Getest | Primark Dupes

Toen ik het perspakketje uitpakte en deze oogschaduwpaletten in mijn handen had dacht ik maar één ding: ‘dit zijn dupes van Urban Decay!’. Dat Primark zich flink laat inspireren door grote beautymerken wisten we al, vorig jaar nog hebben ze dupes op de markt gebracht van Fenty Beauty, KKW Beauty (Kim Kardashian West) en ook een palette dat sterke gelijkenissen vertoonde met het Naked Heat palette van Urban Decay.

Dit zijn Primark’s nieuwste oogschaduwpaletten; Nude Basics, Tropical Storm en Gold Rush. Hoe is de pigmentatie, de textuur en hoe blenden ze? En natuurlijk ook, zijn het écht goede dupes en zijn ze hun geld waard? Ik beantwoord al deze vragen in de video hieronder.


Wat vinden jullie van dupe palettes? Fijn dat ze er zijn, of liever doorsparen voor the real deal?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

18 Reacties

 1. Nyran
  22 mei 2019 / woensdag, 22 mei 2019

  Omg echt super fijn dat je op deze manier zoveel geld kan besparen op makeup! Is soms al duur genoeg. Ik had laatst ook een filmpje gevonden over iemand die de Met look van Kylie na maakte met drogisterij makeup:
  https://www.youtube.com/watch?v=L6TUrn7oK0g&t=6s
  Zeker een aanrader!

 2. 16 maart 2019 / zaterdag, 16 maart 2019

  Normaliter ben ik grote fan van de oogschaduwpalettes van Primark. Deze varianten vallen me echter tegen… Ik vind de tinten niet zo sprankelend en de pigmentatie is minder sterk dan wat ik gewend ben van dit merk.

 3. Elissa
  14 maart 2019 / donderdag, 14 maart 2019

  Leuke dupes, zeker als je niet meteen kan of wil investeren in hele dure make-up.
  Vroeg me af: komt er geen beautylab meer op maandag?

 4. 12 maart 2019 / dinsdag, 12 maart 2019

  Vond het een hele leuke video! Ik zou zelf ook doorsparen, maar door het prijsje is het wel een leuk palette voor erbij. 😉

 5. 12 maart 2019 / dinsdag, 12 maart 2019

  Eerlijk? Ik hou niet van dupes. Ik spaar liever wat langer door voor the real deal. ?

 6. 11 maart 2019 / maandag, 11 maart 2019

  Ik had ergens wel verwacht dat de oogschaduw niet zo goed zou zijn als Urban Decay (ook vanwege de heel lage prijs), maar al bij al zien ze er nog wel OK uit!

 7. Loes
  11 maart 2019 / maandag, 11 maart 2019

  Helemaal eens met je conclusie. Best aardig als je minder wilt/kunt uitgeven, wel een verschil met the real thing. Maar…… een heel goede vriend van mij is als chemicus werkzaam in de cosmeticabranche. En echt, ondanks de betere kwaliteit, de prijzen voor grondstoffen en vervaardiging rechtvaardigen op geen enkele wijze de prijs van luxe producten/merken. Je betaalt dus voor een betere kwaliteit (die qua grondstoffen en vervaardiging) amper meer kost dan een mindere) maar vooral voor het gevoel van luxe en exclusiviteit. En ja, dat mag je helemaal zelf bepalen. Wel goed om in het achterhoofd te hebben; ‘het is maar wat de gek ervoor geeft’.

 8. 11 maart 2019 / maandag, 11 maart 2019

  Hmm, ik word hier niet heel enthousiast van. Dan toch liever the real deal. Wel heel leuk als je net begint met make-up overigens, dan is het een prima palette om mee te oefenen!

 9. 11 maart 2019 / maandag, 11 maart 2019

  Ik spaar zelf toch liever voor het origineel, maar niet iedereen kan (of wil) dure high-end makeup kopen. Dan is het toch fijn dat er dupes zijn!

 10. Amber
  11 maart 2019 / maandag, 11 maart 2019

  Jammer dat je deze keer alleen een filmpje hebt opgenomen. Ik vind jouw reviews altijd zo prettig omdat je zowel een video hebt als foto’s met een verslag. Altijd erg prettig als je tijdens werk of in de pauze even snel een kijkje neemt 😉

  • martine
   11 maart 2019 / maandag, 11 maart 2019

   jaa eens !

 11. Anique
  10 maart 2019 / zondag, 10 maart 2019

  Van de buitenkant zien ze er tof uit, maar de rest… Van Urban Decay word ik altijd heel hebberig, maar van deze dus totaal niet ondanks dat je deze alle drie kunt kopen en dan nog geen pallette van UD bij elkaar hebt.
  Voor degenen die aan het sparen waren, ik zag online dat ici paris nu 20% korting heeft op de UD en dat is zelden…

 12. Madhvie
  10 maart 2019 / zondag, 10 maart 2019

  Ik zou doorsparen voor een beter palette. Ik zag je trouwens net in de nieuwe folder van Etos!

  • Serena
   Auteur
   10 maart 2019 / zondag, 10 maart 2019

   Oh wat leuk! Als het goed is kom ik ook in de fysieke winkels te hangen, ik ga morgen meteen even een kijkje nemen 🙂

   • Lydia
    11 maart 2019 / maandag, 11 maart 2019

    Inderdaad ik zag vandaag een serie van je ophangen op het raam van de etos. Wat een leuke foto s en zo vrolijk :). Complimenten!

 13. 10 maart 2019 / zondag, 10 maart 2019

  I love dupes! Kan je toch weer een beetje besparen op make-up 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *