essence | Prismatic Rainbow glow highlighter

HOE VET IS DIT?! Mijn beautyhartje maakte een klein sprongetje toen ik deze highlighter uitpakte. De nieuwe Prismatic Rainbow glow highlighter van essence bestaat namelijk uit vrolijke regenboogkleuren en draagt de naam ‘be a unicorn’. I LOVE IT AL READY!

Maar, hoe handig is een blauwe streep in je highlighter? Zie je dan een blauwe gloed op je huid (eh?) of zal het juist mooi blenden met de andere kleuren tot één mooie, glowy kleur? Zijn de kleuren ook los te gebruiken in een ooglook? En hoe pakt zoiets uit op een getinte huid? So many questions! Er is maar één manier om hierachter te komen… let’s take this baby out for a spin!

essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 1Allereerst de verpakking: die is vrij basic. Het doosje is gemaakt van een stevige, doorzichtige kunststof zodat je meteen goed de binnenkant kunt zien. En die is heel mooi om te zien! Het doosje is dus niet super fancy, maar omdat de highlighter zo leuk en kleurrijk is, vind ik het juist wel mooi dat de verpakking doorzichtig is.

essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 4De Prismatic Rainbow highlighter bestaat uit 4 kleuren; donkerroze-rood, peach, geel-goud en azuurblauw. Bij elkaar doet het me inderdaad denken aan de kleuren van de regenboog. Elke kleur bevat reflecterende pigmenten die de huid van een iriserende, prismatische glow voorzien. Nu hoor ik je denken, wat is een prismatische glow? Ik was het spoor zelf ook even bijster, dus ik heb het voor jullie opgezocht:

Schermafbeelding 2017-03-14 om 10.59.22Hieruit maak ik op dat met een ‘prismatische glow’ bedoeld wordt dat de glans alle kleuren van de regenboog reflecteert.

essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 7Allereerst de swatches. Van links naar rechts heb ik de kleuren los van elkaar geswatched, en geheel rechts zien jullie een swatch van alle 4 de kleuren bij elkaar. Zoals je ziet geeft elke kleur een prachtige glans af. Of het nu per se prismatisch is, ik denk het niet, maar de glans is erg mooi, zilverachtig en reflecteert sterk terug.

essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 8Kijk, zo gezellig! Hier heb ik alle kleuren tegelijkertijd op mijn nieuwe KIKO Kabuki brush aangebracht. Je kunt de kleuren zo – HOP – op je gezicht aanbrengen, zodat je alle 4 de kleuren afzonderlijk van elkaar ziet. Dan heb je echt een regenboogje op je wang! Zelf vond ik dat niet zo’n succes, want de streep highlighter is ten eerste veel te breed en ten tweede zie je echt een lichtblauwe streep lopen over je huid, en dat vind ik gewoon niet zo mooi.

Ik heb de kwast dus een kwartslag gedraaid en alle kleuren samen op mijn jukbeenderen aangebracht en geblend, en het resultaat… is fantastisch mooi!

essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 9 essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 10 In eerste instantie dacht ik dat de glans vrij zilverachtig en koel was, maar toen ik een paar uur later even mijn tanden poetste voor de badkamerspiegel, vond ik de gloed juist meer naar goudkleurig neigen. In het ene licht, onder een bepaalde hoek, is deze Prismatic Rainbow highlighter dan ook zilverwit, en draai ik mijn hoofd of sta ik onder een ander type licht, dan lijkt het weer champagne-goud. De glow van deze highlighter is dus zowel koel als warm, en past daarom ook bij elk huidtype en elke huidkleur en kan over elke kleur blush en bronzer worden aangebracht.

essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 11Daarnaast is de glans lekker sterk en werkelijk prachtig! Het voorziet je huid echt van een hele mooie, gezonde Hollywood Glow. I love it!

essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 2Wat ik echt te gek vind is dat je met deze highlighter alle kanten op kunt, en je per dag kunt besluiten waar je hem voor gaat gebruiken. Het is echt een multifunctioneel product!

Wil je toch een iets warmere glow, dan moet je een kleiner kwastje pakken en alleen de middelste (peachy en geel) kleuren op je kwast nemen. Wil je alleen een glowy blush, neem dan de bovenste (rood-roze en peachy) kleuren op je kwast. En ga je liever voor een zilveren highlighter (dit staat voornamelijk mooi op mensen met een koele-roze ondertoon) neem dan de onderste twee kleuren (geel en blauw).

De kleuren zijn apart (of samen) trouwens ook erg mooi voor ooglooks. Ze geven niet heel veel kleur af, maar net genoeg om een eyelook in een bepaalde kleur extra kracht bij te zetten.

essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 5Om heel eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat de Prismatic Rainbow glow highlighter iets zou zijn voor mij. Ik dacht dat de kleur, vanwege het blauwe balkje, te koel zou uitpakken op mijn warme, getinte huid. Maar nee, niets is minder waar, ik vind deze highlighter juist te gek! Hij heeft een prachtige, sterke glans en is op allerlei verschillende manieren te gebruiken. En daarbij is hij ook nog eens SUPER CHEAP én is het een beauty om te zien. Het is echt een leuk, FUN product! Yasssss, I love it!

essence Prismatic Rainbow highlighter review_ - 3De essence Prismatic Rainbow glow highlighter in 10 – be a unicorn kost slechts €3,59 (10 gram) en is te koop bij Kruidvat, zowel online als in de filialen. 

Wat vinden jullie van deze regenboog highlighter, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

35 Reacties

 1. 27 maart 2017 / maandag, 27 maart 2017

  Ik vind hem eigenlijk wel heel tof! En vooral ook dat je er meerdere richtingen mee op kan.

 2. 25 maart 2017 / zaterdag, 25 maart 2017

  Wauw ik had niet verwacht dat die zo subtiel zou vallen.. ziet er goed uit!

 3. 25 maart 2017 / zaterdag, 25 maart 2017

  Jaaa zo mooi! Ik was sowieso van plan om hem te halen voor een shoot, met het idee om echt een duidelijke regenboog te hebben, maar nu ik dit gezien heb ga ik hem ook zeker voor mezelf gebruiken daarna! En iemand anders had het ook al gezegd, maar props voor die één na laatste foto inderdaad!

 4. 25 maart 2017 / zaterdag, 25 maart 2017

  Oooh! Als je ineens alle kleuren samen gebruikt, is ie prachtig! That’s it… ik ga m halen 🙂

 5. Denise
  24 maart 2017 / vrijdag, 24 maart 2017

  Wuuuttt! Gaaaaaf!!

 6. 24 maart 2017 / vrijdag, 24 maart 2017

  Ohhh wat een beauty is het! Wet & wild in de US had ook een soort gelijke highlighter maar die is moeilijk te krijgen. Wat ben ik blij dat in Nederland nu ook zo’n Rainbow highlighter beschikbaar is en ook nog eens betaalbaar. Ik zou de kleuren allemaal ‘swirlen’ en dan aanbrengen. Ook is dit een goed product om toch eens aparte kleuren als highlighter te gebruiken. Ik zou namelijk niet snel een full size highlighter halen in de kleur blauw. Fijne review!

 7. Marleen
  24 maart 2017 / vrijdag, 24 maart 2017

  *trekt een sprinte naar de kruidvat* woow wat geeft die een mooi resultaat op de huid! En allleen al van de kleuren worden ik happy.

 8. helena
  23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Wauw op je wangen is hij echt prachtig. Draag je ook blush en bronzer op de fotos of is die kleur op je wangen allemaal afkomstig van de highlighter?

 9. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Ik vind hem wel heel erg mooi eruitzien, dat sowieso, maar zou wel bang zijn dat de kleuren echt heel fel op je gezicht komen.. wat dan weer niet mooi is.

 10. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  deze wil ik wel bemachtigen, alleen al om in bezit te hebben en me collectie uit te breiden. Ik vind het een mooie glans geven inderdaad. liefs soraya

 11. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Haha ik zou dus gelijk denken dat ik op Smurfin zou lijken met die blauwe kleur maar het effect is écht heel erg mooi!

 12. priya
  23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Make-up revolution heeft ook zo een soortgelijke highlighter. Ook erg mooi!

 13. Yoja
  23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Ik heb hem een tijdje terug gekocht, maar ik vond het uiteindelijk veel te “glitterig”. Dat vond ik jammer, want een highlighter is het mooist als hij “glowy” is en je de glitterdeeltjes niet ziet. Gek genoeg vind ik hem bij jou op de foto’s wel mooi, misschien omdat de foto’s van ver af zijn genomen?! Ik heb hem toch maar teruggebracht en de highlighter van Makeup Revolution gekocht en ben daar echt super blij mee ?

  • Anne
   24 maart 2017 / vrijdag, 24 maart 2017

   Welke heb je gekocht? Die gold lights?

 14. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Ik had hem zien liggen en durfde het niet aan, vooral vanwege de blauwe kleur, maar misschien moet ik hem toch maar proberen, je klinkt erg positief!

 15. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Ik vind het resultaat echt heel erg mooi!

 16. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Aaaaah, wat issie mooi!!!! Had inderdaad ook niet verwacht dat hij zo ontzettend mooi zo zijn met alle kleuren bij elkaar. Ze blenden ook goed in elkaar over wat ook heel belangrijk is. Zeker uitproberen deze

 17. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Oeh wat een mooie! En lekker veelzijdig inderdaad!

 18. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Ik kan eerst niet om de verschijning van deze palette heen. Wat een stuk vrolijkheid. Alleen dit al zal ik kopen. Dan zie ik op je wang..wauw bijzonder en prachtig. Het heeft wel iets.

 19. Julie Tina
  23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Wow, echt zo’n product dat beter uitpakt dan je zou verwachten! Je foto’s zijn opnieuw prachtig <3

 20. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Tof! Wat leuk dat zo’n budgetproduct zo goed uitpakt, vooral als de verwachtingen minder hoog zijn. Ook echt een goeie zet van Essence om weer zo heerlijk in te spelen op deze trend. Ik ga eens kijken of ik ‘m ergens tegenkom en in mijn mandje laat glijden. Joeeee

  • 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

   Oh en even specifieke hands up voor die een na laatste foto, waar de weerspiegeling van de print van het doosje precies in de highlighter valt. Briljant.

 21. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Wauw ik vind ‘m tof en de swatches zijn prachtig! Ook superleuk dat ‘ie geschikt is voor iedereen door de kleurtjes, ik vind het warmgoud jou echt prachtig staan. Groot succes deze highlighter! Malou

 22. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Echt een product om vrolijk van te worden!

 23. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Mwah, ik ben hier niet zo’n fan van. Ik zal niet snel alle kleuren bij elkaar gebruiken en apart is dan ook weer zo’n gedoe. Het is natuurlijk wel een leuk concept!
  Liefs,
  Elles

 24. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Wat een geinig en vernieuwend product. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het een mega flop zou zijn, maar het ziet er nog heel mooi uit!

 25. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Wat een GAVE foto’s en wat een heldere review. Echt een leuk product 🙂

 26. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Het eerste wat ik dacht toen ik de foto zag was VET! En toen zag ik de tekst ? Bijzonder dat hij ook op de huid zo mooi uitpakt.

 27. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Lekker budgetproof! Die kwast lijkt mij wel handig van Kiko. Zeker in combinatie met deze high lighter

 28. Britt
  23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Alleen om het uiterlijk zou je hem al willen! Maar het resultaat telt natuurlijk ook: looks good!

 29. 23 maart 2017 / donderdag, 23 maart 2017

  Loopt nu naar Kruidvat….(oh nee, het is nog maar 7 uur ‘s morgens). Hij is mooi!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *