Ouderwets kaartjes versturen <3

Misschien komt het door het schijnende zonnetje en het vakantiegevoel wat ik er van krijg, misschien komt het door het feit dat ik 24/7 achter internet zit en alles digitaal doe: ik verlang een beetje naar de nostalgie van het schrijven. Gewoon, brieven schrijven in plaats van e-mails, kaartjes sturen in plaats van een felicitatie op Facebook. Maar, wie doet dat tegenwoordig nog? Ik moest ineens denken aan Postcrossing.

Het concept ‘postcrossing’ kende ik al een tijdje en ik geloof zelfs dat ik er op een blauwe maandag aan mee heb gedaan, maar na één keer was ik er toen mee gestopt omdat ik destijds veel te druk was (toen werkte ik fulltime op het lab én fulltime aan Beautylab). Zonde, want ik weet nog dat ik een superlief kaartje teruggestuurd had gekregen van een Japans meisje. Ik heb verhalen gelezen over mensen die jarenlang met elkaar ‘postcrossen’ en elkaar zelfs hebben opgezocht. Maar, laat ik eerst eens even uitleggen wat Postcrossing eigenlijk is.

Postcrossing is een internationaal project dat er voor zorgt dat je echte ansichtkaarten krijgt van random mensen uit de hele wereld. Simpel gezegd stuur jij een kaartje en krijg je er van een wildvreemde eentje terug. Hoe het precies werkt lees je allemaal op de officiele website www.postcrossing.com.

Nadat je je hebt geregistreerd is de eerste stap het versturen van een postcard:


Nadat je op ‘request address’ hebt geklikt krijg je random een adres van een andere Postcrosser:


Dus, dat is waar mijn kaartje naar toe gaat, Italie! Leuk dat zij van mijn leeftijd is. Ik denk dat ze daar toch wel een beetje rekening mee houden, gezien ik ook mijn geslacht en leeftijd heb ingevuld bij mijn profiel. Wanneer zij mijn kaartje ontvangt kan ze mijn ID invullen op de site waardoor mijn kaartje wordt geregistreerd en daarna is het MIJN beurt om een kaartje van iemand te ontvangen. Het is dus geven en nemen en dat wordt goed in balans gehouden, het stimuleert mensen om te blijven sturen zodat je ook kaartjes blijft ontvangen!

Ik besloot om nog een kaartje te sturen en dit keer gaat mijn kaartje naar Rusland. De vrouw naar wie ik stuur heeft een leuk stukje bij haar profiel gezet waaruit blijkt dat ze dol is op bakken! Op haar kaartje heb ik daarom een lekker recept geschreven, zodat ze die kan uitproberen. Echt leuk, ze ontvangt vast recepten van over de hele wereld! Hieronder kun je haar profiel lezen (ik heb haar gezicht maar even geblurred om privé omstandigheden).


Ik ben helemaal excited! Ik heb mijn profiel nog niet zo uitgebreid ingevuld, maar dat ga ik nu wel doen. En dan ga ik vragen om DIY beauty recepten! :)

Zijn jullie ook enthousiast en willen jullie ook graag die nostalgie van kaartjes schrijven terug in je leven? Dan kan ik je Postcrossing van harte aanbevelen! Ga naar postcrossing.com voor meer info en over een maandje hoop ik jullie wat kaartjes te laten zien hier op mijn blog die ik teruggestuurd heb gekregen! Can’t wait!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

137 Reacties

 1. Anne
  18 april 2013 / donderdag, 18 april 2013

  Hoi Serena!
  Ik wil je graag bedanken voor het posten van dit artikel. Het is al lang geleden, maar dankzij jou heb ik postcrossing gevonden en schrijf ik nu ook brieven met een aantal ontzettend lieve mensen. Dankjewel daarvoor!
  Liefs, Anne

 2. Laura
  13 september 2012 / donderdag, 13 september 2012

  Hoi Serena!

  Ik vroeg me af of je dit nog steeds doet? Door jouw enthousiaste post ben ik lid geworden, en ik beleef erg veel plezier aan! Daar wil ik je even voor bedanken :D

  xx Laura

 3. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Hahaha, ik vind het geweldig postcrossing, ben er zelf nu iets langer dan 6 maand mee bezig, maar het blijft echt verslavend om maar te blijven versturen en te ontvangen. :) Misschien kom ik je adres een keertje tegen (als je Nederland gewoon aan hebt staan.)

 4. Nicole
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Leuk! Dat wil ik ook nog eens doen!

 5. Christianna
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Heb net m´n eerste kaartjes geschreven naar Litouwen, Portugal, USA, Duitsland en China. Ben benieuwd wat ik terug ga krijgen!

 6. 18 mei 2012 / vrijdag, 18 mei 2012

  Ik heb me aangemeld en mijn eerste drie postcards gaan richting Rusland, Brazilië en U.S.A.! Ben benieuwd! :)

 7. 18 mei 2012 / vrijdag, 18 mei 2012

  Jaaa, Postcrossing is leuk! ik heb al heel wat kaartjes gekregen en verstuurd, en het blijft leuk! :D

 8. Inez
  18 mei 2012 / vrijdag, 18 mei 2012

  Ik moet 3 kaartjes verzenden en 3 keer naar Rusland, ik durf niet om nog een kaartje te vragen want het is waarschijnlijk weer Rusland. Ik wil een ander land! XD

 9. Julia
  17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Ik heb me direct aangemeld na dit gelezen te hebben. Het enige wat ik niet helemaal begrijp, is het dus dat je een kaartje verstuurt naar persoon A, krijg je geen kaartje van persoon A, maar van persoon B uit een ander land? Als dat zo is, kun je denk ik geen vragen stellen op de kaart? :P

 10. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Ik heb er al vaker aan gedacht om er mee te beginnen. Wie weet…
  Collega had super veel kaarten op de muur hangen, die bleek ze ook met postcrossing te hebben ‘verzameld’ echt leuk!

  Ik ga het zeker in gedachten houden!

 11. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Ik zit al een tijdje op postcrossing. Het is soms echt verrassend wat mensen je schrijven en/of sturen! Buitenlands geld, foto’s, postzegels, buskaartjes… noem het maar op! Hartstikke leuk!

 12. Bobbi
  17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Ik ‘postcross’ nu 1.5 jaar en het is echt onwijs leuk. Mijn collectie is behoorlijk gegroeit de afgelopen tijd ;-) ik ben altijd op zoek naar kaarten die uiteraard verzonden moeten worden! hihi. Zeer leuke, licht verslavende hobby (alleen een beetje jammer dat postzegels zo duur zijn).

 13. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Superleuk, zou ik ook wel eens willen proberen, haha. X

 14. Manon
  17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Goed, je moet natuurlijk de kaart en een postzegel kopen. Maar wat ik echt niet begrijp, is hoeveel postzegels je er dan op moet doen. Gewoon eentje, alsof je naar iemand schrijft in Nederland? Want je weet niet waar je kaartje heen gaat, dus kan je ook de frankering niet weten. Toch?

 15. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Hey Serena!
  Bedankt voor het onder de aandacht brengen hiervan! ik had het namelijk al op mijn lijst voor 101 doelen in 1001 dagen staan, maar steeds voor me uitgeschoven. Nu heb ik me echt aangemeld en meteen een kaartje gestuurd. De eerste is naar Kroatië! Ben heel benieuwd waarvandaan ik er een terug krijg!

 16. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Ik stuur ook veel meer mails dan dat ik brieven stuur. Daarom ben ik nu op zoek naar een pen- vriendin zodat ik lekker kan schrijven! X

 17. Lianne
  17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Ahh, superleuk maar is het wel veilig enzo? ;s

 18. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Echt gaaf! Ik wil er eens een keer aan meedoen:)

 19. welmoed
  17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  hee,
  ik stuur nog steeds wel eens kaartje met een vriendin die nu doordeweeks in zwolle woont :(. ik vind het super leuk om kaartjes te ontvangen en te versturen. toff!

 20. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Super leuk.! Ik ga er meteen naar kijken, jij hebt altijd zulke leuke ideeën en ontdekkingen Serena!

  Liefs een grote beautylabber fan! :)

 21. 17 mei 2012 / donderdag, 17 mei 2012

  Ahh, ik vind PC ook zo leuk! Zo leuk om van iedereen uit de wereld een kaartje te krijgen, vooral wanneer het iets met het land, de geschiedenis of recht te maken heeft. Of kaartjes van kinderen, dat vind ik ook altijd zo leuk :). Ik zit nu precies op 35 kaarten r/s, en de verzonden kaarten laat ik nu even aankomen zodat ik straks 9 kaarten tegelijk kan sturen (iets praktischer dan om de zoveel dagen eentje te doen).

  @ Margje
  Ja, dat viel mij ook al op. Inmiddels kan ik Chinese en Cyrillische handschriften van de westerse handschriften onderscheiden :P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *