Filmpje: valse wimpers 101

Met Oud & Nieuw vieren we feest, en of je het nu bij vrienden thuis viert, in de kroeg op de hoek van de straat of op een megadruk hipster feestje, even helemaal uitpakken met de maquillage is ALTIJD een goed idee. En bij feestelijke looks horen valse wimpers.

Valse wimpers zijn práchtig! Ze maken je Party Look echt helemaal af en ze geven je een instant ‘heb ik jou daar’ gehalte. Nepwimpers zijn echter voor velen een struikelblok waardoor ze bij voorbaat al niet aangeschaft worden. Laat staan opgeplakt. En dat is zonde! Want het zijn echte musthaves voor wanneer je bijvoorbeeld een Nieuwjaarsfeestje hebt. Maar lieve Beautylabbers, have no fear, Serena gaat het jullie allemaal uitleggen in de onderstaande video:

[do action=”ytr”][/do]

Nog even kort samengevat:

 • Geen ervaring met nepwimpers? Knip een valse wimper doormidden en gebruik één helft per oog door het stukje aan het uiteinde te plakken.
 • Let op plakstrip! Sommige wimpers bevatten een stugge dikke rand en weer anderen zijn heel soepel en daarom buigzamer en makkelijker rond je oog te vormen. Hoe minder compact de plakrand, hoe soepeler het aanbrengen zal gaan.
 • Voordat je begint met plakken meet je eerst even of de wimper de goede lengte heeft voor jouw oog. Te lang? Knip dan een klein stukje af.
 • Breng de lijm aan, maar laat het eerst een halve minuut tot een minuut drogen voordat je de wimper aanbrengt. Dan is de lijm wat dikker en kleveriger waardoor ‘ie meteen hecht en goed blijft zitten.
 • Gebruik een pincet om de wimper zo dik mogelijk tegen je wimperrand te manoeuvreren. Houd de wimper met je pincet op zijn plaats, net zo lang tot de lijm is opgedroogd.
 • Na het aanbrengen kun je je eigen rechte wimpers en de valse wimpers samen knijpen tussen een wimperkrultang, zodat de wimpers wat meer met elkaar ‘integreren’. Geef het geheel een lik mascara waardoor alles één geheel wordt.
 • Valse wimpers verwijder je simpelweg door ze rustig van je ooglid af te trekken. Doe er voorzichtig mee en plaats ze weer terug in het doosje, want ze kunnen makkelijk tot 4 keer toe gebruikt worden. Haal eventuele lijmresten weg met een vettige make-up remover.

Hieronder draag ik wimpers van Eye Candy, nummer 006. Ze zijn lekker buigzaam waardoor ik ze gemakkelijk kan aanbrengen, vlak boven mijn eigen wimperrand. Dit merk is te koop bij Kruidvat en kost geloof ik zo’n €7,99 per paar. Het ziet er heel subtiel uit, maar geeft mijn oogopslag tot een behoorlijk ‘wow’ effect!

Zucht, had ik maar altijd zulke wapperende wimpers!

Ik hoop dat jullie nu met mijn tips durven om je eens aan nepwimpers te wagen! Het is vandaag zaterdag dus de winkels zijn gewoon open, ik zeg ‘gaat dat halen’. Als laatste wil ik nog even kwijt: oefening baart kunst! Dus geef niet op, het zal steeds beter en steeds sneller gaan. Als het jullie is gelukt, let me know!

Wat is jouw favoriete valse wimpers merk? En heb jij nog aanvullende tips voor de andere Beautylabbers?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

153 Reacties

 1. Daniella
  1 oktober 2015 / donderdag, 1 oktober 2015

  Ik laat ze altijd haartje voor haartje bij de salon plaatsen.

 2. anita
  14 januari 2015 / woensdag, 14 januari 2015

  Hi,

  Goede review, goede filmkwaliteit.

  By far is Eye Candy mijn favoriete merk. Tip voor knippen wimpers. Begin altijd aan de buitenkant (buitenste ooghoek) met knippen omdat de haren aan de binnenkant (binnenste ooghoek) altijd korter zijn waardoor het effect natuurlijker is. Ik knip ze zelf altijd ongeveer 0,5 cm, omdat ik ze niet kan verdragen in mijn binnenste ooghoeken. Ik krijg er anders traan ogen van.

  By far is de lijm van Eyelure mijn favoriete merk. Ik heb nu meer dan 2 jaar het flesje van hen en de kwaliteit is nog steeds perfect. Het flesje is los te koop bij Etos/Kruidvat voor ongeveer 6 euro. Super spul. Ik laat de lijm op de wimpers altijd ongeveer 60 sec drogen en test even of ze plakkerig genoeg zijn voordat ik ze opplak. Ander krijg ik ook traan ogen als de lijm nog te vloeibaar is.

  Oefening baart kunst klopt echt 🙂

 3. eveline
  30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

  Doe je eerst je valse wimpers op en daarna je make-up of andersom?

  • Serena
   Auteur
   30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

   ik doe eerst makeup en eyeliner, dan wimpers en dan eventueel iets bijwerken met eyeliner, maar sommige mensen doen het ook andersom, wat jij zelf het prettigst vindt!

 4. Wendy
  2 maart 2013 / zaterdag, 2 maart 2013

  Nog een tip: als ze inderdaad te langs zijn en je moet ze een stukje afknippen zoals hier boven staat; doet dat dan aan de binnenkant van de wimper (de kant van je neus dus). En ik plak ze zelf altijd net op mijn eigen wimper. Dan zie je je huid niet tussen je eigen wimper en de nepwimper. Staat zo stom vind ik.

  • Anouk
   26 november 2016 / zaterdag, 26 november 2016

   Ben je dan niet bang dat als je de nepwimpers wegtrekt dat je je eigen wimpers meetrekt?

 5. Jessica
  19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  Ik heb een vraagje. Binnenkort is het carnaval (hier in Drenthe, ik weet niet of het overal is..) maar daar heb ik ook nepwimpers voor gekocht. Maar ze zijn best lang, en paars. Is de lengte een probleem? Of heb je nog tips voor langere nepwimpers? En als je ongeopende wimperlijm hebt, die je een jaar ervoor hebt gekocht, zijn die dan nog wel goed?

  Xx

 6. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Jaaaa! Het is gelukt en gewoon in 1 keer! Ik vond het wel moeilijk, maar idd even tijd voor nemen en het lukt! Thanks voor de tips.

 7. Genevieve
  5 januari 2013 / zaterdag, 5 januari 2013

  Ik heb prachtige wimpers van echt dierenharen, heel mooi
  Verder gebruik ik zo nu en dan nepwimpers van de action, werken ook goed en zeker voor een feestlook!

 8. 2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

  Super handig filmpje en tips. de laatste keer nepwimper was helaas niet geslaagd. Ze lieten los. Ik ga het bij de eerste gelegenheid toch weer proberen :).

 9. Titia
  30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Ik heb nog nooit nepwimpers gebruikt.
  Nooit echt gedurfd.
  Maar het kan toch best mooi staan.
  Dan wordt dat vanaf nu een goed voornemen voor 2013.
  Nepwimpers dragen om te kijken hoe het staat 🙂

 10. Maud
  30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Als ik oogschaduw wil dragen bij de wimpers. Moet ik dan eerst de oogschaduw aanbrengen of eerst de wimpers?

  • anita
   14 januari 2015 / woensdag, 14 januari 2015

   Eerst je oogschaduw en of eyeliner plaatsten is geen probleem. Mits je wimperlijm sterk genoeg is. Ikzelf gebruik de lijm van Eyelure (etos/kruidvat) los flesje te koop voor ong 6 euro. Doe er al 2 jaar mee. Succes

 11. Rachel
  30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Ga me morgen voor het eerst maar eens wagen aan nepwimpers en heb nu al een beetje kriebels in mijn buik. Hopen dat het met behulp van deze tips wat makkelijker gaat dan wat ik ervan verwacht 🙂

 12. 30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Goede tips! Thanks.
  Ik heb pas mijn eerste paar nepwimpers gekocht en ga er binnekort mee aan de slag!

  Xxx

 13. Ann-Sophie
  30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Wauw mooi! Ik zal het proberen 🙂 ben benieuwd

 14. Sas
  30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

  Wauw, dit filmpje komt als geroepen 😀
  Ik had net besloten dat mijn ooglook voor oud en nieuw wel een paar nepwimpers kon gebruiken. Dus morgen ren ik naar de kruidvat en ga ik voor het eerst nepwimpers proberen, zodat het hopelijk maandag in één keer lukt.

  Is het dan het handigst om de nepwimpers NA je ooglook op te plakken, of juist erVOOR?
  Ik ben zo bang dat ik mijn make up helemaal verpest als de wimpers niet willen lukken.. Help!

  • Cynthia
   30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

   Na:)

  • 30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

   haha daarom zou ik ook maar even een paar keer oefenen met aanbrengen, want ik geloof dat het maar weinig mensen in één keer is gelukt! en dan is het zooo jammer om je make-up te verpesten waar je net een half uur mee bezig bent geweest (ervaringsdeskundige)…

   • Cynthia
    30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

    Maar met wimpers opdoen kan je je oogschaduw toch niet echt verpesten?

    • 30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

     door de lijm best wel hoor… als je m verkeerd opbrengt en je trekt hem er weer van af trekt de lijm alles mee

 15. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Super fijne video en echt hele handige tips! Als jij het doet ziet het er allemaal zo simpel uit, maar als ik het dan probeer valt het altijd weer tegen.. maarja, oefening baart kunst!:) Bedankt voor de tips!

 16. Diana
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  aaah die wil ik elke dag dragen xd
  ik heb best volle lange wimpers, maar ik vind mascara afhalen een hell xd

  op mijn gala vorig jaar had ik nepwimpers op en kreeg zoveel complimentjes.. en ik dacht dat het er nep uitzag, maar zeker jongens weten niet eens dat er nepwimpers bestaan xd

 17. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Aaah, handig! Zelf wist ik het al en had ik pas nog nepwimpers. Vooral bij het binnenste van mijn ogen (bij mijn traanbuisje) vind ik het erg moeilijk plakken. Die van Dior vind ik echt prachtig, die kwam eerder voorbij op je blog, toch? Ik vind ze alleen jammer genoeg best wel duur, het zou awesome zijn als je ze elke dag op kon – maar dat kost muchos tijd hahah. Die vierde tip is ook echt superslim, die kende ik nog niet.. ga ik zeker onthouden. 🙂 Thanks!

 18. Caitlin
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Ik wil het wel proberen, maar ik draag een bril. Zelfs als ik 2 à 3 laagjes mascara op m’n wimpers aanbreng schuren ze tegen mijn brilglazen :'(.

 19. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Wat toevallig! Ik heb vandaag voor het eerst extreme nepwimpers gekocht. Ook van Eye candy. Het leek mij wel leuk voor oud & nieuw met een mooie ooglook. Ik heb er nog niet zoveel ervaring mee dus deze tips zijn erg handig 🙂
  Veel liefs.

 20. xAmber
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  ik wil eigenlijk wel is een keertje nepwimpers op naar een feestje, maar ik kan niet tegen die lijm/wimpers. Ik heb best gevoelige ogen.
  Ik krijg ook altijd ontzettende traanogen wanneer ik mijzelf ga schmincken voor 5-12.

 21. Janette
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  1 : ik word ook altijd vroeg wakker SAM omdat ik werk apart he !
  2: hou eens op met elkaar zo af te katten!
  3: bekijk het filmpje goed en als ze al een tip geeft is het inderdaad niet echt handig om hetzelfde te gaan herhalen…..VELAIJA

 22. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Leuk filmpje! Grappig dat er telkens weer een tip te binnen schoot 🙂

 23. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Ik gebruik meestal plukjes 🙂 een beetje mascara op doen (eerste laagje) laten drogen en vervolgens hier en daar tussen je eigen wimpers een plukje plakken met een pincet. Aandrukken met een wattenstaafje/pincet en vervolgens nog een laagje mascara eroverheen. De plukjes zie je een stuk minder (of helemaal niet) omdat er geen plakrandje aan zit 🙂 je kunt zoveel plukjes doen als je wilt en dus net zo vol maken als je zelf wilt.

 24. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Handig filmpje! De lijm van de action is inderdaad crap x

 25. ash
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  “als het winkelpersoneel eventjes niet oplet raad ik aan om ze even uit de verpakking te halen”
  gatver wat een opmerking. Ik heb zelf ook in een cosmetica winkel gewerkt en het is echt zwaar respectloos om dingen ‘stiekem’ open te maken. als je het waarschijnlijk gewoon aan het personeel zelf vraagt kunnen zij het open maken als dat tenminste mag. als het niet mag, moet je het ook niet zelf stiekem gaan doen..

  • Diana
   29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

   het doosje kan gewoon open, als je niks kapot maakt of vuil maakt.. is het toch niet erg?

   • Ash
    30 december 2012 / zondag, 30 december 2012

    Het gaat er niet om of het kan of niet kan het gaat erom dat je iets stiekem doet wat de winkel misschien dus niet wil hebben. En niet iedereen maakt dingen even netjes open. Vraag het gewoon. Stiekem gedrag in winkels is echt belachelijk.

  • Jessica
   31 december 2012 / maandag, 31 december 2012

   Mee eens. Sowieso, zouden jullie zelf wimpers willen kopen die al open zijn geweest? Ik vind dat niet zo hygiënisch eerlijk gezegd.

   • Serena
    Auteur
    1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

    Hoe kan je zien dat ze al open zijn geweest dan? 😉

 26. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Super handig artikel! xx

 27. 29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  ik heb eigenlijk nog maar 1x nepwimpers opgehad, ik vind het nooit zo fijn zitten. Maar ga het denk ik wel weer eens proberen 🙂

 28. Pom
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Haai mooie serena!
  Ik heb een paar vraagjes;
  – hoelang blijven nepwimpers gemiddeld zitten?
  – zijn de nepwimpers van h&m goed?
  – kan ik nepwimpers ook gewoon met harde wind dragen?

  Liefs Pom

  • Diana
   29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

   -24 uur max schat ik?
   -ja best wel! heb ik gebruikt in ieder geval en hield de hele avond xd
   – jaa..:P in Nl is dat wel zo handig dat die met wind ook goed blijven zitten xd

 29. ohyes
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Aah die wimperlijm van de action idd, is niet eens lijm, lijkt het wel…
  Maar ik ga binnenkort ook maar eens losse lijm aanschaffen!
  Welke wimpers gebruik je daar? & op welke site kan je goede lijm kopen?
  Xx

 30. Nicol
  29 december 2012 / zaterdag, 29 december 2012

  Super handig! Vooral die tip om de lijm iets te laten drogen en om de wimpers niet helemaal tot de buitenste uiteinden te laten lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *