Gerard Cosmetics hydra matte review van 9 kleuren

Dat liquid lipsticks met een matte finish helemaal hot & happening zijn op dit moment weten we, maar welke merken en kleuren zijn nu échte aanraders? Gisteren liet ik jullie al mijn favoriete Lipfinity kleuren zien van Max Factor en vandaag pak ik ’em lekker door met de prachtige Hydra Matte liquid lipsticks van Gerard Cosmetics.

gerard cosmetics hydra matte review - 2 Gerard Cosmetics ja. Toen ik deze naam voor het eerst las dacht ik ook ‘wat een gekke naam voor een make-up merk’. Maar wat blijkt, Gerard is in dit geval niet de voornaam, maar de achternaam van Jennifer Gerard, CEO en oprichter van dit cosmeticamerk. Je spreekt het dus eigenlijk ook heel chique uit als ‘Sjerahrd’ en dus niet op zijn plat Hollands als ‘Geerard’. Laat je dus niet ‘afschrikken’ door de naam!

gerard cosmetics hydra matte review - 3Gerard Cosmetics heeft verschillende soorten lipproducten waarvan ik het meest benieuwd was naar de Hydra Matte liquid lipsticks. Deze vloeibare, creamy lipsticks zijn ONWIJS gepigmenteerd; ze hebben het intense pigment van een lipstick, maar brengen aan als een gloss. Maar, ze drogen mat op. En jongens, jongens, jongens, wat zijn we toch dol op mat! De Hydra Matte liquid lipsticks zijn verpakt in slanke hulzen van frosted kunststof en hebben een goud metallic dop met het logo.

gerard cosmetics hydra matte swatchesIn totaal zijn er 9 kleuren die ik vandaag allemaal voor jullie zal gaan reviewen.

Aphrodite

gerard cosmetics hydra matte review - 12 gerard cosmetics hydra matte review - 5 (1) gerard cosmetics hydra matte review - 4 (1)Aphrodite is de lichtste kleur van de 9 en voor mij vind ik de kleur zelfs een klein tikje te licht. Het kan denk ik nét. De kleur is te omschrijven als een lichte peachkleur met een vleugje wit, waardoor hij wat feller uitvalt. De ondertoon is warm en oranjeachtig. Ik vind de kleur supermooi, maar had voor mijn huidkleur nog wel iets donkerder gemogen. Een lekkere, frisse kleur waarvan je de lentekriebels krijgt!

Serenity

gerard cosmetics hydra matte review - 5 gerard cosmetics hydra matte review - 1 (1) Diors forever review - 12 Serenity is één van mijn lievelingskleuren, het is zo’n mooi en zachtroze kleurtje die mijn gezicht meteen heel erg verfrist. Serenity is te omschrijven als een zachte, koraalroze kleur. Het staat heel fruitig en zacht en is perfect voor elke dag.

Ballet Slipper

gerard cosmetics hydra matte review - 9 gerard cosmetics hydra matte review - 6 (1) gerard cosmetics ballet slipperVan Ballet Slipper word ik ook heel vrolijk! Dit is echt zo’n heerlijk zomers kleurtje waarbij ik moet denken aan het strand en aan de zon. Ballet Slipper is te omschrijven als een fellere, koraalroze kleur die iets meer neigt naar roze, met een warme ondertoon. De kleur bevat een flinke teug wit pigment, zodat hij wat lichter en knallender overkomt. Ik vind het een prachtige kleur die ik zelf zou dragen op dagen dat de zon flink schijnt!

Ectasy

gerard cosmetics hydra matte review - 11 gerard cosmetics hydra matte review - 11 (1) gerard cosmetics hydra matte review - 10 (1) Ectasy is kleur die me goed heeft verrast, ik had namelijk niet verwacht dat hij zo mooi zo staan, haha! Ectasy in te omschrijven als een purperen plumkleur, misschien zelfs mauve te noemen. Ik vind dit echt een prachtige kleur. Hij is vrij paars, en ook vrij donker, maar toch geeft hij mijn gezicht wat frisheid en verheldering. Een bijzonder mooi kleurtje die door de paarse ondertoon zeker hoofden doet draaien (ik spreek uit ervaring!).

Cher

gerard cosmetics hydra matte review - 13 gerard cosmetics hydra matte review - 3 (1) gerard cosmetics hydra matte review - 2 (1)Cher vind ik ook een schitterende kleur en het is tevens de perfecte kleur voor mensen die Ectasy te paarsig vinden. Cher is namelijk iets rozer. De kleur is het beste te omschrijven als een oudroze tint met een paarsachtige-mauve ondertoon. Het paarse is dus wat subtieler aanwezig. Ik vind Cher heel flatterend en ergens ook een beetje chique en mysterieus. Een mooi kleurtje voor overdag.

Gravity

gerard cosmetics hydra matte review - 8 gerard cosmetics hydra matte review - 12 (1) gerard cosmetics hydra matte review - 13 (1) Gravity is een hele gewaagde kleur, but I like it! De kleur doet me denken aan de kleur van lavendelvelden in bloei, dat mooie grijzige lila en paars. Ik vind Gravity echt een beetje een ‘bad ass’ kleur. Iets wat een stoere chick in een Marvel film zou dragen. Of iets wat een vrouwelijke hacker draagt in een sci-fi actiefilm. De kleur is wat donkerder door de grijzige ondertoon, maar dat maakt hem nu juist zo bijzonder. Je moet wel een klein beetje lef hebben om Gravity te dragen, maar ik denk dat deze kleur bij verrassend veel mensen supermooi zal staan! Ik ben in elk geval fan!

Iced Mocha

gerard cosmetics hydra matte review - 10 gerard cosmetics hydra matte review - 9 (1) gerard cosmetics hydra matte review - 8 (1)Ik ben normaal gesproken dol op de wat lichtere, frisse nudetinten of juist roodtinten, dus ik had echt NIET verwacht dat dit één van mijn favoriete kleuren zou zijn uit de collectie. Iced Mocha is een bruinige mauvetint: oudroze met een vleugje paars en een flinke teug bruin. Een typische nineties kleur. Helemaal geen frisse kleur, maar toch ben ik er verliefd op, want het staat gewoon zo chique, stoer en elegant. Ik vind de kleur prachtig staan bij mijn gezicht en ik denk dat mensen met een lichtere én donkere huid dan ik deze kleur ook perfect kunnen hebben. Soms moet je gewoon iets opdoen om te kijken hoe het staat en op deze manier heeft ook Iced Mocha mij weten te verrassen!

Immortal

gerard cosmetics hydra matte review - 6 gerard cosmetics hydra matte review - 15 gerard cosmetics hydra matte review - 14 Knallend karmijnrood met een koele ondertoon, dat is Immortal. Een klassieke, chique en prachtige kleur die het altijd goed doet, in welke situatie dan ook. Immortal laat je gezicht echt spreken en geeft je een soort van Hollywood uitstraling, I love it! Deze kleur rood is ZO rood dat hij bijna neon lijkt, echt superfel en knallend. Prachtig!

Ruby Slipper

gerard cosmetics hydra matte review - 7 gerard cosmetics hydra matte review - 17 gerard cosmetics hydra matte review - 16 Ruby Slipper is diep donkerrood met een bruinige ondertoon. Hij is wat roder dan Rouge Noir van Chanel of Blackmail van Urban Decay, want bij die kleuren zag je het rood niet zo goed (in bepaald licht), en hier kun je juist het rood nog goed onderscheiden. Deze Hydra Matte bevat als enige minuscule rode shimmertjes, die je heel subtiel ziet glinsteren. Ik vind dat dit de formule persoonlijk wat dikker maakt, waardoor deze kleur als enige wat lastiger is om aan te brengen. Wat mij betreft hadden die glittertjes dus niet gehoeven! Ik vind het echt een supermooie, mysterieuze en stoere kleur, waarmee je ook absoluut de show steelt.

gerard cosmetics hydra matte review - 4 De Hydra Matte liquid lipsticks zijn me erg goed bevallen. Het pigment is zeer intens en met één dip in de huls heb je al voldoende om beide lippen te voorzien van een dekkende laag. Daarbij drogen ze vrij snel mat op, zodat je niet een volle minuut lang met getuitte lippen rond hoeft te lopen, wachtend tot je je lippen weer op elkaar kunt zetten, haha! Ik gok dat deze lipstick zo’n 10 seconden na aanbrengen droog is, dat vind ik echt lekker snel.

De textuur is wel wat droger, al drogen ze mijn lippen niet enorm uit tijdens het dragen. Van te voren moet je je lippen wel goed scrubben en glad maken, desnoods een klein beetje lippenbalsem aanbrengen, om er voor te zorgen dat alles zo gladjes mogelijk kan worden aangebracht. Ook na het verwijderen vet ik mijn lippen goed in. Dit is dus absoluut geen hydraterende formule, maar het is ook niet heel uitdrogend. Maar goed, dat heb je met van die hele matte formules zoals deze. Want de finish is écht maar dan ook écht mat.

gerard cosmetics hydra matte review - 1Hoe lang blijven ze zitten? Ik zou zeggen zo’n 5 tot 6 uur. Ze vervagen geleidelijk van de lippen, dus dat betekent geen korreltjes (dat doen matte lipproducten soms) en ook geen ‘lipliner’ aan het einde van de dag. Bijwerken gaat gemakkelijk, dus dit product kun je gemakkelijk ‘opbouwen’. De Hydra Matte liquid lipsticks geven wel ietsje af (dan zie ik een klein beetje kleur aan mijn glas zitten na het drinken) maar niet heel erg. Als je iemand lichtjes kust op de wang bij het groeten, geeft het bijvoorbeeld niet af. Dat is in sociaal opzicht erg fijn om te weten!

gerard cosmetics hydra matte swatchesDus, nog even de voordelen op een rijtje; intens gepigmenteerd, droogt snel op, blijft 5-6 uur goed zitten, geeft niet veel af en is gemakkelijk bij te werken en korrelt niet. Oh, en ze zijn nu ook gemakkelijk te bestellen (ze hoeven dus niet speciaal uit het buitenland te komen) want sinds vorige maand heeft de webshop The Make Up Spot ze gewoon in hun assortiment zitten, hoera! En ook niet geheel onbelangrijk, alle producten van Gerard Cosmetics zijn CRUELTY FREE!

Een nadeel kan zijn dat mensen met van nature al wat drogere lippen de formule niet zo prettig vinden, omdat hij niet hydrateert. Er staat dat de formule wel hydraterend is, maar dat valt wel mee. Houd hier dus rekening mee! Zelf heb ik er geen last van, maar ik moet van te voren wel even scrubben en een dun laagje balsem aanbrengen voor het mooiste en gladste resultaat. Al met al ben ik er super over te spreken omdat ik dol ben op matte lipproducten en omdat deze ook goed en lang blijven zitten, maar vooral omdat ik de kleuren zo bijzonder en flatterend vind! Ik ben er echt heel blij mee en ik draag deze Hydra Matte lipsticks om de dag, en steeds weer een andere kleur.

gerard cosmetics hydra matte collageAls ik zo kijk naar de collage hierboven dan kan ik gewoon niet kiezen welke kleur ik me het mooiste vind staan! Ik ga sowieso voor Iced Mocha (links onderin) en Serenity (midden bovenin), maar ook Chery, Ectasy en Serenity draag ik graag. En de rest is eigenlijk ook gewoon prachtig! Nou ja, ik kan dus niet kiezen, maar ben wel heel erg benieuwd naar jullie favoriete kleuren. Welke vind je mij het mooiste staan en welke zou je graag willen voor jezelf?

Gerard Cosmetics is te koop via de Nederlandse webshop The Make Up Spot. Deze Hydra Matte liquid lipsticks kosten 20 euro per stuk. 

Wat vind je van deze Hydra Matte liquid lipsticks van Gerard Cosmetics? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

97 Reacties

 1. 30 januari 2016 / zaterdag, 30 januari 2016

  Oeh ze zien er echt mooi en uit en ik vind bijna alle kleuren wel mooi 🙂 Dat ze evengoed nog zo lang blijven zitten ook, wow! Vind het dan best het geld waard.

 2. 29 januari 2016 / vrijdag, 29 januari 2016

  Iced Mocha en Ruby Slipper vind ik er het mooiste uit zien. Ik vind ze nu niet zo speciaal dat ik ze meteen zou bestellen.

 3. Melanie
  27 januari 2016 / woensdag, 27 januari 2016

  Prachtige lipsticks en ze staan je eigenlijk allemaal wel; alleen de eerste is net een tikje te licht. Zelf vind ik de Serenity, de Cher en Iced Mocha toch wel het mooiste! Ecstacy staat me ook wel aan. Vind ze alleen duur bij The Make Up Spot; ik heb ze gelukkig E 5,- goedkoper per stuk!

 4. Emma
  26 januari 2016 / dinsdag, 26 januari 2016

  Wauw! Serieus alles staat jou; paars, bruinig, donker. Ik denk dat ik zelf voor Cher en Serenity zal gaan, een mix van die twee lijkt me ook echt supergaaf

 5. 24 januari 2016 / zondag, 24 januari 2016

  Wat gaaf om ze bij jou geswatcht te zien! Heb deze al een tijdje op t oog en weet nu welke ik wil! Thx echt verrassend mooie kleurtjes en prachtige foto’s! Wat draag je ze prachtig en zo mooi aangebracht. Mijn complimenten!

 6. 23 januari 2016 / zaterdag, 23 januari 2016

  Jeetje wat een mooie kleuren. Ik vind het ook leuk dat ze zo natuurlijk zijn!

 7. 23 januari 2016 / zaterdag, 23 januari 2016

  Wat een prachtige kleuren! Heel erg mooi zeg. Hier ga ik er misschien wel een paar van aanschaffen ^^

 8. Donya
  23 januari 2016 / zaterdag, 23 januari 2016

  Hi Serena,

  Hele fijn review! Mooie foto’s ook zoals altijd. Ik zag het merk al vaak voorbij komen op instagram maar had echt geen idee waar het vandaan kwam en hoe duur het is. Misschien ga ik binnenkort maar even 1 bestellen 🙂

  Lfs,

  Donya

 9. 23 januari 2016 / zaterdag, 23 januari 2016

  Wauw ik vind de kleuren stuk voor stuk prachtig!

 10. 23 januari 2016 / zaterdag, 23 januari 2016

  Ze zijn echt prachtig, allemaal!

 11. 23 januari 2016 / zaterdag, 23 januari 2016

  Wauw, ik vind ze stuk voor stuk echt prachtig. “Mat” doet mij al over de wolkjes lopen. Ik ben vooral fan van de iets bruinere, paarse en oud-roze kleuren!!!

 12. 22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Supermooi! Persoonlijk vind ik ectasy niet zo mooi, omdat ik het wat vind lijken op blauwe lippen door de kou 😛
  Ik vind Immortal, Ruby Slipper en serenity het mooiste! Ruby Slipper staat jou echt amazing.

 13. Tsalina
  22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Het merk heeft zeer mooie producten maar hoe de ceo omgaat met haar klanten is schandalig. Daarom koop ik bewust niets van hen.
  Ik weet niet op je er iets van weet maar zou het spijtig vinden moest je zoiets steunen.
  X

  • Jo
   24 januari 2016 / zondag, 24 januari 2016

   Ik scrolde al naar beneden om precies dit te zeggen. Google staat vol met slechte ervaringen van mensen met dit bedrijf. Echt een merk om te boycotten.

 14. Myrte
  22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Wat een prachtige foto’s, je geeft altijd zo’n fijne reviews met goede foto’s en beschrijvingen. Dit is een blog met kwaliteit! Trouwens heel handig al die swatches op de lippen in één afbeelding.

 15. 22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Hier was ik echt benieuwd naar! Ik kan echt niet kiezen welke ik het mooist vind. Cher, iced mocha, ruby slipper of serenity.

 16. Lieke
  22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Serena met dit artikel bewijs je vmaar weer eens dat je (in ieder geval voor mij!) de beste beautyblogger bent!! De kwaliteit is top: je uitleg, de foto’s (ik verbaas me elke keer weer over je geweldig mooie foto’s), de swatches. Ik kan geen minpunt bedenken.. Aan de hand van dit artikel weet ik alles over het product dat ik wil weten 🙂
  Kom net van een andere grote beautyblog af maar man man man… De kwaliteit van die artikelen valt in het niet bij die van jou. Andere beautybloggers kunnen echt een voorbeeld nemen aan de kwaliteit die jij elke keer weer laat zien.
  Kom misschien als een slijmbal over 😛 Maar dat enorme contrast in kwaliteit heeft even m’n ogen geopend 😛 En je site is al die complimentjes meer dan waard!

 17. Lize
  22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Op de website van Gerard Cosmetics hebben ze nog meer kleuren (o.a. Invasion en Mercury Rising). Daarnaast hebben ze daar bijna altijd kortingscodes, voor iedereen die er geen 20 euro voor wil betalen… 🙂

 18. 22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Oh wauw, ik vind de kleurtjes wel heel bijzonder! Al denk ik dat veel daarvan mij niet zullen staan.

 19. Fadoua
  22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Mooie kleuren!
  Grappig dat ik aan je mimiek kan zien waar je je echt lekker en fijn in voelt haha!

  Liefs, Fadoua

 20. Shirley
  22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Mooi, mooi, mooi ze staan je allemaal prachtig??????

 21. 22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Wauw wat een prachtige kleuren! serenity vind ik je het mooiste staan, die zou ik zelf ook graag willen. Hoor veel goede verhalen over deze lipsticks en leuk dat the make-up spot ze nu verkoopt.

 22. 22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  Oh wauw zeg. Wat een super mooie kleuren allemaal <3! Ziet er echt goed uit! Ik vind alle kleuren je heel mooi staan, maar Ectasy en Ruby Slipper zijn mijn favoriet!

 23. 22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

  I’ve always been unsure about Gerad cosmetics liquid lipsticks but Serenity looks like such a pretty shade so I may put an order in! xx

 24. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Ik weet het niet. Ik vind het allemaal net niet. Het enige kleurtje waarvan ik denk, ja mooi is Serenity! Maar de rest mwa. Ik heb mooiere matte kleuren gezien! Dit word het niet voor mij. Mooie uitgebreide review!

  • A
   22 januari 2016 / vrijdag, 22 januari 2016

   Welke vind jy mooier dan? Ben benieuwd 🙂

 25. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Wat zijn ze mooi! Iced Mocha is ook meteen mijn favoriet!

 26. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Wauw, wat een prachtige producten. En deze review bewijst maar weer eens hoe ontzettend goed jij diverse kleuren lipstick kan hebben. Ik ben jaloers.

 27. Evy
  21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Wow! Wat een mooie kleuren en wat staan ze je goed allemaal!

 28. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Heel mooi gedaan, echt tof.

 29. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Gaaf! Ik ga voor ballet slipper ♥

 30. Coco
  21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Hoi Serena,

  Serenity en Iced Mocha zijn echt prachtig!

  Ga jij de nieuwe MAC retro matte liquid lipcolours ook nog reviewen toevallig? Ik lees nogal wisselende verhalen en ben zo benieuwd of ze goed zijn!

 31. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Wauw die laatste donker paars/bruine! Hebben hebben hebben

 32. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Ice mucha is zo mooi!

 33. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Wat zijn ze leuk zeg!
  Vooral “Ruby Slipper” vindt ik helemaal gaaf voor het seizoen van het jaar!

 34. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Wat zien de verpakking zelf al mooi uit! Zelf zou ik voor iced mocha en serenity gaan.

 35. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  ze staan je allemaal nog super goed ook voor de lichtere tinten zijn ge wel dig! liefs

 36. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Wat een prachtige kleuren!

 37. A
  21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Mooi! Maar wel jammer dat er zo veel negativiteit is over dit merk/het bedrijf erachter. Zij zijn heeel negatief over hun klanten, slechte klanyenservice en Jaclyn Hill heeft de samenwerking met ze verbroken en wil niks meer met ze te maken hebben etc. Check Youtube.. Jammer dat zij het voor zichzelf moeilijk hebben gemaakt.. Maar buiten dit, uitgebreide, duidelijke review. Voor mij ben jy wel op dit moment zeker de beste blogger ever! Respect! Dank voor je tijd die je er aan besteedt!

 38. Julie Tina
  21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Ik vind Serenity en Cher het mooiste bij jou. Zelf hou ik niet zo van te ‘mauvige’ kleuren maar jou staan dat soort kleuren alsnog erg goed! Voor mezelf vrees ik dat ze niet zo mooi zouden blijven zitten op m’n drogere lippen

 39. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  De verpakking is al prachtig, maar wauw…. wat zijn ze mooi! Gravity vind ik persoonlijk minder, maar de lichtere en donkere kleuren staan je echt fantastisch!

 40. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Wauw, die rode kleur is echt intens! Serenity past trouwens ook goed bij je naam, haha!

 41. Roksana
  21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  Wauw dit is de eerste keer dat ik alle kleuren van een collectie wil hebben! Ik vind ectasy en gravity echt super! Ik vind ze jou ook super staan.
  x

 42. 21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  De tweede en de derde vind ik erg mooi bij je staan

 43. Ka
  21 januari 2016 / donderdag, 21 januari 2016

  alle kleuren staan je prachtig, bij de eerste foto dacht ik “WoW” bij de tweede foto ” wooow” en het werd steeds beter 🙂 ik ben enthousiast over het product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *