Hét geheim van mijn stralende huid!

Mama kwam zo’n anderhalve week geleden weer met een volle tas vol perspakketten aanzetten. Gretig rommelde ik erdoorheen, kijkend wat voor interessants er allemaal in zat. Ik viste er een klein, groen doosje uit van Clinique. Fresh Pressed 7-day System with Pure Vitamin C, stond erop. Het bleek een vitamine C-kuurtje te zijn van slechts één week. ‘Goh, een weekje maar?’ dacht ik ‘dat houd ik wel vol!’. Dus zo gezegd, zo gedaan, begon ik de volgende ochtend meteen. Inmiddels ben ik een week verder en ik merk een onwijs verschil in mijn huid. Het is gladder, egaler, veerkrachtiger en stralender. Ik ben razend enthousiast! Vandaag vertel ik jullie daarom graag meer over dit product.

clinique fresh pressed review_ - 4Allereerst iets meer informatie over vitamine C. Wanneer we opgroeien leren we alles over deze vitamine. We weten dat het in sinaasappels en andere citrusvruchten zit en dat het gezond voor ons is. Maar dat niet alleen, het is ook een wondermiddeltje voor onze huid. Naar vitamine C, ook wel ascorbinezuur genaamd, is de laatste jaren erg veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Zo is vitamine C onmisbaar voor de vorming van collageen. Het is daarnaast ook een krachtige anti-oxidant die ons imuunsysteem een flinke boost geeft. Hierdoor wordt de huidbarrière versterkt, het vermindert ontstekingen en beperkt UV-schade en vroegtijdige huidveroudering. Maar waar vitamine C ook bekend om staat, is het verminderen van hyperpigmentatie (bij een concentratie van 3% of hoger). Vitamine C remt namelijk het enzym tyrosinase, wat nodig is bij de aanmaak van melanine (dit is het pigment in je huid).

Verpakking speelt daarom een hele belangrijke rol bij de keuze van een product met vitamine C. De verpakking is bij voorkeur donker of ondoorzichtig, zodat er geen licht bij kan komen en het liefst in tubevorm of pompflacon, zodat er zo min mogelijk zuurstof bij kan komen. De meest stabiele vormen vitamine C zijn; ascorbic acid, L-ascorbic acid, ascorbyl palmitate, sodium ascorbylphosphate, retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate en magnesium ascorbylphosphate.

Vitamine C is daarnaast het meest effectief vanaf een concentratie van 4%. Maar, hoe hoger de concentratie des te effectiever het product. Doorgaans ligt de hoogst mogelijke concentratie vitamine C in een skincare product bij de 10%.

clinique fresh pressed review_ - 3Gaan we terug naar het Clinique Fresh Pressed 7-day system with pure vitamin C. De vitamine C die Clinique gebruikt is ascorbic acid, een zeer effectieve en stabiele vorm. De kuur bestaat uit 2 delen; een powder cleanser met vitamine C en een daily booster met maar liefst 10% vitamine C. In het doosje zitten 7 kleine zakjes met de powder cleanser (dus één voor iedere dag) en een soort ampul waar je elke ochtend en elke avond 2 verse druppels uit kunt drukken, voldoende voor in totaal 7 dagen. De druppels moet je mengen met je eigen dag- of nachtcrème, zodat je je dagelijkse huidverzorging kunt boosten met een shot vitamine C.

Wat verpakking betreft zeg ik, wow.. hier heeft Clinique echt goed over nagedacht. Zoals ik hierboven al vertelde is vitamine C zeer onderheven aan invloeden van buitenaf, dus het feit dat alles apart is verpakt vind ik heel goed. En daarbij is het ideaal om mee te nemen op reis. De booster zit daarnaast in een luchtdichte, ondoorzichtige ampul zodat er geen licht, vocht en zuurstof bij kan komen. En na een week is ‘ie op. Op deze manier blijft de vitamine C het meest effectief. Echt, petje af.

Clinique Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser with Pure Vitamin C

clinique fresh pressed review_ - 7Afgelopen week ben ik steeds mijn dag gestart met de powder cleanser.

clinique fresh pressed review_ - 8Ik maak mijn gezicht nat, en daarna kieper in de inhoud van het zakje in mijn vochtige hand.

clinique fresh pressed review_ - 9Ik wrijf beide handen tegen elkaar en creëer wat schuim, dat ik vervolgens aanbreng en inmasseer op mijn gezicht. De inhoud van het zakje is overigens precies voldoende, niet te veel en niet te weinig. Ik laat het schuim eventjes 30 seconden zitten, en daarna spoel ik het eraf met water. Mijn gezicht voelt meteen superfris en schoon aan (totaal niet droog en trekkerig) en mijn huid lijkt – I KID YOU NOT – meteen na het eerste gebruik al stralender en helderder. Hierna breng ik mijn toner aan en ga ik door met de booster.

Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10%

clinique fresh pressed review_ - 6Deze booster bevat voldoende product om 7 dagen lang, elke ochtend en avond, 2 druppels toe te voegen aan je dag- en nachtverzorging.

clinique fresh pressed review_ - 10Voordat je de booster gebruikt moet je even een aluminium lipje eraf trekken, dan goed schudden en bovenop de ampul duwen, zodat er onderaan 2 druppels op je hand terecht komen.

clinique fresh pressed review_ - 11 Deze druppels moet je vervolgens mengen met je eigen vertrouwde dag- en nachtcrème (ik gebruik nu de Magic Cream van Charlotte Tilbury), en dan lekker inmasseren op je gezicht.

clinique fresh pressed review_ - 12Wat ik deed is de druppels mengen met 1/2 van de gebruikelijke hoeveelheid crème, dan heb je meer dan voldoende voor je hele gezicht. De booster is namelijk vrij vloeibaar (zoals de textuur van een serum) dus je mengt al snel te veel, en dat is natuurlijk zonde (al kun je het overschot natuurlijk altijd aanbrengen op je hals en decolleté).

Wat belangrijk is om te weten is dat vitamine C de huid gevoeliger maakt voor de zon, waardoor je sneller kunt verbranden en dus ook sneller huidschade kunt oplopen. Wanneer je ‘aan de vitamine C’ gaat is het daarom verstandig om dit of alleen ’s nachts voor het slapen gaan te gebruiken, of het in combinatie met een goede SPF te gebruiken. Bij een hoge concentratie vitamine C kan er tevens (milde) huidirritatie optreden, zoals een lichte prikkeling of jeuk. Dit gevoel houdt al vrij snel op, maar de hele gevoelige huidjes kunnen dit misschien nét niet aan. Daarom altijd even om een sample vragen voordat je een (kostbaar) skincare product aanschaft! Zelf voelde ik een hele lichte tinteling (totaal niet vervelend) die binnen 10 seconden ophield.

clinique fresh pressed review_ - 15Het is ongelofelijk, maar na dag 1 zag ik al meteen verschil. Mijn huid was na gebruik super glowy, maar leek ook daadwerkelijk een stuk frisser en egaler. En naarmate ik het spul bleef gebruiken, des te mooier mijn huid werd.

clinique fresh pressed review_ - 16Inmiddels ben ik een week verder en kan ik oprecht zeggen dat ik supertevreden ben met het resultaat. Mijn huid is nog steeds heel glanzend, maar ook zacht, helder, fris, steviger en als ik van heel dichtbij kijk, lijkt mijn huidtextuur ook veel egaler en verfijnder. Ik kan serieus amper poriën detecteren! Nu was mijn huid al best prima, maar er blijft altijd ruimte over voor verbetering en man… daar hebben deze Fresh Pressed producten zeker hun steentje aan bijgedragen.

vitamine C voor en naIk zit nu pas écht lekker in mijn velletje, van binnen en van buiten. Vorige week heb ik zelfs al een paar dagen zonder foundation rondgelopen, alleen wat bronzer, mascara, wenkbrauwgel en klaar. Ik weet dat er veel mensen zijn die nooit foundation dragen, maar ik draag het sinds mijn 13e bijna elke dag en nu kan ik eindelijk ook eens voor de spiegel staan en denken: nee, vandaag doe ik gewoon eens GEEN foundation op. Het is een heel bevrijdend gevoel and I love it!

clinique fresh pressed review_ - 5Maar goed, nu willen jullie dit natuurlijk ook proberen. Dus waar koop ik dat spul, Sereen? Ik heb even gegoogeld en ik zag dat Ici Paris XL de 7-day kit verkoopt voor €25,19. Dat is dan wel maar voor een weekje, maar ik denk dat het een prima prijs is om het spul zelf te testen. Ben je hierna net zo enthousiast als ik, (en ik weet bijna zeker dat je dat zal zijn!!) dan kun je de Powder Cleanser en de Daily Booster ook los kopen.

De Powder Cleanser kost €26,99 (28 zakjes, dus voldoende voor een maand) en de Daily Booster kost €72,00 (4 ampullen, dus voldoende voor 4 weken). Die hoef je natuurlijk niet per se allemaal achter elkaar te gebruiken, je kunt er ook steeds een paar weken tussen laten en deze producten gebruiken op het moment dat je huid wel iets extra’s kan gebruiken.

clinique fresh pressed review_ - 4Vind je dit te prijzig dan kan ik je ook de Kiehl’s Powerful Strength Line Reducing Concentrate aanraden. Dit serum bevat maar liefst 10,5% vitamine C en dat is dus ook een lekkere hoge concentratie. Het flesje bevat 50 ml, dus hier doe je veel langer mee dan met de Fresh Pressed producten van Clinique. Alleen de vraag is natuurlijk of het spul na een maandje nog net zo veel % vitamine C bevat als bij aanschaf… om op safe te spelen zou ik persoonlijk voor de producten van Clinique gaan. Sowieso vind ik die zakjes ideaal om mee te nemen op reis.

Ik heb het al een paar keer vermeld, maar ik doe het nog maar eens: dit is geen gesponsorde post. Ik heb het Fresh Pressed 7-day system van Clinique wel gratis toegestuurd gekregen, maar ik word niet betaald om hier over te schrijven. Dit is gewoon puur enthousiasme! Maar ik ga mezelf niet verder indekken, de foto’s zeggen genoeg.

**FREE SAMPLE ALERT** 
Lieve mensen, ik krijg net een mailtje binnen van Clinique (die hartstikke blij zijn met deze review) waarin ze een code delen waarmee je vanaf vandaag (22 maart) bij de Bijenkorf Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een luxe sample van de Daily Booster ophalen bij de Clinique counter. De code is ‘Fresh Pressed’. Ik weet niet tot wanneer de code geldig is dus ga gewoon zo snel mogelijk, voordat je het weet zijn de samples op!

Wat vinden jullie van de nieuwe Fresh Pressed 10% vitamine C producten van Clinique? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

100 Reacties

 1. 29 augustus 2019 / donderdag, 29 augustus 2019

  Hoi ik heb een bruin getinte huid, wilde graag de vitamine c serum vn clinic uitproberen.
  Kan ik ook een sample via post ontvangen?
  Grtjs shakuntela

  • Serena
   Auteur
   30 augustus 2019 / vrijdag, 30 augustus 2019

   Je kunt het beste naar een verkooppunt van Clinique gaan (een fysieke winkel zoals Bijenkorf, Ici Paris, Douglas) en daar om een sample vragen.

 2. Lotte
  22 januari 2018 / maandag, 22 januari 2018

  Wauw! Na deze post gelezen te hebben, direct online een doosje besteld. Ik ben nu een week verder en klaar met de kuur. Ik ben helemaal onder de indruk, mijn huid ziet er echt super uit! Dank voor deze geweldige tip, ik ga deze behandeling zeker eens in de paar maanden herhalen 🙂

 3. Carla
  29 maart 2017 / woensdag, 29 maart 2017

  Heb je het neiuwe Vissionaire serum al geprobeerd, daar ben ik super enthousiast over. Zou je die willen reviewen?

 4. Emke
  28 maart 2017 / dinsdag, 28 maart 2017

  Wauw echt leuk artikel en idd ik ben ook direct enthousiast en nieuwsgierig, dus ik had gekeken waar ik het kan bestellen online en bij ici paris xl kun je de starterkit bestellen voor 25 euro en daarbij kan je de code NLD-JOUWLOOK gebruiken bij het afrekenen waardoor je 30% korting krijgt! Dus dan heb je hem voor 19 euro nogwat! Scheelt weer.

  Ik ben benieuwd wat het voor mijn huid doet! Zelf wel snel last van pigmentvlekjes en littekens van puistjes, dus ik denk dat dit wel een goede voor mij is!

 5. 28 maart 2017 / dinsdag, 28 maart 2017

  Mijn complimenten trouwens over hoe uitgebreid je het altijd beschrijft en veel aandacht besteed aan de uitleg en werking van de verschillende producten. Dat vind ik vaak een groot verschil met alleen ingaan over of iets goed is maar ook waarom.

 6. 28 maart 2017 / dinsdag, 28 maart 2017

  Klinkt goed! Idd wel erg prijzig, daar moet ik nog wel even een keer extra over nadenken, maar ik ben wel enthousiast!

 7. Manouk
  26 maart 2017 / zondag, 26 maart 2017

  Hoi Serena,

  Meteen naar aanleiding van deze review een setje gehaald en WAUW, ik ben om! Mijn huid heeft er nog nooit zo mooi uit gezien. Het liefst zou ik dit dagelijks willen blijven gebruiken, Maar dat vind ik toch wel een beetje prijzig. Denk je dat de spullen apart ook goed werken? Dus alleen de cleanser of alleen de booster?

  • Daphne
   30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

   Ik heb ook een setje gehaald. No kidding, na één keer zag ik al verschil. M’n lachrimpels zijn duidelijk minder, ik had eigenlijk geen foundation meer nodig en zelfs m’n puistjes en droge plekken zijn gekalmeerd. Als je ooit een goedkoper alternatief vindt, please let us know. Want deze gaat in mijn dagelijkse stash, ondanks de prijs. Zoveel uitgegeven al aan verzorging die niet werkt, ben echt blij dat er eindelijk iets is wat wél werkt! 😀 Dankjewel!! 🙂

   • Marielle
    1 juli 2017 / zaterdag, 1 juli 2017

    Mad Hippie vitamine C serum en Dokter Jetske Ultee haar Uncover creme.

 8. Romy
  26 maart 2017 / zondag, 26 maart 2017

  Super review!

  Zou het ook graag willen proberen.
  Helaas woon ik helemaal in het oosten van het land!
  Jaa daar wonen ook mensen??bummer!

 9. Hehe
  26 maart 2017 / zondag, 26 maart 2017

  Ik durf niet goed. Garnier had ook zoiets een tijd geleden en ik zag geen verschil. Maar ja garnier is dan ook slecht

 10. 25 maart 2017 / zaterdag, 25 maart 2017

  Topper! Niet alleen het product maar ook jij! Als jij zo enthousiast bent voel ik het meteen bij het lezen en je beïnvloedt mij dan ook elke keer in a good way 😉 Ik ga dit zeker proberen want wauw jouw gezicht ziet er echt goed uit.

 11. Daphne
  25 maart 2017 / zaterdag, 25 maart 2017

  Een vraagje die ik altijd al had over het smeren van dit soort cremes in het algemeen: kun je dat ook veilig gewoon over je oogleden smeren? Of is het daar te zuur voor?

 12. Denise
  24 maart 2017 / vrijdag, 24 maart 2017

  Wauw je huid ziet er echt prachtig uit!

 13. M
  24 maart 2017 / vrijdag, 24 maart 2017

  Oh de prijs valt mee, dit ga ik wel proberen!

 14. Elianne
  24 maart 2017 / vrijdag, 24 maart 2017

  Eigenlijk is vitamine c het meest effectief vanaf 5% en is L- asorbic acid het meest effectief maar ook het meest onstabiel wanneer het in aanraking komt met zuurstof en water daarom moet het ook lucht en licht dicht verpakt zijn. Zodra vitamine c begint te oxideren doet het juist het tegenovergestelde en kan het juist je huid verouderen. Magnesium Ascorbyl Phosphate is de meest stabiele vorm van vitamine c en komt het meest in de buurt van de werking die L- asorbic acid heeft. Hoewel sommige experts geloven dat deze antioxidant niet zo sterk is als de L- asorbic acid.

  • Serena
   Auteur
   25 maart 2017 / zaterdag, 25 maart 2017

   hi Elianne,
   ik weet het! Het staat allemaal in de tekst 😉

 15. Ashley
  24 maart 2017 / vrijdag, 24 maart 2017

  Bij de Bijenkorf in Den Haag heb ik woensdag wel een sample gekregen! Ik ben heel benieuwd

 16. Inna
  24 maart 2017 / vrijdag, 24 maart 2017

  Omg, ik ga gelijk naar de Bijenkorf! Je hebt me heel enthousiast gemaakt, je ziet er echt stralend uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *