Free printable: to-do list

Mijn moeder zei van de week tegen me: 'Ik ben echt vergeetachtig. Dat heb ik van jou'. Ik moest natuurlijk hardop lachen gezien het feit ik toch echt uit mijn moeder ben gekomen en niet andersom. Feit blijft: mijn geheugen is vergelijkbaar met een zeef. Mensen uit mijn omgeving kunnen dit alleen maar beamen. Soms stel ik een vraag en vergeet ik halverwege een zin wat ik ook alweer wilde vragen. Yes. It's THAT serious.

De oplossing is natuurlijk een to-do lijstje maken. En dat doe ik dan ook wel eens. Ik pak een wit, vierkant velletje van mijn blocnote en krabbel er wat dingetjes op die ik die dag ECHT moet doen. Voor sommigen zal deze methode prima werken, but for me, not so much. Want waar had ik dat briefje nu ook alweer neergelegd? En op een klein briefje passen slechts een aantal dingen, terwijl ik de rest van de week nog voor me heb, vol met dingen die ik niet mag vergeten en dingen die ik ECHT deze week geregeld moet hebben.

De oplossing vond ik toen ik in een verstandige bui op Google 'free printable weekly to do list' intikte. Ik kwam uit op een supersaaie site, maar vond daar wel dit juweeltje, dat ik graag met jullie wil delen:


[Klik op de afbeelding hierboven om het bestand te downloaden zodat je hem zelf ook kunt uitprinten en gebruiken, of klik hier]

Voor mij de ideale oplossing, een wekelijkse to-do list! Zo heb ik een beter overzicht voor de komende week en een A4-tje raak je niet zo makkelijk kwijt. Sterker nog, ik heb hem op mijn koelkast bevestigd met magneetjes. Voor iemand die vergeetachtig is, like me, is het goed om dingen op een vaste plek te houden. Doe ik dat niet dan vergeet ik waar ik het ook alweer had neergelegd, met als gevolg vloekend en tierend door het huis rennen tot het betreffende voorwerp zich toevallig in mijn oogveld bevindt.

Hieronder zien jullie mijn to-do list op de koelkast:

Omdat ik hem net heb uitgeprint heb ik de zaterdag veranderd in deze zaterdag en de maandag en dinsdag zijn vast die van volgende week. Beetje verwarrend, maar ik snap het, en daar gaat het om πŸ™‚ En vanaf volgende week maandag loop ik natuurlijk weer helemaal bij.


Wat zeg je? Geen zondag? That's right. De meeste free printables zijn gemaakt door Christelijke Amerikanen en zij nemen hun zondagsrust heel serieus. Persoonlijk doe ik dat ook. Zondag is echt mijn chilldag en ik probeer zo min mogelijk te doen. Het geeft dus niets dat de zondag er niet opstaat, maar mocht je die er toch graag bij willen dan raad ik aan gebruik te maken van het hokje 'appointments'. Want je echte afspraken noteer je (denk ik) toch in je agenda.

Misschien vraag je je af waarom er maar 6 regels per dag op deze weekly to-do list staan. Geloof het of niet, maar hier zit een verhaal (en wellicht een hele strategie) achter. Het verhaal vond ik op internet:

'Around 100 years ago, Charles Schwab, president of Bethlehem Steel, wanted to increase his own efficiency, and of the management team at the steel company. Ivy Lee, a well-known efficiency expert of the time, approached Mr. Schwab, and made a proposition Charles Schwab could not refuse:

Ivy Lee: “I can increase your people's efficiency – and your sales – if you will allow me to spend fifteen minutes with each of your executives.”

Charles Schwab: “How much will it cost me?”

Ivy Lee: “Nothing, unless it works. After three months, you can send me a check for whatever you feel it's worth to you.”

Charles Schwab: “It's a deal.”

The following day, Ivy Lee met with Charles Schwab's management executives, spending only ten minutes with each in order to tell them:

Ivy Lee: “I want you to promise me that for the next ninety days, before leaving your office at the end of the day, you will make a list of the six most important things you have to do the next day and number them in their order of importance.”

Astonished Executives: “That's it?”

Ivy Lee: “That's it. Scratch off each item after finishing it, and go on to the next one on your list. If something doesn't get done, put it on the following day's list.”

“Each Bethlehem executive consented to follow Lee's instructions. Three months later, Schwab studied the results and was so pleased that he sent Lee a check for $25,000. At the time, the average worker in the US was being paid $2 per day.'

Gaaf verhaal toch? Om deze reden vind je op de meeste to-do lijstjes dus slechts 6 regels. Komt allemaal door Ivy Lee.


Naast de 6 regels bevat deze printable extra hokjes voor boodschappen en avondeten en ziet het geheel er lekker fleurig en gezellig uit. Het is een groot vel, dus kwijtraken gebeurt niet zo snel en ook gaat schrijven op een groot vel makkelijker, mocht je hem net als ik op de koelkast hebben bevestigd. Het blijft alsnog even wennen om dingen meteen op te schrijven als ze je te binnen schieten, maar ik ga me er echt proberen aan te houden. Ik vind het eigenlijk stiekem heel leuk om lijstjes te maken (en om dingen die gedaan zijn net iets te fanatiek door te strepen!) dus qua motivatie en fungehalte zit het wel snor.

Ik hoop dat jullie blij zijn met deze free printable en er ook gebruik van zullen maken, mocht je net als ik op zoek zijn naar een oplossing voor je vergeetachtigheid (met alle gevolgen van dien).

Maken jullie gebruik van to-do lijstjes of zijn jullie dit na mijn artikel nu wel van plan? Well, I'm lovin' it! Ik heb gewoon zin om er dingen op te schrijven en vervolgens door te strepen als ik ermee klaar ben. Wow!

Until next time,
Serena Verbon

zp8497586rq

Volg:

133 Reacties

 1. Corina
  24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  Die is leuk! Lekker vrolijk en opvallend.

  Een variant die beter is voor het milieu is een sheet (doorzichtig stuk plastic) er voor hangen en met een marker (geen watervaste natuurlijk) erop schrijven en het eraf halen met een droge vaatdoek.

  Zo hoeft het niet iedere week uitgeprint te worden.

 2. 24 mei 2012 / donderdag, 24 mei 2012

  Ik maak altijd gebruik van lijstjes. Voor mezelf vind ik het wel prettig, en manlief heeft het simpelweg nodig, vanwege zijn adhd. Structuur it is! πŸ˜‰

 3. 28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

  haha wat handig!

 4. Anika
  28 januari 2012 / zaterdag, 28 januari 2012

  Wie is nou weer: de stad in met….. <3
  Mis ik iets ofzo?? ^^

 5. Charlotte
  23 januari 2012 / maandag, 23 januari 2012

  Ik heb een to do schriftje van de HEMA waarbij je bolletjes kan inkleuren wanneer je je taak volbracht hebt πŸ™‚

 6. 23 januari 2012 / maandag, 23 januari 2012

  Oh, hou van to-do lists πŸ˜€ πŸ˜› Thanks for the free printable to-do list! πŸ™‚

 7. 23 januari 2012 / maandag, 23 januari 2012

  Wat een goede tip! Toevallig heb ik voor deze week een weekly to-do-list gemaakt: lekker amateuristisch op een wit velletje, geschreven met pen en gekleurde stiften. Dit is natuurlijk veel handiger! Ik ga hem even opslaan en printen. πŸ™‚ Normaliter vergeet ik niet zo snel dingen (lang leve mijn agenda), maar als ik een drukke, hectische week heb vind ik het wel makkelijk om alles zo overzichtelijk op te schrijven!

 8. RenΓ©e
  23 januari 2012 / maandag, 23 januari 2012

  Handig! Weer een nieuwe poging tot een ordelijk leven πŸ™‚

 9. Fen
  22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  Oehhh de stad in met je loveeee! Haha wel echt super handig πŸ™‚

 10. 22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  Zoo handig!! Thx!

 11. 22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  Oh wat super handig, die ga ik uitprinten! Dankje Serena!

 12. 22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  Had ik maar een printer!

 13. evelien
  22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  WINACTIE NYC?!

 14. 22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  haah omg weet je hoe stoer dit is ik hou er van love your site!!!!!!!!!!!!!

 15. Francien
  22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  Ik heb hem net ook uitgeprint πŸ˜€

 16. Melanie
  22 januari 2012 / zondag, 22 januari 2012

  Ik maak altijd 100 verschillende to do-lijstjes op verschillende plekken. Op mijn kamer liggen er een stuk of 5, variΓ«rend van schoolwerk dat nog gedaan moet worden tot een armband die naar de juwelier moet voor reparatie. Verder heb ik ook altijd nog 1 groot notitieboek en daar maak ik altijd een ‘lange termijn to do lijst’. Oh en op mijn pc heb ik ook nog een to do-lijstje.