(Re)view by Nena: Movies!

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een film te kijken. Gelukkig houdt mijn vriend ook van films, waardoor we elke week minstens 1 film aan ons lijstje kunnen toevoegen. Vaak hebben we dan van onze familie of vrienden al gehoord welke film  een echte aanrader is of we gaan zelf even op onderzoek uit m.b.v. IMDB.

IMDB is: “The Internet Movie Database”, waarbij je allerlei informatie kunt vinden over de film waarnaar jij opzoek bent. Wij zijn altijd geïnteresseerd in het cijfer. Scoort een film hoger dan een 5.5 dan vinden we hem nog wel de moeite waard. Bij een 8.0 moeten we hem toch echt een kans geven en gaan we hem kijken. Lager dan een 5.0 kijken we eigenlijk (bijna) nooit.

Het leek mij leuk om wat films die ik de afgelopen tijd gezien heb met jullie te delen. Mijn favoriete genre is zonder twijfel: HORROR. Maar omdat niet iedereen hier op zit te wachten besloot ik van 3 genres 2 films te beschrijven.

Romantische Komedie:

The break-up

Plot: Brooke (Jennifer Aniston) en Gary (Vince Vaughn) wonen samen in een mooi appartement. In plaats van dat het een gelukkig stel is, halen ze het bloed onder elkaars nagels vandaan! Na de zoveelste ruzie verbreekt Brooke hun relatie. Wat dan volgt is een opeenstapeling van oorlogsvoering, toenaderingspogingen en bemoeienissen van hun vrienden. Geen van beiden is bereid te verhuizen uit hun prachtige appartement en de enige oplossing is om er samen als vijandige huisgenoten te blijven wonen, totdat een van de twee toegeeft…
Mijn mening: Deze film krijgt geen hoog cijfer, maar doordat er zoveel herkenbare situaties in voorkomen kijkt hij lekker weg. Ik vind de humor in de film echt grappig, dus ik hem zelfs vaker dan 1x gezien 🙂
Geregisseerd door: Peyton Reed
Met: Jennifer Aniston, Vince Vaughn en Joey Lauren Adams
Speelduur: 105 minuten
Jaar: 2006
IMDB: 5,8

Friends with benefits

Plot: Nadat ze ieder een rampzalige relatie hebben beëindigd, besluiten de vrouwelijke headhunter Jamie (Mila Kunis) en haar nieuwste klant Dylan (Justin Timberlake) dat ze naast hun vriendschap ook seks met elkaar hebben. Ze beloven elkaar om ermee te stoppen wanneer één van beiden emotioneel gebonden raakt. In het begin gaat het goed, maar al snel worden de twee vrienden verliefd en moeten ze erachter zien te komen wat ze voor elkaar betekenen. In het begin dacht ik, nou dat zal wel een film zijn die alleen maar over seks gaat…
Mijn mening: Er zitten natuurlijk wel wat seksscènes in, maar de film is toch de moeite waard! Het zijn allebei leuke acteurs om naar te kijken en het verhaal is ook best aardig. Echt een vermakelijke film voor een vrijdagavond met een grote bak popcorn.
Geregisseerd door: Will Gluck
Met: Justin Timberlake, Mila Kunis en Woody Harrelson
Speelduur: 109 minuten
Jaar: 2011
IMDB: 6,6

Horror:

The woman in black

Plot: De jonge advocaat Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) krijgt de opdracht naar een afgelegen dorpje af te reizen om het papierwerk van een onlangs gestorven cliënt te regelen. Terwijl hij alleen in het afgelegen huis aan het werk is ontdekt hij een aantal tragische geheimen. Hij voelt zich steeds minder op zijn gemak wanneer hij telkens een in zwart geklede mysterieuze vrouw blijft zien. De lokale bevolking wil hem niet helpen om er achter te komen wie de vrouw is, en voor hij het weet is hij verwikkeld in een race tegen de klok, als hij haar ware bedoelingen ontdekt.
Mijn mening: Dit is eindelijk weer eens een horror die de moeite waard is! Het is voor dit genre vrij lastig om boven de 6.0 uit te komen, dus wanneer dat het geval is, dan zal het best een goede film zijn! Ik ben echt een paar keer goed geschrokken! Deze film moet je vooral in het donker kijken, kaarsen aan en het geluid lekker hard. Dan komt de griezelige sfeer goed tot zijn recht en is de film nog enger…
Minimum leeftijd: 16 jaar!
Geregisseerd door: James Watkins
Met: Daniel Radcliffe, Ciarán Hinds en Janet McTeer
Speelduur: 95 minuten
Jaar: 2012
IMDB: 6,7

I spit on your grave

Plot: De schrijfster Jennifer Hill (Sarah Butler) vertrekt vanuit de stad naar een verlaten huisje in de bossen om in alle rust aan haar boek te kunnen werken. Dit verandert echter al gauw in een nachtmerrie, wanneer een stel lokalen het huisje binnendringen om haar te verkrachten en voor dood achter te laten. Ze weet te ontkomen en besluit wraak te nemen op de mannen. Ze zal niet stoppen totdat alle mannen hun prijs betaald hebben voor wat ze haar hebben aangedaan…
Mijn mening: Dit is wel een vrij grove en harde film, maar als je ervan houdt zeker de moeite waard. Het is weer eens een anders soort horror dan je normaal misschien gewend bent. Ik kan het wel waarderen. Beter dan de zoveelste Scream I, II, III etc. of I know what you did last summer… 🙂
Minimum leeftijd: 16 jaar!
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met: Sarah Butler, Daniel Franzese en Chad Lindberg
Speelduur: 97 minuten
Jaar: 2010
IMDB: 6,3

Drama:

Extremely loud and incredibly close

Plot: De negenjarige Oskar ontdekt in een vaas in een kast een sleutel. De sleutel behoorde toe aan zijn vader, daar is hij zeker van. Maar op welke van de 162 miljoen sloten in New York past hij? Dit is het begin van de zoektocht van Oskar – uitvinder, brievenschrijver en amateur-detective – door de vijf stadsdelen van New York en in de door elkaar gegooide levens van vrienden, familie en volslagen vreemden. Hij komt steeds dichter bij een familiegeheim dat vijftig jaar teruggaat.
Mijn mening: Ik vind dit vooral een mooie film. Eigenlijk laat het zien hoe de kleine Oskar op zijn manier omgaat met een groot verdriet. De film duurt ruim 2 uur, maar hij blijft boeien. Echt de moeite waard!
Geregisseerd door: Stephen Daldry
Met: Tom Hanks, Sandra Bullock en Thomas Horn
Speelduur: 129 minuten
Jaar: 2012
IMDB: 6,9

The shawshank redemption

Plot: Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam ‘Red’ heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.
Mijn mening: Deze film kan toch eigenlijk niet ontbreken… Hij staat op NUMMER 1 van de IMDB top 250 movies!! Ik heb hem niet recent gekeken, maar de afgelopen jaren toch zeker wel een keer of 3. Deze film verveelt geen enkele minuut en bouwt erg goed op. Eigenlijk moet iedereen deze film gewoon een keer zien!
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton
Speelduur: 142 minuten
Jaar: 1994
IMDB: 9,2

Dit is de eerste reeks met films die ik met jullie wilde delen. Als jullie het leuk vinden kan ik vaker een post maken met films die ik de afgelopen tijd gekeken heb en mijn mening hierover.

Wat is jullie favoriete genre? Ik houd echt van een goede horror! Hebben jullie nog tips voor mij?

Liefs, Nena

Volg mij ook op Twitter!

 

Volg:

123 Reacties

  1. amandeep
    20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

    Heel leuk dit! net nu ik toe was aan nieuwe films! wel jammer dat ik ze bijna allemaal gezien heb ahah:p, the Shawhank Redemption is inderdaad ook echt een aanrader, een van mijn favorieten.!Een film die ik op dit moment een aanrader vind is think like a man (Romantisch/comedy)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *