pijn doet

 31. Anne-Mieke
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Wat jammer dat ze er zo weinig strips bij doen… Ik rende al bijna naar de Kruidvat om hem te kopen! Slechte zaak Veet!

 32. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Ik heb ‘m ook al eventjes in huis. En gebruik wel de strip meerdere malen (hooguit 3 a 4 keer), maar niet de ándere kant, zou niet weten hoe je dat aandrukt zonder roze handen te krijgen :P
  Maar ook ik heb de klacht dat er geen extra strips zijn. Ook al bij Kruidvat geweest met de vraag, die wisten het ook niet.
  Overigens nog een klacht! In de gebruiksaanwijzing melden ze een speciale kop om je oksels en bikinilijn ermee te kunnen doen. Die kop is ook nergens te vinden! Stupido

 33. 18 mei 2012 / vrijdag, 18 mei 2012

  Grappig dat je echt alles laat zien van je behaarde benen tot het resultaat op de strip

 34. Claimy
  18 mei 2012 / vrijdag, 18 mei 2012

  Die strips zijn gewoon katoen! Je kan ook een 100% katoenen t-shirt ik stroken knippen en die als strips gebruiken. Doe ik zelf ook altijd, werkt net zo goed (misschien wel beter!)

  Doe je dat toch liever niet

  http://thewaxingshop.com/accessoires/ontharingsstrips.html

  Hele fijne site waar ze zowel wax, apparaatjes, strips en nog veel meer los verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *