Filmpje: eyeliner applicatie tips

Tegenwoordig ben ik behoorlijk bedreven in het aanbrengen van eyeliner, maar dit was vroeger wel anders hoor! Ik heb vaak gekliederd en geklodderd, in mijn ogen geprikt, eyeliner tussen mijn wimpers gehad en vervolgens onder mijn ogen en noem maar op. Ik heb gelliner geprobeerd, potlood, stiftjes en uiteindelijk ben ik beland bij de oude vertrouwde liquid liner, dit werkt voor mij toch het best.

Omdat ik heb gemerkt dat sommigen van jullie nog wat moeite hebben met het aanbrengen van eyeliner leek het me handig om jullie in een filmpje te laten zien hoe ik het doe. Het gaat dan vooral om hoe je een vaste hand creëert door het neerzetten van je elleboog op een vlakke ondergrond en de stand van je hand tijdens aanbrengen. Deze techniek kun je met elke soort liner toepassen. Hopelijk hebben jullie wat aan mijn eyeliner applicatie tips!

[do action=”ytr”][/do]

Overige tips:

 • Strijk je liner goed af, want met een ‘nat’ kwastje gaat er al snel eyeliner tussen je wimpers zitten en vlekken.
 • Breng eerst je liner aan, vervolgens je mascara. Gebruik je oogschaduw dan eerst oogschaduw, vervolgens eyeliner en als laatste mascara.
 • Houdt altijd (licht vochtige) wattenstaafjes in de buurt om uitschieters te corrigeren.
 • Trek je wenkbrauwen op tijdens het aanbrengen van de lijn voor een zo glad mogelijk oppervlak.
 • Het wordt niet per se aangeraden, maar als het helpt kun je je huid bij je slapen wat liften tijdens het trekken van je lijn. Vooral wanneer je een winged lijntje wilt trekken is dit handig.

Wat veel mensen moeilijk vinden is het lijntje dicht tegen de wimperrand trekken. Wanneer je een vaste hand hebt en rustig de tijd neemt moet dit veel makkelijker gaan. Zorg dat je goed licht hebt, duik met je hoofd in de spiegel zodat je alles van heel dichtbij ziet, en trek rustig en secuur een lijn. Probeer erachter te komen wat de juiste druk is die je op je kwast moet uitoefenen voor het beste resultaat. Ik druk nooit zo hard omdat ik een smal lijntje wil.

Ik houd ervan om gewoon bij de traanbuis te beginnen en de lijn door te trekken naar de buitenkant, vervolgens werk ik de lijn aan het uiteinde omhoog voor een winged look. Weer anderen beginnen juist aan het uiteinde of ergens in het midden, dit verschilt per persoon en maakt voor het eindresultaat weinig verschil. Probeer er achter te komen welke manier voor jou het prettigste werkt.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad en dat het aanbrengen van eyeliner je nu wellicht gemakkelijker afgaat. En remember (lekker cliché, maar het is wel zo) oefening baart kunst.

Als jullie mijn tips hebben toegepast maar nog steeds problemen hebben met het aanbrengen van eyeliner, laat het me dan vooral even weten, wie weet kan ik je helpen. En als jullie ook goed zijn met eyeliner en meer applicatie tips hebben voor de andere Beautylabbers, laat je tips dan achter in de comments. Sharing is caring!

P.S. Zelf gebruik ik de Liquid Ink waterproof eyeliner van Essence, bekijk hier mijn review.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

98 Reacties

 1. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Handig! Ik gebruik altijd de eyeliner van Bourjois, zo’n stiftje. Die is echt superfijn!

 2. Ramona
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Wauw komt goed van pas!Mijn vriendin en ik zaten vandaag nog een heel lesuur tijdens economie te praten over eyeliner en hoe je dit nu eigenlijk moet aanbrengen enz. Ik stuur dees even naar der op hihi ^^

 3. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Wat een goede tips. Ik ben echt een stuntel als het op eyeliner aankomt dus kan deze tips vast goed gebruiken :)

 4. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Heel handig filmpje! bij mij wil het nog niet zo lukken haha.

 5. Sandra
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Dankje voor het handige filmpje! Heb altijd heel erg veel moeite om eyeliner er mooi op te krijgen, dus sla het altijd maar over. Maar eyeliner maakt de look altijd zo mooi af. Dit weekend maar weer eens proberen met jou tips! :)

 6. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Erg goeie en fijne tips! :D Ik kan het nog steeds niet zoals jij in 1 keer goed, haha. Moet steeds weer weghalen enzo. Maar hoe vaker, hoe beter je het kan, dus nog maar flink oefenen :D!

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   never give up!

   Go, beauty!

 7. Marloes
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Super handig filmpje! Zou je ook een keer een filmpje op kunnen nemen van hoe je je haar hier hebt of de knot met klem!

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Gewoon in een knot, en dan een klem erbij, is echt niet moeilijk!! Gewoon zelf uitproberen ;-)

 8. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Ik begin altijd in het midden en dan naar buiten en dan met het laatste restje eyeliner ga ik van mijn binnenste ooghoek weer naar het midden toe. Een wing maak ik zelden, maar ik zou het weer eens moeten proberen.

 9. Remco
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Wat een geweldige tip om je arm te steunen op de tafel en je hand tegen je wang te drukken als je je ‘verkeerde’ oog van eyeliner wil voorzien… En wat is die IKEA spiegel dan handig! Ik ben weer enthousiast gemaakt en ga het weer proberen! Immers oefening baart kunst en met dit filmpje erbij moet het zeker lukken ;-)

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Je kunt het! En ja die spiegel is echt goud, lekker zwaar en stevig en een mooi strak design. Ben er erg blij mee.

 10. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Heel handig, deze tips kan ik gebruiken (: x

 11. Tanja
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Leuk! Maar ik heb wel nog een vraagje. Doe jij je oog dicht om een lijntje te trekken? Ik kan namelijk mijn linkeroog niet afzonderlijk van mijn rechteroog dicht doen(heel raar misschien). Dus dan lukt dan niet voor mij.

 12. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  wat handig zeg! ik ben echt een eyeliner kluns, dus dit komt wel van pas :)!

 13. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  ik heb enkel het staafje … nu daar lukt het ni echt mee.
  maar moet morgen toch even naar de kruidvat, ga ik die van essence ook even halen om te proberen .

  alvast bedankt voor de tip
  x

 14. melissa
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  handig, ik ben hier echt niet zo goed in!
  ga eens aan de slag gaan met de tips :D

 15. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  heel leuk filmpje!! echt erg handig

 16. Renaeve
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Handy Serena! Wat een handig en professioneel filmpje. Ik heb afgelopen zaterdag de fluid liner, dipdown, van MAC gekocht, dus kan je tips zeker gebruiken. Het enige wat nog mist bij mij is een goed kwastje ervoor. Die koop ik van de week. Ik gebruikte eerst trouwens nooit eyeliner, puur omdat ik het niet kon. Maar met oefenen lukt het wel. Eerst zonder wing en steeds een stapje verder. Thanks! x

 17. Monique
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Handige tips! Maar ik ben vooral ontzettend fan van jouw haar zo! Hoe heb je dat gedaan?

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Losse knot, dan de knot naar voren vastgezet met grote klem. Easy! :D

 18. chantal van baarlen
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  serena eyeliner vind ik niet staan bijmezelf of denk jij dat het bij elke oogvorm moet passen en dat ik dan een andere lijn moet trekken?

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Ik kan me niet voorstellen dat het niet staat, maar het is natuurlijk ook een kwestie van wennen ;-)

   En ja de dikte van de lijn en de vorm (hoe ver trek je de streep door) is heel bepalend. Het is maar net wat je wilt! En als je hele overhangende oogleden hebt is een winged vaak niet zo heel mooi/handig.

   Mss kan ik je helpen. Hoe zijn je ogen? Grote oogleden, smalle, overhangende? En wil je een natural look of juist een opvallende eyeliner?

 19. Saf
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Wauw je huid ziet er echt prachtig uit! Heb je hier de bare minerals foundation op?

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   een vleugje, over een basis van Jane Iredale BB cream!

 20. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Een andere reden om je huid niet strak te trekken is dat het vaak je lijntje vervormd. Omdat je je huid een beetje omhoog/naar de zijkant trekt, valt het lijntje snel korter en wat lager uit. Niks mis mee als je er rekening mee houdt, maar dat is bij mij de reden dat ik dat niet doe. Rimpels krijg ik toch wel :’)

 21. Lianne
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Hee Serena, even een heel andere vraag. Ik vroeg me af of jij nog een speciale anticonceptiepil (diane/yasmin?) slikt tegen acne? En anders of je dit ooit geprobeerd hebt en of het werkte?

  • E.
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Denk goed na voordat je aan de diane begint! Ik gebruik dit ook, en natuurlijk heeft het geholpen. Maar als je er ooit mee stopt dan komt alles 10 x zoveel terug! Twee jaar geleden was ik ermee gestopt enmijn gezicht+ rug (waar ik nooit last van acne had) zat helemaal vol! Ik heb toen chemische peelings en microdermabrasie behandelingen gehad en uiteindelijk weer begonnen aan de diane pil en ben na twee jaar nog steeds niet helemaal af van de acne. En ik ben niet de enige, google maar eens even, je hebt echt horrorverhalen van mensen die zijn gestopt met de diane. Daarnaast heeft het veel bijwerkingen. Ik zou eerder voor de Rocutane (antibiotica) gaan. Erg sterk (en natuurlijk heeft deze ook bijwerkingen) maar je bent na ongeveer een half jaartje wel van je acne af en hebt daarna geen probleem de rest van je leven (zoals stoppen met diane).

 22. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Binnenkort maar even oefenen:) Fijne tips- ik leg de wattenstaafjes alvast klaar.

 23. Aimee
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Ik ben heel blij met dit filmpje! Ik gebruik dezelfde eyeliner, maar ik breng ‘m heel anders aan. Ontzettend lomp waarschijnlijk, maar ik ga deze manier eens proberen. Ik baal er wel van dat een winged look mij niet staat, ik heb hooded eyes en het hele effect gaat erdoor verloren en dan ziet het er maar vreemd uit helaas.

 24. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Superhandig! Ik ben er in de loop van de tijd ook wel aardig kundig in geworden, het is echt een kwestie van oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

 25. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Heel gek, maar ik doe altijd eerst mascara (mijn wimpers zijn heel recht van hunzelf), dan oogschaduw primer, dan eyeliner, dan oogschaduw (en evt. als het nodig is weer eyeliner donkerder maken door er nog licht overheen te gaan). Als ik eerst oogschaduw opdoe, dan lijkt het net alsof ik alleen over de poeder ga, dus is het minder intens en wat slordiger.. Denk je dat dat gewoon aan de oogschaduw (te veel fall-out?) of de eyeliner ligt; nouja, het werkt in ieder geval op de omgekeerde volgorde wel.

  • E.
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Dit doe ik ook! Eerst mascara en daarna pas eyeliner. Vervolgens oogschaduw. Omdat eyeliner niet in één keer goed gaat, doe ik dat eerst zodat ik het nog kan bijwerken/weghalen. Als ik eerst oogschaduw op zou doen dan zou dat niet lukken met de eyeliner :)

 26. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Ik ben echt een ramp in eyeliner, de lijn is altijd te dik. Ik heb dan ook wel wat meer hooded eyes, dus het blijft lastig voor me. Bedankt voor de tips, ik hoop dat ik het ooit ook onder de knie krijg!

 27. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  wat ik altijd doe bij mijn “verkeerde oog”is mijn pink als steunpunt op mijn wang zetten dus waar jij je pols gebruikt doe ik het met mijn pink ;)

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Goeie tip!

 28. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Heel erg handig en duidelijk filmpje, good job! :)

 29. Lisanne
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Ik heb hele lange wimpers, dus ik heb altijd het probleem dat mijn wimpers helemaal onder de eyeliner zit, en dan gaat het vlekken op m’n ooglid enzo..

 30. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Handige tips! Maar bij dit soort dingen blijft ‘t volgens mij toch wel: “oefening baart kunst.”
  Xx

 31. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Yes tips over eyeliner aanbrengen. Soms lukt dat wel maar op andere momenten gaat het echt helemaal mis met de eyeliner: smudges, het zit op je wimpers, je doet perongeluk je oog dicht. Echt handig deze tips!

 32. Laura
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Heb je misschien tips welke eyeliners (van welke merken enzo) jij het fijnste vindt? Ik gebruik nog geen eyeliner maar het lijkt me wel leuk om het soms te gebruiken. Alvast bedankt (:

 33. Mara
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Het lijntje an sich gaat me prima af, ook zonder steunopunt.
  Maar die wing eraan, ik krijg het maar niet voor elkaar! Ik heb echt tientallen video’s gekeken, geprobeerd, nog eens geoefend, andere eyeliner maar het lukt me echt niet. Dus ik doe altijd maar een lijntje zonder wing, jammer eigenlijk.

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Waarom lukt dat dan niet? En heb je overhangende oogleden, beetje zoals ik of….? Let us help you!

 34. Janique
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Ik ben zelf erg fan van eyeliner, en het lukte me nooit mooi..
  Dus heb ik heeel veel filmpjes gekeken en ik ben inmiddels ook aardig goed erin geworden. Doe het precies op dezelfde manier ook:)Maar van jou kan ik zeker nog iets leren, namelijk je wing!
  Ik zie dat jij hem heel simpel doortekent, maar ik heb andere ogen en volgens mij gaat het er dan heel raar uitzien.
  Heel toevallig gebruikte ik ook de waterproof van essence, best of all!

  Kun je nog iets meer uitleggen over de wing?

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Wat voor ogen heb jij?

 35. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Leuk filmpje

 36. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Eens zien of dit beter werkt. Ben er nog steeds geen ster in, haha.

 37. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Pffff! Moet gaan oefenen, ja! Mij lukt het nog steeds niet! Ik heb van mezelf lange en gekrulde wimpers en die zitten dan in de weg! Grrrrr!

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   WAT KLAAG JE OVER JE WIMPERS HEE!! :D

   Ik heb rechte wimpers en ik zou dolblij zijn met gekrulde!

 38. Charlotte
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Fijn filmpje! Ben nog hard aan het oefenen op de wing hoor. Daar hangen mijn oogleden misschien te veel voor.

  Zelf heb ik geen tafel en goede losse spiegel om het op deze manier te doen.
  Boven de wastafel (bij het raam) heb ik een kastje met spiegel hangen. In plaats van mijn elleboog op de tafel te laten steunen, laat ik mijn arm dus op dat kastje steunen. Vervolgens laat ik ook mijn hand op mijn gezicht steunen en vervolgens trek ik het lijntje. Al gebruik ik tot nu toe steeds potlood en gel liner.
  Ik wil wel weer eens een vloeibare eyeliner proberen. Nog tips over welke goed is om mee te beginnen? Een met een goed kwastje en goede textuur.

  Goede kleur nagellak ook trouwens. Welke is dat?

   • Charlotte
    19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

    Tof, dankjewel!

    En Chanel maakt prachtige lakjes. Zo zonde dat de kwaliteit eigenlijk wat te wensen overlaat.

    • Serena
     Auteur
     19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

     Je gelooft het niet… maar dit zit er al 3 volle dagen prima op. Morgen gaat het de 4e dag in en ik zie nog nul chips, zelfs geen slijtage.

     Maar ik heb dan ook een supergoede basecoat gevonden! Heb hem nu getest met verschillende lakjes en zelfs bij Chanel gaat het goed. So you know it’s good :)

     • Noor
      20 september 2012 / donderdag, 20 september 2012

      Komt er nog een artikel over die basecoat? Of heb ik iets gemist?

      • Serena
       Auteur
       21 september 2012 / vrijdag, 21 september 2012

       vanmiddag!

 39. Roos
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  he kak, vergeten welke eyeliner je hier gebruikt.. essence? x

 40. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  heel erg handig! ik ga weer oefenen!

 41. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Je haar in deze video, wauw! Handige tips geef je. Zelf ben ik inmiddels ook goed in het aanbrengen van eyeliner, het is echt zo: oefening baart kunst. Inmiddels heb ik niet eens meer een steunpunt nodig.

 42. Jonna
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Ik wil je even een compliment geven, want de artikelen die jij maakt zijn altijd helemaal compleet. Ik vind het fijn dat je de tips nog even op een rijtje zet en niet alleen een filmpje plaatst zonder tekst. Leuk en duidelijk is de manier van filmpje en je kunt zien dat je er tijd in hebt gestoken.
  Fijne dag verder! Ga ik straks even oefenen met de eyeliner.

  • Serena
   Auteur
   19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Thanks! En succes ermee! ;-)

  • 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

   Dat vind ik ook!
   En ik heb het filmpje nog niet eens bekeken, maar dat ga ik nu doen :)

   Liefs

   • Serena
    Auteur
    19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

    Lief dat het gewaardeerd wordt ^^

 43. Diana
  19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Suuuper!
  Ik had er vroeger echt heel veel moeite mee, maar na elke dag oefenen gaat het steeds beter (: Thankgod.

 44. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Wat handig zeg! Fijn artikel!

 45. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Thank you so much! Ik ben soms een wel een half uur (en talloze wattenstaafjes..) kwijt aan het maken van een goede symmetrische Winged-line

 46. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Superhandig! Ik heb vroeger ook aardig wat af lopen stuntelen, nu gaat ‘t op zich prima. Wel handige tips :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *