Filmpje: DIY origami hartjesboekenlegger

Origami hartjesboekenlegger, een hele mond vol! Op internet kwam ik een superleuke tutorial tegen van een boekenlegger in de vorm van een hartje, die je gewoon kan vouwen van een stukje vierkant papier. Het is makkelijk, goedkoop en handig en met Valentijn in het vooruitzicht, ook meteen een leuk cadeau-idee.

Ik kwam de tutorial tegen op Bloomize.com:


Cute he? <3

Natuurlijk wilde ik het meteen zelf uitproberen. Bij de Action heb ik ooit van die scrapbook-blokken gekocht met allemaal mooi geprint papier erin (tip!). Het zijn vierkante stukken van 15 x 15 cm geloof ik. Ik pakte de meest romantische print die ik kon vinden, eentje met roosjes, en heb het voor jullie op film vastgelegd (hiervoor had ik al 3 x geoefend):

N.B. Omdat ik mijn statief niet bij me had heb ik mijn camera om mijn nek gehangen. Af en toe verdwijnt het stukje papier uit beeld (mijn excuses hiervoor), maar het is al met al nog goed te volgen.

Via Bloomize.com hieronder ook nog de stap-voor-stap fototutorial (let op het verschil in side A en side B, zodat je weet wanneer je het velletje moet omdraaien):


Een handgevouwen origami hartjesboekenlegger is niet alleen handig, snel en goedkoop, het is ook een superattent en lief cadeautje voor bijvoorbeeld je Valentijn. Als je al van plan was om een boek cadeau te geven, kun je ook deze boekenlegger erin verstoppen als cute little surprise ^^

Zelf vind ik deze boekenlegger het mooiste met gekleurd papier (dubbelzijdig papier is nog mooier, maar dat had ik niet in huis), maar het is ook heel schattig om een wit vel te nemen en om daar wat liefs op te krabbelen. Verstop het stiekem in het boek wat je lover elke avond leest, zodat hij of zij het vanzelf ontdekt. Romantisch!

Ik denk trouwens dat papier van 15 x 15 cm groot zat is. Kleiner is misschien nog wat schattiger zelfs!

Ik ben benieuwd of jullie deze hartjesboekenlegger ook gaan vouwen en zo ja, of jullie het ook cadeau gaan doen aan een special someone? ^^ Tell me all about it in the comments! 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

160 Reacties

  1. 23 maart 2024 / zaterdag, 23 maart 2024

    hoi ik vind het heel stom hoor het is helemaal niet goed uitgelegd. en het werkt zelfs ook niet voortaan

  2. 21 mei 2023 / zondag, 21 mei 2023

    Ik vindt dat jullie leuke dingen maken
    Ik heb al een hartje ❤️ gemaakt 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *