Beautyproducten in het vliegtuig

Reizen met het vliegtuig vind ik één van de leukste manieren om op vakantie te gaan. Het is snel en ik weet mezelf altijd prima te vermaken in het vliegtuig. Boekje lezen, filmpjes kijken, slapen (vooral VEEL slapen) en ik vind dat vliegtuig-food altijd zo schattig. Het enige nadeel is dat ik er na een vliegreis van een aantal uur uitzie alsof ik ben overreden door een vrachtwagen. Twice.

Serieus, ik stap altijd vol goede moed in. Haartjes geborsteld, fris gewassen gezicht, niet al te veel make-up, lekker zittende outfit. En als je me toch eens ziet wanneer ik uitstap! Haren in een vogelnestje op mijn achterhoofd, helemaal in de klit. Mascara en eyeliner tot op mijn kin, slaap in mijn ogen, droge huid en droge lippen (die airco in een vliegtuig is killing) en kleding in de kreukels. Oh, en mijn gezicht in de kreukels, ook nog!

Maar… we kunnen natuurlijk wél ons best doen om er zo fris en fruitig MOGELIJK uit te stappen. De volgende beautyproducten mogen daarom absoluut niet ontbreken in mijn handbagage:

1. Facial Mist
Hoewel ik een vette huid heb wordt mijn huid tijdens een (lange) vliegtuigvlucht gortdroog door de airco die op volle toeren draait! Voordat ik in het vliegtuig stap gebruik ik daarom een wat vettere creme dan normaal. Mijn oil-free moisturizer laat ik eventjes voor wat het is en ik gebruik een voor mij wat vollere creme voor de normale of droge huid. Ik heb altijd wel ergens nog een klein sample tubetje liggen namelijk. Tijdens de vlucht neem ik een facial mist mee. Een sprayflacon met een moisturizing goedje die ik gedurende de vlucht een aantal keren over mijn gezicht spray. Dit voorkomt velletjes en droogheid en zorgt ervoor dat ik me na een dutje weer wat wakkerder voel. Ideaal!

2. Verfrissende oogcreme of -roller
Na een lange vlucht met de nodige dutjes zie je er niet helemaal frisjes meer uit, maar met een verkoelende oogcreme of zo’n verfrissende oogroller heb jij binnen de kortste keren weer een wakkere blik! Zelf ben ik fan van Sampar Glamour Shot Eyes. Wanneer ik dit onder mijn ogen aanbreng verdwijnen donkere kringen als sneeuw voor de zon en zie ik er meteen een stukkie frisser uit!

3. Hand sanitizer
Je gaat misschien een paar keer naar het toilet, je drukt op knopjes, raakt dienbladen en tafeltjes aan, en WHO KNOWS wie er voor jou met zijn vieze vingertjes aan heeft gezeten! Dus: een hand sanitizer (of verfrissingsdoekjes) is the way to go.  Niet alleen omdat het gewoon een lekker schoon en fris gevoel geeft, maar ook omdat het lekker ruikt. Altijd handig.

4. Lip balm
Ooooh, mijn lippen zijn zo droog en schraal momenteel! Een combinatie van de uitdrogende airconditioning en het warme weer in Praag, denk ik. Een lipbalm maakt mijn lippen weer zacht en soepel. Ik ben gek op mijn EOS lipbalm. Altijd fijn om bij me te dragen en echt een must voor in het vliegtuig. Gewoon lekker dik invetten zodat je lipjes goed gevoed blijven tijdens je reis.

5. Posietint

Na een reis zie ik er altijd zo gaar uit! En ook wat pips. Omdat ik geen zin heb in ‘gedoe’ met kwasten vind ik het handig om deze luxe sample van Benefit Posietint bij me te hebben. Het is een klein flesje dus die steek ik makkelijk bij me, en het is een multifunctioneel product omdat het zowel een cheek- als lipstain is. Vlak voor de landing kun je jezelf nog even een frisse blos geven en eventueel nog wat kleur aan je lippen. Hoppa!

6. Borsteltje
Mijn haren klitten vrij snel en na een wilde droom in het vliegtuig heb ik dan ook een soort van vogelnestje achterop mijn hoofd geplakt. True story! Een klein reisborsteltje (of een Tangle Teezer, in mijn geval) is dan echt een uitkomst. Even snel de borstel door mijn lokken en ik ben weer als nieuw.

7. Deo
Een mini deodorantje. Gewoon om je even lekker op te frissen na die lange, zweterige reis!

8. En verder…
Wanneer je haren snel klitten zoals die van mij, draag dan je haren in een vlecht of in een knot. Wanneer je gaat slapen ligt je gezicht al snel in de kreukels (vooral wanneer je je sweater tot een propje maakt en deze gebruikt als kussen) dus misschien is een opblaasbaar nekkussen een beter plan. Het lijkt mij geen goed plan om vol in de make-up een vliegtuig in te stappen, dus ik zou het lekker minimalistisch houden: eyeliner, mascara en wenkbrauwpotlood. Ik gebruik altijd waterpoof eyeliner, maar ik switch speciaal naar waterproof mascara wanneer ik ga vliegen. Zo weet ik zeker dat de kans op uitlopen en vlekken minimaal is! Qua kleding zou ik voor kledingstukken gaan die niet of nauwelijks kreuken. Zo heb ik een vest van polyester/katoen die gewoon NIET kreukt. Ideaal!

9. Mintjes
Kauwgom, TicTacs, Smint, Mentos, pepermuntjes van King. Na een dutje word ik – helaas – vaak wakker met een dood vogeltje in mijn mond (dit is een uitdrukking, ik heb geen echt dood vogeltje in mijn mond en het is dus niet zielig voor het vogeltje). Een lekker fris pepermuntje of kauwgommetje geeft me een zekerder en een frisser gevoel.

10. Last but not least: een spiegeltje
Om blush en oogcreme aan te brengen is een spiegeltje natuurlijk wel erg handig. Bovendien kun je dan ook na maaltijden even checken of er niet iets tussen je tanden zit en nog even een dubbelcheck voordat je het vliegtuig uitstapt. Geen uitgelopen mascara? Geen gekke plukjes? Geen velletjes? Mooi. Nu kan je met een gerust hart, hop, dat vliegtuig uit! Laat de paparazzi maar komen! 😉

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien welke items ik graag meesjouw in mijn handbagage. Misschien hebben jullie er nog wat aan mocht je deze vakantie ook nog een vliegreis gaan maken.

Welke beautyproducten nemen jullie graag mee wanneer je onderweg bent?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

95 Reacties

 1. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

  Leuk artikel x

 2. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Handige tips! Ik wil na het lezen van dit artikel echt graag een Benefit Posietint kopen, lijkt me echt geweldig. Niet alleen voor in het vlieguig, maar ook als je haast heb kun je het even snel meenemen en bijvoorbeeld in de trein op doen. Leuk!

 3. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Haha ik ben vast een tegenovergestelde vlieger dan jou! Ik ga lekker “vol” make-up, perfecte outfit en mooie haartjes in het vliegtuig zitten haha. Als ik naar Amerika zou vliegen zou ik de outfit wel wat chiller maken, maar als ik een uurtje of 5 vlieg vind ik het prima om er tiptop uit te zien.

 4. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Super handig! Ik heb dat ook altijd… vooral die airco is killing. Soms wordt ik er gewoon ziek van letterlijk!n

 5. 16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Eerlijk gezegd zie ik er nooit echt beroerd uit na een vliegreis. xD

 6. 16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Super handig artikeltje 😀

 7. Wensy
  16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Echt heel herkenbaar maar zeker goeie tips… Vraagje, waar heb dat super schattige spiegeltje vandaan??

 8. chell
  16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Hihi je bijzin bij het dode vogeltje… Ik wéét dat je refereert naar je ‘broertje dood’ opmerking en ik zit stiekem te gniffelen op mn werk.

 9. 16 juli 2012 / maandag, 16 juli 2012

  Handig! Ik ga volgende week op vakantie. Wordt tijd om na te denken met wat ik allemaal ga meenemen voor onderweg.

  x

 10. Genevieve
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Ik heb niet zoveel ‘ruzie’ met mezelf als ik uit het vliegtuig kom haha

 11. Micky
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Erg leuk! Jammer dat ik altijd luchtziek word in een vlucht die langer duurt dan 3-4 uur.. 🙁 Dus make-up en verzorginsproducten heb ik dan even minder intresse in..
  Toch bedankt!

 12. Laura
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Moest echt lachen bij ‘dit is een uitdrukking, ik heb geen echt dood vogeltje in mijn mond en het is dus niet zielig voor het vogeltje’, nav het gedoe om ‘er een broertje dood aan hebben’ uit het nutteloze-beauty-producten-artikel neem ik aan? Gewéldig!

 13. Sanne
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Ik heb nog nooit gevlogen dus ik zou het niet weten hoe dat is.

 14. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Handig artikel! Ik vraag me ook vaak af hoe de celebs het doen om er zo goed uit te zien als ze uit een vliegtuig komen.

 15. Anne
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Ik heb alleen handsanitizer, deo en lipbalsem bij. Maar dat heb ik altijd…

  Misschien omdat ik alleen nog maar binnen Europa (en max. 4 uur) heb gevlogen, maar ik zie er altijd nog prima uit als ik uit het vliegtuig kom haha!

 16. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Handig om te lezen , erg leuk 😀 x

 17. Floor
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Leuke tips! En dat spiegeltje heb ik ook :D. Mijn moeder lacht me nog altijd uit als ik ’em uit mijn tas tover :’).

  Ik neem ook altijd nog handcrème mee voor droge handen in het vliegtuig (die handsanitizer werkt ook aardig uitdrogend bij mij) en oogdruppels, omdat mijn ogen echt trekken als een malle in het vliegtuig.

 18. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Ik ga vrijwel nooit met het vliegtuig, altijd met de auto. En toch heb ik het zelfde in mijn handbagage zitten. Want ik wil de mensen niet afschrikken als ik uitstap. 🙂 X Leuk artikel.

 19. Aysenur
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Hoeveel ml vloeistof mag je meenemen in het vliegtuig ? dus bijv lipgloss oogroller Een spray mist ding dat telt ook voor vloeistof daarom vroeg ik me dat af

 20. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  ik moest echt heel hard lachen om dat ‘dode vogeltje in mijn mond’ stukje, hahaha

 21. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Haha super leuk artikel! Jij schrijft echt zo leuk hé! Altijd handig om te lezen 🙂

 22. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Handig artikel, ik heb zelf nog nooit gevlogen. Ik hoop dat volgend jaar voor het eerst te doen, en dan zoek ik zeker deze tips nog even op ;-).

  Trouwens, wat een super cute Hello Kitty spiegeltje! I’m in love!

 23. larissa
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  waar kan je die mini deo’s kopen? vind ze erg handig namelijk!

 24. nirosha
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Als we naar Suriname vliegen is het 8 of 9 uur.. Dan zie je er niet heel charmant meer uit hoor ; ) Maar over een paar weekjes naar Spanje is gelukkig maar 2 uur.

 25. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Handige tips!

 26. Bibi
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  HAHA! heel hard gelachen bij dit artikel, leuk en handig!

 27. hannah
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  je mag toch geen deo mee in je handbagage als je gaat vliegen? :$

  verder handig artikel ! 😀

 28. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Ik heb altijd een kam mee en een spiegeltje. En ik vind niet dat jij heel veel meeneemt hoor, maar soms lees ik op andere beautyblogs dat ze ontzettend veel meenemen. ik post morgen op mijn blog over wat ik zoal meeneem in mijn tas, en ik kan je verzekeren dat het veel minder beautyproducten zijn.

 29. Yentel
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Herkenbaar.
  Ik kan niet good-looking uit een vliegtuig komen!
  Toen ik afgelopen winter naar Zuid-Afrika ging was het zo erg dat ik na de vliegtuigreis allemaal puistjes op m’n gezicht had. Echt heel vervelend!
  Maar dit zijn handige tips, erg fijn!

 30. Annelise
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Leuk & handig artikel. Ik lachte me trouwens dood om de uitdrukking met het vogeltje en de uitleg ernaast! Ik wist helemaal niet dat deze uitdrukking bestond, maar ik vind hem hilarisch 😀

 31. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Fijne tips! Hopelijk kan ik ze deze zomer nog gebruiken 🙂

 32. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Wanneer ik vlieg zijn dat maar korte afstanden, voor mij is het dus niet nodig om veel beauty mee te nemen in het vliegtuig. Ik heb bij me: lippenbalsem, deo, handcreme en zonnebrandcreme.

 33. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Handig artikel! Wij gaan dit jaar met de auto naar Zweden en Denemarken op vakantie, wat best een lange rit is. Ik draag altijd me haar in een knot op mijn hoofd zodat ik wel lekker kan zitten en als ik dan uitstap doe ik de knot gewoon weer uit en heb ik mooie krullen! Verder doe ik ook geen mascara op omdat ik me wimpers heb laten verven, wat heel handig is als je blonde wimpers hebt en het onhandig vind om op vakantie mascara aan te brengen, echt een aanrader dus!

 34. Hilde
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Dit artikel en het artikel over Praag komen me super goed van pas ^^ ben al helemaal in vakantiestemming ookal vertrek ik pas over 3 weken 😛

 35. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  haha, ik ga een lange reis tegen moet in de auto. En wat ik eraan doe? Nothing. Hooguit een kauwgommetje in me mond, een borstel door me haren en ik haal even de slaap uit me ogen. De enige mensen die me zien zijn de mensen die net zo brak als ik in het bezinine station zich vol gooien met koffie en Enerfy drank om wakker te blijven achter dat stuur. Dus ik zie er lekker brak uit. 🙂

 36. Snn
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Handig artikel, misschien komt het ooit van pas. Ik vlieg zelf meestal niet langer dan 4 uur.

  Ik keek nog even bij je vorige artikel vanwege het ‘dode vogeltje’.
  Ik vind het best jammer dat er een lezeres op deze manier een soort van ”belachelijk” wordt gemaakt. Het was naar mijn mening een goed bedoelde reactie naar jou toe om te voorkomen dat anderen hier over zouden zeuren.

 37. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Echt een handig artikel! Deze vakantie ga ik met het vliegtuig naar Griekenland, niet een mega lange reis duurt namelijk maar 4 uur, maar deze tips komen dan wel van pas. Helemaal omdat ik ‘s nachts vlieg, en als ik dan uit het vliegtuig stap eruit zie als een spook.

 38. Riet
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Wat ik mij eigenlijk al lang afvroeg (na al die vakantie-blogs!), zie je er dan zoveel keer erger uit nadat je een paar uur in het vliegtuig hebt gezeten dan dat je 12u in de auto hebt gezeten? Wij gaan altijd op reis met de auto en na die 12u zie ik er nog steeds niet zoooo erg uit als jij beschrijft na een paar uur in het vliegtuig.

 39. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Ik verbaas me na een vlucht ook altijd weer hoe stralend sommige mensen het vliegtuig weer verlaten. Nu weet ik waarom! 😀 Trouwens, Serena, bestaat er een goedkoper alternatief van de Sampar Glamour Shot Eyes? Vliegen of niet, ik heb bijna elke ochtend last van een stel dikke, opgezette, vermoeide ogen.

 40. pipilankous
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Haha dat van dat vogeltje:)

 41. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Wel opletten met de veiligheidsnormen, want normaal gezien mag je bv. geen spiegel meenemen (omdat die scherpe randen bevat wanneer je hem breekt) en ook rekening houden met de maximumwaarde aan liquide producten.

 42. 15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  Pff ik heb dat ook altijd zo erg he! Toch raar wat een paar uur stil op een stoel zitten allemaal met je huid kan doen haha! Ik had nog nooit gedacht aan een facial mist maar die ga ik zeker meenemen bij mijn volgende vliegreis!

 43. Wendy
  15 juli 2012 / zondag, 15 juli 2012

  ik ben net wakker na het slapen na mijn nachtdienst dus ff beautylab lezen..
  heb het hele verhaal van nutteloze beautyproducten ook gelezen en nu typ je dit..

  Na een dutje word ik – helaas – vaak wakker met een dood vogeltje in mijn mond (dit is een uitdrukking, ik heb geen echt dood vogeltje in mijn mond en het is dus niet zielig voor het vogeltje).

  WHAHAHA meid you rule….. ga vooral zo door…

  groetjes van een groot serena-fan