Getest | L’oréal False Lash Superstar X Fiber mascara

Er zijn een aantal beautyproducten die mijn voorkeur hebben om te reviewen. Zo ben ik de laatste tijd best wel into skincare, maar ook ben ik dol op het testen van nieuwe foundation, highlighters en mascara. En toen de nieuwe L’Oréal Paris False Lash Superstar X-Fiber mascara (holy moly, hele mond vol!) binnenkwam, begonnen mijn handen meteen te jeuken.

l'oreal superstar X-fiber review_ - 1Ik vind het knap hoe een merk toch altijd weer met iets nieuws komt op beautygebied, en toch altijd weer het wiel opnieuw weet uit te vinden. Dan is er weer een nieuw en innovatief borsteltje beschikbaar, dan weer een nieuwe formule die éxtra zwart is, het houdt gewoon niet op. Vaak komen er een hele hoop mooie marketingpraatjes bij kijken, maar… eens in de zoveel tijd ben ik toch behoorlijk onder de indruk.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 10De mascara die ik vandaag ga testen belooft een false lash effect; extreem volume en extreme wimperverlenging, want het bevat 20 x meer vezels dan de originele Superstar mascara. Dus fans van de Superstar mascara kunnen hun hart ophalen, want met deze variant krijg je NOG grotere wimpers. Ik ben benieuwd.

Mijn wimpers zijn lastig, hoor. Sommige mensen hebben wimpers waar elke mascara het goed op doet, maar ik heb dat helaas niet. Ze zijn wel lang, maar kaarsrecht (hemel zij dank voor de wimperkruller) en ze zijn daarbij ook nog eens heel fijntjes. Het is voor mij dus heel moeilijk om van die dikke, opvallende wimpers te creëren, het false lash effect dus. En vaak geven mascara’s met vezels vooral veel lengte (die ik niet per se nodig heb) en weinig volume (die ik juist wel nodig heb), dus ik was erg benieuwd hoe de L’Oréal False Lash Superstar X-Fiber mascara zou gaan uitpakken op mijn lastige wimpertjes.

Deze mascara bestaat uit 2 delen om het ultieme false lash effect te krijgen;

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 13stap 1 – bestaat uit een vrij ‘normaal’ borsteltje die bij het begin en uiteinde iets voller is. De haartjes staan redelijk ver uit elkaar waardoor de wimpers mooi kunnen worden gesepareerd. Ik houd van dit soort borsteltjes, deze borsteltjes doen het voor mijn wimpers veel beter dan van die siliconen dingen. Stap 1 is de primer en deze is bedoeld om de wimpers volume te geven. Vaak zijn primers van 2-staps mascara’s wit (waarom eigenlijk?), maar deze is al meteen zwart. Dat vind ik absoluut een pluspuntje!

l'oreal superstar X-fiber review_ - 3 l'oreal superstar X-fiber review_ - 4Na stap 1 hebben mijn wimpers meteen meer volume én zijn ze mooi, intens zwart van kleur.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 14stap 2 – dit borsteltje is wat groter en dikker dan de andere. De haartjes van deze volle borstel zijn iets langer en de borstel zelf is iets gekromd, zodat je gemakkelijk bij alle wimperhaartjes kunt komen, ook die kleine babyhaartjes. De formule van stap 2 bevat – zoals je ziet – superveel vezeltjes. Stap 2 zorgt dan ook voornamelijk voor de extreme wimperverlenging. Ik breng stap 2 aan door het tegen mijn wimpers te drukken en dan vooral op de uiteindes te concentreren. Dit geeft mijn wimpers nog wat extra volume, en zorgt voor verlenging bij de puntjes.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 7Hier kun je goed het verschil zien tussen het ene en het andere oog (links mijn wimpers met zowel stap 1 als 2, en rechts draag ik geen mascara). Deze 2-staps mascara maakt mijn wimpers lekker donker, voller en ook wat langer, zoals je ziet. Ik moet zeggen dat mijn wimpers al vrij lang zijn van zichzelf, dus ik denk dat het verlengende effect nóg beter te zien is als je kortere wimpers hebt dan ik.

Wat ik vooral erg fijn vind is dat deze mascara niet uitzakt. Ik krul mijn wimpers altijd met de wimperkrultang en sommige mascara’s verzwaren mijn wimpers waardoor de krul eruit zakt, maar de False Lash Superstar X-Fiber houdt de krul er de gehele dag juist mooi in. En dat is best knap voor een non-waterproof formule!

l'oreal false lash superstar x fiber reviewHier heb ik mijn oog vanaf verschillende hoeken gefotografeerd; voor (links) en na (rechts) het aanbrengen van de mascara, om jullie een nog beter beeld te geven van het effect. Met de borsteltjes kom ik bij elk wimpertje, zelfs die hele kleine, zodat je een mooie open blik krijgt en de wimpers prachtig worden uitgewaaierd en gesepareerd.

Trouwens, ik heb het ook andersom geprobeerd: eerst stap 2 en dan stap 1, maar dat effect is toch minder mooi. Ik raad jullie dus echt aan om de juiste volgorde te gebruiken.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 9Ik ben te spreken over deze mascara. De False Lash Superstar X-Fiber geeft mijn wimpers absoluut meer volume, zelfs wat verlenging, en maakt ze lekker intens zwart. Daarbij klonteren mijn wimpers niet aan elkaar, maar worden ze juist mooi gesepareerd. Ook zeker een pluspuntje is dat de mascara mijn wimpers niet verzwaart en dat de krul er dus de gehele dag mooi in blijft zitten.

Persoonlijk houd ik van volle, maar natuurlijke wimpers, maar speciaal voor de review (en omdat ik benieuwd was of ik dat échte false lash effect kon creëren) heb ik hieronder 2 à 3 lagen aangebracht. En… WOW! Het effect is echt precies zoals dat van valse wimpers!

laagjes mascara opbouwenMijn wimpers blijven door deze formule lekker zacht en flexibel, waardoor je met gemak meerdere lagen over elkaar heen kunt gooien en net zo lang kunt opbouwen en opbouwen tot je wimpers haast niet meer te onderscheiden zijn van ‘falsies’.

l'oreal superstar X-fiber review_ - 6Het is me gelukt! Eindelijk heb ik die fijne wimpertjes van mij kunnen omtoveren tot iets vols en opvallends! Mijn wimpers zijn ineens megadik, supervol en extreem lang. Nog veel langer dan ze al waren. En eindelijk ook eens een keertje echt opvallend. Ik voel me er helemaal sexy en verleidelijk mee, haha! Lekker wapperen! Ik vind het effect echt heel mooi. Sterker nog, ik vind het hierdoor niet eens per se nodig om eyeliner te dragen! Je wimpers en je ogen wordt op deze manier echt de eyecatcher van je look. Ik ben zwaar onder de indruk.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 8Ik was overigens natuurlijk benieuwd hoe de mascara’s los van elkaar zouden uitpakken. Hier heb ik alleen stap 2 (de wimperverlenging met de vezeltjes) aangebracht. Het resultaat is vrij natuurlijk, vind ik, maar maakt de wimpers net even een stukje langer en opvallender. Ook erg mooi!

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 11Ik kan me voorstellen dat sommige mensen liever gewoon één mascara willen hebben die alles doet, maar ik weet dat er ook mensen zijn die juist zweren bij een 2-staps mascara (of gewoon 2 aparte mascara’s over elkaar heen gebruiken). Persoonlijk maakt het me niet zo veel uit, als het eindresultaat maar mooi is! Maar wat wel handig is, is dat je met deze mascara kunt afwisselen. De ene dag heb je misschien zin in alleen volume, dan gebruik je alleen stap 1. Wil je fijne, lange, natuurlijke wimpers creëren, dan gebruik je alleen stap 2. En wil je je wimpers écht laten spreken, dan gebruik je beide stappen.

Persoonlijk zou ik altijd voor beide stappen gaan, dat geeft gewoon het allermooiste effect. En zeker met meerdere laagjes creëer je dat prachtige false lash effect.

l'oreal false lash superstar x fiber review_ - 12De L’Oréal False Lash Superstar X-Fiber mascara bevat 7,1 ml (stap 1) en 6,9 ml (stap 2) dus in totaal 14 ml product, en is vanaf heden verkrijgbaar bij de drogist. De advies verkoopprijs is €17,99.

Wat vinden jullie van het effect van deze nieuwe fiber mascara van L’Oréal? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

57 Reacties

 1. Laris
  7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Ik vind dit echt een hele slechte mascara. Ik heb deze mascara nu een tijdje, de eerste paar dagen was hij erg mooi maar daarna kreeg ik een heel raar effect. Mn wimpers gaan alle kanten op door laag een, hij brengt heel gek aan en wordt heel snel erg hard (terwijl hij juist zacht moet blijven voor laag twee). Als ik laag twee eroverheen aanbreng is het helemaal drama. Mn wimpers staan alle kanten op met gekke klonten aan de uiteinden van mn wimpers. Bij mij zakt de mascara ook juist wel heel erg uit.
  Echt een verschrikkelijke mascara..

 2. Fje
  5 juni 2017 / maandag, 5 juni 2017

  Ik vind dit echt een van de slechtste mascara’s ooit! Ik had echt zoveel hoop voor deze mascara. Als mijn oog een klein beetje waterig wordt (als ik nies door hooikoorts) is de mascara al uitgelopen. Ik merk ook niet veel verschil qua volume en lengte. Mijn kiko mascara en mij rollerlash van benefit doen nog 10x beter hun werk.

 3. Moontje
  12 april 2017 / woensdag, 12 april 2017

  Ik vind het erg moeilijk om je linkeroog goed te krijgen met deze mascara omdat het middenstuk te dik is en tegen mijn neus stoot. Ik heb hem dus aan mijn dochter gegeven.

 4. 10 april 2017 / maandag, 10 april 2017

  Ondanks je lovende mening over dit nieuwe product, ziet het er niet veel bijzonders uit om eerlijk te zijn. Je gekrulde wimpers zijn gewoon gecoat met een laagje mascara, wat ik zie op de foto’s, maar ik vind het geen false lash effect. Ik vind hem erg klonterig bij 2-3 laagjes, waardoor ik denk dat de formule niet geschikt is om op te bouwen. Je eigen mascara routine vind ik beter bij je passen + ik denk dat dit effect ook wel met een andere mascara te krijgen is. Hihi

 5. 10 april 2017 / maandag, 10 april 2017

  Jullie zouden eigenlijk proefpersonen moeten nemen voor zo n nieuwe mascara

 6. 4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  na enkele laagjes vind ik hem nogal klonterig

 7. 4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  Ziet er fantastisch uit! Jammer dat Loreal altijd stempelt bij mij.. koop dit merk niet meer, zo jammer..

  • Mirne
   14 april 2017 / vrijdag, 14 april 2017

   Hoe bedoel je stempelt?

 8. 3 april 2017 / maandag, 3 april 2017

  Wauw! Heel erg mooi. Ik zou persoonlijk wel voor 1 laagje gaan, omdat ik dat het mooiste vind. Deze wil ik echt proberen.

 9. Marlien
  3 april 2017 / maandag, 3 april 2017

  Als je er nog eentje wilt testen: ik gebruikte altijd le volume de Chanel maar moest uit noodzaak laatst ergens een mascara halen en kocht toen de Rock couture van Catrice en vind deze echt top! Krijg er super veel volume van.
  Aanrader…

  • Gitta
   11 april 2017 / dinsdag, 11 april 2017

   Helemaal mee eens! Le volume de Chanel is de beste mascara ever!

  • Jody
   16 april 2017 / zondag, 16 april 2017

   Helemaal eens ?

 10. Renee
  2 april 2017 / zondag, 2 april 2017

  Je huid ziet er mooi uit zeg!! ❤

 11. Denise
  1 april 2017 / zaterdag, 1 april 2017

  Deze ga ik zeker een keertje uitproberen!

 12. 1 april 2017 / zaterdag, 1 april 2017

  Ieder z’n ding en de wat vollere wimpers in deze post kan ik zeker wel waarderen! Ieder zo z’n smaak denk ik dan 😉

 13. Sarah
  31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

  Heel mooi zwart. Zelf vind ik de een laags look het mooist. Dat geeft al gelijk een mooie look. Ook een mooie foundation, jouw huid blijft flawless!

 14. Nicky
  31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

  Ik ben persoonlijk meer voor een natuurlijk effect dan false lash maar deze geeft wel een mooi effect. Drie laagjes vind ik wel teveel spinnenpooteffect hebben. Het viel me alleen enorm op dat bij de foto’s van 1 tov 2-3 laagjes je wenkbrauw plots een andere kleur heeft, komt dat door kleurbewerking of had je een ander poedertje gebruikt ofzo? Je brows zijn trouwens weer magnifiek, wat gebruik je tegenwoordig? En het resultaat van die PlexR behandeling is echt ongelofelijk. Zeker met dit soort close-ups valt het enorm op hoe open je blik geworden is.

 15. Britt
  31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

  Wauw, wat een prachteffect!

 16. Ier
  31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

  Ik keek de foto’s eerst op mijn telefoon, toen vond ik het spinnenpoteneffect wel meevallen. Nu op pc toch wel heftig.
  Maar goed, ik hoef natuurlijk niet per se twee lagen te smeren. Ik hou het voor deze prijs echter wel bij de door jou aangeraden Catrice Speedstar Mascara 😉
  Complimenten voor de foto’s en je huid; prachtig.

 17. Assiepoes
  31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

  Voordat je er meerdere lagen opsmeerde zagen je wimpers er echt mooi uit. Overtuigend, alhoewel het kiezen van een mascara inderdaad erg persoonlijk blijft.

  Het false wimper effect vind ik persoonlijk niet geslaagd. Naar mijn idee hebben je wimpers meer weg van ” spinnenpootjes”.

 18. Sanne
  31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

  Wat zijn mensen weer lekker negatief..Ik vind dit een eerlijke review want als het je niet zou bevallen zou je dat ook gewoon zeggen..Jou wimpers vind ik prachtig! Denk dat ik deze ook ga aanschaffen, want heb dezelfde wimpers als jou

 19. 31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

  Ziet er goed uit! Ik heb echter alleen altijd dat mijn wimpers recht naar voren staan.. dus ik moet ze van te voren echt goed krullen ;)..

 20. 31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

  Deze formule was volgens mij een aantal Jaren geleden erg populair. Ziet er veelbelovend uit!

 21. Diana
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Ik denk dat mijn lievelingsmascara jou ook wel zal bevallen: De Maybelline Lash sensational. Wimpers worden superlang en zwart en worden echt gelift. En zakken niet uit! Echt een topper! Heb er 8 gekocht tijdens 1+1 actie bij Kruidvat. :’D

 22. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  jaa! dit doet me denken aan zo’n vezel product die ik op de middelbare school al gebruikte, toen nog mega duur en van Chanel geloof ik.. ik vind het resultaat wel top en ik ga m halen! x

 23. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Hmm ik vind het effect niet zo heel mooi voor die prijs.

 24. Katja
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Mooie review! Thanks

 25. Michelle
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Hi Sereen,

  ik comment nooit maar las de comments hieronder dus voel de need om te reageren. De foto’s zijn mooi en jouw tekst is duidelijk. Als je een false lash effect wilt dan zit je goed met deze mascara. Maar houd je daar niet van wat ook kan dan dus niet. Ik ben ook van de natuurlijke look dus moet ik lekker een andere mascara gebruiken of maar een laag aanbrengen.

  Ik snap de comments van de rest niet zo. Wat jij vind hoeven andere niet te vinden.
  Daarnaast is niet iedere wimper hetzelfde iedereen heeft een andere structuur.

 26. Hanan
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  De eerste fotos zien er goed uit, niet wauw maaar prima. Je bent wel opvallend enthousiast voor zo een middelmatig resultaat.

  ik snap het niet helemaal, hoe kan jij nou enthousiast zijn over de spinnepoten look?
  Iedereen ziet toch dat dat niet eens in de buurt komt van falsies.

  Maar nu zie ik in de reacties dat het gesponsord is:
  -heel jammer dat dat zo klein onderaan staat aangegeven
  -heel jammer dat jij dus bij een sponsorartikel niet helemaal eerlijk bent!

  fail!

  • Sabine Sterk
   30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

   Eens!

 27. Anna
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  “Het is me gelukt! Eindelijk heb ik die fijne wimpertjes van mij kunnen omtoveren tot iets vols en opvallends!”

  Ik noem dit gewon spinnenpoten, maar oké… 😛

 28. D.
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Heeft niemand door dat die 2-3 laagjes shots en het bijbehorende enthousiasme behoren tot een 1 april grap?!

  • lisa
   30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

   heeft niemand door dat het een gesponsorde post is??

 29. Arzu
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Wow seriously? Je bereikt er alleen een spinnenpootjes effect mee. Not so charming..

 30. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Ik heb hem al op mijn lijstje gezet! In Duitsland kost hij trouwens standaard maar €11,95, tip voor iedereen die daar weleens komt.

 31. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Hmm, nee. Voor de prijs al helemaal niet! Ik hou het bij mijn Rimmel mascara. Vind het een beetje spinnenpootjeseffect!

 32. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Ik was vroeger echt een fan van de LÓreal twee stappen mascara! Toen hadden ze deze in een witte/goude tube zitten maar nog wel met de ouderwetse witte primer. Ik vind het effect bij de eerste stap al vrij goed uitzien, de tweede maakt het helemaal af! Die 2-3 laagjes is voor mij een beetje onnodig. Wat ik me wel af vraag is of je wimpers ook de hele dag zo blijft zitten of dat ze na een tijdje toch gaan zakken? Ik vind de formule van LÓreal soms wel wat te zwaar voor mijn dunne Asian haartjes.

 33. Denise
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Kan het zijn dat deze post gesponsord is, maar dat je dat vergeten bent om erbij te zetten? Ik vind hem namelijk iets te positief voor het resultaat dat ik zie op de foto. En ik zie dat die post bij andere bloggers wel als ´gesponsord staat´

  • Serena
   Auteur
   30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

   Het staat er gewoon bij, hoor! Op de homepage, onderaan.

   • Marit
    30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

    Als je op die hele kleine tag doelt, dan vind ik die toch echt niet opvallend genoeg om daarmee iets als gesponsord aan te geven.

    • Lise
     30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

     Helemaal mee eens. Alweer misleidend.

     • Lousaa
      31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

      Het is klein ja. Niet supertransparant.gelukkig zijn er comments: mooie graadmeter voor momenten wasrop de onafhankelijkheid van het oordeel in twijfel wordt getrokken.

    • Denise
     30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

     Ben ik het mee eens Marit. Het is erg onduidelijk. Ik denk dat weinig mensen doorhebben dat het gesponsord is

    • Lise__
     30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

     Serena geeft dit altijd op deze manier aan… Dat weet je ondertussen toch al wel

     • Angie33
      31 maart 2017 / vrijdag, 31 maart 2017

      Ja, inderdaad. Voordat ik ‘t artikel lees( open) zie ik al dat ‘t een gesponsorde post is! Niks mis mee en al vaker aangegeven dat het op die manier te herkennen is….

 34. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Ziet er goed uit! Al vind ik persoonlijk één of twee laagjes prima, drie vind ik wel iets te veel van het goede!

 35. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Ziet er goed uit! Al vind ik persoonlijk één of twee laagjes prima, drie vind ik wel iets te veel van het goede!

 36. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Het 2-3 laagjes effect zou voor mezelf iets too much zijn, maar ik plak er dan ook liever nep wimpers overheen xD het geeft wel een heel duidelijk effect inderdaad!

 37. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Lijkt me een prachtige mascara

 38. Emma
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Oei ik vind het 2-3 laagjes effect ook een beetje het spinnenpoten effect geven. Gek dat jij vind dat ze niet ietwat klonteren.

 39. Michèle
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  1 laagje vind ik mooi, maar in de foto’s met meerdere laagjes vind ik het echt spinnenpoten. zeker niet te vergelijken met “falsies”. maar ieder zijn ding natuurlijk.

 40. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Wat een mooi effect zeg. Zelf heb ik sinds kort de Roller Lash mascara van Benefit, waar ik ook erg tevreden over ben!

 41. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Het effect mag er zeker zijn. Heel netjes!

 42. 30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  Oehh dat lijken echt op valse wimpers! Een tweede laagje vind ik perfect, ik vind dat derde net iets to much naar mijn mening.
  Liefs,
  Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *