Krulspelden en leggings

Nu ik al enige tijd door Liverpool-centrum heb gestruind zijn er een paar dingen die me zijn opgevallen. Zoals jullie weten vind ik het leuk om te reizen en om de beauty- en fashiontrends onder de locals te bestuderen en hier in Liverpool is het toch wel een beetje anders dan in Nederland.

Nu moet ik zeggen dat ons beeld van de Britse meiden wel een beetje is ‘verpest’ door programma’s als ‘The Only Way is Essex’, ‘Dames in de Dop – UK version’ en ‘My Big Fat Gypsy Wedding’. Ze lopen er hier echt niet allemaal bij met pancakes op hun gezicht en hele blote en ordinaire kleding. Maar, en dat moet ik wel zeggen, wanneer ze hier uitgaan maken ze er wel een feestje van!

Zaterdag overdag spotte ik diverse dames met krulspelden in het haar. En daar liepen ze gewoon mee over straat, achter de buggy, naast hun vriendin, druk aan het shoppen. Alsof er niets aan de hand was! Ik heb van één meisje stiekem een foto weten te maken, zodat je weet dat ik geen grappen maak:

Zie, bewijs! THEY DON’T CARE!

De vrouwen en meisjes hier in Liverpool zijn veel meer op uiterlijk gericht dan in Nederland. Haren zijn gestijld, danwel in de krul, ik heb een aantal meiden gespot met valse wimpers, wimper extensions en full face make-up (smokey eyes, alles!) terwijl het gewoon op klaarlichte dag was.

Ik mag ze wel. Ik vind het persoonlijk erg leuk dat men zo’n feestje van zichzelf maakt. Waar een Nederlander zoiets heeft van ‘doe maar normaal’ gaat de Liverpoolse vrouw een stapje verder. En waarom ook niet? Het is leuk om jezelf mooi te maken!

Wat kleding betreft viel me meteen één ding op: men draagt de legging hier gewoon als broek. Nee, geen tregging, maar een legging. Dat ding dat wij zien als soort van maillot en die wij in Nederland eigenlijk alleen dragen wanneer er iets over de billen heenvalt (zoals een tuniek of lange trui of vest) draagt men hier gewoon als broek. Ik heb er geen foto’s van durven te maken, maar ik heb hieronder wat voorbeelden opgezocht via Lookbook:

Ik zag gisteren drie meisjes lopen van een jaartje of 14 die alledrie een legging aanhadden met een t-shirt erin getuckt. Alleen had het middelste meisje een legging aan van dunne kwaliteit en scheen haar onderbroek er gewoon doorheen. THEY DON’T CARE!

Ik zie hier echt allemaal meiden lopen met een legging gecombineerd met een cropped top, een mouwloze blouse of een shirt IN de legging gestopt. Super 80’s! Ik vind dat de legging niet moet doorschijnen, maar verder: waarom niet? Leggings zitten onwijs lekker en ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar met allerlei leuke printjes en in alle kleuren, dus je kunt er alle kanten mee op.

Het valt me ook op dat de meiden hier superfashionable zijn. Als ik een fashion photographer zou zijn zou ik hier bijna elk meisje op de foto kunnen zetten. Vanaf zo’n 12 jaar lopen ze er al leuk bij. Vooral de zwart/wit gestreepte legging, floral leggings, lange flowy rokken en de rokken die alleen van voren kort zijn, zijn erg in trek. Gecombineerd met cropped tops en mouwloze blousjes, Dr. Martens, hipster gympjes, riemen, stacked bracelets en ga zo maar door is het hier op straat net alsof ik door Lookbook.nu scroll. Ik kijk mijn ogen uit. Het straatbeeld is hier heel jong, hip & fashionable maar vooral erg divers en kleurrijk. Echt gezellig! Ik voel me bijna underdressed met simpele jeans en zwarte All Stars. Sterker nog, ik BEN hier underdressed.

Wat haarstyle betreft heb ik hier de haardonut veel gespot, diep verstopt onder een berg haar. Wat men hier doet is de haren losjes om de haardonut vastspelden en de knot een beetje aan het hoofd vastspelden, zoals de knotjes die je hierboven ziet. Wat je dan krijgt is een MEGAknot midden op het hoofd, een beetje nonchalant en messy. Erg leuk! Ik heb er gisteren misschien wel 30 meiden mee zien lopen, dus volgens mij is deze hairdo heel trendy hier. Ik ga het thuis eens proberen na te maken!

Sorry dat ik weinig foto’s heb van de meiden uit Liverpool, maar ik durf niet zo goed te vragen of ik ze op de foto mag zetten en stiekem foto’s maken is alleen mogelijk van de achterkant, haha! Toch hoop ik dat jullie een beetje een beeld hebben van het verschil op beauty- en modegebied tussen Liverpool en Nederland. Waar het eigenlijk op neerkomt is dat men hier veel meer durft en veel uitbundiger is. En ondanks het beeld wat ik van de Britse meiden had heb ik hier maar weinig ordinaire types gezien, maar goed, ik ben dan ook niet in een bar of pub geweest 😉

Met krulspelden over straat, leggings als broek en gigantische knotten… wat vinden jullie van de Liverpoolse style?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

173 Reacties

 1. Fayah.
  29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Zo’n knot is echt hot! (hee, dat rijmt!). Ik draag ook vaak een donut, maar dan niet zo big en midden op m’n hoofd. Te laf, denk ik! Meestal maak ik hem wel midden op mijn hoofd maar trek ik hem een beetje naar beneden, zodat hij lekker nonchi zit. Ik zou heel graag een keer naar Liverpool willen, dus LIKE dat ze het daar al helemaal nice vinden. Trouwens, echt leuk geschreven. Oh ja, ik had nog een vraagje: wat is jouw lievelingsland? Dat lijkt me wel interessant om te weten, hahah!
  Liefs, Fayah.

 2. Lotte
  4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Ik heb een legging met een print gekocht, blauw+bloemen, alleen ik ben echt bang om hem te dragen! Ya know, al die negatieve reacties!

 3. Anne
  1 september 2012 / zaterdag, 1 september 2012

  Zelf is dit ook mijn style, dus ik vind dit inderdaad heel geweldig. Ik ga alleen niet met krulspelden over straat, want die gebruik ik namelijk niet 😉

 4. ashley
  25 augustus 2012 / zaterdag, 25 augustus 2012

  Krulspelden is nog niks. Ik heb ze vaak genoeg in badjassen zien winkelen haha

 5. Julia
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Omg i love it,
  Ik wil daar ook wonen
  Bij ons op school mag/kan helemaal niks je word echt meteen uitgelachen en over je gepraat
  Slaat helemaal nergens op, laat iedereen gewoon dragen wat ie wil !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *