Filmpje: Big & Messy Liverpool Bun

Kunnen jullie je mijn Liverpool reisverslag nog herinneren genaamd ‘Krulspelden en leggings‘? In dat verslag vertelde ik jullie over de kapsels waarmee ik veel Liverpoolse meiden zag lopen, een enorm grote knot midden op hun hoofd. Lekker messy en nonchalant. Ik vond het zelf heel leuk staan en ook jullie vroegen om een tutorial van dit kapsel. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar met een haardonut kreeg ik het niet goed voor elkaar. Gelukkig gaat het met een sok (een sok, ja!) stukken beter.

Bekijk hieronder mijn filmpje waarin ik op mijn zusje Larissa demonstreer hoe je met behulp van een oude sok een leuke en nonchalante knot kunt creëren. Daarna laat ik zien hoe je diezelfde knot kunt omtoveren tot een megagrote knoepert van een ‘Liverpool Bun’.

[do action=”ytr”][/do]

Nog even voor de duidelijkheid, dit is een voorbeeld van de typische ‘Liverpool knot’. Hiermee zag ik veel jonge meiden en vrouwen in Liverpool rondlopen:

Lekker groot en rommelig. Als je een pony of schuine lok hebt is het leuk om die uit de knot te laten, zoals rechts op de foto.

Ik had nooit eerder de sok-methode geprobeerd (ik wist wel dat het bestond), maar nu ik dit eenmaal heb gedaan vind ik het resultaat leuker dan met een haardonut, omdat het met de sok wat nonchalanter is. Wil je een strakke, nette ballerinaknot dan zou ik wel voor de haardonut gaan. Larissa had trouwens supersteil haar (ze had het gestijld) en ik denk dat het zelfs soepeler gaat wanneer je dit niet hebt gedaan.

Ik ben benieuwd of jullie het wel eens op deze manier hebben geprobeerd en wat jullie van deze enorme knotten vinden! In Liverpool zijn ze er dol op, ik vind het erg gaaf, maar Larissa vond het net iets te groot, haha!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

105 Reacties

 1. 10 augustus 2014 / zondag, 10 augustus 2014

  Na dit filmpje heb ik het geprobeerd met een beenwarmer. Ik heb heel dik haar en als ik er een normale sok in probeer te rollen, dan valt mijn knot net zo hard weer eruit. Ook als ik hem vast zet met klipjes. Met een beenwarmer gaat dit bij mij echt een stuk beter. Nu blijft mijn knot tenminste zitten. 🙂 Die sok volledig over je staart is echt een super handige tip. Gaat veel makkelijker zo.

 2. ankie
  9 oktober 2012 / dinsdag, 9 oktober 2012

  wow echt geniaal! veel sneller en makkelijker dan een haardonut! thankssss

 3. Meer
  28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Oeh even dit filmpje opgezocht want wilde morgen mn haar zo doen 🙂 wist het nog half van het zien tijdje terug maar toch fijn dat ik het zo lekker na kon kijken 🙂 het is goed gelukt nu! Superthanks!!

  Liefs merel

  plus nog: love your blog!!!

 4. Janine
  22 september 2012 / zaterdag, 22 september 2012

  Echt super leuk ♥_♥ mijn haar is ongeveer tot mijn borst, moet wel lukken toch ?

  Heb alleen maar vel gekleurde sokken, haha! Maakt dat iets uit?

 5. 6 september 2012 / donderdag, 6 september 2012

  Ik heb het net een aantal keer geprobeerd, maar met dik, lang en gekruld haar is het niet te doen helaas 🙁

 6. Charley Dee
  6 september 2012 / donderdag, 6 september 2012

  Wat je ook kan doen, dat doe ik altijd, is je haar helemaal touperen, vooral de uiteindes en dan voorover hangen, een elastiekje in je hand, je haar vastpakken en dan je haar dubbel doen terwijl je je elastiekje indoet. dan heb je al een knotje, en dan trek je die helemaal uit en dan kan je hem zo groot maken als je wilt, en dan inderdaad vastpinnen en haarlakken.

 7. 5 september 2012 / woensdag, 5 september 2012

  Ik maak wel af en toe die eerste knot, maar dan iets meer messy. Anders word het wat truttig bij mij of iets te chique. Wat ik heerlijk vind is dat ik meer volume lijkt te hebben zo, ik heb lang haar maar ook heel stijl, wel veel, maar iets dunnig en stijl dus. Ik doe t net zo messy als die vrouwen op de foto’s. En van te voren een klein beetje touperen rondom zodat het niet te glad op mijn hoofd maar ook daar losjes en messy zit. Ik ben helemaal afgestapt van de snelle paardenstaart. Als ik nu een staart doe, dan toupeer ik lichtjes mijn haar bovenop om toch nét even wat volume te creeeren. Staat meteen wat volwassener (ik toon wat jong vaak) haha.

 8. 4 september 2012 / dinsdag, 4 september 2012

  Ziet er heel leuk uit en best makkelijk om te doen nu zelf maar eens proberen;).xx

 9. 3 september 2012 / maandag, 3 september 2012

  ahhh wat een super leuk idee !!!

 10. Femke
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Zoooo super nice!!

 11. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Superleuk filmpje!!!

  Ik ben het maar gelijk gaan proberen. Ik heb een beige sok van mijn vriend verknipt en in mijn haar gedaan. En ja hoor! Het is gelukt! Een “Liverpool bun” lukte nog niet, maar oefening baart kunst.

  Thanks voor de tip!

 12. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Wist niet dat ze dit zo deden, leuk!
  Ik heb geen donut of sok nodig, als ik gewoon een knot met een elastiekje maak heb ik zo’n dikke knot! (heb lang krullend haar)

 13. Wen.
  2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Je zusje is echt een knap kind. Schattig gezicht en kapsel staat haar echt leuk!

 14. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Larissa kijkt niet heel erg blij 😉

 15. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Als ik nou langer haar zou hebben, had ik het meteen uitgeprobeerd.

 16. 2 september 2012 / zondag, 2 september 2012

  Whaha zie d’r dan zielig in die camera kijken….
  Je had Larissa toch niet tegen haar zin en onder dwang als model gebruikt?

  Dit ziet er simpel uit.
  Ga ik eens proberen.
  En als ook dit niet lukt dan moet je maar eens een video reeks maken voor stumpers haha.

 17. sammy
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Het is gelukt, aangezien mijn haar tot net voorbij mijn schouders komt is mijn ‘bun’ niet zo ‘big’ als die hier, maar omg: ‘I LOVE IT!’.

 18. 1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Mooi resultaat 😀 x

 19. brinadepina
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Ik hang even de schooljuffrouw uit… “Steil haar” is met een korte ei.
  Zo’n knot vind ik hartstikke leuk, dat kan ik ook doen, over een jaar… als mijn haar lang genoeg is 😉

 20. Emily
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Wat een leuke tutorial en wat is je zusje knap en schattig! Het staat haar ook heel goed, al vindt ze het zelf minder..

 21. SelenaChristina
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Je zusje is echt heel erg mooi!

 22. Anna
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Ik hou echt van grote knotten, hoe groter hoe beter !

 23. 1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Heel leuk, beide. Misschien is de tweede look wat beter voor mij omdat ik dan de knot niet zo groot kan maken. Met een sok of hair doughnut heb ik een knot die groter is dan mijn hoofd. Beetje te overdreven naar mijn doen.

 24. Genevieve
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Supertof!

 25. sammy
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  ik ben net een oepaloempa als ik zon knot op me kop heb, omdat er geen plukjes uitsteken

 26. Tamara
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Leuk!!!!

 27. gitte
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  echt een heel leuk idee en het werkt ook nog! ben er heel enthousiast over

 28. 1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Oeh wat leuk! Ik ga het ook maar eens proberen met een sok, staat idd wat nonchalanter.

 29. Doris
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Larissa kijkt een beetje eng…
  (wel heel leuk hoor!)

 30. E.
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  De hele messy net uit bed look knotten is niet helemaal mijn ding..
  Maar Serena wat zit je make-up weer mooi!

 31. denise
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  WOUW Serena! superbedankt voor deze tip! ik heb laats 15/20 cm van mn haar heb laten knippen en heb daar enorm spijt van omdat het nu zo kort is…. Het kan net in een staartje en heb het toch geprobeerd met de sok en het is gelukt! wouw zo blij he nu lijkt het echt alsof ik veel haar heb! ik ben je ecfht super dankbaar haha!
  Xoxo Denise

 32. 1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Ik kende de truc ookal alleen dat haar vast maken kende ik nog niet, vind het er altijd wel geinig uit zien, maar heb zelf nooit zo n grote knot. Gewoon een klein knotje vind ik leuker staan bij mezelf.

 33. fannie lamers
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  *trui (oeps)

 34. lisa
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  ze lijkt een beetje op snooki haha

 35. fannie lamers
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Ten eerste, wat n super leuke tutorial!
  Ik wou even vragen waar je de truin gekocht heb die je aan hebt in het
  youtube filmpje?(kon daar geen reactie plaatsen)

  Groetjes Fannie

 36. 1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Wat leuk! Ik ga mijn man maar eens vragen of hij dit bij mij wil doen.

 37. 1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Ik vind die knotten erg leuk, maar mijn haar is er te kort voor en bij mij staat het niet echt denk ik

 38. 1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Mooi hoor, leuk filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *