Eyelook by Nena: Aqua

Ik vind het erg mooi hoor, die smokey eye looks die je overal voorbij ziet komen. Je ziet het de laatste tijd bijna overal. Ik maak zelf ook weleens een (subtiele) smokey eye, waarbij ik dan 3 of soms 4 verschillende kleuren nodig heb. Je kunt er oneindig mee variëren en dit kan dan ook gelijk een nadeel opleveren..

Als je eens een keer een mooie look voorbij ziet komen, dan moet je eerst zorgen dat je alle kleuren in huis hebt! Vervolgens moet je de techniek ook nog een beetje kunnen beheersen, anders heb je van die rare vlekken boven je ogen en dat willen we niet 😉

Ik ben eens opzoek gegaan naar een eyelook, waarbij je alleen maar gebruik hoeft te maken van 1 kleur oogschaduw en wat mascara 🙂 Het mag best een feestelijke look zijn waarbij je vrij veel oogschaduw aanbrengt of een heftig kleurtje gebruikt, zolang het maar met 1 kleur te maken is!

Nou.., er is genoeg te vinden! Ik vond al vrij snel deze inspiratie:


Er is gebruik gemaakt van een mooie aqua/ groenblauwe kleur en wat mascara. Prachtig! Verder heeft ze 'nude' lippen en een mooie kleur nagellak op haar nagels.

Ik besloot op basis van deze look een eigen creatie te maken en vond daarvoor een soortgelijke kleur (de middelste van de onderste rij)  in mijn 120 palette:

Om te beginnen zette ik een lijn onder mijn onderste wimper rand:


Vervolgens maak ik een hoekje van mijn binnenste ooghoek en werk op die manier naar boven.


Van daaruit trek ik de lijn helemaal door naar de rechter buitenkant. Ik blijf hierbij zo dicht mogelijk bij mijn wimper rand. Daarna kleur ik mijn gehele bewegend ooglid in, tot aan de arcade boog! Volgens mijn inspiratie afbeelding zit er nu aan de zijkant nog een soort 'winged' eyeliner lijntje. Deze zet ik als volgt:


Ik volg zoveel mogelijk de lijn van mijn onderste wimper rand en buig dan iets af omhoog, zodat je een soort 'boogje' krijgt. Lukt dit niet in 1x, dan kan je het nog wat corrigeren met een wattenstaafje 😉 Ik breng ook nog wat van de oogschaduw aan, aan de binnenkant van mijn onderste wimpers. Ook hierbij blijf ik dicht bij mijn wimpers en niet in mijn oog. (Als ik een potloodje had gehad in deze kleur had ik het daarmee ingekleurd..) Ik vond de onderste rand net iets te breed, dus deze heb ik toch nog iets bijgewerkt.

Ik maak het geheel af met mijn favoriete mascara van Max Factor (Xperience) en dit is het resultaat:Ik vond het leuk om mijn nagels te lakken in deze felle kleur van het merk Claire's (Mood Polish).

Het is uiteindelijk wel een vrij heftige look geworden! Niet iets wat ik overdag zou dragen 😉 Als ik dit nog een keer zou herhalen, dan maak ik hem iets subtieler en met een wat mildere kleur. Het lijkt me wel een leuke look voor een feestje of wanneer je mooi bruin bent op een mooie zomerse dag 😉 Het is gemakkelijk na te maken en kan natuurlijk in elke andere kleur die jij mooi vindt of misschien nog hebt liggen!?

Wat vinden jullie ervan? Het is wel weer eens leuk om je op te maken met 1 kleur oogschaduw toch? Zouden jullie dit ook alleen dragen naar een feestje of misschien toch overdag?

Liefs,

Nena (www.twitter.com/nenaburger)

zp8497586rq

Volg:

135 Reacties

 1. 22 augustus 2012 / woensdag, 22 augustus 2012

  Oooow mooie nude lippenstift !!!

 2. Lolo
  12 april 2012 / donderdag, 12 april 2012

  OMG! jij bent echt zoo lelijk

 3. simoon
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Het staat erg mooi ! daar kan ik ook wel iets mee doen , ik hou wel erg van dat soort kleuren ! xxx

 4. jenny
  12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  echt super mooi,ik ga het ook echt proberen.

 5. jenny
  12 januari 2012 / donderdag, 12 januari 2012

  echt super mooi,ik ga het echt proberen

 6. Roxanne
  11 januari 2012 / woensdag, 11 januari 2012

  Mooie ooglook! 🙂

 7. Suzanne
  10 januari 2012 / dinsdag, 10 januari 2012

  Wooow! Wat ontzettend mooi Nena!

 8. nichelle
  8 januari 2012 / zondag, 8 januari 2012

  `van welk merk is het pallet?
  geweldige kleuren namelijk

 9. ilona
  7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  omg die kleur staat je echt prachtig! wel heel heftig, maar oh zo mooi!

 10. lynn
  7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  wauww, die nagellak!
  ik zou het zelf niet zo doen, maar bij jou staat die oogschaduw heel mooi!

 11. 7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  Wauw, je kan het sowieso wel hebben staat je prachtig!

 12. 7 januari 2012 / zaterdag, 7 januari 2012

  Vind de kleur echt heel erg mooi staan ik zou alleen zelf voor een lijn kiezen en niet het hele ooglid inkleuren. Maar dat is misschien persoonlijke smaak.

 13. luna
  6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  mmm, ik hou het toch bij smokey eyes, al kun je het prima hebben:)!

 14. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  Mooi! Ik ben weg van die kleur.

 15. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  wooow echt een mooie look

 16. 6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  wooow echt een mooie look!

 17. Robin
  6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  Het is best heftig, maar voor een feest inderdaad is het echt super tof! Mooi gemaakt!

 18. Ka
  6 januari 2012 / vrijdag, 6 januari 2012

  Jij bent ZO’N mooie vrouw, Nena!! waw!